Δεν φουσκώνει το ΚΕΙΚ...ερώτηση απο μαμα
Μήνυμα #80284 από dockstreet33 στις 21 Ιουνίου 2011, 8:51μμ
μέλος από: 8/6/2011 μηνύματα: 19 0 |
Ρε παιδιά εαν μπορείτε ρωτήστε την μητέρα σας...Σε ποιές περιπτώσεις δεν φουσκόνει το κεικ? υπάρχει περίπτωση αμα χρησιμοποιείς διαφορετικό αλευρι απο αλλη εταιρια? ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΙΞΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ!! ευχαριστω.. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #80287 από Webmaster στις 21 Ιουνίου 2011, 9:05μμ
Για να φουσκώσει θέλει Baking Powder ή Baking Soda. Αν δε βάλει τέτοιο δε φουσκώνει. ----------------- The only unbearable thing is that nothing is unbearable. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #80288 από dockstreet33 στις 21 Ιουνίου 2011, 9:20μμ
μέλος από: 8/6/2011 μηνύματα: 19 0 |
Έβαλε αλλα δεν φούσκωσε... |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #80290 από VeTeRaNoS στις 21 Ιουνίου 2011, 9:27μμ
μέλος από: 8/11/2009 μηνύματα: 813 0 |
Χίλια δυο μπορεί να φταίνε. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #80291 από Webmaster στις 21 Ιουνίου 2011, 9:32μμ
Όχι δεν είναι χίλια δυο. Η σόδα είναι που το ανεβάζει το κέικ. Για να σου δώσω να καταλάβεις: Η baking soda αντιδρά με το οξύ στο μίγμα και βγάζει μπουρμπουλήθρες και αυτές είναι που ανεβάζουν το κέικ. Αν το κέικ δεν ανεβαίνει, τότε φταίνε δύο πράματα: 1. Αργεί πολύ να το βάλει η μάνα σου στο φούρνο και βγαίνουν όλες οι μπουρμπουλήθρες του αέρα νωρίς οπότε μετά το ψήσιμο είναι σαν σκατά πατημένα. Θέλει αμέσως να το βάλει στο φούρνο. 2. Το μίγμα δεν είναι αρκετά όξινο. ----------------- The only unbearable thing is that nothing is unbearable. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #80453 από tragikos στις 24 Ιουνίου 2011, 2:33πμ
μέλος από: 2/12/2010 μηνύματα: 479 0 |
Η ισως ανοιγει τον φουρνο ενω το cake ειναι μεσα |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #80469 από Doctoras στις 24 Ιουνίου 2011, 12:00μμ
μέλος από: 31/8/2009 μηνύματα: 1978 0 |
Το baking soda χρειαζεται για να φουσκωσει.Εαν δεν τα καταφερνει παρε ενα αλεβρι που ειναι για αυτην την δουλεια και φουσκωνει μονο του.Χωρις βοηθεια απο την σοδα. Για δες.Αν αποφασισεις δεν ειναι αναγκη να παρεις το συγκεκριμενο "βιοφαρμα"πρωτη φορα το βλεπω.Υπαρχει ενα σκετο φαρινα για κεΪκ που υπαρχει σε ολλα τα supermarket. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #80495 από Asteiemporas στις 24 Ιουνίου 2011, 4:25μμ
μέλος από: 22/6/2011 μηνύματα: 7 0 |
Καλησπέρα.Επειδη τυχαινει να το σπουδάζω το θέμα(μαγειρικη σπουδάζω) ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα κεϊκ απο τα πιο απλά εως τα πιο συνθετα,χρειάζονται baking powder για να φουσκώσουν. Σιγουρα το αλευρι θα πρεπει να ειναι απο μια εταιρία και οχι δυο διαφορετικά(για αρκετους λόγους). Και ενας απαράβατος κανόνας:ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ανοιγεις τον φούρνο αφου το έχεις βαλει μεσα,πριν περάσουν τουλάχιστον 25 λεπτά Φιλικά, |
προφίλάλλα...˵quote˶ |