Δεν έχω σταθερό κύκλο...
Μήνυμα #74673 από zamanfou στις 29 Μαρτίου 2011, 9:02μμ
![]() |
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο δεν έχω καθόλου σταθερό κύκλο...!Υπάρχουν φορές που είχα καθυστέρηση και 2 μήνες αν όχι παραπάνω.Πήρα κάτι χάπια που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση για να μου έρθει και όλα οκ.Αλλά δεν μπορώ να παίρνω συνέχεια αυτά για να μου έρχεται.Δεν νομίζω να είναι λογικό να είμαι 17 κ να γίνεται αυτό. Η μάνα μου λέει να πάμε σε γυναικολόγο αλλά ντρέπομαι πολύ μήπως με δει από κάτω(δεν έχω ολοκληρώσει).Όλοι μου λένε ότι δεν θα με εξετάσει,το πολύ κανένα υπερηχογράφημα για να δει τις σάλπιγγές μου απο τη στιγμή που δεν έχω κάνει κάτι.Είναι αλήθεια?Έχει τύχει σε καμία?Τί κάνατε?? |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74682 από Doctoras στις 29 Μαρτίου 2011, 10:23μμ
Να κανεις αυτο που σου λεει η μανα σου.Θα μου πεις αγορι εισε τι ξερεις.Δικιο εχεις αλλα οπως ειπες και εσει δεν ειναι δουλεια να παιρνεις συναιχια χαπια.Να πας στο γυναικολογο να βγαλεις ακρη κανοντας περα τις ντροπες ,στο κατω κατω δεν κανεις κατι κακο οι περισσοτερες γυναικες που αγαπαν τον ευατοτους το κανουν. Το οτι εισε παρθενα καθε αλλο απο καθολου ντροπη δεν ειναι.Δεν ξερω αλλα εχω καταλαβει οτι πολλες κοπελες στην υλικια σου ακομα και μικροτερες ντρεπονται για αυτο.Ετσι και εγω με την σειρα μου θα σου πω οτι οι περισσοτεροι αντρες δεν τον θεωρουν κακο και ισα ισα μας κανει να νιωθουμε οτι εχουμε να καναουμε με μια κοπελα συγκρατημενη και την θαυμαζουμε για την αντωχη της τοσο καιρο. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74690 από blackroseeir στις 30 Μαρτίου 2011, 12:20πμ
![]() |
εγω εχω το ιδιο προβλημα με σενα και θα παω σε γυναικολογο... δεν εχεις κανενα λογο να φοβασαι ή ν ανησυχεις ή γενικα να σου καθεται καπως...εχεις ενα προβλημα κ πρεει ν εχεις μια εμπεριστατομενη αποψη απο εναν ειδικο... αα επισης...δεν εινια αφυσικο..και εγω 17 ειμαι. ( εκτος αν εινια αφυσικο και για τις 2 μας :P :P ) παντως εγω οπως σου προειπα προτεινω να πας... ![]() |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74691 από blackroseeir στις 30 Μαρτίου 2011, 12:24πμ
![]() |
αα επισης και εγω που ειχα ρωτησει μονο υπερηχογραφημα μου ειχαν πει οτι θα κανω αν παω για ν δουν τις σαλπιγγες κα ιτις ωοθηκες... αυτα... βεβαια εμενα με τον καιρο αρχιζει και γινεται σταθερος ο κυκλος μου... σκεψου πως οταν μου ειχε πρωτοερθει ειχα περιοδο μονο 2 φορες το χρονο... :/ εσενα απο την αρχη ηταν ανωμαλος ή εγινε στην συνεχεια... και αν ηταν απο την αρχη εχει αλλαξει απο τοτε?? |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74717 από Άλφα στις 30 Μαρτίου 2011, 3:17μμ
![]() |
Λοιπόν , καλά θα κάνεις να πας στο γυναικολόγο σου όσο πιο γρήγορα μπορείς.Πιθανότατα δε θα σε εξετάσει, από τη στιγμή που δεν έχεις ολοκληρώσει δεν υπάρχει λόγος και δε θα μπορέσει να δει και τίποτα.Θα σου γράψει εξετάσεις αίματος ορμονικές και θα υπερηχογράφημα για τις σάλπιγγες σου. Τα συμπτώματά σου μου ακούγονται σαν σύνδορμο πολυκυστηκών ωοθηκών, ένα σύνδρομο καθόλου σπάνιο αφού το'χουν 1/3 γυναίκες, όπως και εγώ. Δεν είναι κάτι σοβαρό όμως χρειάζεται αντιμετώπιση για να μη γίνει. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #74720 από zamanfou στις 30 Μαρτίου 2011, 4:30μμ
![]() |
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και θα πάω σε γυναικολόγο γιατί δουλειά δεν γίνεται... blackroseeir:Στην αρχή μου ήρθε στο χρόνο 3-4 φορές.Μετά συνέβη κάτι στην οικογένειά μου και ταράχτηκα οπότε πρέπει από το στρες να να είχα "ανωμαλίες".Όταν πλέον άρχισε ξανά να έρχεται συνέβη ό,τι περιέγραψα επάνω. Doctoras:Δεν ντρέπομαι να πάω επειδή είμαι παρθένα,ίσα ίσα,τιμή μου και καμάρι μου.Απλά ντρέπομαι να με δει εκεί κάτω... Άλφα: Πολυκυστικές ωοθήκες είχε και η μητέρα(παίζει ρόλο?).Αντιμετωπίζεται ή θα το έχω μία ζωή?Μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα??Εσύ που το έχεις κάνεις κάποια θεραπεία?Πονάς?(σορρι,πολλές ερωτήσεις) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
3
Μήνυμα #74729 από Άλφα στις 30 Μαρτίου 2011, 5:53μμ
![]() |
Αποδεκτή απάντησηΝαι παίζει ρόλο. Βέβαια άλλο οι πολυκυστικές ωοθήκες και άλλο το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα γενικότερο μεταβολικό σύνδρομο του οργανισμού και έχει ως σύμπτωμα/αποτέλεσμα και τις κύστες των ωοθηκών ενώ κύστες μπορεί να εμφανιστούν στις ωοθήκες μιας γυναίκας σε μια περίοδο της ζωής της για διάφορους άλλους λόγους.Οι αιτίες του ΣΠΩ δεν έχουν βρεθεί από τους γιατρούς. Έχει προχωρήσει πολύ όμως η επιστήμη στην αντιμετώπιση του συνδρόμου.Εάν κρατάς το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα , ασκείσαι τακτικά και ακολουθείς την αγωγή που σου δίνει ο γιατρος η οποία συνήθως είναι αντισυλληπτικά για να φτιάξει ο κύκλος και ένα φάρμακο για την αντίσταση στην ινσουλίνη θα είσαι καλλυμένη και 100% υγιής και μπορεί , ανάλογα τον οργανισμό , εάν φτιάξεις τη φυσική σου κατάσταση να μη χρειάζονται καν φάρμακα τα οποία ούτως ή άλλως είναι σχετικά ελαφριά. Το σύνδρομο δεν πονάει , αλλά δημιουργεί διάφορα άλλα συμπτώματα των οποίων η εμφάνιση , η ένταση και η διάρκεια ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Συνοψίζοντας, κλείσε ραντεβού με έναν γυναικολόγο που εμπιστεύεστε και αν διαπιστωθεί πως έχεις ΣΠΩ καλό είναι να επισκευτείς και έναν ενδοκρινολόγο.Παράλληλα διατροφή και άσκηση , εκτός από θεραπεία του συγκεκριμένου είναι μια καλή πρόληψη για όλα τα προβλήματα υγείας. ό,τι άλλη απορία έχεις πες μου. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |