Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Δύο πράγματα δεν πρέπει να πιστεύεις ποτέ: το πάντοτε των ερωτευμένων και το ποτέ των μεθυσμένων.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Σεξουαλικός προσανατολισμός

Σελ. 2
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #120005 από Gray στις 05 Μαΐου 2013, 6:27μμ

Gray

Εικονίδιο
μέλος από: 29/4/2011
Έγραψε:(Gray@01 Μαΐου 2013)
ποιος ειπε οτι στα 21 μας ξερουμε? φιλε μου .. υπαρχουν ανθρωποι που δεν γνωριζουν τον εαυτο τους ΠΟΤΕ , ζουν μια "οχι" δικη τους ζωη . Και αυτο φυσικα συμβαινει , λογω της κοινωνιας και λογω της απραξιας , η αν θες της μη κριτικης σκεψης του καθε ατομου . Μας εχουν φουμαρει τοσα πολλα κοινωνικα στερεοτυπα , τοσες προκαταληψεις , που κρυβομαστε απο τον ιδιο μας τον εαυτο και δεν τον γνωριζουμε ποτε , διοτι μεσα μας αυτοματα διωχνουμε οτιδηποτε η κοινωνια δεν θελει . Ετσι επειδη φοβομαστε μηπως δεν μας αποδεχτουν , δεν ζουμε οπως θα θελαμε , και δεν ειμαστε ο εαυτος μας . Αυτο δεν συμβαινει εν γνωση μας και δεν το καταλαβαινουμε . ειναι κατι το ψυχοκοινωνικο , για το οποιο θα μπορουσα να γραφω-μιλαω ωρες και ωρες , Κοινωνικος κομφορμισμος , μαζοποιηση , κοινωνικα προτυπα κ.ο.κ.ε

Πρωτα απ'ολα πρεπει να ξεκαθαρισεις απο το κεφαλι σου , τι ειναι Gay/straight/bisexual . ΑΝ και μονο ΑΝ θες να μαθεις τον εαυτο σου , πρπει να ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ και να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ το οτιδηποτε υποθεσεις , διοτι αν δεν το κανεις , θα ζεις στην αρνηση , και θα προσπαθεις να πεισεις εσενα και τους γυρω σου πραγματα που δεν ισχυουν . Πρεπει να καταλαβεις οτι χρειαζεται ενα "Ανοιχτο" μυαλο ετσι ωστε να κατανοησεις το "τι εισαι" .

Και τελος θα πω αυτο , Και αν σου αρεσουν "και" οι ανδρες τι ? .. θα εισαι κατι λιγοτερο? δηλαδη τι ? Οι ανθρωποι θα πρεπει να κρινουν ΟΧΙ με κριτηρια σεξουαλικης ταυτοτητας . Σας εχουν βαλει στο κεφαλι τοοοοσα στερεοτυπα , που ο θεος μονο ξερει τι "Νομιζεται" πως ειναι ο γκαι/μπαι , μαλλον αυτα που σας δειχνει η Τν ...

Αρα , για να μαθεις το "ΠΟΙΟΣ" εισαι , οχι μονο Σεξουαλικα αλλα και γενικα , θα πρεπει να ανοιχτεις ως ατομο , να αποβαλεις τα στερεοτυπα και τις προκαταληψεις , να μαθεις 5 πραγματα παραπανω , γιατι σου τα εχουν μαθει ΛΑΘΟΣ τα ΜΜΕ και οι παππουδες σου , να αποδεχτεις και να παραδεχτεις καταστασεις που ισως σε φτασουν στην αληθεια . Να δοκιμασεις πραγματα επισης .

Πολλοι ανθρωποι στιγματισμενοι απο την κοινωνια/οικογενεια , μαθαινουν οτι να εισαι γκαι/μπαι ειναι κατι το κακο , ετσι δεν δοκιμαζουν πραγματα , ειναι κλειστομυαλοι και δεν ακουνε τιποτα , ετσι δεν ΖΟΥΝΕ δικη τους ζωη . Ζουν με την σκεψη πως και ειναι κακο και το προκαταβαλουν , ετσι ειναι και οι χομοφοβικοι , και οι περισσοτεροι ανθρωποι που τελικα ειναι και αυτοι " Γκαι η μπαι "

Σε παραπεμπω στο παραπανω .

Υπαρχει ενας ατερμονας κυκλος στην συζητηση μας , διοτι εχουν δωθει απαντησεις ηδη . Μαλλον εγω δεν τα εγραψα καλα στο τελεφταιο μου ποστ .

Νομιζεις πως αν αποδεχτεις το ολο θεμα , οι σκεψεις θα συνεχισουν , αλλα αυτο δεν αληθευει , και σιγουρα δεν το ξερεις διοτι δεν το εχεις αποδεχτει ποτε ως τωρα , Αυτο που κανεις ειναι να "φοβασαι" και να "κρυβεσαι" απο αυτα τα συναισθηματα , δεν τα παραδεχεσαι και δεν τα αντιμετωπιζεις διοτι τα φοβασαι . Αν τα αποδεχτεις , δεν θα υπαρξει λογος φοβου . Αυτο που πιστευω οτι σου συμβαινει ειναι ολα τα παραπανω που εχω γραψει και σε αλλα ποστ . Φοβασαι το τι "θα" συμβει αν αποδεχτεις το "παρελθον" ... Για το οτι πρεπει να αγαπησεις τον εαυτο σου , οχι οχι για την κοινωνια , για εσενα .. Αν δεν αγαπησεις τον εαυτο σου παντα θα τον φοβασαι και δεν θα μπορεις να σε κοιταξεις στο καθρεφτη , μεσα σου θα συμβαινει αυτο που σου συμβαινει τωρα! Απεχθεια.. Λες πως παραδεχεσαι τις αληθειες , ομως αυτα που θεωρεις εσυ αληθεια , δεν τα θεωρουν ολοι , Για πραδειγμα ονομαζεις το ομοφιλοφιλικο κατι το ανωμαλο . Εκτοσ αν ονομαζεις το ηλικιακο προβλημα ανωμαλο , μπορει να καταλαβα κατι λαθος . Γιατι λοιπον να εισαι μονος αν τα αποδεχτεις ? πως νομιζεις πως θα βρεις λυσεις αν Εσυ ο ιδιος δεν κατανοησεις το προβλγμα σου και δεν το αποδεχτεις? δεν γινεται αυτο , Ειναι το πρωτο πραγμα που μαθαινεις στην Εισαγωγη της ψυχολογιας ! Πρεπει ΚΑΙ ο ψυχολογος αλλα ΚΑΙ ο ασθενης να θελουν την επιλυση , αλλα αν δεν αποδεχτεις/παραδεχτει ο ασθενης αυτο που του συμβαινει , δεν γινεται απολυτως τιποτα. Το ψαξιμο που πρεπει να κανεις ειναι στο Ιντερνετ , ψαξε και μαθε καποια πραγματα οπως η ομοφιλοφιλια , πολλα πραγματα δεν τα θελουμε αλλα ο μονος λογος που δεν τα θελουμε ειναι επειδη αυτο μας εμαθαν απο μικρους ... Γιαυτο και πολλοι ανθρωποι μισουν τους ( μαυρους /γκαι / κλπ)( δεν λεω πως εισαι ενας απο αυτους) . Αλλα πρεπει πρωτα να μαθεις καποια πραγματα πανω σε αυτα τα θεματα ... Μπορει να ξερεις κατι ΛΑΘΟΣ και να πιστευεις σε πραγματα που δεν αληθευουν. Ψαξου .

Σε παραπεμπω επισης :

Ενα ακομα πραγμα που σε παει ΠΙΣΩ , ειναι ο ΦΟΒΟΣ σου .. δες τα πραγματα οπως "ειναι" και οχι οπως "θες να ειναι" . σου ειπα ηδη , ο μονος τροπος να ξεπερασεις τα προβληματα σου ειναι ο εξης : Παραδεξου το προβλημα σου , Αποδεξου το προβλημα και τον Εαυτο σου , κατανοησε το προβλημα σου , αποφασισε να το λυσεις , ανοιξε το μυαλο σου και βρες καποιον που μπορει να σε βοηθησει (Αφου εσυ ο ιδιος δεν μπορεις )

Απο μια πολυ προχειρη βλεψη ομως , πιστευω πως ο φοβος ειναι το προβλημα , φοβασαι , και ο φοβος πολλες φορε κρυβει πραγματα . Ο φοβος θα φυγει ΜΟΝΟ οταν αποδεχτεις τον εαυτο σου . Μονο τοτε θα εισαι ετοιμος . να ξερεις οτι στην ψυχολογια υπαρχουν σταδια , δες το σαν " levels " .. φοβασαι , συχενεσαι τον αυτο σου και το παρελθον σου , δεν θες να το σκεφτεισαι και εχεις αγχος για το μελλον , εισαι μπερδεμενος ... Τοοοοσα πολλα συναισθηματα ...

προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #120006 από Μίζερος στις 05 Μαΐου 2013, 8:21μμ

Μίζερος

μέλος από: 1/5/2013
Συγγνώμη άλλα εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως μου λες να αποδεχτώ το "κάτι ομοφυλοφιλικό" που μου συμβαίνει και επηρεάζει την ζωή μου σε όλους τους τομείς.
Δεν διευκρινίζεις τις απαντήσεις που δίνεις, εκτός αν είμαι τόσο χαζός και καταλαβαίνω άλαν ντάλον!

Μου έχεις αναφέρει ΠΟΛΛΕΣ φορές το θέμα της κοινωνίας! Δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ την κοινωνία και στην τελική αυτό είναι το δεύτερο στάδιο σε κάποιον που περνάει το θέμα της αποδοχής! Εγώ απλά είμαι σε σκέψεις, μπέρδεμα, αρνητικότητα, απαισιοδοξία για τα όσα μου συμβαίνουν όχι για το τι πιστεύει η κοινωνία και για το τι λένε τα ΜΜΕ, αυτό το θέμα το αφήνουμε, δεν είναι το πρόβλημα μου!

Έχω σχέση που σημαίνει ότι αν αποδεχτώ αυτό που μου συμβαίνει θα πρέπει να χωρίσω, εγώ δεν θέλω να χωρίσω με την σχέση που έχω 2,5 χρόνια και ούτε ανέφερα κάτι για το αν θέλω να πάω με κάποιο!

Δεν χρειάζεται να μιλάς με επιστημονικούς όρους, δεν με ενδιαφέρει να μάθω από εσένα την επιστημονική κατεύθυνση της ψυχολογίας, θα προτιμούσα να μου πεις την άποψη σου ΧΩΡΙΣ απαντήσεις για το πως σε βοηθάει η ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό!
Άλλη ήταν η ερώτηση μου, με μπέρδεψες με τις απαντήσεις!

Δεν ρώτησα αν είμαι γκέι και δεν μπορώ να αποδεχτώ την ζωή μου, ούτε για το πως θα με βοηθήσει ο ψυχολόγος να αποδεχτώ την γκέι ζωή μου! Τώρα από πότε κάποιος είναι ομοφοβικός για μία άποψη επειδή είναι αντίθετη από αυτά που εκπροσωπείς ο ψυχολόγος... τι να πω...

Τεσπα ας το αφήσουμε επειδή μπερδεύτηκε το θέμα, ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις και για το χρόνο μιας και ήσουν ο μοναδικός.

Καλό απόγευμα.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #120012 από Gray στις 06 Μαΐου 2013, 1:01πμ

Gray

Εικονίδιο
μέλος από: 29/4/2011
εχεις δικαιο , πολυλογω και τα γραφω περιπλοκα . Σορρυ .

πριν κλεισει το θεμα , απλα θελω να πω κατι τελευταιο :

" εχω σχέση που σημαίνει ότι αν αποδεχτώ αυτό που μου συμβαίνει θα πρέπει να χωρίσω, εγώ δεν θέλω να χωρίσω με την σχέση που έχω 2,5 χρόνια και ούτε ανέφερα κάτι για το αν θέλω να πάω με κάποιο! "

Φαουλ . εχεις μια σχεση με μια κοπελα , εδω και 2.5 Χρονια , ειναι εμφανες οτι την αγαπας και σε αγαπαει , περνατε καλα μαζι και δεν υπαρχει προβλημα μεταξυ σας . Το οτι θα αποδεχτεις αυτα που συναιβησαν δεν σημαινει οτι θα χωρισεις , γιατι να χωρισεις ... Λες πως νομιζεις οτι εισαι γκαι , και εχεις προβλημα με τον σεξουαλικο προσανατολισμο ... Εχεις βρει το 50% σου ομως , γουσταρεις τις κοπελες , αν αποδειχτει τελικα οτι γουσταρεις και τους ανδρες , αυτο δεν παει να πει οτι θα πρεπει να χωρισεις με την κοπελα σου ! επισης το οτι θα αποδεχτεις αυτα που εγιναν στο παρελθον σημαινει οτι θα τα αφησεις εκει που τους αρμοζει , στο παρελθον , αρα δεν θα υπαρχει κατι να σε κατατρυχει στο παρον , θα αποδεχτεις οτι ΟΚ εκανα αυτο και αυτο ,τωρα ειμαι με την κοπελα μου και περναω ωραια . Οκ μπορει να εχω καποια ελξη ΚΑΙ προς τους ανδρες , ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ειμαι με την κοπελα μου και επικεντρωνομαι εκει .

Δεν ξερω πως να σε βοηθησω , δεν μπορω αν δεν βοηθησεις εσυ πρωτα τον εατο σου . Ο ψυχικος ειδικος , η καποιος ο οποιος θα σε βοηθησει , ειναι πολλαπλασιαστης.. 0 του δινεις? .. 0 το αποτελεσμα , το 2 ομως το κανει 4 ! .. Εσυ ομως το μονο που εχεις αποδεχτει ειναι το οτι θα ζεις ετσι για ολη σου τη ζωη . Αν δεν κανεις το βημα και δεν δεχτεις βοηθεια , η "αυτοεκπληρουμενη προφυτεια" θα ενεργησει!

Κανε / τουλαχιστον / μια προσπαθεια , μην εισαι τοσο κλειστος . τι εχεις να χασεις? μονο να κερδησεις εχεις . Μην το αφησεις , ειναι κριμα , εισαι 21 ετων .. εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου !

Ελπιζω να σε βοηθησα "ΕΣΤΩ" και /λιγο/ καλη συνεχεια και Καλη σου τυχη ! και συγνωμη που σε κουρασα με τους ψυχολογικους και κοινωνιολογικους ορους μου ^^

προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login