Το thread των Μαλαματένιων
Μήνυμα #96470 από M1k3y στις 20 Μαρτίου 2012, 3:13μμ
![]() |
Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό, έχω φάει χοντρή πόρωση με το Σωκράτη Μάλαμα (έχω πάθει ποιότητα, που λέει κι ο Σταρόβας). Αυτό το thread συνεπώς έχει διπλό σκοπό: α) να ανταλλάξουμε απόψεις για το συγκεκριμένο καλλιτέχνη-παύλα-θεό β) να μου προτείνετε τραγούδια του που θεωρείτε σπέσιαλ, σε περίπτωση που τα αγνοώ Για πάμε. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #96474 από Σηπτικό Βόδι στις 20 Μαρτίου 2012, 3:29μμ
Λατρεύω κι εγώ Σωκράταρο, είναι απ' τους αγαπημένους μου μουσικούς. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ και ένα απ' τα τραγούδια του, το "Γράμμα" είναι για μένα το πιο καταθλιπτικό τραγούδι που υπάρχει. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλο πέρα από αυτό. Αν και είναι η επιτομή της εντεχνίλας που βρωμάει από χιλιόμετρα, εμένα μ' αρέσει γιατί το 'χει ρε γαμώτο, και στη δουλειά του είναι άψογος. Αγαπημένα τραγούδια τώρα τι να σου πω, σχεδόν όλα του είναι πολύ ωραία. Λατρεύω για παράδειγμα το Γράμμα όπως σου είπα πριν, όπως επίσης και τα: Στα είπα όλα, η θρυλική Πριγκηπέσσα φυσικά, η Αράχνη, το Τσιγάρο ατέλειωτο, το "Χαμένο ρούχο και φυσικά η Νεράιδα. Δύο τραγούδια του που δε μου αρέσουν είναι το Να βάλω τα μεταξωτά και η Καληνύχτα. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #96477 από Verus στις 20 Μαρτίου 2012, 4:06μμ
![]() |
Κι'εγώ αγαπώ Μάλαμα! Θα συμφωνήσω με το Σάπιο για τα κομμάτια και θα προσθέσω ακόμη δύο, αγαπημένα: Της σιωπής και Της φωτιάς οι μάγοι από τη συνεργασία του με τους Active member. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #96479 από M1k3y στις 20 Μαρτίου 2012, 4:17μμ
![]() |
Α ρε Σάπιε, με νιώθεις. Η Καληνύχτα, όντας από τα πιο πικρά τραγούδια του, αρέσει μόνο στους πολύ "ανώμαλους" (μεταξύ αυτών οφείλω να συγκαταλέξω και τον εαυτό μου). Αλλά και τα υπόλοιπα τραγούδια που ανέφερες, τα έχω λατρέψει. Από τα Τα παιδιά μες στην πλατεία, μέχρι και τους Ευτυχείς, λυπημένους και πότες, ο Σωκράταρος καταφέρνει πάντα να μας τρελαίνει. Αν έχεις όρεξη για κατάθλιψη, πολύ μελαγχολικά (και ωραία) τραγούδια είναι επίσης Ο κήπος, τα Καραβάκια χάρτινα, η Μισή πίστη, Είναι σκοτάδι, Μια βόλτα στα βαθιά, καθώς και Της σιωπής. Οφείλω επίσης να προτείνω τα τσιφτετελέ Πάγια και Άσε τα ψέματα. Σχετικά πρόσφατα έχω ρίξει και μια ματιά στα καταπληκτικά τραγούδια που έχει βγάλει σε συνεργασία με το Θανάση Παπακωνσταντίνου (βλέπε Ανδρομέδα, Διάφανος, Η τράτα, Το χρόνο να λαβώσω, Στην Αμερική, Στην κοιλάδα των Τεμπών). Πραγματικά σπέσιαλ. ΥΓ1. Ιδιαίτερα με τρελαίνει ο τρόπος που τραγουδάει όταν είναι μεθυσμένος (όπως πχ. εδώ και εδώ) ΥΓ2. Σόρι για το listing αλλά ενθουσιάστηκα.
Τι διαμάντι είναι αυτό και δεν το είχα ανακαλύψει! |
προφίλάλλα...˵quote˶ |