LInux Ubuntu resolution.Άμεση βοήθεια sos
Μήνυμα #78563 από Doctoras στις 03 Ιουνίου 2011, 4:39μμ
Μερικοί ίσως θυμάστε που ειχα πει οτι εχω ενα λαπτοπ με προβλημα στο κατω μερος της οθονης.Τοτε ειχα windows 7 και καταφερα βαζοντας μια wide resolution να το κανω να μην μου τρώει την οθονη.Το προβλημα ειναι οτι τωρα εβαλα linux ubuntu και οι αναλύσεις που εχει ειναι δεν δειχνουν σωστα και η 1280χ800 που ειναι η καλυτερη δυστυχως δεν ειναι wide για να μπορω να βλεπω ολη την οθόνη.Θελω με λιγα λογια να την κανω οπως με τις ταινιες που πανω και κατω εχουν μαυρη γραμη ετσι ωστε να βλεπω ολλα τα εργαλεια.Παρακαλω κυρίως τον webmaster ο οποιος ειναι σπουδαγμενος να μου δωσει μια λυση εαν υπάρχει η τελος παντον οποιος ξέρει.Μην μου πειτε να τα βγαλω και να βαλω 7 παλυ γιατι πραγματικα θα με ισοπεδοσεται. *Εχω δοκοιμάσει αναλύσεις απο στο terminal xrandr -s αλλα τιποτα... Δεκτές όλλες οι προτάσεις απο ατομα που γνωρίζουν καλά τα linux.Ευχαριστω εκ των προτέρων. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #78564 από M1k3y στις 03 Ιουνίου 2011, 4:44μμ
![]() |
Μοντέλο κάρτας γραφικών; Τρέχεις radeon ή fglrx ως driver; |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #78575 από Doctoras στις 03 Ιουνίου 2011, 7:50μμ
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G98 [GeForce 9300M GS] (rev a1) Δεν ειμε πολυ εξηδικευμενος οποτε αν καταλαβα καλα να το μοντελο της καρτας.Το αλλο δεν εχω ιδεα λυπαμαι. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
6
Μήνυμα #78577 από M1k3y στις 03 Ιουνίου 2011, 8:31μμ
![]() |
Αποδεκτή απάντησηnVidia έχεις; Περίεργο, νομίζω ότι κάπου πήρε το μάτι μου ότι είχες ATi.Τέλος πάντων, για να περάσεις τον "καλό", closed-source graphics driver, άνοιξε μια κονσόλα και δώσε: sudo apt-get install nvidia-current Κάνε και ένα reboot, και τσέκαρε τι αναλύσεις σου βγάζει πλέον να επιλέξεις. Παρεμπιπτόντως, στα Windows ποια ανάλυση χρησιμοποιείς; Γιατί η 1280x800 είναι wide έτσι κι αλλιώς. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #78584 από Doctoras στις 04 Ιουνίου 2011, 12:02πμ
Ναι θελω wide αλλα να ξεκοινα απο ενα σημειο και μετα αν με πιανεις.Το εκανα αυτο που ειπες και σε ευχαριστω πολυ αλλα καμια αναλυση δεν ξεκοινα ετσι και ειναι ολλες αθλιες.Μαλλον θα φταιει που δεν αναγνωριζει το μοντελο της οθονης. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |