Μήνυμα στις 8/5/2021 στις 20:14 @Sex
Καλημέρα σας. Είδα το θέμα και ένιωσα αμέσως την ανάγκη να απαντήσω, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό που ο γιος σας ένιωσε άνετα να σας πει κάτι τέτοιο και που εσείς προσπαθείτε να μάθετε πράγματα για αυτό. Εγώ είμαι γκέι άντρας, 27 χρονών και μάλιστα όταν πρωτοπροσπαθούσα να αποδεχτώ τη σεξουαλικότητά μου είχα γράψει σε αυτό εδώ το φόρουμ. Αυτό έγινε όταν ήμουν 18, στην τρίτη λυκείου, μετά από πολλή προσπάθεια να ξεπεράσω την ντροπή και την άρνηση που κουβαλούσα. Από τα 12 ένιωθα σεξουαλική έλξη για άλλα αγόρια αλλά καταπίεζα πολύ αυτές τις σκέψεις και τις δικαιολογούσα μέσα από μια πολύπλοκο λαβύρινθο σκέψεων εξορθολογισμού, που μόνος ορθολογικές δεν ήταν. Έζησα πώς είναι να καταπιέζεις τη σεξουαλικότητά σου, για αυτό χαίρομαι να ακούω νέα παιδιά να νιώθουν άνετα να την συζητήσουν με τους γονείς τους και να μην περνάνε το βάσανο που πέρασα εγώ. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε ακόμα, όχι, δεν επηρεάστηκα από κανέναν, δεν είχα κανέναν άλλο γκέι στον περίγυρό μου, ούτε ήταν η τηλεόραση ούτε τίποτα. Ήταν απλά ένα συναίσθημα ερωτικής έλξης, που με περιτριγύριζε συνεχώς κι εγώ το απωθούσα. Όσον αφορά το θέμα της πιο θηλυκής έκφρασης, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την ταυτότητα φύλου του παιδιού σας. Πολλά γκέι αγόρια, αλλά όχι μόνο, μπορεί να έχουν μια πιο θηλυκή έκφραση (ή τέλος πάντων αυτό που ερμηνεύεται ως θηλυκότητα) και άλλα δεν έχουν. Δεν βλέπω τίποτα κακό σε αυτό, όπως επίσης δεν είναι κάτι που χρειάζεται να αλλάξει. Ο γιος σας μου ακούγεται μια χαρά, και αν συνεχίσει την υποστήριξή σας έχει όλα τα φόντα για μα έχει μια χαρούμενη εφηβεία και μετέπειτα εξέλιξη. Αυτό με την ταυτότητα φίλου μου θυμίζει κάτι πανικόβλητες αντιδράσεις της δικής μου μητέρας (όταν ήμουν 25 λέμε τώρα ε, ούτε καν στην εφηβεία) επειδή μπορεί για πλάκα με τους φίλους και τις φίλες μου να μου απευθύνονταν καμιά φορά στο θηλυκό. Καμία σχέση με προβληματισμό για την ταυτότητα φύλου, αλλα νομίζω ότι η μητέρα μου πρόβαλλε τις δικές της αγωνίες. Εν πάση περιπτώσει, αν σας πει αργότερα και κάτι για την ταυτότητα φύλου του, τότε σαφώς θα πρέπει να ενημερωθείτε περισσότερο, να ζητήσετε βοήθεια κάποιου ψυχολόγου με γνώση πάνω στο θέμα για να υποστηρίξει εσάς να το κατανοήσετε περισσότερο και πάνω από όλα να στηρίξετε το παιδί σας. Αλλά προς το παρόν ο γιος σας δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο και οι δικές σας εικασίες δεν σας προσφέρουν κάτι. Πιστεύω ότι προτρέχετε και ότι είστε ακόμα σε σοκ, οπότε πάρτε μια ανάσα, όλα είναι καλά. Από αυτά που βλέπω να γράφετε, επιτρεψετε μου να σας δώσω μια συμβουλή: δώστε του χώρο. Μην προσπαθείτε να ελέγξετε τα πάντα. Σας είπε κάτι που του ήταν πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό. Προφανώς δεν θα τα συζητήσετε όλα τώρα! Μπορεί να είστε ελαφρώς σε πανικό, μην το μεταφέρετε όμως αυτό στο παιδί σας. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να του δείξετε ότι το αποδέχεστε, το αγαπάτε και δεν άλλαξε κάτι για εσάς. Ούτε ψυχολόγος χρείαζεται, ούτε να διαχειριστείτε εσείς την ταυτότητά του. Φροντίστε απλά να έχετε ενα σπίτι που να είναι φιλικό και ανοιχτό, όπου ο γιος σας μπορεί να αισθάνεται άνετα. Τέλος, είναι καλό που διαβάζετε για αυτό. Αλλά μπορεί να είναι και κακό, γιατί στο διαδίκτυο γράφει κάθε καρυδιάς καρύδι και τα ματάκια μου έχουν δει απίστευτα πράγματα. Υπάρχει πχ ένα σάιτ που φαίνεται πολύ αθώο, που το έχουν κάτι θρησκόπληκτοι και γράφουν μέσα τέρατα. Γιατί δεν ψάχνετε σχετικές ομάδες να ενημερωθείτε; Υπάρχει η οργάνωση Υπερήφανοι Γονείς (έχουν σελίδα στο facebook) που μπορείτε να συζητήσετε τους προβληματισμούς σας με άλλους γονείς ΛΟΑΤΚΙ παιδιών. Υπάρχει το Πολύχρωμο Σχολείο, σε περίπτωση που υπάρχουν θέματα με τη σχολική ζωή του γιού σας. Υπάρχει το Orlando LGBT+ που ασχολείται με την εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας πάνω στο θέμα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, και σίγουρα μπορείτε να βρείτε πηγές αν απευθυνθείτε , σε ό,τι αφορά ψυχολογικά θέματα. Γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανταλλάξτε εμπειρίες με άλλα άτομα που βιώνουν το ίδιο με εσάς, δεν χρειάζεται να τα αντιμετωπίσετε όλα μόνη σας :) Θα κλείσω λέγοντας μπράβο που έχετε ένα παιδί που σας εμπιστεύεται τόσο, για να νιώσει άνετα να βγει από την ντουλάπα σε τέτοια ηλικία. Σημαίνει ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά ως γονέας και συνεχίστε έτσι! Εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ σας να συνεχίσουν να είναι τόσο καλές και να εξελιχθούν ακόμα καλύτερες. Μόνο εμπιστευτείτε κι εσείς πως το παιδί σας ξέρει τι κάνει και δώστε του χώρο. Τα πάει μια χαρά! Πήγαινε στο θέμα: Ο γιος μου είναι gay
Μήνυμα στις 9/4/2018 στις 16:06 @Sex
Δεν οας σε κανέναν ουρολογο καλου κακού; Το πιρτοκαλι μπορει να σημεινει ότι απο κάπου τρέχει αίμα. Μην πανικοβάλλεσαι, αλλα μην το αγνοείς κιόλας!
Πήγαινε στο θέμα: Πουτσα
Μήνυμα στις 9/4/2018 στις 15:56 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Από πίπα οι πιθανότητες είναι μεν υπαρκτές, αλλα πολύ μικρές. Το απροφύλακτο πρωκτικό είναι κακή ιδέα, γιατί αν ο άλλος είναι οροθετικός και δεν παίρνει αγωγή, η μετάδοση είναι εύκολη. Καλού κακού πήγαινε για εξετάσεις, σε ένα νοσοκομείο μπορείς να τις κάνεις δωρεάν. Για να φανούν αποτελέσματα θα πρέπει να έχει περάσει ένας μηνας περίπου από την επαφή. Αν είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, μπορείς να πας για δωρεάν και ανώνυμη εξέταση στο Ath.Checkpoint ή Thess.Checkpoint αντίστοιχα. Παίρνεις τηλεφωνακι και κλείνεις ραντεβουδάκι, και σε εξετάζουν τσακ μπαμ, ενω παράλληλα θα σε ενημερώσουν σε ό,τι χρειάζεσαι και μπορούν να σου λύσουν οποια απορια θες (και χωρίς παρεξήγηση, φαίνεται πως χρειάζεσαι μια ενημέρωση 😉)Το κυριοτερο, όχι πανικός! Ο κίνδυνος στην περίπτωση σου είναι υπαρκτος μεν, περιορισμενος δε. Πάνε εξετάσου και άλλη φορά βάλε μυαλό και να είσαι προσεκτικός. Καλη τύχη! Πήγαινε στο θέμα: Φόβος για hiv-aids
Μήνυμα στις 9/6/2015 στις 23:01 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Ναι, γίνεται. Εγώ είχα στα αριστερά, έκανα εγχείρηση και τώρα έχω και στα δεξιά. Αν σε καλύπτω, σε παρακαλώ, πάτα "αποδεκτή απάντηση". Περαστικά!Πήγαινε στο θέμα: κιρσοκηλη?
Μήνυμα στις 29/5/2015 στις 16:40 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Εγώ είχα πάθει κιρσοκήλη και χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση. Ο γιατρός μου είπε ότι το διαπιστώνεις όταν σφίγγεις τους μύες στη βουβωνική περιοχή και τότε οι φλέβες στο όσχεο φουσκώνουν και τις νιώθεις πιο σκληρές (κατά κάποιον τρόπο). Εμένα φούσκωναν ας πούμε μετά την τουαλέτα, ή τον αυνανισμό ή μετά από άσκηση καμιά φορά. Δες το πάντως γιατί μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας.Πήγαινε στο θέμα: κιρσοκηλη
Μήνυμα στις 9/5/2015 στις 07:21 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Ή μπορείς απλά να της το πεις. Όλοι όσοι κάνουν σεξ μέχρι πριν ήταν παρθένοι, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Μπορείς να φερθείς σαν ώριμος ενήλικας και να είσαι ανοιχτός με τις ανησυχίες σου και τα συναισθήματά σου μαζί της. Αν της αρέσεις, δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα. Μπορεί και να χαρεί που θα σου "δείξει" εκείνη για πρώτη φορά. Δηλαδή τι, επειδή είσαι "άντρας" εξυπακούεται ότι θα ξέρεις τα πάντα γύρω από το σεξ; Μην κολλάς σε στεγανά και λεπτομέρειες και σκέψου τι θα είναι χειρότερο: να κωλώσεις και να μην προχωρήσεις με την κοπέλα που σου αρέσει, ή να έχεις μια "αμήχανη" πρώτη φορά (και ποιος δεν είχε) κάτι που πάντα μπορεί να καλυτερεύσει στη δεύτερη;Αυτά για το πρώτο ερώτημα. Για το δεύτερο, ο μέσος όρος είναι περίπου τα 14 εκατοστά οπότε δεν βλέπω γιατί αγχώνεσαι. Πάμε παρακάτω. Αυτό για την γκέι τσόντα δεν ξέρω γιατί το γράφεις και τι σχέση έχει με το παρακάτω. Ε άμα σου αρέσουν οι άντρες, so what. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πιο ήρεμος θα είσαι όσο πιο σύντομα το καταλάβεις. Πήγαινε στο θέμα: Είμαι 23 και είμαι παρθένος....
Μήνυμα στις 26/2/2015 στις 23:42 @Sex
Το ερώτημα είναι, θες σχέση με κοπέλα επειδή πιστεύεις ότι μόνο με κοπέλα μπορείς να κάνεις σχέση; Μήπως ότι αν έχεις σχέση με κοπέλα θα σου αρέσει και σεξουαλικά μετά; Και αν πες, έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και γινόταν φάση με ένα αγόρι και σου έλεγε ότι του αρέσεις και θέλει να τα φτιάξετε, εσύ θα ήθελες σχέση ή όχι; Βασικά δε χρειάζεται να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις, γιατί αυτό είναι κάτι συνήθως παίρνει χρόνο να καταλάβεις, είτε είσαι στρέητ είτε όχι. Όταν (και αν) ερωτευτείς και θα θες κάποι@, τότε θα καταλάβεις αν θέλεις σχέση ή ό,τι άλλο προκύψει. Πήγαινε στο θέμα: gay ,straight η asexual?
Μήνυμα στις 24/2/2015 στις 03:24 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Είχα παρόμοιους προβληματισμούς στην ηλικία σου και θα ήθελα απλά να σου πω το εξής. Ανεξάρτητα από το ποι@ σου αρέσουν και ποι@ όχι, κάποια πράγματα μπορεί να σε απασχολήσουν πολύ, σε σημείο που να τα έχεις συνέχεια έγνοια και αυτό να σου δημιουργεί αρκετό άγχος και ανασφάλεια και δεν πρέπει. Οπότε, εν συντομία:Μεγαλώνουμε όλοι σε μια ομοφοβική κοινωνία, όπου το κοντινό σου περιβάλλον, ακόμα κι αν δεν θεωρεί "ανωμαλία" την έλξη προς άτομα του ίδιου φύλου, πιθανότατα σου περνάει έντονα το μήνυμα "ε, καλύτερα να μη συνέβαινε κιόλας". Οπότε είναι λογικό να αισθάνεσαι ντροπή ή ενοχή αν νιώθεις έλξη για άλλα αγόρια, ή έστω, να ψάχνεις τα απίθανα σενάρια με τα οποία μπορείς να δικαιολογήσεις μια τέτοια έλξη ως κάτι που δεν είναι "ομοφυλοφιλικό" τελικά. Η συμβουλή μου είναι η εξής: μην ψάχνεις να βρεις το γιατί και το πώς γίνεται να σου αρέσει κάποιος ή κάποια, ή γιατί να είσαι εσύ αυτός που να του αρέσουν τα αγόρια, γιατί η απάντηση σε αυτό απλά δεν μπορεί να δοθεί. Και σίγουρα είναι κρίμα να φορτώνεις τον εαυτό σου με άγχη και επίμονες σκέψεις, ότι δηλαδή έχει να κάνει με το ότι δεν έχεις σχέση, ή με το ότι οι γυναίκες είναι απρόσωπες στις φαντασιώσεις σου, ή (όπως είπε ο aristotle από πάνω) ότι είναι το ανδρικό σώμα που θέλεις να έχεις και όχι αυτό που ποθείς, γιατί, γιατί γιατί... Όλες αυτές οι αιτιολογήσεις δεν οδηγούν πουθενά εκτός από το να φορτώνουν το εφηβικό σου κεφάλι με έγνοιες που πίστεψέ με, μπορεί να φτάσουν να σε επιβαρύνουν τρομερά στην καθημερινή σου ζωή και στην ψυχική σου ισορροπία. Δεν έχει να κάνει με τις ορμόνες, ούτε με την ηλικία, ούτε με το με πόσες κοπέλες τα έφτιαξες στο γυμνάσιο, ούτε με τίποτα από όλα αυτά. Είναι απλά κομμάτι της ανθρώπινης ζωής, αυτή η αναζήτηση των ερωτικών εμπειριών και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ σεξουαλικότητας που μόνος σου θα την εξερευνήσεις και δεν έχουν καμιά δουλειά οι γνώμες των άλλων για αυτό το κομμάτι. Δεν είσαι "επιλεκτικός", άμα δε σου αρέσει κάποιος, δεν σου αρέσει πάει και τελείωσε. Με το ζόρι έρωτας δε γίνεται. Είσαι ανθρώπινο ον, όχι ένα κομμάτι κρέας και δεν οφείλεις σε κανέναν να κάνεις σχέση ή να μην κάνεις. Ούτε στους γονείς σου, ούτε στους συμμαθητές σου ούτε στη γιαγιά σου. Αυτό που τέλος πάντων θέλω να πω, είναι ότι τα άγχη για το τι "πρέπει" να αισθάνεσαι σου κάνουν πολύ κακό και προσπάθησε να τα αποβάλλεις και να χαλαρώσεις. Κοίταξε πρώτα να απενοχοποιήσεις τα αισθήματά σου και ύστερα θα ξεκαθαρίσει μόνο του αν είσαι ετεροφυλόφιλος, ομοφυλόφιλος, αφιφυλόφιλος, ασέξουαλ ή οτιδήποτε. Προσπάθησε να ζήσεις τα συναισθήματά σου χωρίς άγχη και χωρίς να απαιτείς πράγματα από τον εαυτό σου, ή να ψάχνεις αιτίες για να τα δικαιολογήσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να έχει απαιτήσεις από εσένα, ούτε για το αν θα κάνεις σχέση ή όχι, ούτε για το αν θα κάνεις σεξ ή όχι, ούτε αν θα φιλήσεις ή όχι, ούτε αν θα ερωτευτείς ή όχι, ούτε αν θα σου αρέσει κάποι@ ή όχι, ούτε για το ποι@ θα φαντασιώνεσαι, ούτε για τον αριθμό των εμπειριών σου. Όλα θα γίνουν εν καιρώ, αρκεί να μη σκοτίζεις το κεφάλι σου και να χαλαρώσεις. Ο έρωτας δε θέλει άγχη. Free your mind and the rest will follow, που λέει και το τραγούδι. Πήγαινε στο θέμα: gay ,straight η asexual?
Μήνυμα στις 11/3/2014 στις 03:25 @Sex
Βασικά ο ιός απορροφάται όταν υπάρχει κάποιου είδους εκδορά, άρα εγώ δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν ΜΕΓΑΛΕΣ πιθανότητες (αφού δεν υπήρχε διείσδυση) αλλά υπάρχουν, όπως και να το κάνουμε. Τώρα προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι, κάνε μετά από 3 μήνες εξετάσεις και παίρνε οπωσδήποτε προφυλάξεις. Επίσης υπάρχουν και άλλα ΣΜΝ που μεταδίδονται εύκολα με αυτό που ανέφερες και πρέπει να προσέχεις. Α και άσε τα "δεν ξέρω πώς έκανα κάτι τέτοιο", πάνω στο πάθος και την ένταση δεν σκεφτόμαστε τόσο καθαρά. Απλά να θυμάσαι πως οι υποχωρήσεις που κάνουμε για τον άλλο πάνω από όλα δεν πρέπει να θέτουν εμάς σε κίνδυνο. Πήγαινε στο θέμα: φόβος για hiv
Μήνυμα στις 28/12/2013 στις 05:05 @Sex
Νομίζω ότι είναι μια απίστευτα νορμάλ πράξη σεξουαλικής εκτόνωσης. Με τον γκόμενό μου το κάνουμε όλη την ώρα.
Πήγαινε στο θέμα: Καθημερινη συνηθεια... |