Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μια γκόμενα με κάλεσε προχθές... Έλα, μου είπε, δεν είναι κανείς σπίτι. Πήγα και όντως δεν ήταν κανείς.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Fedora Screen Resolution

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #47671 από Bluejack στις 19 Μαρτίου 2008, 12:50πμ

Bluejack

Εικονίδιο
μέλος από: 28/12/2007
Καταρχάς θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον webmaster και σε ένα παιδί τον dpg που αν δεν ήταν αυτοί οι 2 ακόμα θα είχα Microsoft windows.

Έτσι ξεκίνησα το Linux εδώ και 4 μήνες ξεκινόντας με την διανομή Ubuntu που είναι ένα θαυμάσιο λειτουργικό σύστημα για άπειρους λόγους που βαριέμαι να γράφω άλλωστε άλλο θέλω αυτο να ρωτήσω.Δεν ξέρω τι με έπιασε όμως και για δοκιμή είπα να βάλω το fedora 7.(το είχα ξαναπεράσει παλιά αλλα είχα το ίδιο πρόβλημα με αυτό που θα πω)
Με το που περάσω Nvidia drivers το screen resolution πάει στο 640χ480.Με κάτι πειράματα που έκανα στο xorg.conf κατάφερα να το πάω σε 800*600.Αλλά δεν μπορώ,θα ήθελα να ήταν 1024*768.
Εδώ είναι το καταστραμένο μου xorg.conf :

# Xorg configuration created by system-config-display

Section "ServerLayout"
     Identifier     "single head configuration"
     Screen      0 "Screen0" 0 0
     InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "InputDevice"
     Identifier "Keyboard0"
     Driver      "kbd"
     Option        "XkbModel" "pc105"
     Option        "XkbLayout" "us,gr"
     Option        "XkbOptions" "grp:shifts_toggle,grp_led:scroll"
EndSection

Section "Device"
     Identifier "Videocard0"
     Driver      "nv"
EndSection

Section "Screen"
     Identifier "Screen0"
     Device     "Videocard0"
     DefaultDepth     24
     SubSection "Display"
          Viewport   0 0
          Depth     24
     EndSubSection
EndSection

Λογικά δεν έπρεπε να λέει κάπου "modes 800x600...etc " ?
Τι έχω κάνει ?
Έχω περάσει την διανομή πολλές φορές αλλα πάντα το ίδιο..
If You know help pls!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #47680 από Webmaster στις 19 Μαρτίου 2008, 11:37πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
Δεν υπάρχει λόγος να κρατήσεις μια διανομή με σπασμένο xorg.conf εξαρχής.

Εν πάση περιπτώσει. Πώς περνάς τους drivers; Με yum/rpm; Κοίταξες στο /etc/X11 αν υπάρχει κάποιο xorg.conf.rpmnew που να πρέπει να το αλλάξεις σε xorg.conf;

Κοίτα εδώ: fedorafaq για nvidia

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #47683 από w00t στις 19 Μαρτίου 2008, 1:50μμ

w00t

μέλος από: 4/9/2007
Λογικά άμα προσθέσεις στο SubSection "Display",

Modes "1024x768"

και κάνεις restart τον Χ.

Ένας άλλος τρόπος είναι με το xrandr να αλλάξεις την ανάλυση της οθόνης χωρίς να χρειάζεται να κάνεις restart τον X.

Σε κάποιο terminal γράψε τα εξής:

xrandr -q //για να δεις τι modes είναι διαθέσιμα.
xrandr -s 1024x768 //για να την αλλάξεις σε 1024x768 πχ.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #47696 από Bluejack στις 19 Μαρτίου 2008, 8:17μμ

Bluejack

Εικονίδιο
WebMAsteR
Έχω δοκιμάσει να τους περάσω και με yum και με rpm
Όχι δεν υπάρχει κάποιο άλλο xorg.conf μέσα στο X11
Δοκίμασα το
yum install kmod-nvidia και λέει
Nothing to do
w00t
Το έκανα και το είχα ξανακάνει αλλά δεν αλλάζει τίποτα.
Με το xrandr μου λέει ότι είναι διαθέσιμο μόνο 800*600 και 640χ480.
και φυσικά αν δώσω 1024χ768 δεν κάνει τίποτα.
Επίσης όταν δώσω glxinfo | grep direct άλλες φορές μου λέει
direct rendering: No
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
και άλλες direct rendering:yes
Μάλλον θα το γυρίσω σε Ubuntu πάλι,εξάλλου ότι ζητούσα το είχα βρεί εκεί.
Τι τα θέλω τα πειράματα ;;       
προφίλάλλα...
Μήνυμα #47737 από Bluejack στις 20 Μαρτίου 2008, 11:00μμ

Bluejack

Εικονίδιο
Οκ, το θέμα τέλειωσε
έβαλα Ubuntu ξανά.
προφίλάλλα...
5
Μήνυμα #50550 από _rizitis_ στις 25 Σεπτεμβρίου 2008, 12:08πμ

_rizitis_

μέλος από: 24/9/2008

Αποδεκτή απάντηση

Ενα πράγμα που μου αρέσει σε αυτό το φόρουμ είναι η αγάπη σας για το GNU LINUX.
και είναι αγάπη αγνή και άδολη , όχι σαν κάτι άλλους που κατηγορούν την μία η την άλλη διανομή , φανατισμένοι από τι δε μπορώ να κατάλαβω!?
μπράβο ρε παιδιά, εσάς έχει ανάγκη το GNU LINUX στην Ελλάδα, μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι...

υγ. το GNU Linux είναι στάση ζωής, και όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό είτε ΕΛΛΑΚ έχει στο pc είτε Παράθυρα , ένα και το αυτό.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #50563 από _rizitis_ στις 25 Σεπτεμβρίου 2008, 6:08μμ

_rizitis_

μέλος από: 24/9/2008
Το GNU Linux τελικά είναι στάση ζωής

Κάποτε, πάει πολύς καιρός βέβαια από τότε, παρακολούθησα μια συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση του σύγχρονου φιλόσοφου , Κώστα Αξελού.Είχε δώσει την συνέντευξη στο Παρίσι στο σπίτι του και μάλλον θα είναι 10 χρόνια από τότε.
Ε, όπως και να το κάνουμε, ένας φιλόσοφος θα πει κάτι, μια φράση, μια έκφραση, που το νόημα της θα σε συνεπάρει.

Η φράση που με συνεπήρε λοιπόν, από εκείνη την συνέντευξη, ήταν αυτή : "Δεν υπάρχουν έξυπνοι και βλάκες, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να σκέπτονται και αυτοί που δεν θέλουν".Φυσικά σαν έξυπνος που ήμουν (και παραμένω), θεώρησα ότι ανήκω στην κατηγορία αυτών που θέλουν να σκέπονται. Παρόλα αυτά τόσα χρόνια πέρασαν αλλά η κουβέντα αυτή αποτυπώθηκε στο υποσυνείδητο μου και συχνά πυκνά ξεπηδά στο συνειδητό για να μου θυμίσει ότι πρέπει να σκεφτώ...
Πολλές φορές μου φαίνεται ότι ήταν γραφτό να παρακολουθήσω αυτήν την συνέντευξη, μόνο και μόνο για να καταλάβω τελικά ότι δεν σκέπτομαι ή δεν θέλω να σκέπτομαι, αλλά αυτό είναι νωρίς ακόμα για να το δεχτεί ο εγωισμός μου.
Διότι αν το παραδεχτώ, ανήκω στους βλάκες, άσχετα αν δεν υπάρχουν εκ φύσεως τέτοιοι, τα καταφέρνουμε μόνοι και τους αυτοδημιουργουμε/αι.

Επίσης πάει πολύς καιρός από τότε που διάβασα σε κάποιο βιβλίο να αγαπάω τον συνάνθρωπο μου όπως τον εαυτό μου.
Φυσικά εγώ είμαι καλός άνθρωπος και δεν θέλω το κακό κάποιου, οπότε δεν θεώρησα ότι απευθυνόταν σε εμένα αυτή η κουβέντα.
Εντάξει, το άλλο που είχα διαβάσει ότι τίποτα δεν μου ανήκει, ούτε καν μια τρίχα απο το κεφάλι μου, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να ειπωθεί, "ελεύθερο λογισμικό" , ήταν πολύ προχωρημένο για το DNA μου, οπότε έκανα πως δεν διάβασα σωστά και το ξέχασα για να μπορώ να ζήσω ευτυχισμένος.

Υπάρχουν και άλλα βιβλία που διάβασα, όπως και πολλές άλλες συνεντεύξεις που παρακολούθησα μέχρι σήμερα, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια, δεν μας φτάνουν τα λογικά συμπεράσματα που έχουμε εξάγει ως τώρα απο αυτό το περισπούδαστο σύγγραμμα;
Και θέλουμε περισσότερη φιλοσοφία για να εννοήσουμε κάτι το αυτονόητο;
Ότι δηλαδή αυτή η εισαγωγή δεν υπάρχει περίπτωση να έχει θεματική σύνδεση με την επικεφαλίδα!
Και όμως, δεν έγινε λάθος ούτε στην επικεφαλίδα ούτε στις μέχρι τώρα εικοσιτόσες γραμμές!

Για όλους εσάς, τους παλιούς linuxαδες, ορισμένα πράγματα σας φαίνονται αυτονόητα, πιστέψτε με όμως για όλους εμάς τους νέους χρήστες αυτού του Θεάρεστου λειτουργικού, πολλά πράγματα μας φαντάζουν απίθανα να συμβαίνουν σε real time σε αυτήν την έκδοση του kernel της ανθρωπότητας, την σήμερον ημέρα δηλαδή.
Που ξανά ακούστηκε πχ, να κάθετε ο άλλος να ξενυχτάει για να λύση το δικό Μου πρόβλημα την σήμερον;
Και προσέξτε, χωρίς όφελος και δη υλικό όφελος!
No money ρε παιδί μου, δεν θέλουν τα λεφτά μου, τα έχουν χεσμένα. Δεν τους ενδιαφέρει καν αν έχω, για να μην σου πω ότι θα με προτιμούσαν μπατίρη για να με κάνουν φίλο.
Και όμως δεκάδες άνθρωποι είναι εδώ, παρόν στο πρόβλημα μου για να με βοηθήσουν επειδή το γουστάρουν.

Για όλους εσάς που κατά λάθος το google σας έβγαλε εδώ, πιστέψτε ότι σίγουρα έκανε λάθος η αναζήτηση, δεν υπάρχει εδώ η απάντηση στο ερώτημα σας. Εκτός και αν ψάχνετε για Ανθρώπους, για φιλότιμο, για ανθρωπιά και όλες αυτές τις ξεπερασμένες λέξεις, χωρίς ουσία στην σύγχρονη έκδοση του BugKernel που ζούμε.
Αν ψάχνετε για όλα αυτά βάλτε GNU Linux στο pc σας. θα έχετε διπλό όφελος που όλη σας την ζωή να ψάχνετε δεν θα το κερδίσετε από πουθενά.

1) θα μάθετε να σκέπτεστε, θα αρχίσετε για πρώτη φορά στην ζωή σας να ανήκετε στην κατηγορία που κάποτε σε μια συνέντευξη ανάφερε ο φιλόσοφος Αξελός.

2) θα γνωρίσετε στην πράξη ότι τίποτα δεν μας ανήκει, όλα είναι όλων μας και τίποτα κανενός. Επίσης θα καταλάβετε το γιατί είναι καλύτερα έτσι.
Ξέρω, δεν σας πείθω, βάλτε GNU Linux στο pc για να με πιστέψετε.

Οσο για αυτούς τους γραφικούς τύπους, που θα ξενυχτάν μαζί σας για να σας λύσουν το πρόβλημα στα forums, ένα πράγμα μόνο να έχετε πάντα στο μυαλό σας, εκτός απο την προσωρινή βοήθεια που σας παρέχουν στο στιγμιαίο πρόβλημα σας, σας μαθαίνουν και να σκέφτεσθε...σκεφτείτε το!
Και άνθρωπος που σκέφτεται, παύει να ζει ζωή κενή, δίχως συναισθήματα και δίχως ιδέες.
Παύει να καταναλώνετε όλη μέρα και να καταναλώνει το βράδυ.
Αρχίζει να αξιολογεί και να αξιολογείτε, αρχίζει να δίνει πολύ στον συνάνθρωπο και λίγο να ζητά, αρχίζει να προσφέρει απο αυτό που έχει ενώ δεν το κατέχει, αρχίζει να Αγαπά...

υγ.πως να το κάνουμε είναι στάση ζωής ρε παιδιά!

-r

@
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login