Λεφτα στην τραπεζα
Μήνυμα #89007 από tasos41997 στις 12 Νοεμβρίου 2011, 6:39μμ
![]() |
Ρε παιδια εχω καποια χρηματα στην τραπεζα εγω και οι γονεις μου απο την στιγμη που χρεοκοπουμε χανουμε και τα χρηματα δηλαδη;;;; Λετε να παμε να τα παρουμε;;;; Αν τα παμε στην Κυπρου θα ειναι καλητερα;;;; Το λεω επειδη νομιζω επειδη η Κυπρου εχει εδρα στην Κυπρο Αλλα και παλι μπορουμε να τα χασουμε; |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #89011 από aswtos στις 12 Νοεμβρίου 2011, 7:05μμ
αν οι καταθεσεις σου ειναι μεχρι 100000 ευρω ειναι ασφαλισμενες επομενως δεν κινδυνευουν σε περιπτωση χρεοκοπιας με βαση τα εως τωρα δεδομενα. αν η χωρα επιστρεψει στη δραχμη τοτε οι καταθεσεις θα μετατραπουν απο δραχμε σε ευρω και σιγουρα θα χασουν ενα μεγαλο μερος της αξιας τους λογω της υποτιμησης. ωωστοσο ακομη και η επιστροφη στη δραχμη δεν μπορει να συμβει αυτη τη στιγμη. σιγουρα βεβαια τα δεδομενα με την οικονομια αλλαζουν συνεχως επομενως οποτε ακομη και σε μια βδομαδα μπορει να ισχυουν αλλα πραγματα. το να μεταφερεις τα λεφτα σου στη τραπεζα Κυπρου δεν νομιζω πως σε προστατευει σε τιποτα απο ολα αυτα απο τη στιγμη που καταθεσεις σου και ο λογαριασμος σου θα εχουν καταχωρηθει στην Ελλαδα. αν ισχυε αυτο τοτε κατι αναλογο θα συνεβαινε και για αλλες τραπεζες στην Ελλαδα αφου πολλες ανηκουν σε ξενους τραπεζικους ομιλους οπως η Γενικη ή η Εμπορικη τραπεζα. μια "λυση" ειναι να μεταφερεις τα χρηματα σου στο εξωτερικο αλλα να ξερεις πως αν κανεις κατι τετοιο με νομιμο τροπο θα φορολογηθεις ενω παραλληλα τετοιες ενεργεις λειτουργουν εναντια στο καλο της ελληνικης οικονομιας αφου της στερουν κεφαλαια και μειωνουν τη ρευστοτητα τον τραπεζων. αυτοι τη στιγμη οι καταθεσεις των Ελληνων στο εξωτερικο ξεπερνουν το μεγεθος του χρεους μας. αν αυτα τα λεφτα βρισκονταν στο ελληνικο τραπεζικο συστημα θα μπορουσαμε να βγουμε πιο ευκολα και απο την κριση αφου οι τραπεζες θα μπορουσαν να τα διαθεσουν για επενδυσεις ωστε δημιουργηθουν οι προυποθεσεις για αναπτυξη. καταληγοντας θα σου ελεγα πως δεν εχεις και πολλα να κανεις για να "σωσεις" τα χρηματα σου. αλλωστε σε περιπτωση χρεοκοπιας και πιθανης δεσμευσης των καταθεσεων σου πιο θα ειναι το κερδος σου αν εισαι εσυ ο μονος "πλουσιος" σε μια χωρα φτωχων; | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #89012 από tragikos στις 12 Νοεμβρίου 2011, 7:26μμ
![]() ![]() μηνύματα: 479 ![]() |
Ο μονος σιγουρος τροπος ειναι να τα μετατρεψεις η σε λοιρες η σε χρυσο δεν χανουν ΠΟΤΕ την αξια τους ![]() |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #89016 από tasos41997 στις 12 Νοεμβρίου 2011, 8:00μμ
![]() |
Πλακα μου κανεις;;; Δηλαδη θα παω να αγορασω υπολογιστη και θα του δωσω ληρες :S |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #89131 από Nikos349 στις 14 Νοεμβρίου 2011, 3:49μμ
![]() ![]() μηνύματα: 58 ![]() |
Δεν ξέρω αν τα χάνεις η όχι πάντως με τα σημερινά δεδομένα τίποτα δεν είναι σίγουρο! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #89135 από HiddenBoy στις 14 Νοεμβρίου 2011, 3:59μμ
![]() ![]() μηνύματα: 230 ![]() |
Εννοειτε πως θα σου φανε λεφτα και σε εμας το εχουν κανει αυτο!!! Παρτα και φυλαξετα σε χρηματοκηβοτιο ΠΟΛΗ ποιο καλητερο δεν λεω τα τεραστια αλλα αυτα τα κουτακια...! Επισης αμα οι ελληνες φερναμε τα λεφτα μας εδω θα μας ετρογαν παραπανω δεν θα τα χρισιμοποιηουσαν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ για το καλο μας αυτοι μονο να κλεβουν θελουν. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |