περί θρησκείας...
Σελ. 2
2
Μήνυμα #106791 από giozz στις 06 Αυγούστου 2012, 12:22μμ
μέλος από: 6/8/2012 μηνύματα: 8 0 |
Αποδεκτή απάντησηΔεν ξέρω αν υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά βλέπω στους γήινους εκατομμύρια ανθρώπων με θρησκείες και πεποιθήσεις που απέχουν.Δεν ξέρω αν προερχόμαστε από τον πίθηκο, αλλά βλέπω ανθρώπους που είναι πιο άγριοι και από σαρκοφάγα αιλουροειδή. Δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός, αλλά κάνω μια απλή σκέψη: Όταν βλέπω έναν όμορφο πίνακα ζωγραφικής, ή ακούω μια μελωδία, είμαι σίγουρος πως κάποιος το δημιούργησε, νιώθω χαρά και μια έλξη γι αυτόν, παρότι δεν τον ξέρω. Πιστεύω λοιπόν πως υπάρχει Θεός και πως ο Άνθρωπος, έχει ένα κομμάτι θεού μέσα του, δώρο από το Θεό(η πνοή που φύσηξε στη δημιουργία και μας κάνει κι εμάς δημιουργούς, πράγμα που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ζώα, που ακολουθούν αιώνες τώρα ένα ενστικτώδη τρόπο διαβίωσης-δημιουργίας). Ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού, και όλη τη "λατρεία" και "προσφορά" προς τον συνάνθρωπό μας βρίσκει το πρόσωπο του Θεού που όλοι ψάχνουμε. Το πρόσωπο αυτό, λέγεται Αγάπη. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #106793 από Φοβερός στις 06 Αυγούστου 2012, 12:40μμ
μέλος από: 21/5/2012 μηνύματα: 150 0 |
μπορώ να σου απαντήσω σε κάτι. ότι όταν λέμε ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 μέρες δεν είναι 24 ώρες η μέρα όπως στον άνθρωπο. ο χρόνος που έχουμε τώρα είναι δημιούργημα του ανθρώπου. η μια μέρα για τον θεό είναι.... μια μέρα... ότι αναφέρεται στην αγία γραφή γενικότερα δεν είναι κυριολεκτικό και δεν έχει πάντα έννοια όπως σκέφτεται ο άνθρωπος κλασικά. Και όπως είπες μερικά θαύματα που έχουν ''αποδείξει'' ότι ΄γινονται με φυσικό τρόπο.. αυτός ο φυσικός τρόπος δεν υπάρχει.. έχω ακούσει εγώ παράδειγμα ότι η θάλασσα που άνοιξε ο μωησης στα 2 ήταν επειδή ο άνεμος φύσηξε προς τα κάτω τάχα μου.. μου το είπε ένας φίλος μου που το είδε στο σκαι αυτό. ε και εγώ αναρωτήθηκα .. υπάρχει άνεμος που φυσάει προς τα κάτω? έστω ότι υπάρχει.. τόσο κόλος ήταν ο μωησης που άνοιξε την ώρα που ήθελε? παράδειγμα... τεσπα.. ο καθένας έχει την γνώμη του. Όσο για τις λίμνες και όλα αυτά θα συμφωνησω ότι η εκκλησία έχει πέσει μεσα στην αμαρτια και η ιδια αλλα δεν θα την αφησει ετσι ο θεος. Μην τα κανουμε ολα ομως στο ιδιο κουβαρι. :) αυτα απο εμενα προς το παρων. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #106802 από PiTSiRiKi στις 06 Αυγούστου 2012, 2:30μμ
μέλος από: 29/7/2012 μηνύματα: 65 0 |
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απόψεις σας, με έκαναν να σκεφτώ :) Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις πεποιθήσεις και άλλων... Υ.Γ υποτίθεται ότι το θέμα δεν αποζητούσε απαραίτητα αποδεκτή, όμως βρήκα την απάντηση του giozz πολύ όμορφη κ ιδιαίτερη :D |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #106804 από Vasilis13 στις 06 Αυγούστου 2012, 3:29μμ
μέλος από: 31/5/2012 μηνύματα: 305 0 |
κοιτα,το ξερω οτι η αγια γραφη και καλα μιλαει με μεταφορες η απλα γιατι ο κοσμος τοτε δεν ηταν τοσο ψαγμενος οσο ειμαστε εμεις και δεν υπηρχαν οι αναλογες γνωσεις για να καταλαβουν τα δυσκολα θεματα.Απο την αλλη η παλαια διαθηκη μιλαει για καποιον που σκοτωνε και θεριζε και εκανε ενα σωρο αμαρτιες και οτι αυτος θα ερθει στην γη και η καινη οτι ηταν αγιος ανθρωπος κλπ...αυτα τα κομματια μπορει να εχουν αποσιωποιηθει στις μερες μας αλλα ακομα υπαρχουν.Γενικως ολες οι θρησκειες στην γη ειναι βουτιγμενες στις ανακριβιες και στις αναθεωρησεις και αυτο ειναι που εκμεταλλευτηκε η μασονια και καιρδισε τοση δυναμη και τοσο κοσμο...πολιτικους,πλουσιους ακομα και μελη της εκκλησιας και για να σου δωσω ενα παραδειγμα πριν λιγα χρονια η εκκλησια ειχε πει οτι θα βγαλει ονοματα στην φορα που ηταν μασονοι και ειχαν υψηλες θεσεις στην εκκλησια,αυτο δεν εγινε ποτε...γιατι?γιατι πολυ απλα δεν τους αφησαν.Η αμφιβολιες για τις θρησκειες πληθενουν και ετσι ο κοσμος στρεφετε προς τα εκει και αυτο ειναι η αποδειξη της απιστιας.Ενα αλλο πραγμα που δεν μου αρεσει ειναι οτι μας βαφτιζουν οταν ειμαστε μικρα και αμαθα.Εγω ρε παιδι μου ειμαι αθεος πως να το κανουμε...κι ομως ειμαι αναγκασμενος να "ειμαι δουλος του Χριστου" στην διαφανια και "της εκκλησιας" στην αφανια.Αυτα :) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #106806 από Diapliktistis στις 06 Αυγούστου 2012, 4:41μμ
μέλος από: 12/4/2012 μηνύματα: 60 0 |
Ξερεςι κατι εγω εχψ εξοργιστει με τον " χριστο " και τον "θεο" τον πατερα του τον υποτηθεμενο...γιατι πρωτον αν διαβασετε Ματθαιος (ιε. 22-23) και μαρκος (ζ 25-30) θα δειτε μια πολυ ενδιαφερουσα ιστορια για το ποσο αγαπει ο θεος τους ελληνες...ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ και απογωνος του περικλη του αρχιμιδη του θεμιστοκλη του πυθαγωρα και οχι του αβρααμ και της σαρας.! γιατι οι αρχαιοι ελληνες ηταν σωστοι ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΩΣΤΟΙ Κ ΑΛΗΘΙΝΟΙ..ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ??? εε πως?εμενα η θρησκεια μου ειναι η αρχαια ελληνικη!ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αν διαβασετε εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια ιστορια που αρχιζουν μετα ο καθενας κανει το καθηκον του σαν θεος! εχω τον πατερα μου με αναπηρια και το μονο που τον κραταει στην ζωη ειναι η κοντιζωνη καθε μερα γινεται χειροτερα μα τι κανει αυτος ο πουστης ο χριστος ? μας εχεις γραμμενους στον πουτσο του εντελΩς? ο παππους μου δλδ ο πατερας του πατερααμου ηταν παπας ειδαμε ποσο βοηθησε και τον γιο ενως ανθρωπου που αφιερωσε την ζωη του στον χριστο...με λιγα λογια ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΟΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΕΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!! αυτα απο μενα χαρηκα που βοηθησα! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #106808 από M1k3y στις 06 Αυγούστου 2012, 5:20μμ
μέλος από: 29/12/2010 μηνύματα: 846 0 |
Εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως άθρησκος. Δεν αρνούμαι την ύπαρξη κάποιου θεού με την ευρύτερη έννοια, ούτε όμως την υποστηρίζω από καθαρή δογματική πίστη. Με άλλα λόγια, επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρχει λογική απόδειξη σχετική με την ύπαρξη ή όχι του θεού, προτιμώ να τηρώ απέναντι στο ζήτημα την ίδια επιφυλακτική στάση που κρατώ και για τα υπόλοιπα θέματα στη ζωή μου. Δεν επαρκούν οι φιλοσοφικές γνώσεις του ανθρώπου για να δώσουν μια τελική απάντηση στο ερώτημα, επομένως οφείλουμε να το προσεγγίζουμε το ίδιο συγκρατημένα και κριτικά όπως οτιδήποτε άλλο. Δε χρειάζεται να κολλάμε στο "ναι" ή το "όχι" του φανατισμένου. Γι' αυτό επέλεξα να μην είμαι οπαδός καμίας θρησκείας (εξ ου και το "άθρησκος"), χωρίς να αποφασίσω επηρμένα ότι θεός δεν υπάρχει και τέλος. Αυτά από φιλοσοφικής προσέγγισης στο ζήτημα της ΥΠΑΡΞΗΣ ενός θεού. Όσον αφορά τη σχέση του θεού (αν υπάρχει) με την ανθρωπότητα σαν σύνολο, είναι βέβαιο ότι δεν επεμβαίνει με κανένα τρόπο στα τεκταινόμενα των ανθρώπων, δεν έχει αντιπροσώπους επί του πλανήτη, και δεν αποφασίζει τι γίνεται στο παρόν και το μέλλον. Δεν έχει δηλαδή εξωτερικά, "απτά" χαρακτηριστικά. Αυτά τα έπλασαν οι θρησκείες και μπορεί να τα καταρρίψει ο οποιοσδήποτε με την ελάχιστη ορθολογική θεώηρηση των πραγμάτων. Αν υπάρχει θεός, είναι μόνο μέσα στο μυαλό των ανθρώπων, ως κάτι που τους βοηθά να προχωράνε όταν έρχονται τα δύσκολα. Αυτήν την πίστη, την ελπίδα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά, άλλοι την προσωποποιούν, την ονομάζουν "θεό", ενώ άλλοι, έχοντας περισσότερη πίστη στον εαυτό τους, δεν τη διαχωρίζουν από αυτόν και προτιμούν να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Εγώ λέω λοιπόν: Ό,τι βολεύει τον καθένα. Και οι δύο προηγούμενες θεωρήσεις είναι σωστές. Δεν μπορώ να είμαι εγώ που θα αποφασίσω αν υπάρχει ή όχι ο καθολικός θεός, δεν μπορώ να υπαγορεύσω στους ανθρώπους πώς θα αντιπετωπίζουν ένα πρόβλημα στη ζωή τους, ούτε και να απαγορεύσω την πίστη. Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να τους προτρέπω να χρησιμοποιούν περισσότερο από όλα στη ζωή τους την ορθολογική σκέψη, έχοντας την πίστη σαν "υποβοήθημα". Δεν θα πρέπει δηλαδή να είναι η πίστη που καθορίζει το "είναι" τους, αλλά η λογική. Γιατί; Επειδή η λογική είναι κοινή ανάμεσα στους ανθρώπους, ενώ η πίστη κάτι προσωπικό. Συνεννοούμαστε πιο εύκολα μεταξύ μας χρησιμοποιώντας τη λογική, παρά την "τυφλή" πίστη, η οποία διαφέρει ανάμεσα στα άτομα και ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες. Είναι δηλαδή πιο ωφέλιμο για μας να προχωράμε με τη λογική, σύμφωνα και με τις αρχές του ωφελιμισμού. Πολλοί δεν το καταφέρνουν αυτό, και πέφτουν έρμαια των θρησκειών. Αυτών που (αποδεδειγμένα) η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να διχάζουν την ανθρωπότητα, να την γεμίζουν με ψεύδη, να προσφέρουν στέγη σε στρατιές άχρηστων και μη παραγωγικών ανθρώπων (παπάδες), και να λειτουργούν ως "μαγαζάκια" εκμεταλλευόμενες φυσικές ανάγκες του ανθρώπου, σαμποτάροντας την ορθολογική σκέψη και τον προοδευτισμό. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |