χαμηλη αυτοεκτιμηση και κομπλεξ
Μήνυμα #129125 από Schwarzgelben25 στις 26 Ιουλίου 2014, 7:15μμ
μέλος από: 26/7/2014 μηνύματα: 1 0 |
Καλησπερα σε ολα τα παιδια του φορουμ. Θελω να σας εξηγησω το προβλημα μου το οποιο με απασχολει εδω και αρκετο καιρο και ελπιζω να με βοηθησετε η εστω να μου δωσετε μερικες απαντησεις. Εχω φτασει 16 χρονων και δεν ειχα ποτε κοπελα αλλα ουτε και εχω φιλησει ποτε..δεν ξερω γιατι... :/ δεν ειμαι και ο τελειος ( κανεις δεν ειναι), ειχα καποια σπυρακια στο προσωπο τα οποια σπυρακια ηταν η βαση του κομπλεξ που ειχα(και καλα που παω ετσι,πως να ανοιξει η γη να με καταπιει και σιγα μην με κοιταξει) αλλα τωρα παει δοξα το θεο ολα καλα τωρα με τουτο το προβλημα του προσωπου. γενικα απο εμφανιση με βαθμολογω 7,5-8 προς 10. δεν ξερω τι φταει..θελω να γνωριζω κοσμο αλλα με ολο αυτο σιγα σιγα γινομαι αντικοινονικος, εχω αρχισει να μισω τα παντα, ενω πιο παλια οι φιλοι μου μου λεγανε να μην κομπλαρω οτι και να φας χυλοπιτα σιγα..ολοι εχουμε φαει και τετοια. ναι ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΧΥΛΟΠΙΤΑ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΨΗ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ..ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. κοιταζω αλλους που τα εχουν ολα και πληγωνουν τις κοπελες του οι οποιες μετα τρεχουν απο πισω τους και λεω γιατι αυτοι?? γιατι αυτοι ενψ εχουν τα παντα να πληγωνουν τις κοπελες τους?? γιατι να εχουν αυτοι και να μην εχω εγω?? γιατι να εχουν εκεινοι σχεση και οχι εγω? ελεγα τοσα χρονια σιγα μωρε καποτε θα ερθει και η σειρα μου..αλλα οχι..τα χρονια περνανε...ποτε θα τα κανω ολα αυτα...μεχρι και 10 χρονα σημερα κανουν αλλα και αλλα και γω εχω χαμηλη αυτοεκτιμηση και αυτο τα καταστρεφει ολα..και δεν μπορω να κανω τιποτα για να το ξεπερασω..τουλαχιστον μεχρι τωρα!! συγνωμη για το μεγαλο ποστ. σας κουρασα. αλλα δεν αντεχω να το κραταω αλλο μεσα μου :( |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
6
Μήνυμα #129126 από Epistimon στις 26 Ιουλίου 2014, 7:55μμ
μέλος από: 14/6/2013 μηνύματα: 102 0 |
Αποδεκτή απάντησηΦιλαρακι το προβλημα ειναι φανερα στην αυτοπεποιθεση σου! Κανενας δεν κερδισε γκομενα με το να καθεται και μια μερα ξαφνικα του προσγειωθηκε στον ουρανο μια κοπελα χωρις αυτος να κανει τιποτα. Ολοι εχουν φαει χυλοπιτα ακομα και οι πιο ομορφοι/ομορφες εχουν φαει χυλοπιτα και δεν σημαινει κατι αυτο. Αυτος που δεν εχει φαει χυλοπιτα ειναι αυτος που δεν εχει προσπαθησει ΠΟΤΕ του να κανει κατι οπως εσυ. Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα παλια απο τι θυμαμαι με την αυτοπεποιθεση και πιστευω οτι ολοι σχεδον το εχουν αποκτησει. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να πας σε μια που σου αρεσει και να της μιλησεις...οχι αμεσως οτι την γουσταρεις αλλα σιγα σιγα (πιστευω ξερεις εσυ τον τροπο) γιατι αμα καθε φορα βρισκεις καποιο μειονεκτημα πανω σου και ντρεπεσαι για αυτο (οπως τα σπυρακια) τοτε λυπαμαι που στο λεω αλλα δεν θα σταυρωσεις ποτε γκομενα. Και εγω εχω μειονεκτηματα πανω μου αλλα ειχα κανει σχεσεις (17μισο ειμαι) γιατι πανω απο ολα σε μια ΚΑΛΗ κοπελα θα την προσελκυσει ο χαρακτηρας σου. Προσεξε να μην κομπλαρεις οταν μιλας σε κοριτσια γιατι εγω το εκανα παλια αυτο και με επαιρναν για μαλακα και για χαζο. Θα εισαι αποφασισμενος και θα τα λες ετσι οπως πρεπει. Και να φας χυλοπιτα τι θα γινει? δεν μπορω να ακουω αυτες τις μαλακιες συνεχεια με τις απορριψεις και τις χυλοπιτες! ΤΟΣΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ειναι ευκολο να βρεις μια. Μην στεναχωριεσαι που δεν εχεις φιλησει η δεν εχεις κανει σχεση ακομα γιατι πολλοι στην ηλικια σου τα ιδια τραβανε! Σου προτεινω να κοιταξεις τον εαυτο σου στον καθρεφτη και οτι μειονεκτημα δεις πανω σου να το αλλαξεις και να το διορθωσεις πχ αμα εισαι παχυς τοτε να αδυνατισεις αμα εχεις σπυρακια παρε κρεμα προσωπου απο το φαρμακειο για να σου φυγουν. Απο εδω και περα θα εισαι δυναμικος και θα εχεις αυτοεκτιμηση. Μιλα αρχικα εστω και απο chat με κοριτσια απο το σχολειο σου και πιασε την κουβεντα για ενα θεμα (Μην πιασεις τα ποζερια και αυτα τα μαλακισμενα γιατι θα σε γραψουν,αυτες θελουν τους αλητεζ και καλα)...Αμα εχεις μια κοντινη φιλη η κολλητη να την συμβουλευτης για να σου πει την γνωμη της και τι πρεπει να αλλαξεις στον τροπο συμπεριφερας σου απεναντι στα κοριτσια και τι πρεπει να αλλαξεις εμφανισιακα για να προσελκυσεις περισσοτερες! Αυτα απο εμενα και ελπιζω να σε βοηθησα. Πατα Αποδεκτη αν σε καλυψα |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #129133 από GiannakosBAcK στις 27 Ιουλίου 2014, 12:41πμ
μέλος από: 22/7/2014 μηνύματα: 243 0 |
Επειδή και εγώ είχα και έχω ακόμα το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν με νοιάζει κιόλας επειδή είμαι καμένος στο PC ;P θα συμφωνήσω με τον φίλο από πάνω θα σου δώσω κάποιες σίγουρες συμβουλές(δεν έχει σημασία που είμαι άπειρος πιστεύω πως είναι σωστές) 1ον) αυτό που σε είπε και το παιδί κοιτάξου και δες τα μειονεκτήματα σου και και προσπάθησε να τα μειώσεις όσο γίνεται.(ώστε να νιώσεις πεποίθηση) 2ον)να είσαι περιποιημένος πάντα(δεν χρειάζεται φανταχτερά ρούχα) απλώς περιποιημένοςκαθαρός χτενισμένος και να μυρίζεις όμορφα εννοείται 3ον) εξοικοιώσου στο να μιλάς με κοπέλες δεν έχει αν είναι άσχημες η όμορφες απλώς να νιώθεις άνετα και να μιλάς 4ον) ξεκίνα από μέτριες όπως το θεωρείς εσύ σχετικά με τον εαυτό σου σαν εξάσκιση για να προχωρήσεις σε καλύτερες αυτό που λέμε στην παρέα μου πρώτα μπαζώνεις και μετά βρίσκεις τα ωραία μουνάκ.. 5ον) οι γκόμενες κοιτάνε στυλ και χαρακτήρα είναι πιο συναισθηματικές δεν παίζει μεγάλο ρόλο η εμφάνιση αυτά από εμένα |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #129142 από VictimOfMyStupi στις 27 Ιουλίου 2014, 12:34μμ
μέλος από: 30/5/2014 μηνύματα: 5 0 |
Και εγω εχω...εεε ειχα! αυτο το προβλημα :Ρ Βασικα ολα ειναι μεσα στο μυαλο μας...στην 3η γυμνασιου και ειδικα στην 2α δν μιλουσα με κοριτσια καθολου...γενικα ημουν ΠΟΛΥ αντικοινωνικος...μονο 2-3 κλειστους φιλους και αλλα 2 ατομα που ηταν στην παρεα...τωρα ουτε μιλαμε με αυτους γτ μονο για να με χρησιμοποιησουν ηθελαν και για οτι ειχα! Λοιπον στην 1η λυκειου ειπα να αλλαξω...Στην αρχη δν ηξερα κανεναν και αυτο με εκανε να νιωθω αβολα και να κανω νευρικεσ κινησεις...απο αγορια δν ηξερα ΚΑΝΕΝΑΝ και απο κοριτσια 3-4 που δεν μιλουσαμε...ξεκινησε η χρονια και τουσ πρωτους 2 μηνες δν γινοταν τπτ ημουν μονος..μετα απο αυτο αρχισα να χωνομαι στην ηδη υπαρχουσα παρεα την ταξης και να προσπαθω να τους κανω να με θελουν.Λοιπον μετα απο πολυ κοροιδεμα γιατι διαφερω ΠΟΛΥ απο τους συνηθισμενους καταφερα να ψιλοενταχθω αφου εκανα τοση υπομονη....Οσο πηγαινε καταπολεμουσα την ελλειψη αυτοπεποιθησης με θετικεσ σκεψεις και εμπειριες...Με τις εκδρομες και τα λοιπα δεθηκαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και ειπαμε πραγματα μεσα απο την ψυχη μας αφου 2 φιλοι μου ειχαν μεθυσει.Καταλαβαν πως εχω αγνες προθεσεις και απο τοτε εχω την καλυτερη παρεα που ειχα ποτε και τους καλυτερους φιλους που ειχα ποτε! Επισης τους 5-6 μηνες που εμεναν καθομουν με κοριτσια :). Εφτασα μεχρι και να ζητησω να βγουμε απο αυτην που ηθελα,εγω που ντρεπομουν να μιλησω...Δυστηχως λογω των περιστασεων δν μπορεσαμε :( Και να σου πω δν ειμαι εμφανισημος...καθε αλλο.Ειμαι 1,87 και 105 κιλα(αν και μου λενε πως φαινομαι για λιγο λιγοτερο) και οχι τοσο ωραιος :) Ολο αυτο στο ειπα για να καταλαβεις και να σε βοηθησει.Ξερεις τι πιστευω? Ολοι ειμαστε ισοι γενικα...ο αλλος ειναι ομορφος και bodybuilder και στο κεφαλι εχει αχυρα η δν ξερει πως να φερθει.Βρες τα ταλεντα σου και προωθησε τα...Στην περιπτωση μου ειναι η νοημοσυνη,η μνημη και οι γνωσεις.Και δν με νοιαζει αν ακουστω αλαζονας!Βλεπεις?Αυτο ειναι η αυτοπεποιθηση!Οπως ειπα στην αρχη το μυαλο σου ειναι τα παντα...ετσι ειναι πιο δυσκολο να βρεις κοπελα γιατι για να εντυπωσιασεις πρεπει να την κανεις να σε γνωρισει για να δει τι σπουδαιος εισαι!Να χερεσαι που εισαι διαφορετικος και να μην βλεπεις τον εαυτο σου σαν εκτρωμα!Φιλε και εγω δν εχω κανει σχεση και σκεφτομουν σαν εσενα.<<Πρεπει να γινει κατι φετος τοσα χρονια δν καντω τιποτα..πρεπει να αδυνατισω και να φαινομαι πιο ωραιοσ>> ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Εισαι αυτοςπου εισαι...να εχεις καλη υγειηνη και καλο μυαλο! Προσεχε φυσικα τον ευατο σου οσο μπορεις.Να μην σκεφτεσαι πρεπει να κανω κατι.Σκεψου <<φετος και απο δω και περα θα ειμαι ο εαυτος μου και αμα τυχει να γινει κατι καλοδεχουμενο!>>Τωρα παω 2α λυκειου και γω..μην νομιζεις το Stress 8ε καταβαλει μερικες φορες...αλλα μπορεις να το νικησεις.Και μην λες οτι δν προσπα8ω για να μην φαω χυλοπιτα η ξερω γω δν με νοιαζει.Αυτοσ ειναι ο ευκολος δρομος.Πρεπει να το παλεψεις και να λαμψεις επιτελους.Sorry για το βιβλιο χδ αλλα τι να κανουμε επρεπε! Ελπιζω να σε ικανοποιει ΅:) ΥΓ Επισης ειχα μετρια καταθλιψη(ακομα μενουν ψηγματα της) και αυτο που με τρομαζει περισσοτερο ειναι οτι δειχνς αρκετα σημαδια σχιζοφρενειας αν και μπορω να σε σιγουρεψω οτι ειμαι λογικος :) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #129149 από pi8hkos97 στις 27 Ιουλίου 2014, 6:30μμ
μέλος από: 14/1/2014 μηνύματα: 507 0 |
Ωραία μππορείς να μας πεις τα σημάδια σχιζοφρένειας και εμάς; Τι του λες του παιδιού ανησυχείς άδικα; |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #129150 από VictimOfMyStupi στις 27 Ιουλίου 2014, 8:50μμ
μέλος από: 30/5/2014 μηνύματα: 5 0 |
Βλακειες...οταν μπαινεισ στο INternet και διαβαζεις για νοσηματα βγαζεις οτι εχεισ 100+1 μλκιες που ουτε καν....Πανω στην εξαψη εγραψα και την μαλακια μου...anyway αυτο αγνοησε το :Ρ οσο για την καταθλιψη ισχυει... |
προφίλάλλα...˵quote˶ |