Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το να ταξιδεύεις στα νησιά χωρίς σκάφος, είναι σαν να πηγαίνεις εκδρομές με το ΚΤΕΛ.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

linoux με περιβαλλον κειμενου

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #81160 από dopa1994 στις 03 Ιουλίου 2011, 10:29πμ

dopa1994

Εικονίδιο
μέλος από: 16/6/2011
γεια σας.τον τελευταιο καιρο εχω <<ψηθει>> να βαλω μια διανομη linoux η οποια θα εχει περιβαλλον κειμενου.εχω ξαναχρησιμοποιησει διανομες linoux το ubuntu συγκεκριμενα, αλλα παντα σε γραφικο περ/λλον.πιστευετε οτι θα εχω προβλημα στο περιβαλλον κειμενου ή θα το συνηθισω;το εχει κανει καποιος απο εσας;
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #81361 από M1k3y στις 05 Ιουλίου 2011, 1:25πμ

M1k3y

Εικονίδιο
μέλος από: 29/12/2010

Αποδεκτή απάντηση

Καταρχάς, για να τα βγάλεις πέρα σε σκέτη κονσόλα, πρέπει να έχεις ήδη πολύ καλή γνώση bash (syntax και εντολές του PMS της διανομής σου, των GNU binutils και coreutils, καθώς και των module-init-tools, net-tools, GRUB, vim/emacs κλπ.) Αν όχι, πρέπει να κάνεις εξάσκηση, είτε μέσα από κάποιου τύπου xterm (πχ. KDE Konsole, GNOME Terminal, LXTerminal κοκ.), είτε απευθείας από virtual terminal (tty), πατώντας Alt+Ctrl+F1 (έως Alt+Ctrl+F6, το καθένα από τα F1, F2, F3...F6 σε βγάζει και σε διαφορετικό tty).

Αυτά μπορείς να τα κάνεις από οποιαδήποτε διανομή, ακόμη και από Ubuntu. Αν τώρα θες διανομή που σε βγάζει σε σκέτη κονσόλα και πρέπει εσύ μόνος σου να περάσεις τον X, όπως και τον DM και το DE της επιλογής σου, μία πολύ καλή είναι το Arch Linux, που στο δρόμο (της εγκατάστασης) σου μαθαίνει το GNU/Linux.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #81372 από Bluejack στις 05 Ιουλίου 2011, 9:28πμ

Bluejack

Εικονίδιο
μέλος από: 28/12/2007
Ακριβώς όπως τα είπε ο μάστορας απο πάνω.
Και μην ξεχνάς, το linux έτσι είναι. Μόνο κονσόλα.
Το γραφικό περιβάλλον είναι το gnome, το kde κτλ.
Πάντως σίγουρα αξίζει να ασχοληθείς αλλά να ξέρεις πως θα δσκολευτείς αρκετά.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login