Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Όλα τα κουτιά είναι ενδιαφέροντα. Μέχρι ν' ανοίξουν.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

παρακαλω βοηθηστε με να αποφασισω

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #54905 από blablablablabla στις 12 Οκτωβρίου 2009, 12:26πμ

blablablablabla

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 13/8/2009
Παιδεια σας παρακαλω βοηθηστε με να αποφασισω!!Ειμαι απο αλλη χωρα δεν ειμαι ελληνας αλλα ειμαι εδω απο μικρος και εδω πηγα σχολειο!!τωρα παω τριτη γυμνασιου!!Το προβλημα ειναι οτι η γονεις μου δεν τα πανε καθολου καλα και η μανα μου μου ειπε πως θελει να αφησει τον πατερα μου πως δεν τον αντεχει αλλο αλλα δεν μπορει επειδη ειμαι εγω!!αν χωρισουν θα πρεπει να παω με την μητερα μου πισω στην χωρα μου επειδη η μητερα μου ειναι λιγο αρωστη και δεν μπορει να δουλεψει για αν με φροντισει!!Ομως δεν χωριζει με τον πατερα μο επειδη σκεφτεται εμενα αν παω πισω στην χωρα μου θα σταματησω το σχολειο επειδη δεν κερω ουτε να γραφω στην γλωσσα μου!!Εμενα με ενοχλει που η μητερα μου καθεται με τον πατερα μου εξαιτειας μου!!Σκεφτηκα να σταματισω το σχολειο για να μπορεσουμε να φυγουμε με την μανα μου!!εσεις τι λετε??τι να κανω??
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #54906 από carla2 στις 12 Οκτωβρίου 2009, 1:59πμ

carla2

Εικονίδιο
μέλος από: 6/9/2009

Αποδεκτή απάντηση

Κατ’ αρχήν θα σου πω κάτι για τη μητέρα σου που ίσως σου φανεί σκληρό, δυστυχώς όμως είναι μια αλήθεια:
Οποια και να είναι τα προβλήματα που έχει με τον πατέρα σου, δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε βάζει τέτοια διλήμματα, να σε κάνει μέρος του προβλήματος της, να σου δημιουργεί ένοχες. Γιατί όταν λες πως σου λέει πως κάθετε μαζί του μόνο για σένα, ναι σου δημιουργεί ενοχές.
Δεν λέω, ίσως κι εκείνη ζει καταστάσεις που είναι πάνω από τις δυνάμεις της να αντέξει, έπρεπε όμως πριν καθίσει να σου μιλήσει, να συμβουλευτεί έναν ειδικό για το πώς να το χειριστεί.
Από εκεί κι έπειτα θέλω να σε ρωτήσω εσύ τι σχέσεις έχεις με τον πατέρα σου;
Αντικειμενικά θέλω να μου απαντήσεις, χωρίς να επηρεάζεσαι από την μεταξύ τους σχέση. Τα όποια προβλήματα έχει ένα ζευγάρι, αφορά αυτούς τους δυο και μόνο και όχι τα παιδιά.
Αν οι σχέσεις σου με τον πατέρα σου είναι καλές, τότε δική μου γνώμη είναι να μείνεις μαζί του εδώ στην Ελλάδα και να πηγαίνεις να βλέπεις τη μητέρα σου στις διακοπές. Μέχρι να τελειώσεις το σχολείο, οπότε μετά βλέπεις τι θα κάνεις.
Μην σκέφτεσαι πως θα το πάρει η μητέρα σου αυτό και αν θα πληγωθεί. Στο κάτω κάτω αν χωρίσουν και σε πάρει μαζί της σε άλλη χώρα μακριά από τον πατέρα σου και αυτός θα πληγωθεί.
Ανεξάρτητα από αυτό όμως, για μένα πρέπει να μείνεις εδώ για πολλούς λόγους.
1 είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου το να παρατήσεις το σχολείο. Στη σημερινή εποχή είναι απαραίτητο για το μέλλον σου και το ξέρεις.
2 υποθέτω πως είσαι στην εφηβεία, που κακά τα ψέματα είναι σε γενικές γραμμές μια δύσκολη ηλικία ακόμη και χωρίς σημαντικές αλλαγές. Πόσο μάλλον για εσένα που θα πρέπει ταυτόχρονα να βιώσεις το διαζύγιο των γονιών σου, την απόλια του πατέρα, τον αποχωρισμό από φίλους, την αναγκαία προσαρμογή σε μια άλλη χώρα με άλλη κουλτούρα από αυτή που ήδη ξέρεις, την έλλειψη επικοινωνίας με τους άλλους αφού εκεί που θα πας δεν ξέρεις λες τη γλώσσα, τη γνωριμία σου με συγγενείς που ίσως δεν γνωρίζεις και προπάντων τη διακοπή του σχολείου για ένα με΄λλον χωρίς πολλές προοπτικές.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη, που φυσικά είμαι έξω από τα πράγματα και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζω.
Μην αφήνεις όμως το διαζύγιο των γονιών σου να σε πάρει από κάτω σε καμιά περίπτωση.
Καλή τύχη από καρδιάς:
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #54907 από Webmaster στις 12 Οκτωβρίου 2009, 4:05πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
Δεν είναι ο λόγος αυτός που θες να παρατήσεις το σχολείο (επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν θα έκανε αυτή τη θυσία για τους γονείς του, αλλά κι αν την έκανε θα του άξιζε να παρατήσει το σχολείο γιατί εκεί μέσα δεν έμαθε το βασικότερο δηλαδή την κριτική σκέψη). Ο λόγος που πετάς αυτές τις βλακείες είναι ότι απλά βαριέσαι να ξυπνάς το πρωί και να διαβάζεις. Επίσης ο λόγος της (όχι στενοχώριας αλλά βαρεμάρας ίσως) είναι ότι αν όντως χωρίζουν οι δικοί σου σε έχουν στα όπα όπα και σε κακομαθαίνουν καταστρέφοντάς σε. Και αυτή η πρακτική έχει παρενέργεια τη χρόνια βαρεμάρα. Φυσικά και δεν πρόκειται να το παρατήσεις για κανένα λόγο, πρώτον γιατί δεν θα σ'αφήσουν οι υπερπροστατευτικοί γονείς σου και δεύτερον γιατί γουστάρεις μια γκόμενα από κει πέρα.

Αν το μόνο που ήθελες ήταν να κλέψεις την προσοχή μας με ένα κλαψομούνικο θέμα που θα μπορούσε να είναι σοβαρότατο ενώ δεν είναι, το κατάφερες.

Και επειδή μισώ να με παραπλανούν, είσαι ο No 1 υποψήφιος για τα ban αυτής της εβδομάδας.

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #54909 από MaRmO στις 12 Οκτωβρίου 2009, 2:49μμ

MaRmO

Εικονίδιο
μέλος από: 9/12/2008
να σου πω webmaster...τι σου εκανε το παιδι????το προβλημα μια χαρα σοβαρο ειναι,δεν βλεπεις οτι ανησυχει????αφου λεει δεν θελει να αφησει το σχολειο κ γι'αυτο ειναι σε δηλημα...δεν νομιζω να θελει να τραβηξει την προσοχη κανενος...ειναι σε μια δυσκολη κατασταση και εσυ τον κανεις να νιωθει ασχημα τωρα...ουδεν λογος για Ban κατα την γνωμη μου...παρ'ολα αυτα δεν εχω δικαιωμα να σε κρινω...τελως παντων...
εγω συμφωνω με την carla2 σε ενα θεμα...αμα γινεται να επιλεξεις μεινε με τον πατερα σου...αυτο μονο αν εχετε καλες σχεσεις μεταξυ σας...ετσι θα συνεχισεις το σχολειο και θα εχεις και μια καλυτερη ζωη αφου η μητερα σου οπως λες ειναι αρρωστη και δεν θα μπορει να δουλευει για να σε φροντιζει απο που θα εχετε λεφτα να επιζησετε???με την εννοια οτι δεν θα εχεις και ολες τις ανεσεις...και το μελλον σου πια θα ειναι καταδικασμενο...αφου δεν θα εχεις τελειωσει το σχολειο...οχι λοιπον...οι γονεις σου πρεπει πανω απ'ολα να κατσουν να σκεφτουν εσενα που ειναι το μοναδικο πραγμα που θα μεινει απο αυτους στον κοσμο οταν καποτε φυγουν(ξερεις τι εννοω)...μην νιωθεις ενοχες γιατι δεν φταις σε τιποτα...απλα μην αφησεις το σχολειο για κανεναν λογο...και δεν νομιζω να βαριεσαι γτ κ γω που ειμαι σημαιοφορος βαριεμαι να διαβαζω και να πηγαινω σχολειο παρ'ολα αυτα το κανω γιατι προκειται για το μελλον μου εξαλου ετσι?ελπιζω να πανε ολα καλα με τους γονεις σου, με το τυχον διαζυγιο(αμα γινει)και ελπιζω να παρεις την σωστη αποφαση...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #54912 από carla2 στις 12 Οκτωβρίου 2009, 3:54μμ

carla2

Εικονίδιο
μέλος από: 6/9/2009
Webmaster κάθε άλλο παρά υπερπροστατευτικοί δεν μπορούν να είναι με τα παιδιά τους δυο άνθρωποι που χωρίζουν.
Αλλωστε μια υπερπροστατευτική μητέρα ποτέ δεν θα έκανε το παιδί της να νιώθει ένοχο για το ότι δε περνά καλά στο γάμο της. Όταν λες στο παιδί σου ότι μένω με τον πατέρα σου για χάρη σου και μόνο, το δημιουργείς αυτόματα ευθύνες που δεν ανήκουν στις δικές του πλάτες.
Από εκεί και πέρα αν θες να του δώσεις ban μόνο και μόνο επειδή μας ανοίχτηκε και μας είπε το σοβαρότερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα που αντιμετωπίζει, δεν νομίζω ότι σε τιμάει ιδιαίτερα. Με αυτή τη λογική πρέπει όλους να τους διώξεις, αφού λίγο πολύ όλοι κάποια προβλήματα μας γράφουμε εδώ και γνώμες ζητάμε.
Επειδή δηλαδή το πρόβλημα δεν αφορά κάποια γκομενίτσα που τον φτύνει και τι να κάνει για να την κερδίσει, αλλά ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα πρέπει να φύγει;
Τέλος πάντων οκ εσύ είσαι εξουσία εδώ φυσικά και κάνεις ότι θες, νομίζω όμως πως είναι πολύ ακραίο.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #54915 από Webmaster στις 12 Οκτωβρίου 2009, 5:23μμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
Αν διαβάσετε τα προηγούμενα μηνύματα του ίδιου σε άλλα θέματα θα καταλάβετε τι λέω.

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #54917 από blablablablabla στις 12 Οκτωβρίου 2009, 6:32μμ

blablablablabla

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 13/8/2009
με τον πατερα μου δεν τα πηγαινουμε καλα!!επειδη ειναι διαφορετικος δεν μπορω ν κατσω να συζητισω μαζι του!!!παντως σας ευχαριστω ολους!!!και για να ξερεις webmaster το σχολειο μου αρεσει και δεν το βαριεμαι οτε και το διαβασμα!!!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #55062 από rominaki στις 19 Οκτωβρίου 2009, 9:59μμ

rominaki

Εικονίδιο
μέλος από: 19/10/2009
κοιτα τον τελευταιο καιρο αντυμετωπιζω κ γω τετοια οικογενειακα προβληματα πανω κατω νομιζω καταλαβενω πως νιωθεις..τα πραγματα κατ αρχας αναμεσα στουσ γονεις σ ειναι εντελως ανεπανορθοτα?αν οχι τοτε μην βιαστεις να μπεις στο δειλημα με ποιον να πας..αν ομως ειναι τοτε το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρητε κ οι 3 μαζι μια μεση λυση..π.χ οι διλοι μ χωρισαν προσφατα κ η μητερα μ ειναι απο αλλο μερος της ελλαδας στο οποιο μεγαλωσα κ ζω μεχρι τωρα στα 17 μ χρονια..η μητερα μ φευγει αλλα σαν "συμβιβασμο"σχετικα με το σχολειο αποφασισαμε κ οι 3 απο κοινου ν μηνω με τον πατερα μου εως οτου ν τελειωσω...κατι τετοιο μεσα στα δικα σ στανταρ δεν παιζει?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #55082 από kyr/kh στις 21 Οκτωβρίου 2009, 12:08πμ

kyr/kh

Εικονίδιο
μέλος από: 21/10/2009
mallon o webmaster έχει δίκιο.. το παιδί είναι γειά σας.
Αυτά έγραψε σε μιά κοριτσοπαρέα που συζητάγανε:
Μήνυμα #54535 από blablablablabla στις 26 Σεπτεμβρίου 2009, 2:55 πμ

blablablablabla

Εικονίδιο

μέλος από 13/8/2009
αποδεκτές απ.: 0

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΔΗΛΗΔΗ ΝΑ ΤΗΝ ΓΔΥΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΩ ΕΦΥΓΕ!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΙΣΩ!!!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΙΣΩ??

-----------------
hehehehe
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login