Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Έναν ενήλικα δεν τον ρωτάμε ποτέ γιατί και πώς... αλλά πού και πότε.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Πετσακι

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #168481 από enasmonos στις 22 Ιουνίου 2023, 5:21μμ

enasmonos

Εικονίδιο
μέλος από: 14/6/2023
Καλησπέρα. Είμαι 16 χρόνων και δεν μπορώ καθόλου να τραβήξω το πετσακι για να φανεί το κεφάλι. Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό αλλά παλιότερα που προσπαθούσα να το τραβήξω είχα φτάσει σε σημείο να δω ελάχιστα το κεφάλι, όμως τίποτα παραπάνω. Κάνοντας μια έρευνα είδα πως θα με βοηθήσει μια steroid cream. Ξέρετε που μπορώ να την βρω; Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια; Εχετε κάποιο αλλο τιπ γενικότερα;
προφίλάλλα...˵quote˶
4
Μήνυμα #168486 από randomname στις 23 Ιουνίου 2023, 5:05μμ

randomname

Εικονίδιο
μέλος από: 27/11/2022

Αποδεκτή απάντηση

Καλησπέρα. Αρχικά να πω πως όταν δεν αποκαλύπτεται εύκολα το κεφάλι σε εφήβους, αν και από μόνο του δεν είναι πρόβλημα, είναι καλό να κάνεις όταν μπορείς κάποιες μικρό-ασκήσεις τεντώματος, ώστε να το βοηθάς κι εσύ να χαλαρώνει πιο εύκολα. Για περισσότερα διάβασε εδώ.

Τώρα, όσον αφορά την στεροειδή κρέμα που ανέφερες, πράγματι είναι αυτό που συστήνουν οι ουρολόγοι σε τέτοιες περιπτώσεις για χαλάρωση του δέρματος. Σε περίπτωση που το στένεμα δεν υποχωρεί από μόνο του, είναι η πιο αποτελεσματική λύση με ποσοστό επιτυχίας 70-90%. Αυτή που προτείνεται συχνά είναι η betamethasone (βηταμεθαζόνη) dipropionate 0.05 %. Βέβαια, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κρέμα, καλό θα ήταν να το κάνεις σε επικοινωνία με τον γιατρό σου για να σε ενημερώσει σχετικά με το πως, κάθε πότε, και για πόσο θα την εφαρμόζεις.

Για αρχή προτείνω να βάλεις στην καθημερινότητά σου τις ασκήσεις, πιστεύω σταδιακά θα αρχίσεις να παρατηρείς βελτίωση. Εάν θες μετά, λαμβάνεις υπόψιν σου και την αλοιφή.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login