linux + -
Σελ. 1
Μήνυμα #47906 από johnwater στις 26 Μαρτίου 2008, 2:06μμ
μέλος από: 24/2/2008 μηνύματα: 15 0 |
re pedia epidi ime asxetos apo linux mporite na mou pite merika 8etika kai merika arnitika tou linux se sxesi me ta windows?
|
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #47912 από Webmaster στις 26 Μαρτίου 2008, 3:43μμ
Τα ίδια σκατά είναι και τα δύο μόνο που τα Windows είναι γυαλιστερά και δε μυρίζουν, έτσι τα τρως χωρίς να τα καταλαβαίνεις. ----------------- The only unbearable thing is that nothing is unbearable. | |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #47935 από Bluejack στις 26 Μαρτίου 2008, 11:20μμ
μέλος από: 28/12/2007 μηνύματα: 713 0 |
Πάτα εδώ |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #47937 από Webmaster στις 26 Μαρτίου 2008, 11:37μμ
Αναμασημένα τα ίδια στο link αυτό, από τα οποία πολλά είναι ανακρίβειες, φανατικά και άκυρα. 1. Ιοί: Υπάρχουν και πολλοί μάλιστα. Βρες έναν να σου πλασάρει ένα bash script που κάνει sudo και σε πιάνει στον ύπνο να δώσεις password και ύστερα σου στραπατσάρει το δίσκο (και πιθανόν και άλλους δίσκους). Απλά δεν εξαπλώνονται με τον ίδιο τρόπο καθότι η αρχιτεκτονική του Linux είναι Unixοειδής. 2. Σταθερότητα: Αυτός που το έγραψε δεν θα έχει φάει ποτέ κόλλημα στη Gnome ή στο KDE που να ρίχνει κάτω τον X server και να θέλει και reboot σε ορισμένες καρκινογόνες (Fedora) διανομές. Εν πάση περιπτώσει επειδή βαριέμαι τώρα να κάθομαι να αντικρούω, ο βασικός κανόνας είναι: αν δεν ξέρεις *γιατί το θες*, δεν το χρειάζεσαι. Εδώ διάβασε για να δεις τα πράγματα όπως είναι: http://magaz.hellug.gr/08/03_analysi.html ----------------- The only unbearable thing is that nothing is unbearable. | |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #47950 από w00t στις 27 Μαρτίου 2008, 5:58μμ
μέλος από: 4/9/2007 μηνύματα: 17 0 |
Γιατί δεν δοκιμάζεις κάποια διανομή ώστε να έχεις δική σου άποψη; |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #47978 από Bluejack στις 29 Μαρτίου 2008, 8:36μμ
Webmaster έχεις δίκιο αλλά μην μου πείς οτι μπορούμε να συγκρίνουμε τα 2 λειτουργικά στο θέμα της ασφάλειας,,Σε Windows με το που πας να σερφάρεις ,μέσα στα πρώτα λεπτά δεν υπάρχει περίπτωση να μην "σου μπούν" spyware και όλα τα λοιπά. (μιλάμε για χωρίς firewall) Εδώ και 5 μήνες που έχω Linux χωρίς κάποιο firewall δεν έχω πάθει απολύτος τίποτα.Και αν βρω εναν ιό χωρίς να δώσω password το μόνο που θα μπορεί να κάνει είναι να σβήσει το home μου. Σταθερότητα ? εγώ πάντα με θυμάμαι με τα πλήκτρα alt ctrl del σε windows., Στο λίνουξ δεν μου έχει σύμβει τπτ (ως τώρα) Λές πωςο βασικός κανόνας είναι: αν δεν ξέρεις *γιατί το θες*, δεν το χρειάζεσαι. Εγω πιστέυω πως μόνο όταν δεν ξέρεις κάτι μπορείς να το μάθεις (ακόμα και γιατί το θες) φιλικά |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #47980 από bigblue στις 29 Μαρτίου 2008, 8:58μμ
μέλος από: 31/10/2007 μηνύματα: 63 0 |
θα πω λιγα πραγματα γιατι ισως ξερω και λιγα ειδικα μπροστα σε αλλους που γνωριζουν το αντικειμενο τα linux ειναι τσαμπα (το κατεβαζεις απο το νετ ) ειναι για ειδικη χρηση περισσοτερο επαγγελματικης φυσεως (πχ αν εχεις μια προσωπικη ιστοσελιδα)πολλες εταιρειες εχουν επισης σαν λειτουργικο ειναι καλο (μην ξεχναμε οτι ο πυρηνας των leopard που εχουν τα mac βασιστηκε στα linux) αλλα δεν εχει συνβατοτητα μερικες φορες με τα windows και επισης δεν θπαρχουν καποιες λειτουργιες απλες οπως παιχνιδια και αλλα εκει ερχεται αυτο που λεει ο webmaster πρεπει να ξερεις γιατι χρειαζεσαι κατι.. ελπιζω να μην εχω πεσει πολυ εξω και αν ναι διορθωστε με |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #47983 από spirooos στις 29 Μαρτίου 2008, 11:33μμ
μέλος από: 4/2/2007 μηνύματα: 364 0 |
Ti einai to home? Sorry alla exw windows (nai eimai apo aytous poui krazoun ta windows alla dn exoun ta kotsia na ta allaksoun) kai skeftomai na balw linux kapoia stigmh. |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #48004 από Bluejack στις 31 Μαρτίου 2008, 6:51πμ
Υπάρχουν παιχνίδια στο λίνουξ και πολλά μάλιστα,απλά οι μεγάλες εταιρίες των games δεν υποστηρίζουν αυτό το λειτουργικό όπως κάνουν για windows.(πράγμα που αλλάζει σιγά σιγά). Φυσικά κάποιος που βλέπει το πισί μόνο ως μια παιχνιδομηχανή να μην βάλει λίνουξ.Δεν νομίζω να υστερούν σε κάποιο άλλο σημείο. Spirooos,το /home έιναι κάτι σαν τα "έγρραφά μου" ,τα αρχεία του συστήματος είναι κλειδωμένα. |
προφίλάλλα... |