Σπουδες στην Αγγλια.
Σελ. 1
Μήνυμα #76915 από voodooman στις 13 Μαΐου 2011, 9:02μμ
μέλος από: 28/1/2011 μηνύματα: 61 0 |
καλησπερα παιδια!!! θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση, εσας πως θα σας φενοταν η φοιτηση στο εξωτερικο? αλλα, ενω φοιτουσατε σε ενα ΙΕΚ εδω στην ελλαδα και επρεπε να το πειτε στον/ην πατερα/μητερα σας, πως θα το λεγατε, με ποιο τροπο δλδ?? *απαντηστε, ειναι κομματακι επειγον.. ευχαριστω προκαταβολικα |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
6
Μήνυμα #76917 από stekka στις 13 Μαΐου 2011, 9:22μμ
μέλος από: 5/12/2010 μηνύματα: 172 0 |
Αποδεκτή απάντησηΜια χαρά είναι οι σπουδές στο εξωτερικό1)Βλέπεις νέα πράγματα, μαθαίνεις νέα πράγματα έξω από τα όρια της χώρας σου 2) Μαθαίνεις να ζεις μόνος σου, και να τα βγάζεις πέρα μόνος σου χωρίς τους γονείς σου 3) Θα σου δώσει την ευκαιρία, πιο εύκολά να βρεις και δουλειά εκτός Ελλάδας, μια και στη Ελλάδα είναι κομματάκι δύσκολο να βρεις 4) Και θα μάθεις πάρα πολύ καλά την αγγλική γλώσσα Πες τα όλα αυτά στους γονείς σου και άμα δεν έχετε ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα, γιατί να έχουν πρόβλημα?? Εξάλλου και να έκανες ήδη ένα χρόνο σε ελληνικό πανεπιστήμιο πάλι στα 4 θα τελειώσεις γιατί στην Αγγλία στα τρία τελειώνεις άρα δεν χάνεις χρόνο! Και στην Αγγλία είναι σίγουρο πως θα τελειώσεις στα τρία χρόνια αλλιώς σε στέλνουν σπίτι σου… Ενώ στην Ελλάδα παίζει να είσαι και αιώνιος φοιτητής!!! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76919 από voodooman στις 13 Μαΐου 2011, 9:28μμ
ευχαριστω...και εγω ετσι με το δικο σ σκεπτικο το σκεφτηκα, πορσωπικα πηγαινω σε ιδιοτικο ΙΕΚ στην θεσσαλονικη οπου και μενω...και εκανα 2 εξαμηνα...το συζητουσαμε με την κοπελα μ, διοτι θελει και αυτη να σπουδασει και εχει συγγενεις στην Αγγλια...και μπορουν να μας βοηθησουν στο να βρουμε μια καλη σχολη εκει...δν ξερω...εγω θα ηθελα πολυ να παω...ψιλοφοβαμαι ομως την αντιδραση των δικων μ, αλλα θα τους το πω...ξερω οτι θα με κραξουν, αλλα αν δν μιλησω δν θα βγει τπτ!! αλλες συμβουλες καλοδεχουμενες! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76920 από stekka στις 13 Μαΐου 2011, 9:49μμ
Κοίτα δεν ξέρω αν ισχύει αυτό στην Ελλάδα πάντως στην Κύπρο αν κάνεις ένα χρόνο σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, μετά μπορείς να κάνεις μεταγραφή σε πανεπιστίμιο της Αγγλίας και να σου αναγνωρίσει τον χρόνο που έκανες στο ιδιωτικό, και έτσι να κάνεις 2 χρόνια μόνο Αγγλία! Θα έρθει και πιο ωραίο στους γονείς σου αυτό... Βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει εκεί αυτό, ρώτα να μάθεις! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76921 από voodooman στις 13 Μαΐου 2011, 9:51μμ
βρε και 4 χρονια να κανω :P ......το θεμα ειναι να παω!!!! να τους πεισω δλδ να παω!!!!! μπορει να με υποστηριξει και η μητρια μ, διοτι σπουδασε εξω και αυτη!! :P |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76925 από makis92 στις 13 Μαΐου 2011, 11:12μμ
μέλος από: 14/1/2011 μηνύματα: 367 0 |
Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα δεν μπορούν να σου πουν όχι!! Δικιά σου είναι η ζωή και εσύ αποφασίζεις για το τι θα κάνεις.Αν πιστεύεις ότι αυτό είναι το καλύτερο για σένα επειδή οι σπουδές στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερες πρέπει να το σεβαστούν! :) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76951 από voodooman στις 14 Μαΐου 2011, 12:46μμ
γνωριζει κανεις πως ειανι η ζωη στην Αγγλια?? φθηνη, ακριβη???? |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76952 από Christ στις 14 Μαΐου 2011, 12:57μμ
μέλος από: 28/3/2011 μηνύματα: 106 0 |
ταξιδι που ειχα παει περισι τα χριστουγεννα με τους γονεις μου στο λονδινο μου φανηκαν ακριβα τα εστιατορια,καταστηματα και αλλα.Για αρκετα φθηνη ζωη στο εξωτερικο σου προτεινω Γερμανια.Πας στο Supermarket γεμιζεις ενα καροτσι και ειναι λιγο ακριβοτερο απο το να κανες ληστεια. Αν παρεις το C1 νομιζω στα γερμανικα σε δεχονται για σπουδες μεταπτυχιακα κλπ.Αλλα απο οσο ξερω υπαρχουν τμηματα και στα αγγλικα. Ψαξε λιγο και γερμανια |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76954 από voodooman στις 14 Μαΐου 2011, 1:16μμ
οχι απλα στην Αγγλια εχουμε συγγενεις για αυτο λεω εκει! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #76968 από stekka στις 14 Μαΐου 2011, 5:20μμ
Τι ακριβή βρε?? Δεν είναι ακριβή...Αντιθέτως τα ρούχα και τα φαγητά είναι πάρα πολύ φτηνά! Ακριβά είναι τα ενοίκια αλλά εσένα δεν σε νοιάζει γιατί θα μένεις στις εστίες του πανεπιστιμίου!! Σπουδάζει Αγγλία η αδερφή μου και ξέρω... Και Λονδίνο είναι λογικό να είναι λίγο πιο ακριβά γιατί είναι η πρωτεύουσα και προφανώς αν πήγατε για τουρισμό θα πηγαίνατε και σε τουριστικά μέρη που είναι ακόμα πιο ακριβά! Αλλά γενικά δεν είναι ακριβά!! Τώρα η ζωή δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με Ελλάδα! Εκεί στις 11 κλείνουν όλα (cafe, εστιατόρια, μένουν ανοιχτά μόνο κάτι ξενέρωτα club) και αν είσαι και σε καθαρά φοιτιτική περιοχή κλείνουν και πιο γρήγορα ακόμα, ενώ στην Ελλάδα εκείνη την ώρα αρχίζει "η ζωή"!! ;) Βέβαια οι φοιτητές οργανώνουν και greek nights που πάνε μόνο έλληνες και κύπριοι φοιτητές και θα σου θυμίζουν και λίγο τι σημαίνει Ελληνική διασκέδαση!!;) Υπάρχει τρομερό ψοφόκρυο... εε αύτά!!;) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |