Περί Linux...
Σελ. 1
Μήνυμα #35030 από LeonHeart στις 17 Μαΐου 2006, 3:30μμ
μέλος από: 16/5/2006 μηνύματα: 73 0 |
Παιδιά είμαι λάτρης των PC και ορκισμένος εχθρός της Microsoft. Θέλω να βάλω κάποια διανομή Linux στο PC μου ώστε να ξεφορτωθώ τα Windows. Έχω δουλέψει πολύ λίγο το Fedora Core και το SuSE Linux όμως θέλω να σας ρωτήσω με ποια διανομή θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω. Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: "Ποιά είναι κατα τη γνώμη σας η καλύτερη διανομή Linux για έναν αρχάριο;" Κάθε γνώμη αλλά και κάθε συμβουλή θα γίνει δεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση. |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35031 από Webmaster στις 17 Μαΐου 2006, 5:39μμ
Το καλύτερο Linux είναι αυτό που θα σου δουλέψει πιο καλά με το hardware σου και που θα πάει με τα γούστα σου. Θες GNOME; KDE; Θες όλα τα προγράμματα να είναι φρέσκα σε σημείο που να είναι ίσως ανώριμα ή θες να είναι παλιές και χιλιοδοκιμασμένες εκδόσεις; Θες μάθεις να το διαχειρίζεσαι από το terminal ή θες όλα να γίνονται με το ποντίκι; Θες να έχει package manager για τα προγράμματα; Θες να είναι δωρεάν; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "καλύτερη διανομή για τον αρχάριο". Ο καθένας με το λειτουργικό που χρησιμοποιεί έχει και συν και πλην. Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι εύκολος εσύ να γίνεις αρχάριος και να μάθεις καινούργια πράγματα ή αν πας να βάλεις Linux μόνο και μόνο επειδή μισείς τη Microsoft. Σε τέτοια περίπτωση, θα σου έλεγα να πάρεις έναν Macintosh που είναι όντως εύκολος για τον αρχάριο και είναι και σοσονάτος. ----------------- The only unbearable thing is that nothing is unbearable. | |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35032 από LeonHeart στις 17 Μαΐου 2006, 9:58μμ
Προς Webmaster, Το οτι θέλω να αλλάξω λειτουργικό στον υπολογιστή μου δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το ότι μισώ την Microft και τον Bill. Έχω απογοητευτεί τελείως με τα Windows, συνεχώς "κρασάρουν" χωρίς λόγο και αυτό μου τη δίνει. Ψάχνω να βρω ένα λειτουργικό το οποίο να είναι αξιόπιστο, σταθερό και "ευλίγιστο" Τώρα όσο αφορά το hardware μιλάμε για P4 στα 3,2GHz 512ΜΒ Ram MotherBoard: MSI PT8NEON-V Κάρτα Γραφικών: ATI 9200 Pro 128MB [Monitor 19'' LG Flatron L1715S (TFT)] DVD-ROM και DVD+/-RW (+DL) USB Scanner Visioneer OneTouch9600 Εκτυπωτή HP Photosmart 7660 Bluetooth Κάρτα τηλεόρασης X-Pert TVR7134 Και σύνδεση ADSL από την Altec Telecoms με USB Modem ZTE ZXDSL852 στα 384/128 Για αυτό το hardware εσύ ποια διανομή προτίνεις; Σημειοτέο ότι έχω δοκιμάσει το SuSE 9.3 το οποίο μου παρουσίασε προβλήματα με το scanner και την κάρτα τηλεόρασης. |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35033 από Webmaster στις 17 Μαΐου 2006, 10:52μμ
Δοκίμασε τη fedora, έχει πιο πρόσφατο kernel και είναι πιο σοφιστικέ στη ρύθμισή του. Εδώ σου βρήκα: TV Xpert 7134 (Tevion) Support? Yes ATI Radeon 9200 (ATI) Support? Yes There u go. Για το scanner ψάξε στο google. USB modem will be a pain in the ass. Better get an Ethernet one. ----------------- The only unbearable thing is that nothing is unbearable. | |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35035 από LeonHeart στις 18 Μαΐου 2006, 8:55πμ
Δηλαδή με το USB Modem δεν μπορώ να κάνω τίποτα; Η μόνη λύση είναι το Ethrnet Modem; |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35042 από tHoDwRiS στις 21 Μαΐου 2006, 5:02πμ
μέλος από: 18/2/2006 μηνύματα: 64 0 |
Και γιατί όχι Ubuntu;Πιστεύω πως αν και καινούρια διανομή είναι η πλέον εύχρηστη για τον αρχάριο χρήστη...και περιλαμβάνει κάποια έξτρα μέτρα προστασίας,έτσι ώστε ο νέος χρήστης Linux να μπορέσει να εξοικειωθεί με αυτά χωρίς κατά λάθος να καταστρέψει το σύστημά του...μπορείς να βρεις τη διανομή δωρεάν(εννοείται) και δε νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα ούτε με τα περιφερειακά του υπολογιστή σου γιατί η διανομή αυτή είναι αρκετά "έξυπνη" και σε αυτό τον τομέα....τώρα το modem εξακολουθεί να είναι πονεμένη ιστορία.... |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35043 από LeonHeart στις 21 Μαΐου 2006, 2:30μμ
Ακόμη και το Ubuntu δεν θα βρεί το μόντεμ; Ερώτηση: Καταβάζω την δωρεάν έκδοση του Mandriva 2006, αυτή θα μπορέσει να αναγνωρίσει το μόντεμ; Κάπου διάβασα στο φόρουμ ότι το Mandrake 10.1 αναγνώρισε USB μόντεμ της Crypto. Λογικά το Mandriva 2006 που αποτελεί τη δυναμική εξέληξη του Mandrake Linux θα το αναγνωρίσει πιστεύω..! Ε; Please στείλτε όλες τις ιδέες και συμβουλές σας... Ευχαριστώ |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35047 από Bosie στις 23 Μαΐου 2006, 10:47πμ
μέλος από: 23/5/2006 μηνύματα: 3 0 |
Και εγώ σκεφτόμουν να πάρω usb modem αλλά από ότι κατάλαβα έχουν conexant chipset. Στην περίπτωση αυτή κατεβάζεις driver από την linuxant.com ο οποίος είναι free σε χαμηλες ταχύτητες, πρέπει να πληρώσεις για να έχεις full ταχύτητα. Εγώ έχω pci modem με conexant chipset και το ξύλωσα και έβαλα ένα εξωτερικό serial modem. Στα εξωτερικά σειριακά modem δεν χρειάζετε να κάνεις καμία ρύθμιση, στύνονται αυτόματα. Εγώ έχω δοκιμάσει πολλές διανομές και κατέλληξα στο ubuntu λόγο ευκολίας εγκαταστάσεων προγραμμάτων. Σου το προτείνω γιατί είναι αρκετά έυκολο στην εγκατάσταση και στην χρήση. Όσο για το Mandrake έχω απογοητευτεί γιατί μου θυμίζει windows με linux εμφάνιση. Μου κολούσε σχεδόν πιο συχνά και από τα Windows! Δεν ξέρω για το νέο Mandriva αν τα πράγματα είναι καλύτερα... |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35051 από LeonHeart στις 23 Μαΐου 2006, 11:29πμ
Bosie τι να σου πώ; Δοκίμασα το Kubuntu (διανομή Ubuntu με προεγκατεστημένο επάνω τον KDE) και δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα. Κατέβασα σήμερα το Mandriva 2006 Free και θα κάτσω το μεσημέρι να το δοκιμάσω. Ελπίζω πως αυτό θα είναι καλύτερο, ειδάλως θα γυρίσω και πάλι στο παλιό καλό και σταθερό SuSE και θα πάρω ένα Ethernet DSL Modem όπως μου πρότεινε και ο Webmaster. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου... |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #35052 από LeonHeart στις 23 Μαΐου 2006, 11:33πμ
Α και να μην ξεχάσω! Όσο για το: Όσο για το Mandrake έχω απογοητευτεί γιατί μου θυμίζει windows με linux εμφάνιση. πιστεύω πως είναι καλό γιατί βοηθάει κάποιον αρχάριο να συνιθίσει το Linux μέσα από ένα γνώριμο περιβάλλον. Και όταν πλέον εξικοιωθεί μπορεί να πάρει μια πιο "σοφιστικέ" διανομή, για παράδειγμα Fedora Core (αν και πιστεύω πως αυτό είναι περισσότερο για server παρά για home users όπως το SuSE και το xUbuntu) |
προφίλάλλα... |