Ubuntu Linux - Εξάπτει τις γκόμενες
Μην έχεις καλές ιδέες αν δεν είσαι πρόθυμος να πάρεις και την ευθύνη τους.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

πονοι περιοδου

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #79486 από metal angel στις 14 Ιουνίου 2011, 2:00μμ

metal angel

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 26/3/2011
παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας..κυριως των κοριτσιων αλλα αν παλι κανα αγορι εχει καμια καλη γνωμηη...καλοδεχουμενη..λοιπον..το προβλημα μ ειναι οι πονοι περιοδου..οταν ειμαι..αδιαθετη..ο πονος ειναι αφανταστος ειδικα την 2η,3η και 4η μερα..μηπως 3ερει κανεις πως μπορω να τους αντιμετωπισω χωρις φαρμακα..πχ ντεπον και τετοια? ευχαριστω εκ των προτερων..:)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #79528 από stefh στις 14 Ιουνίου 2011, 6:02μμ

stefh

Εικονίδιο
μέλος από: 14/6/2011
με καποια αναλγητικα εγω 3ερω ηπια υπαρχουν..τι να σου πω δε περνω ποτε φαρμακα..να φροντιζεις να εισαι ζεστη,η κοιλια σου να ειναι ζεστη,να μη κουραζεσαι τοσο αυτες τις μερεσ για να μην επιβαρυνεις το σωμα σου..εννοειτε μην περπατας 3υπολυτη η να κα8εσε σε πατωματα και ετσι..
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #79533 από metal angel στις 14 Ιουνίου 2011, 6:47μμ

metal angel

Εικονίδιο
banned
δεν παταω κατω 3υπολητη ουτε κα8ομαι σε πατωματα..απλα μερικες φορες εαν οχι ολες..ο πονος ειναι απλα αφορητος...:/ οκ ομως..σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια..:)
προφίλάλλα...˵quote˶
3
Μήνυμα #79534 από stefh στις 14 Ιουνίου 2011, 6:49μμ

stefh

Εικονίδιο
μέλος από: 14/6/2011

Αποδεκτή απάντηση

να 3εκουραζεσαι να κα8εσαι στο κρεβατι πιες και κατι ζεστο βοηθαει..
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #79606 από egweimaiedw στις 15 Ιουνίου 2011, 3:34μμ

egweimaiedw

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 15/6/2011
λοιπον δεν χρειαζεται να ανυσυχεις διοτι υπαρχει ενα χαπι ιδικο που λεγεται μπουσκοπαν και εχει γλυκια γευση και εινε πολυ αποτελεσματικο παυσιπονο και το συσνιστουν ολοι οι φαρμακοποιοι για την περιοδο και δεν δημηουργει κανενα προβλημα και εχει κε ωραια γευση :)
τωρα αν και παλι δεν θες φαρμακα δοκιμασε να μασισεις ενα ξυλακι κανελας (η γιαγια μου μου το ελεγε αυτο και επιανε)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #79769 από Darklin στις 17 Ιουνίου 2011, 12:50πμ

Darklin

Εικονίδιο
μέλος από: 13/6/2011
Κοιτα επειδη ειμαι γυμναστης και επειδη εχω πολλες κυριες που μου κανουν την ιδια ερωτηση απευθυνθηκα σε γυναικολογο καθηγητη της Ιατρικης σε σεμιναριο της Γυμναστικης Ακαδημιας και μου ειπε πως οι πονοι της περιοδου εχουν, στο μεγαλυτερο ποσοστο των γυναικων, σαν ημερα ζενιθ την 2η. Τωρα τι πρεπει να κανεις. Στο σωμα σου συμβαινουν φυσιολογικες ορμονικες αλλαγες, οταν εχεις περιοδο, οι οποιες εχουν ως αποτελεσμα την αποπτωση του ενδομητριου και την αιμορραγια, γι' αυτο χρειαζεται να ακολουθησεις υγιεινη διατροφη ωστε να ενισχυσεις την ενεργεια σου. Περισσοτερη ενέργεια μεγαλυτερες αντοχες. Δευτερο σημαντικο παιζει και ο ψυχολογικος παραγωντας ρολο. Το ξερω πως θα πεις "αγορι ειναι αυτος που να καταλαβει". Σιγουρα δεν ξερω την αισθηση αλλα οταν την αφηνεις να σε προκαταβαλει, σιγουρα εχεις χασει ενα μεγαλο μερος του αγωνα. Μια τελευταια συμβουλη που καταπραυνει σιγουρα τον πονο ειναι και η ελαφρια τυπου γυμναση. Κατα την ασκηση εκρινονται πολλες ορμονες οι οποιες δρουν αναλγυτικα στον πονο και ακομα μια η ωκυτονινη η αλλιως ΟΡΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. Σου λεω με βεβαιοτητα οτι μολις σταματησεις οι πονοι θα ειναι ιδιοι και θα τους αισθανεσαι ισως παραπανω αλλα σιγουρα θα το αντιμετωπισεις με περισσοτερα χαμογελα. :)

Υ/Γ: Ολα οσα ανέφεραν οι φιλες forumιστριες παραπανω ισχυουν και εγω ηθελα να σου δωσω μια πιο επιστημονικη προσεγγιση. Να ξερεις παντως πως η περιοδος σε ετοιμαζει για να αντεξεις τον πιο ομορφο πονο. Την γεννηση ενος παιδιου
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #79786 από metal angel στις 17 Ιουνίου 2011, 9:45πμ

metal angel

Εικονίδιο
banned
ευχαριστω παραπολυ παιδια..εχετε βοηθησει αρκετα..:)
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login