Φύσα/Σβήσε/Κάνε μια ευχή τώρα!
Μήνυμα #73075 από Doctoras στις 26 Φεβρουαρίου 2011, 11:46πμ
Και άν βγεί σφύρα μου.... Κάθε φορά που έχουμε γεννέθλια και σβήνουμε τα κεράκια είναι όλλα ωραία όλλα τέλεια.Πείτε μου τώρα γιά ποιό λόγο κανουμέ και μια ευχή η οποία ποτέ δεν βγαίνει?Πιστευα παντα οτι πραγματοποιουνται απο μικρος μα μεγαλωνοντας αφου ειδα και επαθα σταματησα να πιστευω.Θα ηθελα να τωρα που πλησιαζουν τα γεννεθλια μου αυτη μου η ευχη να πραγματοποιηθη και ας μη πραγματοποιηθει καμια αλλη ποτε ξανα. Αν εχετε την ορεξη και δεν σας κουρασα απαντήστε μου στα παρακάτω ερωτήματα. 1)Πως καθιερώθηκε αυτό το εθυμο.Εχει πραγματοποιηθει ποτε σε καποιων που ξερεται?Αν ναι σε μενα γιατι οχι? 2)Γιατί ενω καθε φορα ευχομαι το ιδιο πραγμα ποτε δεν συμβαινει?(Δεν ειναι κατι τρελο και ακατορθωτο εξαλλου). 3)Εσάς σας εχουν πραγματοποιηθει ποτε?(Δεν ειναι αναγκη να κανεται αναφορα σε ευχες ενα ναι η ενα οχι θελω). 4)Θεωρειται οτι ειναι απλα ενα χαζο εθυμο και τιποτα αλλο? (ναι/οχι τα κλασικα). Σας ευχαριστω. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
4
Μήνυμα #73076 από AggelosTuDromu στις 26 Φεβρουαρίου 2011, 11:54πμ
![]() ![]() μηνύματα: 622 ![]() |
Αποδεκτή απάντησηη δικια μου εξιγηση ειναι απλα ενα χαζο εθιμο για να γουσταρουν οι αλλοι τα γενεθλια κ ευχες που δεν πραγματοποιηουντε ποτε των ποτων εμενα τουλαχιστον δεν εχει πραγματοποιηθει καμια ευχη κ ας κανω καθε χρονο την ιδια απο τοτε που θυμαμαι τα πρωτα μου γενεθλιακ η εξιγηση των "ιδικων" πρεπει να εισαι σαββατογενημενος... |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #73077 από Doctoras στις 26 Φεβρουαρίου 2011, 12:05μμ
Oχι λαθος εκανα παλι δεν ειμε σαββατο γεννημενος.Ειμε κυριακη. Και εγω ακριβως το ιδιο ευχομαι παντα... | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #73091 από Pelvic_Thrust στις 26 Φεβρουαρίου 2011, 4:12μμ
![]() |
Πονεμενη ιστορια οι ευχες.. Ουτε μια δεν πραγματοποιηθηκε και εχω να γιορτασω τα γεννεθλια μου πανω απο μια δεκαετια. Δεν πιστευω πλεον σε ευχες ουτε στην τυχη, μονο στον εαυτο μου. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74488 από peterpan στις 27 Μαρτίου 2011, 1:12μμ
![]() |
το έθιμο των ευχών έχει καθιερωθεί (κατά την γνώμη μου τουλάχιστον) για να μας δίνει ένα κίνητρο στο να μην σταματάμε να ελπίζουμε αυτό που θέλουμε και να μην σταματάμε να ονειρευόμαστε γιατί κάτι που το θέλουμε πολύ θα πραγματοποιηθεί να στε σίγουροι! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74492 από Μανοςςςςςς στις 27 Μαρτίου 2011, 1:33μμ
![]() |
Το εθιμο αυτο κραταει μεχρι 5-6 αιωνα πΧ ...οχι το κλασικο με την τουρτα...Απλα οι αρχαιοι Ελληνες εκαναν θυσιες σε βωμους με φωτια στους θεους του Ολυμπου κααθως αυτοι τρεφονταν με την τσικνα που εβγαινε απο την φωτια (βλ. τον καπνο που βγαινει απο τα κερακια)...Ετσι οσο περισσοτερες θυσιες εκαναν οι θνητοι τοσο πιο ευχαριστημενοι ηταν και οι θεοι και επομενως πιο ευνοικοι προς το ανθρωπινο γενος... Σχεετικα με αυτο τη συνηθεια των αρχαιων μπορειτε να δειτε τις Ορνιθες του Αριστοφανη... Τωρα ως προς την αποτελεσματικοτητα και τοτε οπως και τωρα ενυπαρχει στον ανθρωπο η ταση για λατρεια στο θειο και για ελπιδα για ενα οσιο τελος... Και αυτο γιατι οι ανθρωποι αδυνατουν στην ουσια να κατανοησουν την απλοτητα της φυσης και οτι ολα εξαρτωνται απο τον ανθρωπο... Μια ευχη για να πραγματοποιηθει ειναι απαραιτητη η δραση του ανθρωπου και οχι μια ουρανια βοηθεια... Συμπερασμα: Απο τις πραξεις του ανθρωπου εξαρταται αν θα πραγματοποιηθει μια ευχη... Παντως ετσι για το καλο ας κανω και εγω μια ευχη: Μακαρι να γραψω πανω απο 17 στις πανελλαδικες ![]() |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74498 από metal angel στις 27 Μαρτίου 2011, 1:55μμ
![]() ![]() μηνύματα: 83 ![]() |
εγω προσωπικα κανω ευχη ετσι για να δω α βγει..αλλα μαπα το καρπουζι ολα τα ιδια και χειροτερα γινονται..! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74639 από rhgas στις 29 Μαρτίου 2011, 1:50μμ
![]() ![]() μηνύματα: 69 ![]() |
Εμένα σχεδόν ποτε δεν μου έβγαιναν οι ευχές όμως φέτος το καλοκαίρι στο νησί που πηγαίνω για διακοπές κάθε φορά που έβλεπα αστέρι να πέφτει εκανα την ίδια πάντα ευχή και στο τέλος του καλοκαιριού μου βγήκε.Είμαι σαββατογεννημένος αλλα δεν ξέρω αν εγινε λόγω αυτού (ένα ψευδόνημο μου είναι γκαντέμης) ή αν απλά ειμουν κολόφαρδος.Μάλλον άσχετο με τα γενέθλια αλλα έχει να κάνει με ευχές xD |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74640 από Μανοςςςςςς στις 29 Μαρτίου 2011, 2:30μμ
![]() |
Ενας τροπος να καταλαβεις οτι οι ευχες δεν πραγματοποιουνται ειναι να εχυηθεις κατι εξοπραγματικο και ανεφικτο... |
προφίλάλλα...˵quote˶ |