Τον αγαπημένο σου σκηνοθέτη
Μήνυμα #67649 από VeTeRaNoS στις 01 Νοεμβρίου 2010, 10:30μμ
![]() |
Ποίος είναι ο αγαπημένος σου σκηνοθέτης και πια ταινία του είναι η αγαπημένη σου; |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #67652 από Σηπτικό Βόδι στις 02 Νοεμβρίου 2010, 12:48πμ
Για κάποιο περίεργο λόγο ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ο David Lynch... Αλλά όχι βέβαια, δεν έχω καταλάβει ΠΟΤΕ ταινία του. Ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης (ως προς την ακρότητα του χαρακτήρα του την οποία έχει περάσει στις λίγες ταινίες που έχει σκηνοθετήσει) είναι ο Larry Clark. Μέχρι στιγμής έχει σκηνοθετήσει 8 ταινίες, εκ των οποίων οι 6 θα μπορούσαν να θεωρηθούν φιλμ κανονικά καθώς τα 2 άλλα θυμίζουν ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις, και είναι συνεργασία με άλλους. Απ' τις 6 αυτές ταινίες του λοιπόν: Kids [1995], Another Day in Paradise [1998], Bully [2001], Teenage Caverman [2002], και Ken Park [2002], Wassup Rockers [2005] η αγαπημένη μου είναι το Bully... Όχι πως έκει κανένα φοβερό σενάριο, ούτε στις άλλες ταινίες, αλλά θήγει ΠΑΝΤΑ θέματα ταμπού (σεχ underage, ναρκωτικά, ωμή βία), που έχουν να κάνουν με εφήβους (ακόμα χειρότερα δηλαδή) που προβάλει με αξιοζήλευτο θράσος στην Αμερικάνικη φλωροκοινωνία (κσκιούζε μουά συνονόματε :ρ) μέσω του λεγόμενου και πολυαγαπημένου ανεξάρτητου κινηματογράφου. Γενικά, οι ταινίες του είναι για γερά νεύρα... Με αυτόν τον άνθρωπο δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: ή θα τον λατρέψεις (βλ. εγώ), ή θα τον μισήσεις... Btw, άκουσα ότι θα βγάλει και καινούργια ταινία, τώρα το 2010 με όνομα Savage Innocent, αλλά και το 2011 ονόματι "Mona Lisa"... Ανυπομονώ. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #67668 από em18ath στις 02 Νοεμβρίου 2010, 4:22μμ
![]() |
Ο Τωνης Λυκουρεσης με το "σκλαβοι στα δεσμα τους" (2008).Εξαιρετικη ταινια. Πηρε & 10 βραβεια στο Φεστιβαλ Κινηματογραφου Θεσσαλονικης.(επαιζε & ο παπαχρονης) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #67735 από jimmas στις 04 Νοεμβρίου 2010, 10:13μμ
![]() |
Δεν είμαι δα και τόσο γνώστης αλλά εγώ πάλι θα αναφέρω το όνομα του Κώστα Γαβρά! Πρώτα από όλα γιατί μου αρέσει ο ευρωπαϊκός και δε γαλλικός κινηματογράφος και μετά γιατί εκεί που παρακολουθείς μια ωραία και ενδιαφέρουσα ταινία σου κάνει ένα "μπαμ" στην τελευταία σκηνή και μένεις κάγκελο λέγοντας ή είτε ότι έχασες το χρόνο σου είτε ότι είναι ιδιοφυία! Μια ταινία του, το Τσεκούρι για παράδειγμα! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |