Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Τα λεφτά είναι το σκορ.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Ενοχλήσεις στους όρχεις

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #180125 από Danis_ στις 13 Αυγούστου 2024, 5:55πμ

Danis_

μέλος από: 13/8/2024
Καλησπέρα ομάδα. Είχα δει ένα δύο θέματα που αφορούσαν ένα μέρος από το πρόβλημα μου αλλά γράφω σήμερα την δικιά μου ιστορία. Είμαι περίπου 20 ετών και κλείνω περίπου έναν χρόνο που έχω μικρές ενοχλήσεις είτε στον ένας είτε στον άλλον όρχι. Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ το οποίο ένιωθα τσιμπήματα σαν μικρό ηλεκτροσόκ στον έναν ή στον άλλον όρχι. Μετά από δύο μέρες πήγα σε γιατρό σε νοσοκομείο, κάναμε triplex οσχέου και έδειξε μία φλεγμονή στην επιδιδυμιτιδα και για αυτό τον λόγο μου έδωσε αντιβίωση για λίγες ημέρες. Μετά από αρκετές ημέρες ενώ βρισκόμουν σπίτι μου γιατί την πρώτη φορά ήμουν διακοπές, ένιωθα πάλι ενοχλήσεις όποτε πήγα ξανά σε γιατρό ιδιώτη. Ο γιατρός, αφού κάναμε ξανά τριπλεξ οσχέου μου είπε πως έπρεπε να μου είχαν δώσει αντιβίωση για περισσότερες ημέρες την πρώτη φορά και για αυτό τον λόγο μου έγραψε πάλι για αρκετό διάστημα. Στους επόμενους μήνες αυτό το ηλεκτροσόκ άλλαζε και μπορεί να ένιωθα μια ενόχληση σε έναν από τους δύο όρχεις σαν τσίμπημα ή μια μικρότερη ενόχληση. Μετά από κάποιους μήνες έχοντας ακόμα ενοχλήσεις κατά διαστήματα δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Για αυτό τον λόγο ξαναπήγα στον ίδιο γιατρό και μου είπε να κάνουμε μια μαγνητική ώστε να μου φύγει τελείως το άγχος. Να αναφέρω πως γενικότερα είμαι ένας αγχώδης άνθρωπος και είχα αγχωθεί πολύ για το συγκεκριμένο θέμα σε σημείο που μου είπε ο γιατρός αυτό που σας ανέφερα. Έγινε η μαγνητική και ξανά δεν βρέθηκε κάτι το ανησυχητικό. Πέρασαν αρκετοί μήνες νομίζω 6 από την πρώτη φορά που πήγα στο νοσοκομείο και μετά 2 φορές στον γιατρό. Μετά από αυτούς τους 6 μήνες ξαναπήγα για έναν υπέρηχο στους όρχεις καθώς μου είχε πει ο γιατρός πως καλό είναι κάθε 6-8 μήνες να το παρακολουθούμε. Και ξανά βγήκαν όλα καθαρά. Να σημειωθεί πως εκείνη την ημέρα που πήγα είχα όλο αυτό το εξάμηνο ενοχλήσεις. Μπορεί να ήταν κάπως καλύτερα απλά και μόνο ένα τσίμπημα ή μια ενόχληση λίγες φορές την ημέρα σε ρίχνει ψυχολογικά. Και βρισκόμαστε στο σήμερα που έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τις πρώτες ενοχλήσεις και ακόμα δεν έχουν φύγει. Μπορεί πχ λίγες μέρες να μην έχω τίποτα και μετά κάποια ενόχληση ή κάτι όταν τους ακουμπάω να νιώθω και να τρελαίνομαι. Το μεγαλύτερο μου άγχος το οποίο ίσως κάνει ακόμα χειρότερα αυτή την κατάσταση είναι πως φοβάμαι μην πάθω συστροφή του όρχι. Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που πήγα στον γιατρό και μου ειπε πως όλα ήταν καθαρά παρατήρησε πως οι όρχεις μου κάνουν κάποιες ατελής συστροφές χωρίς όμως να μας ανησυχεί αυτό. Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος άλλος έχει παρόμοια εμπειρία με την δίκη μου καθώς όπως σας είπα έχει περάσει λίγο παραπάνω από έναν χρόνο. Ναι μεν δεν έχω το τσίμπημα σαν ηλεκτροσόκ που είχα την πρώτη φορά αλλά όλους αυτούς τους μήνες έστω και μια μικρή ενόχληση ή όταν τους ακουμπάω ή ασχολούμαι με αυτούς αισθάνομαι κάτι σαν μικρή ενόχληση. Ξυπνάω και μπορεί να νιώσω κάποιο μικρό βάρος. Bonus: αρκετούς μήνες επίσης ταλαιπωρούμαι με ενοχλήσεις στο στομάχι και το έντερο. Υπάρχει περίπτωση να συνδέονται αυτά μεταξύ τους; Τέλος, σε λιγότερο από έναν μήνα πρώτα ο Θεός σκέφτομαι να πάω πάλι στον ίδιο γιατρό γιατί όπως σας ανέφερα και προηγουμένως καλό είναι κάθε 6-8 μήνες να το παρακολουθούμε. Του γιατρού του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη είναι φοβερός στην δουλειά του. Μήπως όμως χρειάζεται να πάω σε άλλον για να ακούσω μια δεύτερη γνώμη; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά!
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #180128 από Gkappa στις 16 Αυγούστου 2024, 12:31μμ

Gkappa

μέλος από: 22/11/2022
Γεια σου φίλε, μόλις περιέγραψες τους τελευταίους 3 μήνες της ζωής μου. 20 είμαι και εγώ. Άρχισα το Πάσχα να αισθάνομαι ενοχλήσεις και πόνο μικρο και στους δυο όρχεις( είτε αριστερά είτε δεξιά κυρίως - ποτέ ταυτόχρονα ). Αρχικά πήγα σε νοσοκομείο σε ουρολόγο ( ο θεός να τον κάνει ) ο οποίος απλά ψηλάφησε και χωρίς υπέρηχο χωρίς τίποτα είπε ότι δεν τον ανησυχεί κάτι. Εγώ συνέχισα να έχω ενοχλήσεις πάλι και πήγα την επόμενη φορά σε ουρολόγο σε ιατρείο, μου έκανε υπέρηχο και μου λέει έχεις φλεγμονή- επιδιδυμίτιδα και μου έδωσε αντιβίωση prixina για 15 μέρες. Αφού τελείωσε η αντιβίωση και πέρασαν αρκετές μέρες εγώ πάλι τα ίδια, δηλαδή ενόχληση - πόνο κυρίως μετά από κούραση ή άσκηση ( θυμίσου το αυτό που σου λέω για την συνέχεια ). Ξαναπήγα στον ίδιο γιατρό και μου έλεγε ότι δεν έχω τίποτα κ να το ξεχάσω. Να μην τα πολυλογώ πήγα και σε 3ο γιατρό επειδή επέμενα, αυτή τη φορά στον καλύτερο της πόλης μου σε φημισμένο, ο οποίος αμέσως με τον πρώτο υπέρηχο μου βρήκε ότι έχω κιρσοκήλη - φλεβίτιδα δηλαδή στους όρχεις ( πιο πολύ στον δεξί αλλά και στον αριστερό ). Συνήθως το πρόβλημα αυτό είναι ασυμπτωματικό αλλά εγώ είχα συμπτώματα, δηλαδή ενοχλήσεις μετά από κούραση( για παράδειγμα ανέβαινα σκάλες και δεν μπορούσα να συνεχίσω να περπατάω ένιωθα αυτό που λες κ συ ηλεκτροσόκ στους όρχεις και έπρεπε να ξαπλώσω ακίνητος για να περάσει και πράγματι μετά από λίγα λεπτά περνούσε και μπορούσα να σηκωθώ ξανα). Στο εξής και εγώ υπήρχαν μέρες που ήμουν φουλ καλά και μετά από λίγο ξανά ενοχλήσεις και έπεφτα ψυχολογικά και εγώ, καθώς είμαι και εγώ πολύ αγχώδης. Σαν πρόβλημα η κιρσοκήλη δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό, είναι συνηθες και αντιμετωπίζεται με μια πολύ απλή χειρουργική επέμβαση, οπού και την έκανα εγώ τέλη Ιουνίου. Τώρα, είμαι πολύ καλύτερα, νιώθω ομως παλι ενοχλήσεις που και που ( όχι όπως πριν βέβαια και δεν με εμποδίζουν γενικά στην καθημερινότητα στο να κάνω ότι θα έκανα ). Ο γιατρός μου λέει ότι θα φύγουν σιγά σιγά και ότι είναι φυσιολογικό να τις νιώθω ακόμα, καθώς στους όρχεις εσωτερικά έχω ράμματα ακόμη από την επέμβαση. Για την επέμβαση αγχωνόμουν υπερβολικά πολύ αλλά εν τέλη δεν κατάλαβα τίποτα, όπως μου είχε διαβεβαιώσει και ο γιατρός ( να φανταστείς 20 λεπτά διαρκεί μόνο) . Δεν ξέρω εάν έχεις το ίδιο πρόβλημα αλλά ότι περιέγραψες τα έζησα ακριβώς έτσι με τα ίδια συμπτώματα. Κ εγώ κάθε μέρα που ξυπνάω το μυαλό το έχω εκεί στο να δω πως θα πάει με την ελπίδα να γίνω κάποια στιγμή εντελώς καλά. Ένα πας ξανά σε γιατρό είτε στον ίδιο είτε σε άλλον πες του για το πρόβλημα αυτό να δεις τι θα σου πει. Και μπορείς και να γκουγκλαρεις κιρσοκήλη συμπτώματα κ να δεις εάν ταιριάζουν σε εσένα ( κυρίως και κάθε ποτε νιώθεις ενοχλήσεις, δηλαδή στα καλά καθούμενα ή μετά από περπάτημα- άσκηση- κούραση όπως εγώ ). Για την ιστορία η κιρσοκήλη είναι συνήθως ασυμπτωματικη όπως σου είπα και παραπάνω και την ανακαλύπτει ο άνδρας όταν δυσκολεύεται να κάνει παιδιά, διότι χαλάει την ποιότητα του σπέρματος. ΟΜΩΣ, κανεις την επέμβαση αυτήν και μετά όλα κομπλέ ειδικά αν το ανακαλύψεις και σε μικρή ηλικία όπως είμαστε εμείς. Μια συμβουλή από εμένα ο οποίος από το άγχος και στην ιδέα της επέμβασης έπαθα κρίση και κόντεψα να λιποθυμήσω μια μέρα: μην αγχώνεσαι καθόλου και μην κανεις το ίδιο λάθος με εμένα να κάθεσαι σπίτι και να περιμένεις ποτε θα πονέσεις και αυτά στα λέω σκέψου χωρίς να μου έχουν περάσει και εμένα οι ενοχλήσεις εντελώς, ακόμη και τώρα που έχω κάνει την επέμβαση. Να πας ξανά σε γιατρό φυσικά και πες του για το πρόβλημα αυτό. Ότι άλλη απορία έχεις με χαρά να σου απαντήσω 😉
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login