Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μην πτύετε καταγής
Σε ζητάνε από το χωριό σου. Θέλουν τον τρελό τους πίσω.
Πέμπτη, 17 Απριλίου

ΔΟΥΛΕΙΑ

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #78699 από DAINOS στις 05 Ιουνίου 2011, 3:58μμ

DAINOS

Εικονίδιο
μέλος από: 16/8/2010
Είμαι 17 χρόνον. θέλω να βρω δουλειά το καλοκαίρι. γίνετε ? κολωνω λίγο γιατί ακούω ότι έρχονται άνθρωποι από την εφορία και την τρόικα και αν σε δουν ανήλικο σε πάνε σε αναμορφωτήριο και πληρώνουν πρόστιμο οι γονείς σου και κάτι τέτοια. καμια καφετερια λέω να παο σερβιτόρος η σε κανένα internet cafe. ισχύουν αυτά τα πράματα ? ακόμα και να παω λίγες μέρες και να μου δόση λεφτά στο χέρι το αφεντικό, παράδειγμα άμα είναι φίλος του πατέρα μου δεν είναι σαν να μου δίνη χατζιλίκι ? μαύρα λεφτά λέγονται ? ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ PLZ
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78705 από AggelosTuDromu στις 05 Ιουνίου 2011, 4:28μμ

AggelosTuDromu

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 9/7/2010
ναι..εγω εχω δουλεψει οικοδομη περσι το καλοκαιρι κ αν περναγε περιπολικο επρεπε να εξαφανιστω και μετα χαλαρα...και τωρα θα δουλεψω σερβιτορος σε ενα εστιατορειο σε εναν φιλο του πατερα μου...να προσεχεις μονο χριαζεται
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78707 από Doctoras στις 05 Ιουνίου 2011, 4:35μμ

Doctoras

μέλος από: 31/8/2009
Αν δουλεψεις σαν σερβιτορος δεν υπαρχει κανενα προβλημα η αν δουλεψεις σε ιντερνετ καφε γιατι αν γινει κατι μπορεις πολυ απλα να πεις οτι απλα βοηθαω τον φιλο μου δεν με πληρωνει κτλ.Αντιθετα αν δουλεψεις οικοδομη τοτε δεν υπαρχουν δικαιολογιες.Εγω δουλευω στον πατερα μου ενδιαμεσα στον χρονο κυριως στις γιορτες δουλεια που εχει πολλα περα δωθε και κουβαλιμα και δεν μας εχουν σταματησει αλλα αν μας σταματαγαν θα ελεγα οτι με πειρε ο πατερας μου να μου μαθει την δουλεια κτλ.Δεν ειναι κακο.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78709 από Sped στις 05 Ιουνίου 2011, 4:44μμ

Sped

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 26/5/2011
Ειναι 100% νομιμο να δουλευεις απο 12 χρονων και μετα. Το μονο που χρειαζεσαι ενα μια αδεια που την βγαζεις απο την αστυνομια με εναν απο τους γονεις σου. Κατι τετοιο. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ και μαλιστα ΠΡΕΠΕΙ να σου κολλανε ενσυμα και ολα τα σχετικα...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78710 από Sped στις 05 Ιουνίου 2011, 4:50μμ

Sped

Εικονίδιο
banned
Για παραπανω πληροφοριες πηγαιντε ρωτηστε σε κανα τμημα...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78714 από DAINOS στις 05 Ιουνίου 2011, 5:27μμ

DAINOS

Εικονίδιο
μέλος από: 16/8/2010
Ναστέ καλά παιδιά! ευχάριστο για τις πληρφορίες!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78718 από Verus στις 05 Ιουνίου 2011, 6:24μμ

Verus

Εικονίδιο
μέλος από: 30/12/2010
Έγραψε:(Sped@05 Ιουνίου 2011)
ΠΡΕΠΕΙ να σου κολλανε ενσυμα και ολα τα σχετικα...

Το θέμα είναι, αγαπητέ Sped, ότι η ασφάλιση των εργαζομένων κοστίζει, και να είσαι σίγουρος ότι οι εργοδότες δεν θέλουν επιπλέον έξοδα.

OnTopic: Όλοι στην ηλικία σου (ή σχεδόν όλοι) δουλεύουν. Παράνομα μεν, αλλά προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ως τώρα.
Βέβαια, εξαρτάται και από τον εργοδότη.
Σε πείπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την εφορία, ο εργοδότης καλείται να πληρώσει πρόστιμο (αν δεν κάνω λάθος).
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78719 από Sped στις 05 Ιουνίου 2011, 6:33μμ

Sped

Εικονίδιο
banned
Έγραψε:(Verus@05 Ιουνίου 2011)
Έγραψε:(Sped@05 Ιουνίου 2011)
ΠΡΕΠΕΙ να σου κολλανε ενσυμα και ολα τα σχετικα...

Το θέμα είναι, αγαπητέ Sped, ότι η ασφάλιση των εργαζομένων κοστίζει, και να είσαι σίγουρος ότι οι εργοδότες δεν θέλουν επιπλέον έξοδα.

Ναι το ξερω πολυ καλα... Το τονισα θελοντας να πω πως το οτι εισαι ανηλικος δεν σημαινει πως δεν πρεπει να εισαι ασφαλησμενος... Οτι δηλαδη ενας ανηλικος δικαιουται ακριβως τα ιδια πραγματα
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #78827 από M1k3y στις 07 Ιουνίου 2011, 3:04πμ

M1k3y

Εικονίδιο
μέλος από: 29/12/2010
Έγραψε:(DAINOS@05 Ιουνίου 2011)
Είμαι 17 χρόνον. θέλω να βρω δουλειά το καλοκαίρι. γίνετε ? κολωνω λίγο γιατί ακούω ότι έρχονται άνθρωποι από την εφορία και την τρόικα και αν σε δουν ανήλικο σε πάνε σε αναμορφωτήριο και πληρώνουν πρόστιμο οι γονείς σου και κάτι τέτοια.

Καταρχάς κούλαρε.

Τώρα, το σίγουρο είναι ότι από τα 15 και μετά είναι 100% νόμιμο να δουλεύεις. Άρα σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να κατηγορηθείς επειδή δουλεύεις.

Όμως, τυπικά, όταν πιάνεις δουλειά ως υπάλληλος πρέπει να συνάψεις μια σύμβαση εργασίας με τον εργοδότη, που ορίζει πχ. τα του ωραρίου, τα της ασφάλισης, κλπ. Το θέμα είναι ότι μέχρι και τις ηλικίες 20-22 αυτό δεν γίνεται πουθενά, άρα όντως η εργασία σου θα είναι "μαύρη". Ευτυχώς για σένα όμως, σύμφωνα με το νόμο, αν τύχει και πιαστείς να δουλεύεις "μαύρα", την πληρώνει ο εργοδότης, και όχι εσύ (που έχεις και το ελαφρυντικό ότι είσαι ανήλικος). Άρα δεν παίζουν ούτε πρόστιμα για σένα, ούτε φυσικά και αναμορφωτήριο (λολ)

Έγραψε:(Sped@05 Ιουνίου 2011)
Ειναι 100% νομιμο να δουλευεις απο 12 χρονων και μετα. Το μονο που χρειαζεσαι ενα μια αδεια που την βγαζεις απο την αστυνομια με εναν απο τους γονεις σου. Κατι τετοιο. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ και μαλιστα ΠΡΕΠΕΙ να σου κολλανε ενσυμα και ολα τα σχετικα...

Λάθος. Από τα 15 και μετά είναι νόμιμο.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login