Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το να μιλάς για τη μουσική είναι σαν να χορεύεις για την αρχιτεκτονική.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Πρόβλημα με το wireless σε linux

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #43607 από weirdlena στις 07 Οκτωβρίου 2007, 1:00μμ

weirdlena

Εικονίδιο
μέλος από: 7/9/2006
Γεια σας! Ύστερα από πολλή σκέψη αποφάσισα να βάλω linux στο pc μου και ξεκίνησα με kubuntu. Το θέμα είναι πως ενώ βλέπει το wireless δίκτυο μου, κολλάει και δεν κάνει connect. Έχω ένα laptop acer aspire 9113wlmi αν αυτό είναι χρήσιμο... Επίσης λόγω πλήρους ασχετοσύνης με το linux δεν έχω καταφέρει να βρω codecs για mp3..Please κάποιος να με βοηθήσει λίίίίγο....
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43611 από w00t στις 07 Οκτωβρίου 2007, 2:35μμ

w00t

μέλος από: 4/9/2007
Για αρχή ρίξε μια ματιά στα http://kubuntuguide.org και http://ubuntuguide.org αρκετά πράγματα είναι κοινά μεταξύ τους

Για τα mp3 ρίξε μια ματιά εδώ https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats/MP3

Για το wireless δώσε αν γίνεται περισσότερες λεπτομέρειες για να σε βοηθήσουμε
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43612 από weirdlena στις 07 Οκτωβρίου 2007, 3:03μμ

weirdlena

Εικονίδιο
Βασικά έχω ήδη κατεβάσει το libxine1-ffmpeg κ προσπαθώ να το τρέξω αλλά μου βγάζει error γιατί λέει η αρχιτεκτονική του πακέτου (alpha)δν ταιριάζει με του υπολογιστή (i386). Τώρα για το wireless, πες μου τι λετομέρειες χρειάζεσαι να μάθεις... Δεν ξέρω αν βοηθάει να σου πω τι κάρτα έχω...intel PRO/Wireless 3945ABG Network Card... Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43621 από w00t στις 07 Οκτωβρίου 2007, 7:02μμ

w00t

λοιπόν για τα mp3 απλά κατέβασες το πακέτο για άλλη αρχιτεκτονική επεξεργαστή όπως σου είπε και το μήνυμα, πρέπει να κατεβάσεις το αντίστοιχο πακέτο για i386 ή i686, x86 τέλος πάντων.

Για το wireless αν γίνεται να μας πεις περίπου τι κάνεις και κολλάει, πως προσπαθείς να συνδεθείς, τι encryption έχεις στο δίκτυο σου (καθόλου, WEP, WPA/WPA2).
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43650 από weirdlena στις 08 Οκτωβρίου 2007, 5:31μμ

weirdlena

Εικονίδιο
Βασικά έχω ένα γενικότερο πρόβλημα με την κονσόλα, χεχε! Ενώ δίνω τις εντολές, μου κάνει extraxt το αρχείο όταν πάω να το κάνω install μου βγάζει error (στην περίπτωση του firefox πχ μου λέει make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.) Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όταν πάω να βάλω τους codecs που έχω κατεβάσει...

Για το wireless τώρα... Βλέπει τα δίκτυα αλλά όποτε πάω να συνδεθώ με οποιοδήποτε κολλάει στο 28%... Στις ρυθμίσεις του wireless λέει για WEP...Βασικά κατέβασα κάτι drivers και γενικά ακολούθησα κάποιες οδηγίες που βρήκα για αυτό το θέμα αλλά σκάλωσε πάλι στο install...

Επίσης, προσπαθώ να κάνω install κάποια packages από τον adept manager αλλά πάει πάάάρα πολύ αργά...Δεν ξέρω καν αν προχωράει...
προφίλάλλα...
5
Μήνυμα #43668 από w00t στις 08 Οκτωβρίου 2007, 11:48μμ

w00t

Αποδεκτή απάντηση

ωχ, συμπεραίνω ότι προσπαθείς να κάνεις εγκατάσταση προγραμμάτων κατεβάζοντας το source και μετά γράφοντας make, αν και γίνεται και έτσι δεν το συνιστώ παρά μόνο αν πραγματικά ξέρεις τι κάνεις και δεν υπάρχει εναλλακτική για αυτό που χρειάζεσαι.

Ο απλός και σωστότερος τρόπος να προσθέσεις καινούρια προγράμματα (πακέτα) είναι με το apt ή το aptitude ή το adept πληροφορίες για τα οποία μπορείς να βρεις εδώ Kubuntu updates αλλά και με αναζήτηση στο google, όσο για το ότι πάει αργά ίσως να χρειάζεται να αλλάξεις τα repositories σε κάποια που να βρίσκονται σε servers στην ελλάδα, οδηγίες για αυτό μπορείς να βρεις εδώ Εγκατάσταση Ubuntu 6.10, εκεί θα βρεις και το sources.list για το 7.04.

Για το wireless μάλλον χρησιμοποιείς κάποιο gui αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τα gui για το wireless.

Οπότε, άνοιξε μια κονσόλα, γίνε root γράφοντας su και μετά δώσε τις παρακάτω εντολές :

iwlist scan για να δεις τα διαθέσιμα δίκτυα γύρω σου

iwconfig <interface> mode managed essid <ssid> για να συνδεθείς σε ένα δίκτυο χωρίς encryption όπου <interface> είναι η wireless κάρτα σου (για να βρεις το όνομα γράφεις στην κονσόλα ifconfig -a) και <ssid> το όνομα του δικτύου που βρήκες με το iwlist scan. πχ εμένα η κάρτα μου είναι η eth1 και άμα ήμουν στο σύνταγμα και ήθελα να συνδεθώ στο ασύρματο που διαθέτει θα έγραφα iwconfig eth1 mode managed essid athenswifi

Στην περίπτωση που προσπαθείς να συνδεθεις σε κάποιο δίκτυο με wep encryption τότε στην προηγούμενη εντολή πρόσθεσε στο τέλος key s:<wep> όπου <wep> είναι ο κωδικός του συγκεκριμένου δικτύου και που θα πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων.

Άμα το δίκτυο έχει wpa τότε οι ρυθμίσεις είναι λίγο πιο πολύπλοκες αλλά υπάρχουν οδηγίες στο internet.

Αφού κάνεις τα παραπάνω χρειάζεται να ορίσεις κάποια ip και κάποια name servers.
Στην περίπτωση που το δίκτυο που συνδέθηκες δίνει αυτόματα αυτά τα στοιχεία τότε χρειάζεσαι κάποιο dhcp daemon εγώ χρησιμοποιώ το dhcpcd και παίρνω τα στοιχεία κάνοντας sudo dhcpcd <interface> πχ sudo dhcpcd eth1.
Άμα δεν τα δίνει αυτόματα τότε πρέπει να τα δηλώσεις χειρωνακτικά με ifconfig <interface> <ip> πχ ifconfig eth1 192.168.1.2 και περνόντας τα dns στο /etc/resolv.conf με sudo kate /etc/resolv.conf (τα dns/name servers μπορείς να τα βρεις από τον πάροχό σου)
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43670 από weirdlena στις 09 Οκτωβρίου 2007, 1:37πμ

weirdlena

Εικονίδιο
Με έσωσες!! Μόνο αυτό έχω να σου πω! 100000000 ευχαριστώ,μπήκα στο kubuntu updates και πήρα ότι χρειάζομαι...έκανα και install, παίζει και mp3 και όλα!! Για το wireless μάλλον είναι πιο πολύπλοκη η διαδικασία άρα από αύριο!! Και πάλι 10000 ευχαριστώ! Αν καταφέρω κάτι με το wireless θα σε ενημερώσω
tnxxxxxxxxxx
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43683 από weirdlena στις 10 Οκτωβρίου 2007, 12:46πμ

weirdlena

Εικονίδιο
Βασικά τελικά είναι WPA encryption...βρήκα πληροφορίες αλλά το πρόβλημα τώρα είναι πως πάω να μπω ως root δόνοντας su αλλά δεν δέχεται το password το οποίο όταν το ζητάει για άλλες εντολές το δέχεται...Με αποτέλεσμα όταν πάω να δώσω τις παρακάτω εντολές που πρέπει να μου λέει access denied..
Επίσης αν και με το iwilist scan βλέπει τα δίκτυα ο network manager πλέον δεν τα βλέπει...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43684 από w00t στις 10 Οκτωβρίου 2007, 2:13πμ

w00t

Αναφορά: (weirdlena@10 Οκτωβρίου 2007)
Βασικά τελικά είναι WPA encryption...βρήκα πληροφορίες αλλά το πρόβλημα τώρα είναι πως πάω να μπω ως root δόνοντας su αλλά δεν δέχεται το password το οποίο όταν το ζητάει για άλλες εντολές το δέχεται...Με αποτέλεσμα όταν πάω να δώσω τις παρακάτω εντολές που πρέπει να μου λέει access denied..

Δεν είμαι σίγουρος γιατί στο κάνει αυτό αμα προλάβω θα το ψαξω

Αφού το δίκτυο σου έχει wpa ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει
How to enable WPA with Ndiswrapper driver
ssid είναι το όνομα του δικτύου σου, μπορεί να φαίνεται στο iwlist scan αλλα μπορείς να το βρεις πιο σίγουρα από τις ρυθμίσεις του access point σου
psk είναι ο κωδικός του δικτύου σου τον οποίο έχεις ορίσει στο access point σου

επειδή αυτό gksudo gedit /etc/network/interfaces μάλλον δεν θα σου δουλέψει δοκίμασε να δώσεις στην κονσόλα την εντολή sudo nano /etc/network/interfaces και κάνε τις αλλαγές που σου λέει στον οδηγό tis apothikeueis patontas ctrl+o kai meta enter vgaineis patontas ctrl+x
προφίλάλλα...
Μήνυμα #43685 από Webmaster στις 10 Οκτωβρίου 2007, 2:24πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
Επειδή έχεις ubuntu, ξέχνα το su και γράφε sudo πριν από κάθε εντολή - για pass δώσε το δικό σου password.

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login