Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Όταν ήμουν νέος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην παντρευτώ προτού βρω την ιδανική γυναίκα. Τελικά την βρήκα - αλλά, έψαχνε και αυτή για τον τέλειο άνδρα.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Προβληματισμός για δίπλωμα 50άρι

Σελ. 1
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #90487 από spyrous012 στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 1:18πμ

spyrous012

Εικονίδιο
μέλος από: 7/12/2011
Καλησπέρα παιδιά...

είμαι καινούριος στην παρέα σας και θέλω να ρωτήσω τους πιο έμπειρους!

λοιπόν...είμαι 17 χρονών και δυστυχώς βαδίζουμε σε μια χρονιά πανελληνίων, στην οποία είμαι συνέχεια σχολείο, φροντιστήρια, ιδιαίτερο, στην ομάδα μπάσκετ, και γενικώς δεν προλαβαίνω καθημερινά με τα ΜΜΜ ή και επίσης να πιέζονται τόσο οι γονείς μου και να κάνουν το ταξί( δεν έχουν πρόβλημα αλλά δεν αισθάνομαι εγώ καλα)

όπως ξέρουμε όλοι μας, χρήματα δεν υπάρχουν για να πάρω 50αράκι και να είμαι απόλυτα νόμιμος...

Θέλω να μάθω αν γίνεται την γνώμη σας, για να οδηγήσω 125άρι μηχανάκι το οποίο υπάρχει στην οικογένεια...

Αν είμαι προσεκτικός (πχ κράνος, δεν τρέχω κλπ) δύσκολα να με σταματήσουν.

Το θέμα μου είναι, να πάρω δίπλωμα για 50άρι και να οδηγώ 125άρι; (αυτό σκέφτομαι ότι είναι ανούσιο), να μην πάρω δίπλωμα, και να έχω το μηχανάκι; Ή να κάνω υπομονή 1 χρόνο για να μην γίνει καμιά στραβή...

Και επίσης τι μπορεί να γίνει εάν δεν έχω δίπλωμα... έχω ακούσει για δικαστήριο σε 1 χρόνο περίπου αλλά θέλω να μου πείτε κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά...

Λοιπόν, τί λέτε;

Ευχαριστώ!
προφίλάλλα...˵quote˶
2
Μήνυμα #90488 από elamore στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 1:26πμ

elamore

Εικονίδιο
banned

Αποδεκτή απάντηση

file mou florako pou poulas metaksi gia plastiki kordela
fisika kai den se niazei pou oi goneis sou diskola oikonomika...mpla mpla mpla...kenourio 50ari...mpla mpla......APLA GOUSTAREIS TO 125

sou kovoun klish gia diplwma dikastirio se ena xrono mporeis na zitiseis kai anavolh se periptwsh pou den to exeis mexri tote

a? to 125 me taxithtes?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90492 από spyrous012 στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 1:41πμ

spyrous012

Εικονίδιο
1ον δεν σου επιτρέπω να μου μιλάς έτσι...

2ον λογικό είναι να μην θέλω να πάρω 50άρι για 1 χρόνο.

Ούτε με ξέρεις, ούτε τίποτα...δεν θέλω μηχανάκι ούτε για να πουλάω μαγκιά, απλά είναι βολικό στις μετακινήσεις.

Ναι, το 125 με ταχύτητες.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90493 από elamore στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 1:51πμ

elamore

Εικονίδιο
banned
koita thn glwsa mou einai mple?
ela re file pareksigithikes me ena grapsto keimeno...den sto epitrepw tha mporouses na me rwtiseis apo th stigmh pou kanw plaka den sou epitrepw na nomizeis oti se prosvalw se euxaristw
kai mia pou thes na milame sovara na vgaleis diploma prwta gia 125 kai meta na odigiseis anilike
mexri tote na se pigenei h mama sou

kalh epitixia stis panelhnies
kai to nou boy!!;)
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90494 από HiddenBoy στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 7:43πμ

HiddenBoy

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 9/7/2011
Λοιπον φιλε θα σου τα πω εγω με συγουρια γιατι τα ξερω... Ο Αστυνομικος αν σε πιασει με 125 και διπλωμα 50αριου θα σου πει αρχικα "ΠΡΩΤΑ περνουμε το διπλωμα στα χερια μας και μετα οδηγουμε" με λιγα λογια με διπλωμα 50αριου δεν θα σου δειξει ελεος ο αστυνομικος εκτως και αν ειναι καλος και σε αφηση αμα δεν σε αφηση σε παει αυτοφορο ερχονται οι γονεις σου και σε βγαζουν αφου εχει οριστει δικαστιριο σε 1 χρονο στο οποιο θα βγαλεις διπλωμα αρον αρον για 125 να το δειξεις στο δικαστη να ξεμπερδευεις... Οι περρισοτεροι οδηγανε 125αρια με κρανος τα παντα τους πιανουν και τους αφηνουν γιατι ειναι μεσα στην πολη και δεν βγενουν παραεξω αμα εσυ το θες για λεωφορους μεγαλες διαδρομες θα σε γραψουν και με το παραπανω αμα το θες για καμια βολτα εκει παρτο (Δεν περνω ευθηνη αν σε γραψουν) Εγω ειμαι 16 οδηγαω 50 κηβικα και το μηχανακη θα μετατραπη σε 110 κηβικα (Παρανομα) 50 στα χαρτια 110 κανονικα αμα ομως γινει τροχαιο πρεπει ναναι πολλη καλος ο δικαστης για να μην αναφερει οτι οδηγαγα 110 και οχι 50 για να με καλυψει η ασφαλεια... Οποτε φιλε η θα παρεις ενα 50αρι και κουτσα κουτσα θα πηγενεις η ενα 125αρι και θα πηγενεις σφερα αλλα με φοβο και ανχος αλλιως περιμενεις 1 χρονο βγαζεις για 125 κηβικα και εφυγες σφαιρα.. Εσυ επιλεγεις.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90498 από spyrous012 στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 1:14μμ

spyrous012

Εικονίδιο
δεν ξέρω...εγώ πιστευω ότι μεγαλύτερη σιγουριά θα είναι να πάρω 125cc μηχανάκι και να έχω ένα δίπλωμα 50cc...κρίμα δεν είναι να πάρω δίπλωμα 50cc και να χρειαστεί να πάρωμηχανάκι 50cc και του χρόνου να πρέπει να το δώσω;
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90504 από Verus στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 2:38μμ

Verus

Εικονίδιο
μέλος από: 30/12/2010
Αρχικά, ότι θα φοράς κράνος και δεν θα τρέχεις δεν εξασφαλίζει τίποτα. Μπορεί να σε σταματήσουν για να ελέγξουν τα χαρτιά σου και τα χαρτιά του οχήματος. Δευτερευόντως, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνει ενα ατύχημα, θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε, οικογενειακώς. Το δίπλωμα για 50 κυβικά δεν θα σε καλύψει φυσικά. Εγώ σου προτείνω να συνεχίσεις να μετακινείσαι με τους γονείς σου και να μην έχεις τέτοιες έγνοιες στο μυαλό σου.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90506 από Σηπτικό Βόδι στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 3:17μμ

Σηπτικό Βόδι

μέλος από: 8/4/2010
Εγώ πάλι προτείνω να το χρησιμοποιείς εφόσον όπως λες το πρόγραμμα με τους γονείς σου και τα ΜΜΜ είναι παραφορτωμένο και όπως καταλαβαίνω δεν βολεύει και τόσο. Τώρα αν όπως λες είσαι προσεκτικός και δεν υπάρχει κάποιο τεράστιο πρόβλημα με τους γονείς σου όσο ν' αφορά την οδήγηση 125, δεν βλέπω γιατί να μη το παίρνεις.

Το να σε γράψουν είναι πάντα μια προοπτική, αλλά αν είναι να ξεκινάμε κάτι σκεπτόμενοι μήπως συμβεί κάτι κακό, τότε δε θα 'χαμε πετύχει τίποτα.

Έτσι κι αλλιώς και δικαστήριο να γίνει, θα ισχύσει αυτό που ισχύει πάντα: το δίπλωμά σου θα 'χει βγει και το μόνο που θα πληρώσεις (αν θυμηθούν ποτέ την δίκη) θα είναι το πρόστιμο ελλείψει διπλώματος όταν σε γράψουν και η βενζίνη που θα χαλάσεις για να πας και να 'ρθεις απ' το δικαστήριο.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως με ένα κράνος και προσεκτική οδήγηση ελαττώνονται οι πιθανότητες να σε σταματήσουν.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90515 από spyrous012 στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 4:47μμ

spyrous012

Εικονίδιο
και εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι σηπτικό βόδι.. :p

αν τελικά αποφασίσω να οδηγήσω 125άρι, δίπλωμα 50αριού να πάρω; Δεν ξέρω, αλλά με αυτό θα αισθανόμουν μεγαλύτερη σιγουριά... :/
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #90536 από HiddenBoy στις 07 Δεκεμβρίου 2011, 10:48μμ

HiddenBoy

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 9/7/2011
Εγω σημερα με σταματησαν μονο που με ειδαν παρολου που φορουσα κρανος και οδηγαγα προσεκτικα τους ειδα απο την αλλη μερια να με κιτανε και ξαφνικα με καταδιοξαν πανω στην καταδιοξη εγω ειχα τερμα τα γκαζια γιατι τρυγυρνουσα στα στενα παρολα αυτα βρεθηκαν απο πισω μου και αναγκαστικα να σταματησω ευτιχος οταν με σταματησαν και μου ειπανε για διπλωμα τους ειπα οτι δεν εχω και εκεινη την ωρα τους ειδοποιησαν απο τον ασυρματο για εναν που απειλει με μαχερι και φυγανε αρον αρον και γλυτοσα παντως να ξερεις οτι υππαρχει περιπτωση αν σε πανε αυτοφορο θα σου παρουν το μηχανακη και να ξερεις για να το παρεις πισω χρειαζεσε παρα πολα λεφτα + το προστιμο που θα σου εχουν βαλει... Ποιος σου ειπε οτι θα παρεις 50αρι και θα το δοσεις? οταν βγαλεις για 125 απλα θα αγορασεις μια μηχανη 125 και θα την τοποθετησης και ολα κομπλε!
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login