Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μεγάλες στιγμές της αρχαιότητας: Ο Ρακιντζής δημοφιλής.
Παρασκευή, 18 Απριλίου

Βιβλία για dos πρόσφατης έκδοσης!

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #83354 από Doctoras στις 07 Αυγούστου 2011, 1:13μμ

Doctoras

μέλος από: 31/8/2009
Λοιπόν έχω ασχολήθεί πολύ λίγο με τα dos αλλά βλέπω ότι αν ασχοληθώ επιδή το έχω γενικά και μου αρέσει θα μάθω πολλά.Τώρα που θα φύγω για διακοπές ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα βιβλίο ελληνικής η αγγλικής έκδοσης που να σε μαθαίνουν αρκετά για αυτά.Να μάθεις πως ακριβως δουλευουν-εντολες κτλ νομίζω καταλαβαινεται τι ενοώ.Α και να λέει πολλά πράγματα θεωρια και παραδειγματα να ξεκοινάει απο τα πιο απλά τις εντολες πχ και σιγα σιγα στα πιο εξηδεικευμενα.Αν ειναι δυνατον να μου προτεινεται το συντομοτερο γιατι αβριο πρωι πρωι κιολας θα παω να το αγοράσω.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

***Να είναι πρόσφατη και ενημερομένη έκδοση οσο τον δυνατον πιο κοντα στο 2011.Αλλα και καλο βιβλιο.Συγνωμη που ειμε πολυ απετιτικος.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #83369 από M1k3y στις 07 Αυγούστου 2011, 6:47μμ

M1k3y

Εικονίδιο
μέλος από: 29/12/2010
Δε χρειάζεσαι βιβλία για DOS γιατί το πολύ-πολύ 5 εντολές του DOS θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου (format, copy, rename, delete, extract). Και αυτές βέβαια όχι από κανονικό DOS αλλά από καμιά "Κονσόλα απόκατάστασης των Windows" και πάει λέγοντας.

Βέβαια το DOS είναι νεκρό από το 1994, άρα πολύ περιορισμένης χρήσης και γενικά πλήρως άχρηστο για οτιδήποτε. Άμα θες να εξοικιωθείς με CLI (command-line interface) γενικά, μάθε bash, που πάντα είναι χρήσιμη όσο έχεις μια εγκατάσταση Linux στο μηχάνημα.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #83371 από Doctoras στις 07 Αυγούστου 2011, 7:17μμ

Doctoras

Πολύ ωραία όλλα όσα είπες αλλά τα dos δεν είναι η βάση των υπολογιστών?Αν δεν ξεκινήσεις από αυτά πώς θα μάθεις τον τρόπο να χειρίζεσαι άλλες δραστηριότητες σε έναν υπολογιστή οι οποίες στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν τα dos.Αν κάνω λάθος διόρθωσεμαι δεν ξέρω πολλά απο προγραμματισμο (σχεδον τιποτα)ουτε απο εντολες κτλ και αυτα τα λιγα που έμαθα τα εμαθα μόνος μου μέσα απο games και ψευτοhacking για να περνάω την ώρα μου.
Τα linux είναι άλλο λογισμικο με αλλο τροπο λειτουργίας απο τα windows εκειτο οτιδήποτε το κανεις με εντολες οι οποιες θυμηζουν το cmd.Και θέλω πολυ να μάθω και για αυτά αλλά το θέμα είναι οτι τώρα δεν έχω ουτε το χρονο να διαδεσω διοτι πριν καλα καλα τελειώσει ο Αυγουστος αρχηζω τα φροντιστιρια και υπολογιστή δικό μου δεν θα έχω μεχρι να τελειώσω το σχολείο διότι τα πράγματα δυσκολευουν τώρα στην τελικη ευθία με τις πανελλήνιες.Και γενικά θα απομακρυνθώ.

Για αυτο επιδη η Δευτέρα υπολογιζω οτι θα είναι η τελευταια μερα που θα ασχοληθω pc για όλλη την χρονιά καλό είναι να έχω τουλάχιστον ένα πολυσέλιδω βιβλιο με χρησιμα πραγματα να διαβαζω και το καλοκαιρι και μετεπιτα για να κάνω μια καλή αρχή όταν ξανασχοληθώ με pc.Eστω και αν αυτο ειναι τα ξεπερασμενα dos.Aν έχεις να μου προτείνεις κατι άλλο που θεωρεις οτι ειναι πιο κατάλληλο για αυτη την δουλεια πες το μου διοτι δεν γνωριζω και πολλα οπως σου ξαναειπα.
προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #83372 από M1k3y στις 07 Αυγούστου 2011, 7:42μμ

M1k3y

Εικονίδιο

Αποδεκτή απάντηση

Έγραψε:(Doctoras@07 Αυγούστου 2011)
Πολύ ωραία όλλα όσα είπες αλλά τα dos δεν είναι η βάση των υπολογιστών?

Όχι βέβαια. Το DOS είναι απλά ένα αρχαίο λειτουργικό σύστημα, στο οποίο βασίζονταν τα Windows μέχρι τον πυρήνα NT. Από τα Windows 2000 και μετά όλες οι εκδόσεις Windows βασίζονται στον πυρήνα NT, οπότε δε χρησιμοποιούν το DOS.

Έγραψε:(Doctoras@07 Αυγούστου 2011)
Αν κάνω λάθος διόρθωσεμαι δεν ξέρω πολλά απο προγραμματισμο (σχεδον τιποτα)ουτε απο εντολες κτλ και αυτα τα λιγα που έμαθα τα εμαθα μόνος μου μέσα απο games και ψευτοhacking για να περνάω την ώρα μου.

Τι σχέση έχει το DOS με τον προγραμματισμό; Αν θες να μάθεις προγραμματισμό ξεκίνα C ή Python.

Τα linux είναι άλλο λογισμικο με αλλο τροπο λειτουργίας απο τα windows εκειτο οτιδήποτε το κανεις με εντολες οι οποιες θυμηζουν το cmd.

Λάθος, το Linux έχει πολύ ανώτερα γραφικά περιβάλλοντα ακόμη και από των Windows (πχ. KDE). Πάντως είναι αλήθεια πως το να ξέρεις λίγη bash (ένα από τα "cmd" του Linux) μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο όταν χρησιμοποιείς Linux.

Και θέλω πολυ να μάθω και για αυτά αλλά το θέμα είναι οτι τώρα δεν έχω ουτε το χρονο να διαδεσω διοτι πριν καλα καλα τελειώσει ο Αυγουστος αρχηζω τα φροντιστιρια και υπολογιστή δικό μου δεν θα έχω μεχρι να τελειώσω το σχολείο διότι τα πράγματα δυσκολευουν τώρα στην τελικη ευθία με τις πανελλήνιες.

Ένας ακόμη λόγος να μη χάνεις το χρόνο σου με DOS και άλλα άχρηστα πράγματα.

Aν έχεις να μου προτείνεις κατι άλλο που θεωρεις οτι ειναι πιο κατάλληλο για αυτη την δουλεια πες το μου διοτι δεν γνωριζω και πολλα οπως σου ξαναειπα.

Σου το είπα ήδη, bash. Η δύναμη της κονσόλας του Linux δε συγκρίνεται ούτε με το πιο υπερ-μπιχλιμπιδάτο GUI που θα βρεις στα Windows.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #83380 από Doctoras στις 07 Αυγούστου 2011, 8:39μμ

Doctoras

Σε ευχαριστώ πολύ!Η απάντηση σου ήταν καταπληκτική και με βοήθησε!Θα πάρω λοιπόν κάτι σχετικά με την bash που είπες.Να σε καλά και πάλη.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #83381 από M1k3y στις 07 Αυγούστου 2011, 8:43μμ

M1k3y

Εικονίδιο
Μη παραλείψεις να διαβάσεις και το "μαγγανούργημα" του Webmaster περί του κελύφους bash εδώ.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login