Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μια μέρα καθόμουν και σκεφτόμουν απελπισμένος. Ένα χέρι μ' ακούμπησε στον ώμο και μια φωνή μου είπε με βεβαιότητα: "Ευθύμησε, γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα". Ευθύμησα λοιπόν και τα πράγματα όντως έγιναν χειρότερα.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Που πήγαν τα παιδιά απ’τις αλάνες?

Σελ. 2
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #35505 από McAntonio στις 26 Ιουλίου 2006, 12:07πμ

McAntonio

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 24/7/2006
nai alla aftes fovizun ta pedia stin idea tou pehnidiu oso gia tis alanes simfono apolita
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35521 από Lycae στις 26 Ιουλίου 2006, 3:39μμ

Lycae

Εικονίδιο
μέλος από: 22/7/2006
Πράγματι δεν είναι αυτός(οι γριές) ο κύριος λόγος. Όμως λίγα λίγα μαζεύονται 1000+2 λόγοι για να μην βγεις έξω. Συνεχίζω να πιστεύω όμως πως τα παιδιά όχι μόνο παίζουν στις αλάνες(όπου και αν είναι αυτές γήπεδα,Λύκεια,Γυμνάσια,δρόμοι) αλλά συνεχίζουν να χτυπούν και να χαίρονται όπως και οι γονείς τους κάποτε...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35522 από McAntonio στις 26 Ιουλίου 2006, 4:03μμ

McAntonio

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 24/7/2006
Ισως τα παιδιά έχουν μαλακώσει λίγο και να φοβούνται να λεροθούν, να χτυπήσουν κλπ
Αν ώντος έχει γίνει κάτι τέτοιο τότε την κάτσαμε τη βάρκα
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35528 από tHoDwRiS στις 27 Ιουλίου 2006, 1:18πμ

tHoDwRiS

Εικονίδιο
μέλος από: 18/2/2006
Παίδες...τα videogames πιστεύω δεν είναι ο λόγος της απομόνωσης...ναι,παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά ας σκεφτούμε γιατί είχαν τοοοοσο μεγάλη επιτυχία?Γιατί αρχικά τα παιδιά έπαιζαν στις αλάνες όλη μέρα,έλα όμως που έτυχε να ζούν σε έναν κόσμο που έμελλε να εκβιομηχανιστεί!Άρχισε λοιπόν αυτός ο εκβιομηχανισμός να "σαρώνει" τις αλάνες μια μια και να προσθέτει και άλλες πολυκατοικίες,πολυκαταστήματα και αυτοκίνητα στην ήδη παραφορτωμένη άσφαλτο της πόλης...όλα αυτά τα νέα δημιουργήματα όμως κάποιος έπρεπε να τα διαχειριστεί,όμως για να τα διαχειριστείς χρειαζόταν γνώση...έτσι οι απαιτήσεις μεγάλωναν...και τα παιδιά,μαζί με το περιβάλλον τους είδαν και τη ζωή τους σιγά σιγά να αλλάζει και να περιστρέφεται γύρω απο βιβλία και φροντιστήρια για να αποκτήσουν την απαιτούμενη γνώση όλο και πιο γρήγορα...Αποτέλεσμα?Ελάχιστος ελεύθερος χρόνος..! Έλα όμως που το παιδί διατήρησε την παιδικότητά του μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές!Κάπου λοιπόν έπρεπε να διοχετεύσει όλη τη συσσωρευμένη του ενέργεια...κάπου να ξεσπάσει!Και εδώ έρχονται τα videogames...βοηθώντας το παιδί να ξεσπάσει απολαμβάνοντας την άνεση του καναπε του και μετατρέποντας τον εαυτό του σε ένα δειλό,αποξενωμένο ον που χάνει την αντίληψη για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του...η αναζήτηση ενός ήρωα λοιπόν ξεκινά πάντα απ αυτό που ο ήρωας χρήζει,έναν αντιήρωα...ξεκινώντας λοιπόν για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας μέσω της εκβιομηχάνισης,δημιουργήσαμε την αποξένωση σιγά σιγά...δεν είναι τίποτα τυχαίο....
προφίλάλλα...
Μήνυμα #36191 από penguin στις 23 Σεπτεμβρίου 2006, 10:59πμ

penguin

Εικονίδιο
μέλος από: 5/9/2006
Πολυ καλο θέμα!

Τις προαλλες περασα απο την αλάνα της παλιάς μου γειτονιας...
Οταν επαιζα εκεί, πριν απο δωδεκα χρονια περιπου ηταν γεμάτη παιδια... άλλα πανω σε δεντρα, άλλοι με μια μπλαλα στο χέρι, αλλοι κυνηγιώντουσαν, κρυβόντουσαν, εκαναν ποδηλατο, αλλοι φτιαχνανε τερματα ποδοσφαίρου(τους βοηθουσαν και οι μπαμπαδες τους για να γίνουν δυνατα και να μην διαλιθουν με τον χρονο...)αλλοι εφτιαχναν ''καλυβες'' και ''καταφύγια'' ... καπου εκει μεσα και εγώ!

Οταν πέρασα, ηταν άδεια...!!!
κανενα παιδι, ερημία !!
Μου φανηκε τρελο! Ηταν τοσο διαφορετικο να βλέπω την ιδια αλάνα, το ιδιο μέρος, μεχρι και τα τερματα του ποδοσφαιρου, ακομα εκει, χωρις διχτι βεβαια.... ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!!!

Toτε λοιπον αρχιζα και σκεφτομουν... τι γινετε? γιατι τοσο αποξενομενοι ολοι τους?
Μου ερχοταν να φωναξω ενα ''ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ'' ... σταματιστε αυτην την τεχνολογια πια... με καθε καλο που μας δινει , μας δινει και ποολλα ασχημα...

Μεχρι και για το φαγητο σκεφτομουν..
Σκεφτητε τι τρώγαμε τότε,
Συνεχεια μας εφτιαχνε η μαμα κολατσιό για το σχολείο, τρωγαμε μεσημεριανο στο σπιτι... μαγειρευτο φαγητο σπιτικο.... Τώρα τους δινουν ενα 10Ε και ασ φανε οτι καταλαβαινουν... αφου μεχρι και η μαμα δεν προλαβαίνει να μαγειρεψει....

Μετα σκεφτομουν τους δικους μου γονεις... Θυμαμαι που ειδαμε ενα 13χρονο αγορι να μηλαει στο κινητο, μου λεει η μαμα μου εμεις στην ηλικια εκεινη δεν φανταζομασταν οτι θα υπηρχε κατι τετοιο...
Μα ουτε και εγω το φανταζομουν... Οταν πρώτοβγηκαν τα κινητα μου φενοταν πολυ περιεργο!και οκ να το χει ο μπαμπας αλλα εγω τι να το κανω, σκεφτομουν...

Σκεφτομουν οτι οταν κανω οικογενεια ισως να πω στα παιδια μου :

''Εμεις στην ηλικια σας μηλουσαμε με κινητα!!!'' (μα πως θα επικοινωνουν μετα αραγε??)
ή
'' Εμείς τότε τρωγαμε φαγητοοο!!!''(ισως το παρακανω χεχε αλλα σκεφτητε οτι ειχε ακουστει καποτε για τροφη σε χάπια, και οχι δεν ηταν για αστροναύτες....)
ή
'' Εμεις στην ηλικια σας ειχαμε υπολογιστες!!'' (τι να χουν εκεινοι τοτε?)
κτλ κτλ...

Δηλαδη όσα ασχημα βλέπουμε τωρα να εξελισσοντε σιγουρα θα ναι πολυ καλητερα απο τα επομενα που εχουμε να δουμε, ισως να ειναι αστεια τα παραδειγματα αλλα σκεφτητε το λιγο...

Σκεφτητε απο γενια σε γενια ποοοοσα αλλαζουν, ποσο γρηγορα αναπτυσσετε η τεχνολογια, δωστε στη γιαγια σας ενα κινητο και πητε της να στήλει ενα ΜΜS στον ταδε... θα σε   κοιταει φιλαρακο μου σαν εξογηινο!! και μετα βάλε στην θεση της γιαγιας εσένα... πως θα σαι σε παρόμοιες καταστασεις με τα δικα σου εγγονια... Δεν ειναι τρελο???

Τι να πω... ισως το παρακανω!
Απλα σπαζομαι στην ιδεα οτι θελουμε δεν θελουμε ακολουθαμε! Αυτο μας πασσαρουν αυτο περνουμε...
Εγω προσωπικα κανω πέρα πολλα γιατι δεν θελω να γινω το ρομποτάκι τους αλλα είναι πολλα που μου ειναι αδυνατον να μην τα ακολουθήσω....

Αυτα!
Φιλικα,
Δανάη the penguin :P (haha)
προφίλάλλα...
Μήνυμα #36193 από kUrt CoBaIn στις 23 Σεπτεμβρίου 2006, 11:26πμ

kUrt CoBaIn

Εικονίδιο
μέλος από: 21/7/2006
που πήγαν??? κλείστηκαν στα φροντιστήρια, στο σπίτι τους , στο σχολείο και στις υποχρεώσεις τους....
8 χρονών παιδάκι και το πλακώνουν οι γονείς....μπαλέτο, γαλλικά , αγγλικά, πιάνο, ζωγραφική και άλλες χίλιες δυο μα_ _ κίες.....
προφίλάλλα...
Μήνυμα #36195 από deathsinger... στις 23 Σεπτεμβρίου 2006, 1:17μμ

deathsinger...

μέλος από: 5/7/2006
Αναφορά: (kUrt CoBaIn@23 Σεπτεμβρίου 2006)που πήγαν??? κλείστηκαν στα φροντιστήρια, στο σπίτι τους , στο σχολείο και στις υποχρεώσεις τους....
8 χρονών παιδάκι και το πλακώνουν οι γονείς....μπαλέτο, γαλλικά , αγγλικά, πιάνο, ζωγραφική και άλλες χίλιες δυο μα_ _ κίες.....

You re right. Και το πρόβλημα είναι οτι εντάξει. Δεν λέμε οτι πάντοτε με το ζόρι το παιδάκι κάνει μπαλέτο, χορό ζωγραφική. Αλλα το κάνει με δικιά του "συνείδηση" ας το πω. Γιατί έτσι έχει δημιουργηθει το καθεστημένο. Οι ανήλικοι ζούνε λες και η ζωη τελειώνει στα 16 και στα 18. Και πραγματικά έτσι είναι. Σκοτωνόμαστε να πάρουμε διπλώματα, γλώσσες, αριστεία, να μην αφήνουμε κενα και το αποτέλεσμα? Αγχος, γιατροί, έλλειψη χρόνου, κατάθλιψη και χιλια δυο άλλα. Δεν λέω οτι δεν πρέπει να αναβαθμίσουμε εμεις οι νεοι τον τεχνικο αλλα και πνευματικο πολιτισμο αυτής της χώρας αλλα παν μετρον άριστον.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #36203 από kUrt CoBaIn στις 24 Σεπτεμβρίου 2006, 12:01μμ

kUrt CoBaIn

Εικονίδιο
μέλος από: 21/7/2006
δεν τα κάνει με το ζόρι, σε κάποια παιδιά αρέσουν πραγματικά οι εξωσχολικές τους δραστηριότητες αλλά είναι και ένα αξιοσημείωτο ποσοστό παιδιών που καταπιέζεται να τα κάνει αυτά μόνο για χάρη των γονέων... και αυτό είναι το πιο θλιβερό....μας έχουν περάσει το ''νόημα'' από το δημοτικό ήδη ότι όλη η ζωή μας θα εξαρτηθεί από κάποιες ηλίθιες εξετάσεις( τις πανελλήνιες) και ότι όλα περιστρέφονται γύρω απ'αυτό... και έτσι έχει χαθεί και το πραγαμτικό νόημα του ''πάω σχολείο''... γιατί πρέπει να βλέπουμε το σχολείο ως πηγή μόρφωσης και όχι ως μέσο για να περάσουμε τις εξετάσεις...
και το αποτέλεσμα είναι αυτό που λες....άγχος, γιατροί, έλλειψη χρόνου, κατάθλιψη......
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login