Μήνυμα στις 24/1/2016 στις 18:08 @Θ. Κλημεντίνη
Αποδεκτή απάντηση:Καλησπέρα φίλε aloutoΕίναι λογικό να είναι σκεπτική και να προτιμάει να πάει με τους φίλους που ξέρει χρόνια γιατί ξέρει πως θα περάσει καλά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι είτε να κανονίσετε 2 ταξίδια (ενα μόνοι σας, και ενα ο καθενας με την παρέα του) ή να κανονίσετε ενα όλοι μαζί. Η παρέα σου, εσύ, αυτή, και η παρέα της. Δεν νομίζω να δυσκολευτείτε να βρείτε εναν προορισμό για καλοκαίρι σαν 2 παρέες 19χρονων. Λογικα Πάρο ή κατι τέτοιο θα θέλετε όλοι. Η συζήτηση είναι βασική όμως, μην διστάσεις να το αναφέρεις και να το συζητήσετε. Σεβάσου την επιλογή της και μη την πιέσεις. Ελπίζω να βοήθησα. Πήγαινε στο θέμα: απορια σχετικα με την σχεση μου
Μήνυμα στις 24/1/2016 στις 03:32 @Διάφορα
Μόνη σου δεν θα μείνεις σε καμία περίπτωση εκτός και αν το επιλέξεις. Βέβαια στις μεγάλες πόλεις τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά απ'ότι στα νησιά ή στην επαρχία. Εγώ για να βγώ με την παρέα μου αρκεί να περπατήσω 5 λεπτά και είμαι στον κεντρικό δρόμο, δίπλα στις καφετέριες και τα μαγαζία. Το ίδιο και όλοι οι φίλοι μου. Στις μεγάλες πόλεις, επειδή όλοι μένουν πιο μακρυά, οι συναντήσεις είναι λιγότερες και όχι τόσο συχνές (για Αθήνα τουλάχιστον, Θεσσαλονίκη έχω ακούσει οτι γίνεται της μουρλής). Βέβαια αυτό εξαρτάται και απο εσένα και απο την παρέα σου. Πόσο συχνά θέλετε να βγαίνετε, αν έχετε κατι άλλο να κάνετε πέρα απο τους καφέδες και τις βόλτες κλπ. Αν δεν καταφέρεις να βρείς κάποιον απο την σχολή σου για παρέα, τότε δοκίμασε να αρχίσεις κάποια δραστηρίοτητα τύπου βόλλευ ή κάτι τέτοιο. Κάποιο άθλημα, κάποια ξένη γλώσσα κλπ. Θα βρείς ακόμα πιο εύκολα φίλους εκεί. Αλλα και πάλι πιστεύω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα να γνωρίσεις κόσμο στην σχολή σου. Καλη επιτυχία να έχεις και να περάσεις στην πρώτη σου επιλογή (σε αντίθεση με εμάς που περάσαμε στην 5η -καταραμένες βάσεις) Πήγαινε στο θέμα: σχολη κ φιλια
Μήνυμα στις 22/1/2016 στις 19:31 @Θ. Κλημεντίνη
Αποδεκτή απάντηση:Καλησπέρα φίλε cieloch και καλή χρονιά.Καλό μέρος για πρώτο ραντεβού είναι οποιαδήποτε ήρεμη καφετέρια στην γειτονιά σας. Η πολύ δυνατή μουσική και το πολύ σκοτάδι είναι καλές ενδείξεις οτι η καφετέρια δεν είναι καλή για πρώτο ραντεβού. Προτίμησε μέρη στα οποία η μουσική είναι χαλαρή και δεν έχει πολύ φασαρία (δεν θέλετε να φωνάζετε, θέλετε να κάνετε μια χαλαρή συζήτηση). Βασικό είναι να δείξεις ενδιαφέρον για αυτά που σου λέει, ακόμα και αν καταβάθος δεν σε νοιάζουν. Ρώτα ερωτήσεις και μην μιλάς πολύ ώρα για εσένα. Προσπάθησε να συγγρατείς πράγματα που λέει ή που της αρέσουν ωστε να τα αναφέρεις αργότερα. Έτσι θα της δείξεις οτι όχι μόνο άκουγες, αλλα οτι την πρόσχες. Όταν έρθει ο λογαριασμός, μην διστάσεις να την κεράσεις (θυμίσου όμως, δεν το κάνεις επειδή είσαι ανώτερος, το κάνεις απο ευγένια). Αν προσπαθήσει να αρνηθεί, πές της οτι θα πληρώσει την επόμενη φορά αμα θέλει (έτσι και δεν την προσβάλεις πληρώνωντας για αυτή, και της λές έμμεσα οτι θέλεις να ξαναβγείτε). Αν έχει νυχτώσει όταν βγείτε απο την καφετέρια, προσφέρσου να την πάς μέχρι το σπίτι της. Είναι μια κίνηση που εκτιμούν πολύ καθώς θα την κάνεις να αισθάνεται ξεχωριστή και της δείχνεις οτι νοιάζεσε για εκείνη. Τώρα, οσον αφορά το φιλί, αυτό θα πρέπει να το κρίνεις εσύ. Αν νιώθεις οτι μιλάτε εδώ και καιρό και ξέρεις οτι της αρέσεις, ενα φιλί θα μπορούσε να επιταχύνει λίγο τα πράγματα. Ενα πεταχτό φιλάκι αρκεί. Αν δεν θες να την φιλήσεις στο στόμα, φίλα την τουλάχιστον στο μάγουλο την πρώτη φορά. Υ.Γ Είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα υπάρξουν αμήχανες στιγμές οπου δεν θα έχετε κάτι να πείτε. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι είτε να προσπαθήσεις να γυρίσεις πίσω σε κάτι που είπε (για αυτό σου έιπα να θυμάσε αυτά που σου λέει), είτε να αφήσεις την στιγμή να εξελιχθεί. Μην πείς τίποτα σε φάση "Αυτάαα" ή "Τι άλλα". Είσαι 15 χρονών, είναι σχεδόν αδύνατο να μοιραστείς όλες σου τις εμπειρίες μέσα σε κάποιες ώρες. Όλο και για κάτι θα έχεις να μιλήσεις. Αυτά απο εμένα. Αν βοήθησα, πάτα αποδεκτή ;) Πήγαινε στο θέμα: Πρωτο ραντεβου
Μήνυμα στις 22/1/2016 στις 19:10 @Διάφορα
Αποδεκτή απάντηση:Γεία σου Aglina, καλησπέρα και καλή χρονία να έχεις.Βρισκόμουν σε παρόμοια κατάσταση μέχρι πέρυσι όπου και έδωσα πανελλήνιες και, ενω μπορούσα να μπώ σε κάποιες σχολές στην Αθήνα, αποφάσισα να δηλώσω σχολές στην επαρχία μόνο και μόνο για να απομακρυνθώ. Εμένα το πρόβλημα μου ήταν κυρίως με την οικογένεια μου, αλλα όσων αφορά και τους φίλους μου, η κατάσταση δεν ήταν καλή. Δεν λέω, τα παιδία ηταν και είναι μια χαρά, δεν είναι αρχίδια, ούτε βρίζουν πίσω απο την πλάτη μου, ούτε τίποτα. Απλά μερικές φορές αισθάνομουν πως δεν ταιρίαζαν οι απόψεις μας πάνω σε μερικά θέματα και πως γενικά ήταν λίγο πιο...παιδία απ'ότι εγώ. Υπάρχουν πολλά άτομα που βρίσκονται στην ίδια θέση με εσένα οπότε μη σεν παίρνει απο κάτω. Σαν φοιτήτρια σε καινούρια πόλη, και ειδικά σε επαρχία (ή νησί στην περίπτωση μου - Χίος)είναι αρκετά εύκολο να βρείς παρέα. Σκέψου οτι υπάρχουν εκατοντάδες καινούριοι φοιτητές απο άλλες πόλεις, οι οποιοί είναι κατά 99% χωρίς παρέα, ακριβώς σαν εσένα. Τις πρώτες μέρες σου συνιστώ να πηγαίνεις καθημερινά στην σχολή σου και να προσπαθείς να γνωρίζεις καινούριο κόσμο, μη φοβάσε να μιλήσεις σε κάποιο/α που κάθετε μόνος του γιατί συνήθως θα είναι αρκετά δεκτικός/η και θα συνεχίσει την κουβέντα (όπως και εσύ, και αλλοι θα θέλουν να βρούν παρέα). Μερικά πράγματα για να αποφύγεις (τα οποία δυστηχώς δεν απέφυγα εγώ): Απέφευγε να ακούς μουσική όταν πηγαίνεις στην σχολή, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες. Ειδικά αν φοράς και τα 2 ακουστικά. Οταν φοράς 2 ακουστικά, δύσκολα θα έρθει κάποιος να σου μιλήσει, και επίσης, όταν δεν έχεις την μουσική σου για παρέα, θα ψάχνεις πιο ενεργά να γνωρίσεις κόσμο. Προσπάθησε να γνωρίζεις τουλάχιστον 1 άτομο κάθε φορά που πάς στην σχολή σου. Συνέχεια! Μην επαναπαφθείς όταν βρείς παρέα γιατί μπορεί εν τέλει να μην είναι αυτό που ήθελες και μετά δύσκολα θα βρείς αλλη παρέα (γιατί θα έχουν ήδη δημιουργηθεί). Βρίσκε αφορμές να μιλάς σε όποιον κάθετε δίπλα σου. Ζήτα ενα στυλό (ακόμα και αν έχεις), ρώτα αν άκουσε τι είπε η καθηγήτρια. Κάνε πλάκα για την εμφάνιση του καθηγητή. Ρώτα αν ξέρει τι φαγητό έχει σήμερα η λέσχη. Κάτι τέλος πάντων. Στο διάλλειμα, απέφευγε να κάθεσε μακρυά απο τον κόσμο και προς θεού, μην μπείς messenger απο το κινητό σου. Ισχυεί το ίδιο με τα ακουστικά. Αν αισθάνεσε οτι έχεις παρέα, θα επαναπαφθείς και δεν θα προσπαθήσεις να μιλήσεις με κάποιον. Εγώ την πρώτη μέρα είχα πάρει μαζί μου 2-3 έξτρα στυλό γιατί ήξερα πως όλο και κάποιος δεν θα έχει. Όπως ήταν βέβαιο, ο διπλανός μου έψαχνε να βρεί στυλό. Αφου του έδωσα ένα απο τα δικά μου. Ηρθε στο τέλος του μαθήματος και μου το επέστρεψε, γνωριστίκαμε, και πήγαμε για καφέ μαζι με αλλα 2 άτομα που ήταν μαζί του. Το κακό που έκανα ήταν οτι επαναπάφθηκα και δεν προσπάθησα να γνωρίσω και άλλο κόσμο και τώρα ξέρω μώλις 6-7 παιδιά. Βέβαια εγώ ποτέ δεν ήμουν και πολύ κοινωνικός, αλλα και πάλι, είναι προτιμότερο να έχεις επιλογές. Επίσης, επειδή ανέφερες πως είσαι ντροπαλή, και επειδή και εγώ είχα πάντα πρόβλημα με το να ξεκινήσω μια συζήτηση στο άκυρο, έκανα το εξής. Κατέβηκα 2-3 φορές στο σύνταγμα, καθόμουν σε παγκάκι, και όταν έβλεπα κάποια που μου άρεσε. Πήγαινα και της μιλούσα. Την ρώταγα τι κάνει, πως την λένε, και άλλες τέτοιες μπούρδες. Δεν ενδιαφερόμουν να κρατήσω επαφή (ούτως ή αλλως ήξερα πως θα πήγαινα στην Χίο και πως 99,9% δεν θα την ξαναέβλεπα ποτέ), απλά ήθελα να ξεπεράσω αυτό το κόλλημα που είχα με το να ξεκινήσω συζήτηση. Τώρα νιώθω άνετα και μπορώ να μιλήσω με οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Τέλος πάντων, ελπίζω να βοήθησα. Υ.Γ Αν περάσεις Χίο, στείλε κανα μύνημα, χαχα :P Πήγαινε στο θέμα: σχολη κ φιλια
Μήνυμα στις 14/12/2015 στις 12:36 @Μηχανήματα
Καλησπέρα παίδες! Έχω να κάνω μια ερώτηση σε όσους ξέρουν λίγο καλύτερα απο iPhone (και συγκεκριμένα iPhone 6) σχετικά με τα βίντεο. Ο αδελφός μου έχει ενα βίντεο στο iPhone του και θέλω να το πάρω χωρίς να με καταλάβει. Φτίαχνω ενα βίντεο για τα χριστούγεννα με δίαφορα κλιπάκια απο όλο τον χρόνο και θέλω αυτό το βιντεάκι για να βάλω κάποια στιγμιότυπα μέσα. Το θέμα είναι οτι αυτό το βίντεο το έχει κάνει delete εδώ και κάμποσες μέρες και είναι στο album "Deleted" και θα διαγραφεί τελείως σε κάποιες μέρες. Οι ερωτήσεις μου είναι 3. 1)Γίνετε να στείλω το βίντεο σε άλλο κινητό χωρίς να το κάνω επαναφορά; 2)Αν το στείλω με bluetooth, υπάρχει κάποιο μέρος στο κινητό που να δείχνει τις πιο πρόσφατες αποστολές για να πάω να το σβήσω και απο εκεί; 3)Αν δεν γίνεται να το στείλω απο τα "Deleted" και το κάνω επαναφορά και μετά το ξαναδιαγράψω, θα χρειαστεί πάλι 30 μέρες για να διαγραφεί πλήρως, ή θα θέλει 30 απο την αρχή; Ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων! Πήγαινε στο θέμα: Μεταφορά βίντεο απο Iphone
Μήνυμα στις 23/9/2015 στις 20:40 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Κι εγώ θυμάμαι πιο παλιά, οταν ηθελα να αυνανιστώ, έπιανα το περίσσιο πετσάκι του πέους, και το πίεζα με τον αντίχειρα κόντρα στα υπόλοιπα δάχτυλα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πέος μου να ζουλιέται προς τα μέσα. Λίγο "παιχνίδι" με την αναπνοή, και μετά απο λίγο τελείωνα. Μετά απο καιρό, άρχισε να μην γίνεται τόσο εύκολα και με πονούσε ο αντίχειρας όταν το έκανα για πολύ ώρα. Τότε ήταν που άρχισα να αυνανίζομαι κανονικά. Λογικά δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα, απλά είναι ενας διαφορετικός τρόπος. Τώρα όσον αφορά την σεξουαλική σου ζωή, είμαι 99.9% σίγουρος οτι δεν θα έχεις πρόβλημα. Δυσκολεύεσε να υγρανθείς γιατί πολύ απλά δεν έχεις συνηθίσει. Δώστου λίγο καιρό και θα χρειάζεσε ταμπέλα "Caution: Wet Floor", χαχα. Τώρα όσο για αυτό που ανέφερες στο τέλος, δεν είμαι και ειδικός, αλλα φαντάζομαι μπορεί να είναι απο συσώρευση ορμόνων. Ειδικά στην εφηβική ηλικία οι ορμόνες βαράνε κόκκινο. Πήγαινε στο θέμα: Περιεργος τροπος αυνανισμου/οργασμος
Μήνυμα στις 23/9/2015 στις 20:35 @Flame
Για τελείως χιμουριστικούς λόγους θα ρωτήσω την ερώτηση που θα σε ρώταγε το κάθε "φυσιολογικό σε αυτά τα πλαίσια" αγόρι. Εσύ είσαι εμφανίσημη; Για εμένα προσωπικά δεν έχει σημασία η απάντηση που θα δώσεις, αλλα πολλά άτομα θεωρούν πως δεν είναι σωστό να κατακρίνεις κάποιον επειδή εσένα τα πράγματα δεν σου πηγαίνουν όπως θέλεις. Αλλα τέλος πάντων, επειδή μου αρέσει το θέμα που άνοιξες, το αφήνω αυτό στην άκρη και θα τοποθετηθώ πάνω σε αυτά που λές. Καταρχάς, όπως είπε και ο φίλος ο noreligious απο πάνω, δεν είναι κακό να προσέχεις τον εαυτό σου/να είσαι όμορφη σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεσαι, ακόμα και στο σχολείο. Αρκεί μόνο να ξέρεις γιατί το κάνεις. Αν το κάνεις επειδή θές να είσαι όμορφος/όμορφη και δεν σε ενδιαφέρει αν θα σε σχολιάσει κάποιος ή γενικώς αν θα εντυπωσιάσεις τους άλλους, τότε δεν βλέπω κάτι το κακό. Αν όμως το κάνεις με μόνη προσταγή την σκέψη του τι θα πούν αυτοί που θα σε δούν -ειδικά σε περιπτώσεις τύπου κολάν/κοντή μπλούζα-, τότε υπάρχει ενα θεματάκι. Δεν θα πώ ψέματα, και εμένα μ'αρέσει να βλέπω εναν κώλο μπροστά μου στο μετρό να φοράει κολαν και τα σχετικά, αλλα μένω μονο εκεί, στο να τον δώ και τίποτα αλλο. Ούτε θα πάω να πιάσω κουβέντα, ούτε να φλερτάρω, ούτε τίποτα. Τώρα για την ψευτοκοινωνική συμπεριφορά μέσω facebook, δεν έχω λόγια. Εγω προσωπικά απενεργοποίησα το FB μου εδώ και αρκετό καιρό και νιώθω μια χαρά. Αλλα ακόμα και οταν το είχα...φωτογραφίες ανέβαζα μόνο εαν τύχει να με βγάλει κάποιος αλλος και έχει βγεί καλή (δεν έχω βγάλει ΠΟΤΕ μου φωτογραφία με αποκλειστικό σκοπό να την ανεβάσω στο fb...πόσο μάλλον για να πάρω Likes). Γενικά όμως για το όλο θέμα έχω μαλώσει πολλές φορές με άλλα άτομα σε σχετική συζήτηση. Και όσο παράλογο και αν ακούγεται, υιοθετώ μια περίεργη στάση. Πιστεύω στην απόλυτη και ολοκληροτική ελευθερία των ανθρώπων σε όλους τους τομείς (εφόσον δεν επηρρεάζουν αρνητικά τους γύρο τους). Θέλουν να πηδιούνται απο τα 10; Θέλουν να βάφονται σαν τον Joker; Θέλουν να το κάνουν χωρίς προφυλακτικό και να κωλάει ο ένας τον αλλον AIDS; Με γειά τους με χαρά τους! Δεν μπορώ και ούτε θέλω (και αυτό πάει για όλους τους συνετούς ανθρώπους) να ασχοληθώ με το τι κάνουν οι άλλοι γιατί πολύ απλά με συμφέρει. Με συμφέρει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι χαζά γιατί πολύ απλά φαίνομαι πιο έξυπνος, ακόμα και αν καταβάθος μπορεί να μην είμαι. Εγώ σου λέω να μην ασχολήσε μαζί τους, να κάνεις αυτό που εσύ θες να κάνεις και όχι οτι προστάζει η μόδα, να ντύνεσε και να βάφεσε όπως και όποτε εσύ θες, και γενικά να είσαι ο εαυτός σου. Όσοι δεν το εκτιμούν αυτό, πολύ απλά δεν αξίζει να τους έχεις γύρω σου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πατέρα μου να μου λέει όταν είχα πρωτοπατήσει την μοϊκανα, "Αγόρι μου, ο κόσμος θα σε κοιτάει περίεργα, δεν θα είσαι προσιτός, δεν θα έρχονται να σου μιλάνε". Και πολύ απλά του είπα πως αν κάποιος δεν θέλει να μου μιλήσει επειδή έχω αυτό το κούρεμα, τότε σίγουρα δεν θα θέλω να του μιλήσω ούτε εγώ επειδή έχει αυτή την ιδεολογία. Χρησιμοποίησε την διαφορετικότητα σου ως φίλτρο του κοινωνικού σου περίγυρου, όχι σαν όπλο για να εντυπωσιάσεις (τώρα πια το διαφορετικό -με την κραυγαλέα έννοια- είναι τόσο συχνό που το νορμαλ είναι αυτό που φαίνετε διαφορετικό). Και αν κανέναν ανόητος σου πεί πως η εμφάνιση σου, κραυγαλέα ή όχι, επηρεάζει την κοινωνική και επαγγελματική (σε λίγα χρόνια) ζωή, κάνει μεγάλο λάθος. Και αυτό στο λέω απο τελειώς προσωπική εμπειρία. Δουλεύω ως εξωτερικός υπάλληλος σε φοροτεχνικό γραφείο και πηγαίνω σχεδόν καθημερινά απο συνεργαζόμενες εταιρείες και εφορία μέχρι επημελιτήρια και υπουργείο οικονομικών, και όλα αυτά με πατημένη μοϊκανα με σχεδόν δέρμα τα πλάγια. Αν ξέρεις να συμπεριφέρεσε, η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο. Τώρα όσον αφορά την συμπεριφορά, και συγκεκριμένα για το σεξ σε μικρή ηλικία, ούτε το κατακρίνω ούτε το επιβραβεύω. Πιστεύω πως είναι επιλογή του καθενός και δεν έιμαι σε θέση να την κρίνω. Ας μην ξεχνάμε οτι απο την φύση του, ο άνθρωπος είναι σε θέση να έρθει σε ερωτική επαφή μετά την πρώτη περίοδο (όσον αφορά την γυναίκα) η οποία συνήθως έρχετε στα 12-13. Πάντως γενικά τα αγόρια είμαστε μαλάκες...αυτό είναι αλήθεια. Φταίνε οι ορμόνες, φταίει η ηλικία; Πραγματικά δεν ξέρω. Αλλα αυτό μη σε κάνει να πιστεύεις πως δεν υπάρχουν μαλακισμένς κοπέλες. Όπως πολλά αγόρια κρίνουν απο την εξοτερική εμφάνιση, το ίδιο κάνουν και πολλές κοπέλες, μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Ούτε μια όμορφη κοπέλα θα γυρίσει να κοιτάξει/ασχοληθεί με ένα χοντρό και άσχημο κορίτσι (κατα κανόνα τουλάχιστον - υπάρχουν και εξαιρέσεις), ούτε το αντίθετο. Και σε αυτό δε φταίνε τα αγόρια μόνο, αλλα η κοινωνία ολόκληρη. Υ.Γ Πάντως αν σ'αρέσουν οι ταινίες με σουπερήρως, σου προτείνω ανεπυφύλακτα ΟΛΕΣ τις ταινίες της Marvel, και αν τις έχεις δεί, δές τις σειρές: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D & Marvel's Agent Carter Είναι φανταστικές! Πήγαινε στο θέμα: Τα κορίτσια σήμερα.
Μήνυμα στις 11/7/2015 στις 01:17 @Διάφορα
Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ που πείρες τον χρόνο να γράψεις μια σοβαρή απάντηση, κάλυψες όλα όσα ρώτησα. Έχω ακόμα κάποιες ερωτήσεις όμως. Πρώτα απ'όλα, γίνεται να έχω internet χωρίς να έχω σταθερό τηλέφωνο; Πλέον όλες μου τις επικοινωνίες τις κάνω μέσω Skype ή κινητού. Δεύτερον, εγώ πιο πολύ το PC θα έχω να καίει, τον θερμοπομπό θα τον ανοίγω για καμιά ώρα το βράδυ όταν πιάσουν τα κρύα, και όχι και πολλές μέρες. Δεν μ'αρέσει να κάνω ανούσιες σπατάλες.Μία, δύο, ή και 3 κουβέρτες και θα είμαι κομπλέ. Επίσης, νερό πληρώνεις κάθε 4 μήνες ή κάθε 3; Στην συνέχεια, έκανα μια μικρή αναζήτηση στο internet για το φοιτητικό επίδομα και απ'ότι είδα, πληρώ όλα τα κριτήρια. (Που θα τα βρεί κανείςΕΔΩ Το θέμα είναι πως έτσι όπως είναι η κατάσταση με τις τράπεζες και τα λοιπά, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορώ να πάρω το επίδομα αυτό, ακόμα και αν η αίτηση μου γίνει δεκτή. Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω και εγώ να κάνω όσο πιο πολύ οικονομία μπορώ ούτως ή άλλως, και να βρω και κάποια δουλεία με το που πάω εκεί ώστε να βγάζω ένα ποσό της τάξης των 250-300 ευρώ για να καλύπτω όσα πιο πολλά μπορώ. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω. Επειδή τα περισσότερα σπίτια που έχω κοιτάξει δεν είναι επιπλωμένα (που το προτιμώ καθώς δεν μ'αρέσει να έχει έπιπλα αλλουνού μέσα), έχεις να προτείνεις κανένα ηλεκτρικό φουρνάκι για φοιτητές; Έχω ακούσει ότι υπάρχουν κάτι φούρνοι μικροκυματων που δουλεύουν και ως φούρνοι, και έχουν και μάτια από πάνω για κατσαρόλα και τιγάνι. Έχεις καμία ιδέα; Ευχαριστώ ξανά για την βοήθεια σου, και ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια που θα ξαναδώσεις! Πήγαινε στο θέμα: Έξοδα φοιτητή στην επαρχία
Μήνυμα στις 7/7/2015 στις 23:07 @Διάφορα
Καλησπέρα παιδιά. Φέτος έδωσα πανελλήνιες και κουτσά στραβά έβγαλα 12.252 μόρια στο 5ο πεδίο. Στο μηχανογραφικό μου δήλωσα 10 σχολές όλες κι όλες (αν και οι 5 είναι σε φάση ΑΣΟΕ,ΕΜΠ κλπ που δεν πρόκειται να πιάσω με την καμία). Η πρώτη μου ουσιαστική επιλογή ήταν το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Η μάνα μου ήταν πιο δεκτική απ'ότι περίμενα και τώρα συζητάμε πιο πολύ το τι θα κάνω όταν πάω, παρά το αν θα πάω. Είμαι το 3ο παιδί τρίτεκνης οικογένειας (αδέλφια 21 και 19 χρονών) οπότε σκεφτόμαστε να πάω το 1ο εξάμηνο και να ζητήσω μεταγραφή για Αθήνα (πόλη διαμονής) αλλά απ'ότι έχω δει μέχρι στιγμής, θα είναι αρκετά δύσκολο να πάρω την μεταγραφή καθώς γίνονται όλο και πιο αυστηρά τα κριτήρια. Ακριβώς όμως επειδή οι μεταγραφές δεν είναι κάτι το σίγουρο, προσπαθούμε να δούμε πως θα τα βγάζω πέρα σε περίπτωση που πάω και για τα 4 χρόνια. Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι και η μητέρα μου δεν έχει και πολύ μεγάλο εισόδημα (νομίζω γύρω στα 1.200/μήνα) οπότε θέλω να ξέρω περίπου τα έξοδα μου για να δούμε αν και πως θα περνάω τους μήνες. Εγώ γενικά είμαι διατεθειμένος να πιάσω μια δουλειά μερικής απασχόλησης να βγάζω ίσα ίσα κανένα 300εύρω για να πληρώνω φαγητό και ότι άλλο μπορώ. Κοιτάω για γκαρσονιέρες, στούντιο ή διαμερίσματα και το ενοίκιο βρίσκεται απο 180/μήνα εως τα 250/μήνα (σαφώς και έχει και ακριβότερα, αλλά δεν μπορούμε να διαθέσουμε παραπάνω απο 250/μήνα...ακόμα και 250 πολλά φαίνονται). Γενικά δεν είμαι σπάταλο άτομο, ούτε το παιδί που βγαίνει συνέχεια έξω, πίνει αβέρτα καφέδες κλπ. Ούτε καπνίζω για να πεις οτι θα ξοδεύω εκεί. Διαχειρίζομαι πάρα πολύ καλά τα οικονομικά μου και έχω πάντα λεφτά. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πόσο περίπου θα βγαίνουν τα στάνταρ έξοδα (ενοίκιο, ρεύμα, νερό, φαγητό, κοινόχρηστα). Θέρμανση δεν χρειάζομαι (την συγκαταλέγω στο ρεύμα καθώς θα χρησιμοποιώ ηλεκτρικό θερμοπομπό). Το μόνο που θα καίει πολύ θα είναι ο υπολογιστής και το internet. Η μητέρα μου μπορεί να μου στέλνει φαγητά τύπου κατεψυγμένα μπιφτέκια, κανένα παστίτσιο, αλλά ακόμα και κανένα πακέτο μακαρόνια κλπ για να ελαφρύνει τα έξοδα. Πέρα από αυτά μπορώ να τρώω στο πανεπιστήμιο (εφόσον μπορώ να έχω δωρεάν σίτιση -ξέρει κανένας ποια είναι τα κριτήρια παρεμπιπτόντως;-) Θα ήθελα την γνώμη φοιτητών που ζουν μόνοι τους, αλλά αν και κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει, η βοήθεια θα είναι ευπρόσδεκτη. Και όχι μόνο σχετικά με αυτά που ρώτησα, αλλά και οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει! Πήγαινε στο θέμα: Έξοδα φοιτητή στην επαρχία
Μήνυμα στις 6/5/2015 στις 23:16 @Sex
Αν δεν τελείωσες μέσα της τότε δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Υπάρχει μια πάρα πολύ μικρή περίπτωση (1%) να μείνει γυναίκα έγγυος απο προσπερματικά υγρά, αλλα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Λογικά απλά θα έτυχε. Αν βέβαια η ζαλάδα επιμείνει και εκδηλωθούν και άλλα συμπτώματα, τότε ένα τέστ εγγυμοσύνης δεν βλάπτει, πουλάνε στα φαρμακεία. Το χάπι έχει επιτυχία 95% αν ληφθεί σε 24 ώρες, 85% από 25-48 ωρες και 58% από 49-72 ώρες κ.ο.κ. Πήγαινε στο θέμα: Ερωτηση για πιθανή εγκυμοσύνη και χάπι |