Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Ισχυρό φύλο είναι αυτό που ζει (κατά μέσον όρο) επτά χρόνια λιγότερο από το ασθενές.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Δεν φουσκώνει το ΚΕΙΚ...ερώτηση απο μαμα

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #80284 από dockstreet33 στις 21 Ιουνίου 2011, 8:51μμ

dockstreet33

Εικονίδιο
μέλος από: 8/6/2011
μηνύματα: 19 αποδεκτές 0
Ρε παιδιά εαν μπορείτε ρωτήστε την μητέρα σας...Σε ποιές περιπτώσεις δεν φουσκόνει το κεικ? υπάρχει περίπτωση αμα χρησιμοποιείς διαφορετικό αλευρι απο αλλη εταιρια? ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΙΞΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ!! ευχαριστω..
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #80287 από Webmaster στις 21 Ιουνίου 2011, 9:05μμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1879 αποδεκτές 0
Για να φουσκώσει θέλει Baking Powder ή Baking Soda. Αν δε βάλει τέτοιο δε φουσκώνει.


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #80288 από dockstreet33 στις 21 Ιουνίου 2011, 9:20μμ

dockstreet33

Εικονίδιο
μέλος από: 8/6/2011
μηνύματα: 19 αποδεκτές 0
Έγραψε:(Webmaster@21 Ιουνίου 2011)
Για να φουσκώσει θέλει Baking Powder ή Baking Soda. Αν δε βάλει τέτοιο δε φουσκώνει.



Έβαλε αλλα δεν φούσκωσε...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #80290 από VeTeRaNoS στις 21 Ιουνίου 2011, 9:27μμ

VeTeRaNoS

Εικονίδιο
μέλος από: 8/11/2009
μηνύματα: 813 αποδεκτές 0
Χίλια δυο μπορεί να φταίνε.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #80291 από Webmaster στις 21 Ιουνίου 2011, 9:32μμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1879 αποδεκτές 0
Όχι δεν είναι χίλια δυο.

Η σόδα είναι που το ανεβάζει το κέικ. Για να σου δώσω να καταλάβεις: Η baking soda αντιδρά με το οξύ στο μίγμα και βγάζει μπουρμπουλήθρες και αυτές είναι που ανεβάζουν το κέικ.

Αν το κέικ δεν ανεβαίνει, τότε φταίνε δύο πράματα:

1. Αργεί πολύ να το βάλει η μάνα σου στο φούρνο και βγαίνουν όλες οι μπουρμπουλήθρες του αέρα νωρίς οπότε μετά το ψήσιμο είναι σαν σκατά πατημένα. Θέλει αμέσως να το βάλει στο φούρνο.

2. Το μίγμα δεν είναι αρκετά όξινο.


-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #80453 από tragikos στις 24 Ιουνίου 2011, 2:33πμ

tragikos

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 2/12/2010
μηνύματα: 479 αποδεκτές 0
Η ισως ανοιγει τον φουρνο ενω το cake ειναι μεσα
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #80469 από Doctoras στις 24 Ιουνίου 2011, 12:00μμ

Doctoras

μέλος από: 31/8/2009
μηνύματα: 1978 αποδεκτές 0
Το baking soda χρειαζεται για να φουσκωσει.Εαν δεν τα καταφερνει παρε ενα αλεβρι που ειναι για αυτην την δουλεια και φουσκωνει μονο του.Χωρις βοηθεια απο την σοδα.
Για δες.Αν αποφασισεις δεν ειναι αναγκη να παρεις το συγκεκριμενο "βιοφαρμα"πρωτη φορα το βλεπω.Υπαρχει ενα σκετο φαρινα για κεΪκ που υπαρχει σε ολλα τα supermarket.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #80495 από Asteiemporas στις 24 Ιουνίου 2011, 4:25μμ

Asteiemporas

banned
μέλος από: 22/6/2011
μηνύματα: 7 αποδεκτές 0
Καλησπέρα.Επειδη τυχαινει να το σπουδάζω το θέμα(μαγειρικη σπουδάζω) ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κεϊκ απο τα πιο απλά εως τα πιο συνθετα,χρειάζονται baking powder για να φουσκώσουν.
Σιγουρα το αλευρι θα πρεπει να ειναι απο μια εταιρία και οχι δυο διαφορετικά(για αρκετους λόγους).
Και ενας απαράβατος κανόνας:ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ανοιγεις τον φούρνο αφου το έχεις βαλει μεσα,πριν περάσουν τουλάχιστον 25 λεπτά
Φιλικά,
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login