Μερικες αποριες για το σωμα μου
Μήνυμα #117144 από gregory123 στις 05 Φεβρουαρίου 2013, 6:11μμ
![]() |
Γεια σας. Ειμαι 17 ετων. Παω Β Λυκειου. Εχω μερικες αποριες σχετικα με το σωμα μου. Θα με χαροποιουσε ιδιαιτερα να λαβω απαντησεις. 1) Αρχισα απο την Στ Δημοτικου να εμφανιζω μουστακι (χνουδι) και θυμαμαι που μου το ελεγαν. Στην Β Γυμνασιου πλεον ειχα κανει και μουσι και το αφησα μεχρι την Γ οπου τοτε ξυριστηκα για πρωτη φορα. Γενικα απο οταν πηγα στο Γυμνασιο αρχισα να βγαζω τριχες. Φυσιολογικο θα πειτε. Το θεμα ειναι οτι αυτη την στιγμη ειμαι πολυ τριχωτος σε ολο μου το σωμα (δεν μιλαμε για λιγες τριχες αλλα για πολλες. ακομα και στα χερια εχω αρκετες) και σκεφτομαι τι να κανω. Απο τις ορμονες ηρθαν ολες αυτες οι τριχες? Δεν θελω να βγαλω αλλες. Τι να κανω? και επισης: Γιατι να ειμαι εγω πιο τριχωτος απο τα αλλα αγορια? Βλεπω αγορια που εχουν λιγες εως ελαχιστες και ειναι μια χαρα ολα. Εγω γιατι ετσι? :/ Και σκεφτομαι και με τι τροπο θα τις "εξαφανισω" (προσωρινα) Ξυραφι ειναι λιγο μπλεξιμο. Δεν ξερω. 2)Ολοι μου λενε οτι εχω γυναικεια φωνη. Ναι εδω ερχεται η αντιθεση με τις τριχες και τα γενια. Εχω ψιλη φωνη και αν εχω και αυτη την φωνη στα 20 μου θα μου δημιουργησει ενα προβλημα οπως και να το κανουμε. Στο τηλεφωνο πολλες φορες με εχουν μπερδεψει με κοπελα. Και εχει γινει βασικος λογος για το κραξιμο που τρωω γενικα. Γινεται να κανω κατι για να την αλλαξω? 3)Κατι διαβασα σε μια αλλη σελιδα οτι μολις το αγορι βγαλει πολλες τριχες και εχει αρχισει να ξυριζεται, εχει σταματησει πλεον η αναπτυξη και δεν ψηλωνει αλλο. Μπορω να πω οτι μου κεντρισε το ενδιαφερον διοτι θα ηθελα λιγο υψος ακομα. Ειμαι 1,72. Μπορω να ψηλωσω αλλο ή τελος? Σορι αν σας κουρασα με πολυλογια. Ελπιζω να λυθουν οι αποριες μου. ![]() |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #117148 από Amlet στις 05 Φεβρουαρίου 2013, 8:03μμ
Όχι οι τρίχες δεν έχουν να κάνουν με το πόσο θα ψηλώσεις.Όσον αφορά τη φωνή πολύ απλά δεν έχεις μπει ακόμα στη μεταφώνηση για να αρχίσει να διαφοροποιείται η φωνή σου κάτι που εγώ έπαθα στην 3η Γυμνασίου και συνεχίζεται και τώρα που είμαι 1η λυκείου και ενώ είχα και εγώ λεπτή φωνή τώρα έχω τη πιο μπάσα φωνή στην ηλικία μου ή έστω από τις πιο μπάσες. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #117181 από giannisefoa στις 06 Φεβρουαρίου 2013, 5:36μμ
Οι τρίχες γενικά δείχνουν πως έχεις μπει στην εφηβεία.Το ότι έχεις πολλές δείχνει πως έχεις αρκετή τεστοστερόνη(φυσιολογικά) και άρα και η φωνή σου σιγά σιγά θα αλλάξει.Όσο για το ύψος να σου πω την αλήθεια είναι σχετικό.Θέλω να πω πως εγώ στην 2α γυμνασίου ήμουν 1,85 και έμεινα εκεί ενώ ένας συμμαθητής μου ήταν περίπου 1,75 και τον περνούσα μέχρι τα τέλη της 1ης λυκείου και τώρα είναι κοντά στο 1,90.Απλά το συνηθισμένο είναι το πολύ ύψος να το παίρνουμε μέχρι 1η λυκείου άντε και καναδυό ποντάκια στην 2α ή την 3η χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις... | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #117291 από vasileios1 στις 10 Φεβρουαρίου 2013, 10:00πμ
Ακου φιλε.Ενας φιλος μου στην 1η γυμνασιου είχε πολλα γενια σαν παπας ηταν και ξυριζοταν ταχτικα.Εμεις απλα καταλαβαμε οτι απλα αρχησε να αναπτυσσεται πιο γρηγορα.Στην πρώτη Γυμνασιου ηταν και 1.78 μασ έριχνε κεφαλια στους υπολοιπους .Τωρα π ειμαστε ολοι α λυκειου τον φτασαμε αυτος εινι καπου 1.83 .Μειώσαμε την διαφορα σημαντικα που σημαινει απλα αναπτύχθηκε πιο γρηγορα.(Αυτου ομως ειχε αλαξει η φωνει και το σωμα πιο γρηγορα).Στην περιπτωση σου που η φωνη σου δεν εχει αλλαξει σημαινει οτι δν εχεις αναπτυχθει πληρως απλα είσαι δασύτριχος.Μην ξεχνας οτι ο μέγας Αλέξανδρος ηταν σπανος δλδ δεν εβγαζε καν γενια όμως ειχε φυσιολογικη ανάξπτυξη.Αμα δεις οτι η φωνη σου δεν εχει αλλαξει ουτε στα 20 τοτε έτσι ηταν γραμμενο στο DNA σου | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |