Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Λαγός την πτέραν έσειε, κακόν της κεφαλής του.
Τετάρτη, 16 Απριλίου

Δυσλεξία

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #75604 από koftoraFTOU στις 17 Απριλίου 2011, 7:31πμ

koftoraFTOU

μέλος από: 12/12/2010
Εμπνεόμενη από μια απάντηση του Doctoras σε άλλο θέμα, θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη δυσλεξία. Όχι σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αυτά τα έμαθα στη σχολή (ψυχολογία). Σε πρακτικό επίπεδο.
Αν κάποιος/α από εσάς αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση, θα ήθελα να γράψει κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά το πως η δυσλεξία επηρεάζει την καθημερινότητά του/της.
Γνωρίζω ότι μερικοί από τους ευφυέστερους και πιο επιτυχημένους ανθρώπους (όπως π.χ. η Agatha Christie και ο John Lennon, το έργο των οποίων εκτιμώ απεριόριστα) ηταν δυσλεκτικοί, αλλά θα ήθελα να μάθω πώς είναι να ζει κάποιος με αυτήν τη μαθησιακή δυσκολία.

ΥΓ: Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται, ως κλινική ψυχολόγος ασχολούμαι μόνο με ανθρώπους που πάσχουν από τις λεγόμενες "βαριές" ψυχικές διαταραχές (ψυχώσεις), οπότε δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ζήσω από κοντά το πως βιώνει κανείς π.χ. τη δυσλεξία.
προφίλάλλα...˵quote˶
7
Μήνυμα #75615 από Doctoras στις 17 Απριλίου 2011, 1:51μμ

Doctoras

μέλος από: 31/8/2009

Αποδεκτή απάντηση

Λοιπον.Εγω εχω τα εξης θεματα.
1)Κανω πολλα ορθροφραφικα σε λεξεις οι οποιες κανουν μπαμ...
πχ το γιατι μπορει σε εκθεση αθελα μου να το γραψω "γειατι" και να το βλεπω σωστο...Η τα αστερια "αστεργια" και παλι να το βλεπω σωστο.
2)Πολλες φορες κανω πραξεις στο μυαλο μου πχ 7-3 το οποιο κανει 4 και το βγαζω 5 θεωρωντας το σωστο...Δεν ειναι θεμα οτι δεν ξερω αριθμιτικη απλα τρωω κολληματα με συγκεκριμενες πραξεις και με απο λιγο τρωω αναλαμπη και το καταλαβαινω.
3)Χανω πολυ ευκολα την συγκεντρωση μου σε κατι το οποιο διαβαζω διοτι
διαβαζωντας κατι μου ερχονται ανεπαλληλα αλλα ασχετα θεματα τα οποια θυμαμαι και σχετιζονται με το θεμα.

(Πριν στο γραψω εκανα λιστα με τις λεξεις που αναγνωρισα οτι εκανα λαθος ορθρογραφικα φυσικα τις διορθωσα...)

εκθεση : εκθεσει
θεωρώντας : θεορώντας
κολληματα : κοληματα
ολο : ολλο
συνεχεια : συναιχεια

ολο και κατι αλλο θα βρεις.

Στο σχολειο τωρα γραφω κανονικα ΣΕ ολλα τα μαθηματα και στο τελος εξεταζομαι και προφορικα.Δεν υπολογιζονται τα ορθρογραφικα.
Στην εκθεση εχω την επιλογη να μην την γραψω αν θελω και να την πω προφορικα αλλα επιλεγω παντα να την γραφω γιατι με βοηθαει περισσοτερο
και στην συνεχεια την διαβαζω και προφορικα.και γραφω απο τι μου λενε πολυ ωραιες εκθεσεις χωρις τραγικα ορθρογραφικα σε σχεση με τα αλλα παιδια.Και προσπαθω οσο μπορω να τα περιοριζω.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #76450 από koftoraFTOU στις 04 Μαΐου 2011, 10:43μμ

koftoraFTOU

μέλος από: 12/12/2010
Χαίρομαι που η δυσλεξία οχι μόνο δε σε "φέρνει πίσω" όσον αφορά τα μαθήματά σου, αλλά αντιθέτως σε σπρώχνει να τα δίνεις όλα και να προσπαθείς ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με άλλους μαθητές που δεν έχουν τέτοιου είδους μαθησιακές δυσκολίες. Χίλια μπράβο σου κι ευχαριστώ για την απάντηση, ήσουν διαφωτιστικότατος!

ΥΓ: Μπράβο σου επίσης που δε δέχεσαι τις διευκολύνσεις που θα μπορούσες να έχεις λόγω της δυσλεξίας, αλλά προτιμάς τον δύσκολο δρόμο των γραπτών εξετάσεων!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #76458 από Doctoras στις 05 Μαΐου 2011, 1:01πμ

Doctoras

μέλος από: 31/8/2009
Ευχαριστώ και χαίρομαι που σε βοήθησα.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #76581 από drogbach στις 07 Μαΐου 2011, 3:02μμ

drogbach

Εικονίδιο
μέλος από: 21/8/2010
Πάντως κάποια περίοδο διάβαζα πολύ για την δυσλεξία (λόγω του ότι το νέο ξαδελφάκι μου είναι δυσλεξικό) και διάβασα το εξής ενδιαφέρον

Ότι η δυσλεξία οφείλεται στο ότι αυτά τα άτομα έχουν πιο ανεπτυγμένο και πολύπλοκο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στα πρότυπα της διδασκαλίας...Δηλαδή,όπως χαρακτηριστικά έγραφε το άρθρο "είναι πολύ έξυπνοι για την πρότυπη διδασκαλία"

Όσοι έχουν παιδιά δυσλeξικά στο σχολείο τους θα παρατηρησετε(έχω συμμαθητές εγώ) ότι έχουν μεγάλο εύρος "επιστημονικής φαντασίας" δηλαδή το μυαλο τους σε μαθήματα όπως μαθηματικά και φυσική τρέχει και σκέφτεται έξω από τα συνηθισμένα όρια ενώ σε μαθήματα ποου είναι καθαρά "παπαγαλία" δυσκολεύονται αρκετά λόγω του ότι "σκέφτονται συνεχώς" και δεν τους είναι εύκολο να συγκεντρωθούν

Ελπίζω πάντως το ξαδελφάκι μου να βγει το ίδιο ευφυής όπως αυτά τα 4 παιδιά που έχω στο σχολείο :D
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #76656 από dn.s.lew στις 08 Μαΐου 2011, 5:26μμ

dn.s.lew

Εικονίδιο
μέλος από: 21/9/2010
εγω συνεχεια μπερδευω το ς με το ν ειναι προβλημα αυτο???
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #76658 από panosx στις 08 Μαΐου 2011, 5:35μμ

panosx

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 1/9/2010
ναι,δυσλεξια ειναι πως το μυαλο σκεφτεται τοσο γρηγορα που δν μπορει να συγκεντρωθει ή κατι τετοιο κι πως τα παιδια που εχουν ειναι πανεξυπνα αλλα οσοι <δυσλεξικοι> που ξερω το κανουν για να δωσουν προφορικα
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login