Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μαγκέψανε οι κότες και κάνουνε τα πούπουλα χωρίστρα.
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου

Ελευθεροτεκτονισμός

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #99517 από Rodius στις 02 Μαΐου 2012, 12:24πμ

Rodius

μέλος από: 17/10/2011
Ακούγοντας διάφορα για τους Μασόνους, χωρίς να έχω καταλήξει σε κάτι οριστικό. Ερωτώ λοιπόν τι είναι η Μασονία, ποιός είναι ο σκοπός της; Μην αρχίσετε τις θεωρίες συνωμοσίας έχω ακούσει τόσα και τόσα. Και επειδή ξέρω ότι σας ξυπνώ την τσούγδω μέσα μου, ακούω.
προφίλάλλα...˵quote˶
10
Μήνυμα #99521 από Webmaster στις 02 Μαΐου 2012, 1:03πμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002

Αποδεκτή απάντηση

Είναι μια υπερεκτιμημένη οργάνωση που ξεκίνησε σαν σύλλογος αλχημιστών και με σχετικά καλές (σχεδόν σωστές) βάσεις στη διδασκαλία: Την τελειοποίηση του ανθρώπου.

Σήμερα έχει ξεφύγει απ' αυτό το στόχο και απλά ζητά αυτό που ζητούν όλες οι εκκλησίες: Χρήμα και τιμές. Με τα χρόνια διεφθάρη καθώς άρχισε να μαζεύει αδίστακτους και αχόρταγους ανθρώπους που κυνηγούσαν μόνο το χρήμα και την εξουσία, σε βαθμό που σήμερα αποτελείται ως επί το πλείστον από τέτοιους. Έτσι αλλοτριώθηκε και η αλχημιστική διδασκαλία τους τόσο που πλέον είναι ψιλοάκυρη. Για παράδειγμα, το σύμβολο με τον κανόνα και το διαβήτη και στη μέση το G, είναι μια έξυπνη αναπαράσταση των ποδιών στη σεξουαλική ένωση αρσενικού και θηλυκού, όταν είναι σε ιεραποστολική στάση (ο άντρας από πάνω και να κοιτάζονται). Όμως, η φυσιολογική στάση του ανθρώπινου σεξ δεν είναι αυτή (βλ. Rohala Art), αλλά το doggy style, επομένως το λογότυπο της μασονίας κάτι θέλει να πει, αλλά το λέει λάθος.

Φάση έχει για κάποιον που του αρέσει να παίζει τα στρατιωτάκια με γάντια και σπαθιά, αλλά πλέον δεν έχει να δώσει και πολλά στα μέλη της. Π.χ. αρχιμανδρίτες που γίνονται μασόνοι, πλέον δεν καταφέρνουν να βγουν δεσπότες το ίδιο εύκολα όπως παλιότερα, παρά την υποστήριξη της στοάς. Δηλαδή σήμερα είναι πιο επιζήμιο να είναι κάποιος ανοικτά μασόνος, παρά επωφελές.

Όσο για τις θεωρίες συνωμοσίας, βασίζονται στα "πρωτόκολλα των σοφών της Σιών" ένα βιβλίο που αποδείχθηκε ψεύτικο και φτιάχτηκε απλά και μόνο για να φουντώσει το μίσος ενάντια στους Εβραίους, οπότε δεν ισχύουν αυτά που λένε οι ταλιμπάν και οι παλιοημερολογίτες.

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login