μαυρη ψυχολογια
Μήνυμα #87508 από Blackzero στις 19 Οκτωβρίου 2011, 12:34πμ
μέλος από: 18/10/2011 μηνύματα: 20 0 |
γεια σας ειμαι 23 χρονων και ειμαι σε ενα φαυλο κυκλο ψυχολογικης καταρακωσης.. οταν αρχισα να νιωθω 'down' αρχισα κοβω ασχολιες και χομπυ γιατι ηθελα να μενω σπιτι κ να μην βγαινω..μειωσα κοινωνικες επαφες και ακομα στις σπανιες φορες που βγαινω πλεον δεν μπορω να περασω καλα γιατι μου φαινονται ολα ανουσια.. το ιδιο και με το θεμα τηs δουλειας.. μου φαινεται ανουσιο πλεον να προσπαθησω γιατι μου χει καρφωθει στο μυαλο οτι οι κρισεις ειναι στημμενες και το μελλον ειναι μονο δυσοιωνο ('new world order' κτλ..).αντιπαθω τον ευατο μου και δεν εχω ορεξη να μιλαω με κανεναν.ολες αυτες οι σκεψεις τριγυρνανε μονιμως στο μυαλο μου και μου ρχεται να τσιριξω.. ειμαι για δεσιμο? τι να κανω για να παρω παλι μπρος και να γινω αισιοδοξη και χαρουμενη οπως παλια? |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
6
Μήνυμα #87511 από aswtos στις 19 Οκτωβρίου 2011, 1:45πμ
μέλος από: 2/9/2011 μηνύματα: 428 0 |
Αποδεκτή απάντησητο σημαντικο και το πρωτο βημα για να αντιμετωπισεις την κατασταση στην οποια βρισκεσαι ειναι πως εχεις συναισθηση του τι σου συμβαινει και εχεις κατανοησει σε μεγαλο βαθμο και τους λογους που σε εχουν φτασει εδω. οποτε πλεον πρεπει να αρχισεις να βλεπεις τα πραγματα λιγο διαφορετικα, ρεαλιστικα μεν αλλα παραλληλα και πιο αισιοδοξα. εισαι μολις 23 χρονων, τωρα στην ουσια βαζεις τα θεμελια της ανεξαρτητης ζωης σου και ειναι κριμα να τα βλεπεις ολα τοσο μαυρα. αν συνεχισεις ετσι θα βρεθεις αντιμετωπη με την καταθληψη αν δεν εχεις βρεθει ηδη δηλαδη...οσον αφορα την κατασταση που ζουμε ναι μεν ειναι δυσαρεστη και δυσοιωνη αλλα παραλληλα σκεψου πως με το να τα βλεπεις ολα μαυρα δεν βελτιωνεις την κατασταση. ολες οι γενιες λιγο πολυ ερχονται αντιμετωπες με μαυρες περιοδους της ιστοριας. αλλωστε οποιοδηποτε και αν ειναι το περιβαλλον και οι συνθηκες κατω απο τις οποιες ζουμε, περισσοτερο ή λιγοτερο ευχαριστο, ποτε η ζωη μας δεν συνοδευεται απο μια απεραντη ευτυχια! αυτο δεν συμβαινει ποτε. κατα βαση η ευτυχια αποτελειται απο στιγμες, απλα στη ζωη του καθενος μπορει να ειναι περισσοτερες ή λιγοτερες. αυτο δεν το καθοριζει ομως μονο το περιβαλλον μας. μπορουμε να το επηρεασουμε και εμεις! μπορουμε να κυνηγαμε, να αναζηταμε σε καθετι που συμβαινει γυρω μας καποια στιγμη χαρας! δεν χρειαζεται να ειναι κατι μεγαλο, αρκει κατι απλο, κατι που μπορει στον υπολοιπο κοσμο που ειναι γυρω σου να περασει απαρατηρητο. το χαμογελο ενος μικρου παιδιου που βρισκεται απεναντι σου στο λεωφορειο, ενα πουλο που θα ερθει να κατσει στο παραθυρο σου, ενα βλεμμα που θα σε κοιταζει και θα δηλωνει ενδιαφερον, η ευχη απο μια γιαγια στο δρομο και αλλα απλα καθημερινα πραγματα που μπορει να μην αλλαζουν κατι στη ζωη σου αλλα σου δειχνουν πως καπου υπαρχει ενα φως. δεν σου λεω να φτιαξεις ενα παραμυθι και να ζεις εκει μεσα απλα μην βαζεις μεσα σου ολα οσα ακους καθε μερα γιατι δεν κερδιζεις τιποτα απο το να γεμιζεις απαισιοδοξια. μπορει να ισχυει αυτο που λες περι νεας ταξης πραγματων κλπ αλλα και ετσι να ειναι με το να τους παιρνεις τοσο στα σοβαρα και να τους αφηνεις να επηρεαζουν τοσο εντονα τη ζωη σου στην ουσια γινεσαι θυμα τους! πετυχαινουν το στοχο τους πανω σου! γιατι να τους αφηνεις λοιπον να στο κανουν αυτο; ποιο το οφελος με το να τους επιτρεπεις να σε δηλητηριαζουν και να σου καταστρεφουν τα ονειρα; κανενα απολυτως! πρεπει να εχεις ονειρα και ελπιδα εστω για το προσωπικο σου μελλον. δεν μπορεις να αλλαξεις μονη σου τον κοσμο. να εχεις ελπιδα για την ζωη σου! μονο αυτη μας κραταει. βγες εξω με τις παρεες σου και προσπαθησε να ξεχασεις οσα εχεις στο μυαλο σου. δεν ειναι ολα ματαια! για καποιο λογο ηρθαμε σε αυτο τον κοσμο! το ξερω πως πιθανον θα εχεις ετοιμα επιχειρηματα για πολλα απο αυτα που σου λεω αλλα σε παρακαλω μην μου τα πεις. μην μαυρισεις και εμενα... εχω αναγκη αυτη την ελπιδα. προσπαθησε να συζητησεις για αλλα θεματα, φλερταρε, ερωτευσου! μπορει να εχεις πληγωθει βεβαια και απο τους αντρες αλλα παντοτε ο ερωτας δινει μια ζωντανια στη ζωη! βρες κατι να ξεφυγεις απο τη ρουτινα στην οποια εβαλες μονη σου τον εαυτο σου! αγαπησε αυτο που εισαι! εκτιμησε τον εαυτο σου γιατι αν δεν το κανεις πρωτα εσυ δεν προκειται να σε εκτιμησει και κανενας αλλος ιδιαιτερα ειτε αυτος ειναι καποιος στον οποιο θα δωσεις συνεντευξη για δουλεια ειτε καποια φιλη σου ειτε καποιος που σου αρεσει. μην απομακρυνεσαι απο τον κοινωνικο σου κυκλο. οταν μοιραζομαστε τα προβληματα μας αισθανομαστε καλυτερα. ελπιζω να σε βοηθησα λιγο... |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #87512 από Blackzero στις 19 Οκτωβρίου 2011, 2:22πμ
μέλος από: 18/10/2011 μηνύματα: 20 0 |
ασωτε εχεις πολυ δικιο σε ολα αυτα που λες σε καθε τομεα και βοηθησες γιατι μου θυμισες πως ετσι πρεπει να σκεφτομαι..η ειρωνια ειναι οτι διστυχως ξερω πως το προβλημα ειναι το μυαλο μου γιατι εχω και την υγεια μου και τους γονεις μου και μια κανονικη ζωη την οποια δεν μπορω να ευχαριστηθω απο δικη μου ισως παραλογια και γ αυτο αισθανομαι και τυψεις για την καταθλιψη μου πολλες φορες.. παντως σιγουρα αισθανομαστε οπως λες καλυτερα οταν μοιραζομαστε το προβλημα.. απλα ισως ειναι καποιες φορες πιο καλα -οπως λενε κιολας- να μιλησεις σε εναν ξενο παρα σε εναν γνωστο.ευχαριστω για την απαντηση.. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #87519 από spad στις 19 Οκτωβρίου 2011, 10:33πμ
μέλος από: 10/4/2011 μηνύματα: 4 0 |
κοπέλα μου όλα είναι στο μυαλό μας... Εσύ θα πρέπει να φτιάξεις τη ζωή σου, πρώτα στο μυαλό σου και ύστερα στον κόσμο! :) βρες πράγματα που θα ήθελες να κάνεις κάποια στιγμή στη ζωή σου και κάν τα! Βρες ασχολίες! καινούριους φίλους. Σχέση... όλα αυτά είναι που μας βοηθάνε όταν δεν είμαστε καλά αλλά πάνω απ όλα πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου! Φιλικά πάντα! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |