Linux Or Windows???
Σελ. 1
Μήνυμα #39513 από Stone_Cold στις 19 Μαΐου 2007, 5:02μμ
μέλος από: 18/5/2007 μηνύματα: 20 0 |
Κάπου στο ftou.gr διάβασα για τα Linux. Αυτή τη στιγμή στο πισι μου έχω Win XP Pro αλλά σκέφτομαι παρά πολύ σοβαρά να εγκαταστήσω Linux. Πριν από αρκετά χρονιά είχα εγκαταστήσει τα Linux 7.2. Να πω την αλήθεια μου άρεσαν αλλά στην ηλικία των 16 κάπου βαριέσαι να τα σετάρεις, μετά από λίγο καιρό τα απεγκατέστησα για δεν τα θεωρούσα “ εύχρηστα “ . Μετά από αρκετά χρονιά ( πέρσι ) εγκατέστησα τα Linux 9,2 τα οποία σχετικά με την έκδοση 7,2 ήταν πολύ καλυτέρα και εύχρηστα. Έχω ένα πισι ( όχι πολύ δυνατό, Celeron 2.2GHz , 512 RAM DDR 333MHz , δυο σκληρούς 40GB & 160 GB ) και σκέφτομαι να ξαναεγκαταστήσω τα Linux. Επειδή δεν ξερώ τι εκδόσεις των Linux παίζουν αλλά και πια είναι η καλύτερη για το δικό μου πισί θα ήθελα να με βοηθήσετε πάνω σ’αυτό το ζήτημα. Και φυσικά επειδή θα είναι η πρώτη ουσιαστική φορά που θα ασχοληθώ με τα Linux ενδέχεται να χρειαστώ και την βοήθεια σας μέχρι να τα σεταρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #39519 από ArkOuDoS στις 19 Μαΐου 2007, 8:16μμ
μέλος από: 13/5/2007 μηνύματα: 49 0 |
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download κατεβασε αυτη την εκδοση.. να θυμασαι οτι δν χρειαζεται να τα εγκαταστησεις για να τα δοκιμασεις μπορεις κ απλα να τα κανεις boot απο το cd απλα κ αν τα τρεξεις κανονικα(υπενθιμιζω χωρις εκγατασταση) επισης αν θες μπορεις να χωρις το σκληρο σου κ να εχεις κ τα windows κ τα linux κ να διαλεγεις με ποιο θες να μπεις.. δεν εχω ασχοληθει πολυ με αυτο το λειτουργικο αλλα λιγο μου το δοκιμασα ειναι ευκολο στη χρηση του |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #39520 από Stone_Cold στις 19 Μαΐου 2007, 9:22μμ
Μαλλον αυτο θα κανω. σκεφτομαι βεβαια να τα δοκιμασω σε ενα laptop που εχω. |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #39522 από ArkOuDoS στις 19 Μαΐου 2007, 9:45μμ
απο τη στιγμη που δεν χρειαζονται εγκατασταση για να τα δοκιμασεις οπου κ να τα βαλεις το ιδιο ειναι |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #39523 από Stone_Cold στις 19 Μαΐου 2007, 10:31μμ
Απλα για ενημερωση κανω install στο laptop. αυριο θα επανερθω με περισσοτερες πληροφοριες! |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #39538 από ArkOuDoS στις 20 Μαΐου 2007, 11:57πμ
μην λεμε κ οτι θελουμε..τα linux ειναι πολυ καλυτερα απο τα windows αλλο που δεν τα χρησιμοποιουν πολλοι .. κ δεν τα χρησιμοποιουν πρωτον γιατι εχουν σηνυθισει τα windows κ δευτερο επειδη ολοι παιζουν παιχνιδια κ τα linux ειναι πιο πολυ για ασφαλεια στο διαδυκτιο κτλ |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #39544 από Stone_Cold στις 20 Μαΐου 2007, 2:29μμ
Εκανα την εγκατασταση χθες το βραδυ. με συμβατοτητες δεν ειχα απολυτος κανενα προβλημα. Μπικα στο ιντερνετ χωρις κανενα προβλημε και χωρις να βαλω drivers για το router ενω στα windows πρεπει. Παρα πολυ σταθερο. προσπαθησα να το laggaro αλλα δεν τα καταφερα. Παρα πολυ ευχαριστημενος.!!! |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #39545 από Stone_Cold στις 20 Μαΐου 2007, 2:34μμ
Oσο για το οτι η πληροφορικη ειναι χτυσμενη γυρο απο την microsoft θα διαφωνησω. Η πληροφορικη που ειναι χτυσμενει γυρο απο την Micro ειναι ενα ECDL kai τα παιχνιδια... που στην τελικη αν θελεις να παιξεις παιχνιδια παρε ενα PS2-3. Γνωρησα καποιον προγραμματιστη ο οποιος μου ειπε οτι στην εταιρεια που δουλεβει οτι κανουν το κανουν σε linux.. Ειναι ακομα πολυ απειρος χρηστης των linux και δεν μπορω να πω περισσοτερα. |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #41071 από Linux power στις 19 Ιουλίου 2007, 3:42μμ
μέλος από: 19/7/2007 μηνύματα: 10 0 |
Πρωτο post & η αληθεια ειναι οτι πιο πολυ μπηκα για να τα "χωσω" σε καποιον που εγραφε λαλακιτσες περι, linux, (γνωστο ανακατωσουρα & περιγελο, ανα τη Γη linux forums & οχι μονο, ΒΑΡΕΘΗΚΑ ρε παιδια, να βλεπω τον λαλακακο σα πορδη ΣΕ ΟΛΑ τα forums, εκεινο το παραμυθι με τους μυθους & τις αληθειες! Ασε που σε αλλο forum, που τον ειδα το παιζει & λινουξας & μαλιστα εχει & το PCLOS, o αστειος!)μα δε βαριεσαι... Αστον να γινεται αστειος & γραφικος. Αρκετο καιρο, μετα επαναφερω το θεμα με μια προταση: Προκαλω τον οιονδηποτε (σοβαρο (& οχι γραφικο Μικρομαλακο) να μου πει αν αυτη τη στιγμη υπαρχει κατι πιο απλο, πληρες απο τη πρωτη στιγμη, πανευκολο εγκατασταση (απιστευτα απλο wizard), ταχυτατη, ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, στη μνημη (ram) του υπολογιστη. Εχει πολλα να μαθει & το *Ubuntu, απο αυτη την καθαρα κοινοτικη διανομη!! -Απλα καντε κλικ στη υπογραφη μου, να παρετε μια ιδεα!! & επι τη ευκαιρια....: -Για σκεφτειτε το μελον. Ηδη η intell, μετεχει στο Δ.Σ του OLPC (One Laptop for a child). Δηλαδη σε πολυ λιγο καιρο περι το ενα δισεκατομυριο πιτσιρικαδες σε ολες τις γωνιες της Γης, θα τρεχουν LINUX, θα ειναι δικτυωμενοι, θα εχουν φωνη & αποψη... -Αυτο ειναι το μελλον. Ηδη οι εξυπνες κατασκευαστριες εταιρειες hardware & software, εχουν πιασει τη ...πενια & στραφηκαν ΚΑΘΑΡΑ στο LINUX!! -Aυτο ειναι το πολυ κοντινο αυριο.... (& τα Vista το τελευταιο λειτουργικο της Μ$...) -Close the windows. Open your mind. Use LINUX- |
προφίλάλλα... |
Μήνυμα #41282 από Linux power στις 28 Ιουλίου 2007, 12:55μμ
μέλος από: 19/7/2007 μηνύματα: 10 0 |
PCLinuxOS. Μια ιστορια σαν παραμυθι! Μαγικη...Σαν του Harry Potter! >>>>Για διαβαστε:Harry Potter & PCLinuxOS |
προφίλάλλα... |