Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, μόνο που τους σκοτώνει όλους.
Παρασκευή, 4 Απριλίου

ξεφλούδισμα

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #106601 από kalakalatom@@to στις 03 Αυγούστου 2012, 2:34πμ

kalakalatom@@to

Εικονίδιο
μέλος από: 8/12/2011
ρε παιδια εχω ξεφλουδισι 6 φορες φετος !! το ξερω οτι εγω φταιω αλλα ειναι επικυνδινο μπορω να παθω τιποτα?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #106604 από egw1 στις 03 Αυγούστου 2012, 2:47πμ

egw1

μέλος από: 5/7/2012
αυτο που σου προτεινω εγω ειναι να ανεβασεις τον δεικτη προστασιας του αντηλιακου σου! κοιτα, το ξεφλουδισμα δεν ειναι κι οτι καλυτερο... αφου εχεις καει τοσες φορες, βαζε συχνα καμια κρεμα οπως bepanthol για να προστατευτεις ή ακομα και γιαουρτι. βεβαια οσο εισαι ξεφλουδισμενος, προσπαθησε να μην εισαι πολυ ωρα εκτεθειμενος στον ηλιο.
βρηκα κι αυτο, σε περιπτωση που σε ενδιαφερει: "Σε 50 ml λάδι υπερικό (hipericum perforatum, γνωστό και ως λάδι Aγ. Iωάννου ή βαλσαμόλαδο), προσθέστε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σάνδαλο. Aπλώστε το λάδι πάνω στο σημείο που έχει ξεφλουδίσει."
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #106621 από kalakalatom@@to στις 03 Αυγούστου 2012, 2:17μμ

kalakalatom@@to

Εικονίδιο
ευχαριστω αλλα υπαρχη κινδυνος να παθω τιποτα στο δερμα μου πχ καρκινο ?
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #106623 από iasio στις 03 Αυγούστου 2012, 2:41μμ

iasio

Εικονίδιο
Moderator
μέλος από: 3/9/2007

Αποδεκτή απάντηση

Φυσικά και μπορείς να πάθεις μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος)...
Φυλάξου από τον ήλιο όσο καλύτερα μπορείς. Πάρε ένα αντηλιακό της προκοπής που να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ (όχι τις παπαρίες που σε μαυρίζουν) και σταμάτα να εκτίθεσαι άσκοπα στον ήλιο. Αντηλιακά με δείκτη προστασίας <20 είναι προς αποφυγή. Ιδανικά, αν καίγεσαι εύκολα και δε σε νοιάζει αν δε μαυρίσεις καθόλου πας για αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50.
Για να λες ότι ξεφλουδίστηκες 6 φορες φέτος πρέπει να το παράχεσες με την ηλιοθεραπεία. Κόφ'το.
Διάβασε για τις UVA και UVB και τις επιδράσεις τους στο δέρμα σου.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #106634 από kalakalatom@@to στις 03 Αυγούστου 2012, 4:35μμ

kalakalatom@@to

Εικονίδιο
και που θα καταλαβω αν εχω παθει κατι ?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #107109 από Alekos18 στις 12 Αυγούστου 2012, 4:08μμ

Alekos18

Εικονίδιο
μέλος από: 13/4/2012
Εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου. Αν έχεις καστανά μάτια και είσαι καστανός-μελαχροινός ένα με βαθμό 20 σου κάνει. Αν έχεις γαλάζια ή πράσινα μάτια και καστανόξανθα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά και ανοιχτό δέρμα τότε χρειάζεσαι σίγουρα από 30 και πάνω, ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμος είσαι. Να θυμάσαι να ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό, ειδικά όταν αρχίζεις και νιώθεις να καίγεσαι. Και ανεξαρτήτως αντηλιακού, μην κάνεις μπάνιο κατά τις 11.00 με 16.00. Εκείνες τις ώρες είναι η πιο ισχυρή ακτινοβολία και δεν σε προστατεύει κανένα αντηλιακό. πάντως δεν είναι καλό να ξεφλουδίζεις και να ξέρεις ότι κάθε φορά η ζημιά από τον ήλιο προστίθεται. Α, όσο για το μελάνωμα: άμα έχεις καμιά ελιά που μαύρισε γρήγορα, μεγάλωσε γρήγορα, έχει ακανόνιστο σχήμα και όχι το φυσιολογικό στρογγυλωπό ή έχει κάνει και πληγή, τότε μάλλον είναι μελάνωμα και πρέπει γρήγορα να πας σε γιατρό. Αν διαγνωστεί γρήγορα αντιμετωπίζεται, γι' αυτό μη διστάσεις αν δεις κάτι ύποπτο.
ΥΓ: αν είσαι μαύρος, αντέχεις και με αντηλιακό κάτω των 20 :)
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login