Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Σε προτιμούν φοβιτσιάρη, για να σου πουλάνε άφοβα τις τρίχες τους.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Test pap

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #115276 από nosnti στις 02 Ιανουαρίου 2013, 9:10πμ

nosnti

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 26/11/2012
Τι ακριβώς είναι το τεστ παπανικολάου και τι ακριβώς κάνει ο γιατρός στην γυναίκα όταν το κάνει αυτό? ευχαριστώ.
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #115277 από pantelis20 στις 02 Ιανουαρίου 2013, 9:13πμ

pantelis20

Εικονίδιο
μέλος από: 9/4/2010

Αποδεκτή απάντηση

Τι είναι το τεστ ΠΑΠ ;

Είναι μια απλή εξέταση κατά την οποία ο γυναικολόγος εξετάζει τον τράχηλο της μήτρας για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν πιθανές μεταβολές στα κύτταρα που δεν οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές ή στην ηλικία.

Με το τεστ Παπ μπορούν επίσης να ανιχνευτούν ορισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λοιμώξεις ή και κάποιος έρπητας. Eπιπλέον, πέρα από τον εντοπισμό μη φυσιολογικών κυττάρων στον τράχηλο και στον ενδοτράχηλό της γυναίκας με το τεστ Παπανικολάου μπορούν να εντοπιστούν κολπίτιδες, τραχηλίτιδες και μολύνσεις.

Πότε πρέπει να κάνεις το πρώτο τεστ ΠΑΠ;
Η πρώτη εξέταση πρέπει να γίνει το συντομότερο μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή ή στην ηλικία των 21 ετών. Μην αμελείς λοιπόν να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου.

Πως γίνεται;

Ξαπλώνεις στην καρέκλα του γυναικολόγου σου σε παρόμοια θέση με αυτήν που λαμβάνεις για την κλασική γυναικολογική εξέταση. Ο γιατρός με τη βοήθεια ενός οργάνου, του κολποδιαστολέα εξετάζει τον τράχηλό σου και στη συνέχεια με μια μικρή ξύλινη σπατουλίτσα κι ένα εργαλείο, που μοιάζει με μαλακό βουρτσάκι παίρνει δείγμα κυττάρων από τον κόλπο και τον τράχηλο σου. Το δείγμα, (κολπικό επίχρισμα) εναποθέτεται σε ένα «πλακάκι» οποίο στη συνέχεια εξετάζεται από κυτταρολόγους.

Χρησιμότατο το βλέπω...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #116199 από ani.90able στις 14 Ιανουαρίου 2013, 5:00μμ

ani.90able

μέλος από: 16/8/2012
και γω σκεφτομαι οτι πρεπει να το κανω..αφου εχω σεξουαλικες επαφες εδω και 2 χρονια και δεν το εχω κανει...αλλα ειμαι 17 και ενοειται δεν θελω να παω με την μαμα μου..που πας και ποσο κοστιζει?
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #116212 από pantelis20 στις 14 Ιανουαρίου 2013, 6:39μμ

pantelis20

Εικονίδιο
μέλος από: 9/4/2010
Νομίζω στα κρατικά νοσοκομεία είναι δωρεάν.
Φυσικά πλέον θα δώσεις το κλασικό 5ευρώ.
Θα κλείσεις ραντεβού σε γυναικολόγο σε κάποιο κρατικό νοσοκομείο θα πάρεις το βιβλιάριο υγείας σου και θα πας να στο κάνουνε...
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login