Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Διατηρήστε το πράσινο. Κάντε έρωτα με βάτραχους.
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Βουβωνοκήλη

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #138823 από nick2002 στις 12 Μαρτίου 2017, 8:01μμ

nick2002

Εικονίδιο
μέλος από: 11/9/2016
μηνύματα: 4 αποδεκτές 0
γειά σας παίδες! έχω μια απορία που με βασανίζει καιρό τώρα! Είμαι 14,5 χρονών. Όταν ήμουν 9 χρονών είχα πάει στο γιατρό γιατί το ένα @ρχίδι μου ήταν μεγαλύτερο από το άλλο και μας είπε πώς ήταν βουβωνοκήλη. Τώρα που είμαι 14,5 τα @ρχίδια μου εχουν ιδιο μεγεθος και τα δύο και μεσα στο σακο δεν υπάρχει αυτός ο ας πούμε "όγκος" που υπήρχε τότε. Υπάρχει περίπτωση η βουβωνοκήλη να έχει διορθωθεί από μόνη της;;;

Υ.Γ. να σημειώσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το χύσιμο
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #138901 από chronus στις 02 Απριλίου 2017, 11:14μμ

chronus

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2016
μηνύματα: 48 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Φίλε μου, το μέγεθος των όρχεων και η θέση τους μέσα στο όσχεο (έτσι λέγεται ο σάκος), είναι μεν σημαντικά στοιχεία που εξετάζουν οι γιατροί, δεν έχουν όμως καμία σχέση με τη βουβωνοκήλη!

Η βουβωνοκήλη είναι η είσοδος στον βουβωνικό πόρο ενός οργάνου ή τμήματος ενός οργάνου από την κοιλιά. Δεν έχει σχέση με τα όργανα του οσχέου. Για να σου το πω πιο απλά, ο βουβωνικός πόρος είναι ένα «τούνελ», που συνδέει την κοιλότητα της κοιλιάς με την κοιλότητα του οσχέου (στους άνδρες). Μέσα από αυτό το «τούνελ» (υπάρχει ένα σε κάθε πλευρά) περνούν τα αγγεία και τα νεύρα που στέλνουν αίμα και νευρικά σήματα στον όρχι, καθώς και το σωληνάκι που παραλαμβάνει τα σπερματοζωάρια από τον όρχι και τα πηγαίνει στον προστάτη για να σχηματιστεί το σπέρμα.

Καμιά φορά, ένα τμήμα οργάνου από την κοιλιά (συνήθως ένα τμήμα εντέρου) μπαίνει μέσα στο βουβωνικό πόρο από το κοιλιακό του στόμιο και σφηνώνει εκεί. Το πρόβλημα αυτό συνήθως προκαλεί πόνο χαμηλά την κοιλιά και διάφορα άλλα προβλήματα, που έχουν με το κοιλιακό όργανο που έχει μπει μέσα στον βουβωνικό πόρο. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις, το όργανο αυτό, έτσι όπως έχει σφηνώσει μέσα στον πόρο, μπορεί να πατάει κάποιο νεύρο που στέλνει νευρικά σήματα στον όρχι τής ίδιας πλευράς. Στην περίπτωση αυτή, ο ασθενής μπορεί να νιώθει έναν ήπιο πόνο και χαμηλά μέσα στο όσχεο.

Μια συνηθισμένη μορφή πόνου που εμφανίζεται στους ασθενείς με βουβωνοκήλη είναι ο πόνος να εμφανίζεται ή να γίνεται πιο έντονος, όταν με κάποιο τρόπο αυξάνεται η πίεση στην κοιλιά. Χαρακτηριστικά, οι ασθενείς λένε ότι πονάνε πιο πολύ όταν βήχουν ή όταν πιέζουν με το χέρι την κοιλιά τους (και με το βήχα και με την πίεση με το χέρι, η πίεση στην κοιλιά αυξάνεται και ο ασθενής με βουβωνοκήλη πονάει περισσότερο).

Ο γιατρός, για να εξετάσει τον ασθενή με πιθανή βουβωνοκήλη, πρέπει να πιάσει το κάτω τοίχωμα της λεκάνης. Επειδή στους άνδρες, για να το κάνει αυτό, πρέπει αναγκαστικά να κάνει στην άκρη τους όρχεις (γι’ αυτό και ο ασθενής πρέπει να κατεβάσει παντελόνι και εσώρουχο για την εξέταση), πολλοί νομίζουν ότι η πάθηση αυτή αφορά τα γεννητικά όργανα. Αυτό, όμως, είναι λάθος! Είναι πάθηση της κοιλιάς χαμηλά από κάτω!

Αφού υπάρχει μια παλιά διάγνωση (προφανώς από παιδίατρο ή παιδοχειρουργό) για ύπαρξη βουβωνοκήλης, σου προτείνω να το ψάξεις πάλι, τώρα που πέρασαν χρόνια! Ο γιατρός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο Γενικός Χειρουργός (εφόσον έχεις κλείσει το 14ο έτος τής ηλικίας σου, ο νόμος επιτρέπει να σε εξετάσει γιατρός ενηλίκων και όχι παιδίατρος)! Μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε ιδιώτη γενικό χειρουργό στο ιατρείο του (ή σε ιδιωτική κλινική), πληρώνοντας επίσκεψη, ή στα εξωτερικά ιατρεία δημόσιου νοσοκομείου, μέσω της ιστοσελίδας:
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΕΔΥ
(εδώ μάλλον χρειάζεσαι τους κωδικούς τού γονέα που σε ασφαλίζει στο ταμείο του), πληρώνοντας πάλι επίσκεψη με τιμολόγιο δημοσίου.

Στο γιατρό θα πεις ότι υπάρχει μια παλιά διάγνωση βουβωνοκήλης και ότι θέλεις να το ψάξεις. Θα σε ρωτήσει διάφορα, μετά θα σε εξετάσει και θα σου πει αν χρειάζονται κι άλλες εξετάσεις. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε!

Καλό είναι να μην το αφήσεις! Ψάξ' το τώρα, που δεν είναι ακόμα σοβαρό και θεραπεύεται εύκολα (αν υποθέσουμε ότι όντως έχεις βουβωνοκήλη), γιατί πιο μετά, μπορεί να είναι πιο δύσκολα τα πράγματα!
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login