Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Φτύσε καλλιτεχνικά
Όλα τα κουτιά είναι ενδιαφέροντα. Μέχρι ν' ανοίξουν.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Κιρσοκήλη

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #188229 από muchasgracias στις 01 Οκτωβρίου 2024, 8:07πμ

muchasgracias

Εικονίδιο
μέλος από: 1/10/2024
καλησπέρα...
παρατήρησα πρόσφατα κάτι στον όρχι... ε, το έψαξα κ μάλλον είναι κιρσοκήλη...
τι κάνω τώρα; ντρέπομαι φουλ να το πω σε γονείς (ειμαι 16) κ δεν εχω ιδεα πως
γινεται η θεραπεια η ποση ειναι η αποκτασταση κλπ κλπ... τι κανω;;; εχει κανεις παρομοια
εμπειρια;;;;
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #188232 από randomname στις 02 Οκτωβρίου 2024, 4:56πμ

randomname

Εικονίδιο
μέλος από: 27/11/2022
Καλησπέρα φίλε, δυστυχώς εάν όντως σε προβληματίζει κάτι τέτοιο νομίζω πως η καλύτερη λύση θα ήταν να μιλήσεις στους γονείς σου για να κανονίσουν να σε δει ενας γιατρός. Πίστεψε με, οι γονείς είναι ενήλικες και δεν έχουν τέτοια κολλήματα, αντιθέτως θα ενδιαφερθούν πολύ. Να είσαι ψύχραιμος γιατί καμιά φορά, ανησυχούμε και παραπάνω μ' αυτά που βλέπουμε στο ίντερεντ και μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο τρομερό. Εσύ ένιωσες κάτι με ψηλάφηση; Μπορεί αν ένιωσες κάτι να ήταν απλά η επιδιδυμίδα πίσω απ' τον όρχι που υπάρχει σε όλους. Εσύ τι ακριβώς παρατήρησες;
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #188233 από Gkappa στις 02 Οκτωβρίου 2024, 4:36μμ

Gkappa

μέλος από: 22/11/2022
Γεια σου φίλε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα χωρίς να σε δει γιατρός και χωρίς να σε κάνει υπέρηχο. Η κιρσοκήλη έχει να κάνει με ανεπάρκεια - πρόβλημα των φλεβών στην περιοχή των όρχεων και συνήθως είναι ασυμπτωματική αλλά εάν δεν είναι, τα συμπτώματα είναι ενοχλήσεις - μικροί πόνοι στους όρχεις. Κιρσοκηλη είχα εγώ ( είμαι 20 ) και την αντιμετώπισα τον Ιούνιο. Αντιμετωπίζεται με μια πολύ απλή χειρουργική επέμβαση αλλά ξαναλέω ότι δεν μπορεί κάποιος σε καμία περίπτωση να το καταλάβει έτσι όπως λες. Εάν κάτι πιάνεις στους όρχεις σαν κάτι να έχει βγει είτε πάνω είτε κάτω, σαν όγκος ( όπως θες πες το ) δεν έχει καμία σχέση με την κιρσοκηλη. Και εγώ από μικρός έπιανα κάτι και στους δυο όρχεις και πάνω και κάτω και έκανα υπερήχους ( γύρο στους 4-5 με αφορμή τις ενοχλήσεις που είχα λόγω της κιρσοκήλης ) και σε ένα σημείο έχω μια μικρή κύστη ( τίποτα το ιδιαίτερο και σύνηθες ) και στα άλλα απλά είναι το δέρμα μου έτσι. Εγώ θα σου έλεγα να πεις στους γονείς σου ότι απλά θέλεις να κοιταχτείς και ότι καλό είναι να κανεις έναν υπέρηχο ( και να μην αναφέρεις καν το πρόβλημα που θεωρείς ότι έχεις εάν ντρέπεσαι ). Αλλιώς μετά πας μόνος σου σε έναν γιατρό ( εάν δηλαδή έχεις χρήματα δικά σου ή μπορείς να βρεις για την επίσκεψη ). Με λίγα λόγια αφού σε απασχολεί καλό είναι να πας για να σου φύγει και η ιδέα. Τώρα εάν αυτό που λες ότι παρατήρησες σε πονάει είτε στα καλά καθούμενα είτε στο σεξ ( εάν έχεις κάνει ) τότε θα σου έλεγα να πας σίγουρα να το ελέγξεις και μην σε αγχώνει μπορεί απλά μια αντιβίωση να χρειάζεσαι.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login