Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μην πτύετε καταγής
Όσο γρηγορότερα ελέγξεις την πάνα του μωρού, τόσο συντομότερα θα δεις ότι είναι κατουρημένη.
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Μόρα

Σελ. 1
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #37358 από JustForYou στις 09 Ιανουαρίου 2007, 12:28μμ

JustForYou

Εικονίδιο
μέλος από: 23/11/2006
τελικα τι ειναι η Μόρα?

καποιοι λενε πως ερχετε μια γυναικα στον υπνο κ με το χερι της κλεινει τη μυτη κ το στομα ωστε να παψει να αναπνεει, αλλοι λενε πως ειναι μια γυναικα που τρομαζει παιδια, τελικα υπαρχει? κ τι ειναι απο τα 2?
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37360 από !me! στις 09 Ιανουαρίου 2007, 3:56μμ

!me!

Εικονίδιο
μέλος από: 27/7/2006
είναι λίγο πιο κοντά στο πρώτο. Λένε ότι σου κλέβει την ανάσα. Είσαι σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου όταν στην πέφτει και παραλύεις. Μια μαυροφορεμένη γυναίκα με πολλέσ μορφές. Φοράει ένα σκουφάκι που κατά τον θρύλο αν της τον φας έχεις 3 ευχές. Αν πιστεύεις σε αυτά τι να σου πω στήστεις καρτέρι, χαχα!
Στα Σλάβικα μόρα σημάινει ερωμένη και κάποιοι την συνδέουν με εκείνα τα μέρη, κάποιοι την συνδέουν με την Λίλιθ την πρώτη γυναίκα του Αδάμ και το πρώτο βαμπίρ αλλα αν θες να μάθεις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γιατί δεν κάνεις το πιο απλό, κοίτα το σε μια μηχανή αναζήτησης. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πιο πολλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα και μην σου πω ότι θα βρεις και καμμια μαρτυρία κάποιου που μια μέρα πριν είδε φάντασμα και 2 μέρες μετά τον απήγαγαν εξωγηίνοι
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37361 από JustForYou στις 09 Ιανουαρίου 2007, 4:00μμ

JustForYou

Εικονίδιο
μέλος από: 23/11/2006
ναι ειδα πολλα.. εσας σας εχει τυχει τιποτα τετοιο?
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37362 από deathsinger... στις 09 Ιανουαρίου 2007, 4:44μμ

deathsinger...

μέλος από: 5/7/2006
Η γιαγιά μου πάλι έλεγε οτι και καλά μπορεί να έρθει στον υπνο σου ο "βραχνάς" (κρητική παραλλαγή της Μόρας μάλλον) και σου παίρνει την ανάσα και πεθαινεις. Και οτι λέει τον βραχνα αυτόν στον στέλνει καποιο ατομο αγαπημένο σου που εχει πεθάνει επειδή θέλει να πας και εσύ εκει κάτω. Μάλιστα ελεγε οτι αν κάμεις λεει μια "ετσα" και του πάρεις το σκούφο του ειναι ολόχρυσος....προσωπικά δεν μου έχει τύχει οχι. Μου έχει τύχει ομως κατι αλλο πολυ πιο αληθινό...Είχα καταλάβει αισθητά την παρουσία μιας γυναίκας στο δωμάτιο μου οταν ξυπνησα μετα απο βαθύ υπνο. Ήξερα οτι υπήρχε στο δωματιο, οταν ανοιξα τα μάτια μου είδα την εικόνα της που χανότανε...ήταν ακριβώς δίπλα στην πορτα. Αυτη την γυναίκα την είχα δει και στο ονειρο μου. Προφανώς λοιπόν μου ειχε μεινει η εικονα της στο υποσυνείδητο μου γι αυτο μολις ανοιξα τα ματια μου την είδα στην πορτα. αυτό που μου κανει εντυπωση ομως ειναι οτι ενω θυμαμαι το σωμα της πως ήταν δεν μπορώ να θυμηθώ το προσωπο της. Αυτο μου ειχε τυχει πριν 3 χρονια περιπου...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37363 από deathsinger... στις 09 Ιανουαρίου 2007, 4:53μμ

deathsinger...

μέλος από: 5/7/2006
Hey dudes....check this out

http://mysteries.b2w.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=668

πραγματικά ενδιαφέρον.....
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37374 από penguin στις 10 Ιανουαρίου 2007, 10:20πμ

penguin

Εικονίδιο
μέλος από: 5/9/2006
Μεχρι τώρα δεν έχει δωθεί μια αξιόπιστη απάντηση.

Θα σου πω μερικές αποψεις όμως καλόι θα ήταν να το ψάξεις μόνος σου και να μην επηρεάσει κανείς αυτό που εσύ ο ίδιος θες να πιστέψεις!

Είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα, σύμφωνα με τις περιγραφές ειναι μια γυναίκα ή γριά ή νεράιδα στα μαύρα... άλλοι πάλι την βλέπουν σαν σκιά.
Κάθετε πάνω στα πνευμόνια σου με αποτελεσμα να μην μπορείς να πάρεις ανάσα, έχεις την εντύπωση οτι αργοπεθένεις, δεν μπορείς να κουνίσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι και ούτε να φωνάξεις μπορείς...επίσεις την ώρα που συμβαίνει όλο αυτό ειναι σαν να χει πατήσει κάποιος το κουμπί mute, δεν μπόρεις να ακούσεις τίποτα... Μπορεί να βλέπεις τον σκυλο σου αγριεμένο να γαυγίζει αλλα δεν ακους τιποτα.Μονο βουητο!
Μια εκδοχή είναι οτί η Μορα είναι η Λιλιθ,μια αλλη εκδοχή ειναι πως είναι ψυχικός βρικόλακας - δηλαδή μια σκεπτομορφή που δημιουργεί κάποιος και την στέλνει στον ύπνό κάποιου άλλου. Μία μορφή ενέργειας που προσπαθεί να πάρει την ενέργεια του θύματος.

Μια δεύτερη άποψη ειναι οτι αυτό που αποκαλούν καποιοι ΜΟΡΑ ειναι τελικά η υπνική παράλυση!

Η Υπνική Παράλυση είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί οταν αποκοιμηθούμε ή ακριβώς λίγο πριν ξυπνήσουμε. Η Υπνικη Παράλυση μας φέρνει αδυναμία ομιλίας ή κίνησης ίσως μια αίσθηση ότι υπάρχει κάποιος στο δωμάτιο - φόβο, ίσως και κρίση πανικού επιδή εκείνη τη στιγμη δεν μπορείς να φωνάξεις ούτε να κουνηθείς όπως είπα... Αυτη η παράλυση μπορεί να διαρκέσει δευτερόλεπτα-(εγκεφαλική δυσλέιτουργία)!
Ανθρωποι που δήλωναν οτι έχουν απαχθεί από εξωγήινους ή ότι ζήσανε κάποιο παραφυσικό φαινόμενο δηλώνουν και τα παραπάνω φενόμενα...(αδυναμια ομιλίας,κίνησης κτλ), έτσι οι επιστήμονες κ οι γιατροί δινούν την Υπνική Παράλυση ως αιτία αυτών...

Κατα την δική μου άποψη πρέπει να χεις ζήσει κάτι τέτοιο για να πεις αν ήταν ''πνεύμα'' ή για να το αιτιολογίσεις επιστημονικά και ιατρικά!Μόνο τότε θα ξέρεις πιστεύω!

Φιλικά,
Δανάη
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37375 από IRAKLIS στις 10 Ιανουαρίου 2007, 11:14πμ

IRAKLIS

Εικονίδιο
μέλος από: 9/1/2007
Εκ του παραλληλου να αναφερω και τις αμετρητες περιπτωσεις που ενω σε παιρνει στην αγκαλιτσα του ο Μορφεας αισθανεσαι οτι πεφτεις και το σωμα σου αυτοματος τιναζεται...αυτη η ακαριαια αντιδραση προερχεται απο το υποσυνηδειτο φυσικα.Μια πραγματικα ενδιαφερουσα αποψη που κατατεθηκε σε συζητηση ηταν οτι πραγματικα βρισκομαστε σε κατασταση υπνου εκεινη την δεδομενη στιγμη..η ψυχη μας εχει εγκαταλειψει το σωμα μας...και οταν αυτη τρομαξει απο κατι τοτε ταχυστα επιστρεφει στο σωμα μας και η αποτομη εισοδος της ειναι που δημιουργει αυτη την αισθηση και αντιδραση!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37377 από penguin στις 10 Ιανουαρίου 2007, 12:16μμ

penguin

Εικονίδιο
μέλος από: 5/9/2006
Αναφορά: (IRAKLIS@10 Ιανουαρίου 2007)
Εκ του παραλληλου να αναφερω και τις αμετρητες περιπτωσεις που ενω σε παιρνει στην αγκαλιτσα του ο Μορφεας αισθανεσαι οτι πεφτεις και το σωμα σου αυτοματος τιναζεται...αυτη η ακαριαια αντιδραση προερχεται απο το υποσυνηδειτο φυσικα.Μια πραγματικα ενδιαφερουσα αποψη που κατατεθηκε σε συζητηση ηταν οτι πραγματικα βρισκομαστε σε κατασταση υπνου εκεινη την δεδομενη στιγμη..η ψυχη μας εχει εγκαταλειψει το σωμα μας...και οταν αυτη τρομαξει απο κατι τοτε ταχυστα επιστρεφει στο σωμα μας και η αποτομη εισοδος της ειναι που δημιουργει αυτη την αισθηση και αντιδραση!

Φίλε μου IRAKLI!
Η περίπτωση που μόλις ανάφερες πιστεύω πως δεν έχει σχέση με την Μορα αν και πολλοί το συνδιάζουν επιδη κάποια φενομενα ειναι ιδια(πχ, βουητό)!
Όμως θα 'ταν πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση!! : )

Η στιγμή που λες ότι η ψυχή έχει εγκαταλείψει το σώμα μας (αυτό το σενάριο το πολυ γνωστο που αποκλειεται να μην το ζήσουμε έστω και μια φορα στη ζωή μας)
έχει να κάνει με αστρική προβολή αν συνεχιστεί βγάζοντας έξω φοβίες και πέρνοντας τον έλενχο. Ομως συνήθως δεν το περιμένουμε με αποτελεσμα με ένα ξέσπασμα (το ταρακούνημα που κάνει η ψυχη οταν επιστρέφει) ξυπναμε εντελώς!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37415 από tzini@ στις 11 Ιανουαρίου 2007, 5:44μμ

tzini@

Εικονίδιο
μέλος από: 11/1/2007
λοοιπόν,πράγματι η Μόρα είναι μια γυναίκα που έρχεται στον ύπνο σου αλλά σε πιέζει στο στήθος με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις.ύστερα νιώθεις ότι σε γαληνεύει τόσο που στον ύπνο σου νιώθεις ότι πετάς και η ζωή σου κρέμεται από μία κλωστή.αν κάποιος λοιπόν την ώρα εκείνη σε ξυπνήσει απότομα τότε πεθαίνεις γιατί λένε ότι σου έκοψε την κλώστη.

εγώ έχω πάθει κάτι πολύ παράξενο και συγχρόνως τρομακτικό.στον ύπνο μου άκουγα να γυρίζουν σελίδες μα δεν έβλεπα τπτ.τότε ξύπνησα και είδα μπροστά από το κρεβάτι μου έναν με χυτώνα και κουκούλα(σαν το θάνατο)να ξεφυλίζει ένα βιβλίο με μαύρο εξώφυλο και λευκές κενές σελιδες.άρχιζα να ουρλίαζω και αυτός εξαφανίστηκε.την επόμενη μέρα πέθανε ο κολλητός μου.αυτο συναίβει το καλοκαίρι
προφίλάλλα...
Μήνυμα #37475 από Praetorian στις 14 Ιανουαρίου 2007, 12:07πμ

Praetorian

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 7/1/2006
Ωπα ρε...Τώρα τα άκουσα όλα. Θα πετάξω το ξεβαμμένο τζην μου, θα βάλω κανά ράσο και θα γίνω μοναχός, όχι στο Άγιο Όρος γιατί είναι κοντά, θα πάω στο Σινά...

Τι είπε τώρα...Ξέρεις....Το γεγονός ότι πέθανε ο κολλητός σου(αν συνέβη αυτό)με την εμφάνιση του "Θανάτου" ή αγγλιστί Death(όχι singer, σκέτο Death) σε εσένα μάλλον είναι άκυρο. Πάντως το γεγονός ότι ο κύριος Θάνατος εμφανίστηκε μπροστά σου μόνο καλό δεν είναι. Πρόσεχε μη σου πέσει κανά πιάνο στο κεφάλι όπως περπατάς στο δρόμο, ή μήπως η γκόμενά σου(ή γκόμενος δεν ξέρω τι απ'τα 2)σου κάνει καμιά περίεργη στάση(στο sex)και μείνεις στον τόπο....

Πάλι καλά που δεν γνωριζόμαστε από κοντά.Έχεις μία ικανότητα να ξαποστέλνεις κόσμο με τη σκέψη ε??Μπράβο....Τι άλλο να πω....Απλά μπράβο...
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login