Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Δεν το κατάλαβα πως ήμουνα για σένα, ο πασατέμπος σου για να περνά η ώρα... (άσμα)
Σάββατο, 19 Απριλίου

Ψυχολόγος

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #102932 από Episkeptiss στις 11 Ιουνίου 2012, 11:23πμ

Episkeptiss

Εικονίδιο
μέλος από: 11/6/2012
Έχετε πάει ποτέ σε ψυχολόγο?
θα με πάνε οι γονείς μου αυτή την βδομάδα και αισθάνομαι αγχωμένος..επίσης θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα:

Α)Σου κάνει συνέχεια ερωτήσεις η του λες εσύ αυτά που θες να πεις χωρείς να σε διακόψει?

Β)Πόση ώρα κρατάει η επίσκεψη?

Γ) Αυτά που θα του πω, θα τα πει στους γονείς μου?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #102935 από pantelis20 στις 11 Ιουνίου 2012, 12:36μμ

pantelis20

Εικονίδιο
μέλος από: 9/4/2010
Καταρχάς μην αγχώνεσαι. Πας για να σε βοηθήσει σε ότι εσύ θέλεις να συζητήσεις μαζί του.

Δεύτερον μην επιτρέψεις οι γονείς σου να βρίσκονται στην ίδια αίθουσα.

Τρίτον, πριν πεις οτιδήποτε μαζί του ξεκαθάρισε του πως θέλεις να μην μεταφέρει τίποτα στους γονείς σου.

Εκτός φυσικά απο την διάγνωση που μάλλον θα την μεταφέρει (άγχος, κατάθλιψη, πρόβλημα συγκέντρωσης ή οτιδήποτε άλλο διαγνώσει)...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #102939 από Aitherovamwn στις 11 Ιουνίου 2012, 2:08μμ

Aitherovamwn

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 5/11/2010
Στο δευτερον που ειπες,και το παιδι να τους αφινε να μπουν δεν θα το επετρεπε ο γιατρος!
Στο τριτο επεισης δεν μεταφερει τιποτα!ειναι το ιατρικο απορριτο!
θα σε ρωταει αυτος "πως περνας τον χρονο σου,αν βγαινεις με φιλους,αν εισαι χαρουμενος στη ζωη σου" και αλλα τετοια,αλλα αν θες να του πεις εσυ απο μονος σου κατι,φυσικα και μπορεις να το κανεις!ειχα παει στα 14-15 μου μια φορα !
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #102951 από Noir Désir στις 11 Ιουνίου 2012, 9:17μμ

Noir Désir

Εικονίδιο
μέλος από: 11/5/2012
Μην αγχωνεσαι, δεν ειναι τιποτα φοβερο..λογικα αν πατε πρωτη φορα, αρχικα θα σας μιλησει σε ολους μαζι να σας πει 5 πραγματα (οχι ψυχολογικη αναλυση και τετοια, πιο επιγραμματικα και πρακτικα θεματα) και μετα μαλλον θα μεινετε μονοι σας για να χετε την ανεση σας, να σαι πιο ελευθερος να συζητησεις πραγματα που δεν τολμας ή δε θες να πεις μπροστα στους δικους σου. Πιστευω το βασικο ειναι να σου εμπνευσει εμπιστοσυνη σαν ανθρωπος, γιατι το οτι ειναι γιατρος ή οτι πληρωνεται για να σε ακουει δεν λεει τιποτα..αυτο π εχει σημασια ειναι να στο βγαζει ρε παιδι μου, να νοιωθεις οτι μπορεις να του πεις τα παντα. Οσο για το τι θα του λες, επειδη ο καθενας μας ειναι διαφορετικος, μπορει μες ο ψυχολογος να χει καποια γραμμη που ακολουθει, ομως εσυ εισαι που θα καθορισεις το τι θα λετε και πώς θα το λετε ή αν θα σε ρωταει ή αν θες να του λες εσυ ο,τι σε απασχολει, ετσι ωστε να νοιωθεις χαλαρος και ανετος..αν σε ενοχλει κατι τοτε δεν εχει νοημα γιατι δεν θα νοιωθεις ανετα..
Λοιπον, για το δευτερο που ρωτας, οχι δεν λεει τπτ στους γονεις σου ,τον δεσμευει το ιατρικο απορρητο..ακομα και να χεις καποιο σοβαρο προβλημα πχ. Καταθλιψη ,οσο συνεχζεις τις συνεδριες μαζι του δεν θα πει τπτ στους δικους σου, σκοπος δεν ειναι να τους δινει αναφορα ,αλλα να προσπαθησετε μαζι να βρειτε λυση..αν βεβαια σταματησεις τις επισκεψεις πριν ολοκληρωθεςι η "θεραπεια" (λεω θεραπεια γτ μιλαω παντα για την περιπτωση που υπαρχει σοβαρο προβλημα) ειναι υποχρεωμενος να πει στους γονεις σου τη διαγνωση γτ μπορει να βλαψεις πχ. τον εαυτο σου οποτε δεν μπορει να φερει ευθυνη ο ψυχολογος..(γενικα μιλαω, μην το παιρνεις προσωπικα). Η καθε επισκεψη διαρκει λογικα γυρω στη μια ωρα, αλλα αυτο το συζητας μαζι του απο την αρχη.
Εγω ειχα παει καποιες φορες στα 15 μου, αλλα ειναι αυτο που σου πα παραπανω, δεν μου το 'βγαζε, δεν μπορουσα να ανοιχτω..ειμαι και κλειστος χαρακτηρας οποτε φειλ..παντως μη ξεχνας οτι δεν ειναι απαραιτητο να συνεχισεις μαζι του..αν δεν σου κανει βρισκεις αλλον που να σου ταιριαζει..δεν ειναι δεδομενη η χημεια μεταξυ σας μονο και μονο επειδη ειναι η δουλεια του.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #102952 από Noir Désir στις 11 Ιουνίου 2012, 9:20μμ

Noir Désir

Εικονίδιο
μέλος από: 11/5/2012
Σορρυ για το κατεβατο, δεν ειχα καταλαβει ποσο ειχα γραψει:Ρ
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login