Ubuntu Linux - Εξάπτει τις γκόμενες
Η επιτυχία του ενός φέρνει την αποτυχία των πολλών.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

downloading

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #52792 από TheOnlyOriginal στις 21 Μαΐου 2009, 8:05μμ

TheOnlyOriginal

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 19/7/2008
Πώς λειτουργεί το Torrent;Βασικά θέλω να κατεβάσω μουσική αλλά δεν έχω καταλάβει πώς δουλεύει.Για διαφωτίστε με!Και κάτι άλλο,αυτό που έχω λέγεται μTorrent.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #52798 από Bluejack στις 22 Μαΐου 2009, 1:34μμ

Bluejack

Εικονίδιο
μέλος από: 28/12/2007
Το torrent είναι ένα πρωτόκολλο ανταλλαγής αρχείων. Τα αρχεία δεν αποθηκεύονται σε κάποιον server αλλά τα έχει κάθε χρήστης στο PC του, οπότε όταν κάποιος κατεβάζει κάποια δεδομένα με torrent, μαζεύονται διάφορα κομμάτια των δεδομένων από τους διάφορους χρήστες. Το ποιοι χρήστες έχουν τα αρχεία (ή έστω ένα μέρος τους) το μαθαίνει κανείς από έναν server που ονομάζεται tracker. H δουλειά του server/tracker σταματά εκεί, δηλαδή στην ανακοίνωση του ποιοι άλλοι χρήστες έχουν τα δεδομένα που θέλουμε. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες (που θα βρούμε τον tracker, από πόσα αρχεία αποτελούνται τα data που θέλουμε κλπ) υπάρχουν μέσα σε ένα .torrent αρχείο που κατεβάζουμε αρχικά (συνήθως μερικών δεκάδων ΚΒ) για να αρχίσει η όλη διαδικασία.
(By wiki :P)
To μtorrent είναι ένας ελαφρύς client και κατεβάζει τα κανονικά αρχεία απο τους άλλους χρήστες οι οποίοι τα έχουν.
Κατεβαζεις ένα αρχείο torrent λοιπόν απο κάποιο site όπως το www.minonova.org και το αρχείο torrent το ανοίγεις με το μtorrent.
Tότε αρχίζει το downloading του αρχείου που θες (πχ μια ταινία ένα πρόγραμμα,ένα game κτλ..)
(οσο ποιο πολλά άτομα μοιράζουν το αρχείο [seed-ers] που θες τόσο καλύτερη θα είναι η ταχύτητα σου..)   
προφίλάλλα...
Μήνυμα #52814 από roguegeo στις 25 Μαΐου 2009, 6:06μμ

roguegeo

Εικονίδιο
μέλος από: 19/5/2009
γιατι χρησιμοποιεις κατι τετοιο ομως??κατεβασε το VDownloader με το οποιο θα μπορεις να κατεβαζεις τραγουδια και βιντεο απο το youtube και θα μπορεις μεσω του προγραμματος να το μετατρεπεις σε οτι αρχειο θελεις ..πχ. mp3
προφίλάλλα...
Μήνυμα #52853 από Bluejack στις 26 Μαΐου 2009, 10:27μμ

Bluejack

Εικονίδιο
μέλος από: 28/12/2007
roguegeo και εγώ πολλές φορές έχω "αρπάξει" μουσική απο το youtube σε περίπτωση που δεν μπορώ να το βρω με άλλο τρόπο.

Αλλά η ποιότητα του mp3 θα είναι χαμηλή.
Επίσης απο το youtube δεν μπορείς να κατεβάζεις ούτε ολόκληρες ταινίες ούτε software :P
προφίλάλλα...
Μήνυμα #52872 από TheOnlyOriginal στις 27 Μαΐου 2009, 9:38μμ

TheOnlyOriginal

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 19/7/2008
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Βασικά πέρασα και το Limewire επειδή μου είπαν ότι είναι καλύτερο για μουσική, ενώ το torrent είναι περισ. για ταινίες,παιχνίδια κτλ.roguegeo το πρόγραμμα που λες, κάνει το κατέβασμα και το ίδιο και την μετατροπή σε Mp3 ή για την μετατροπή χρησιμοποιείς άλλο πρόγραμμα;
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login