Μήνυμα στις 22/11/2012 στις 15:33 @Διάφορα
Κοίτα, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποβαθμίσω τις χώρες αυτές, όμως επειδή έχω ακούσει περιπτώσεις (και συγκεκριμένα για την Ρουμανία) οδοντίατρου που δεν ξέρει σχεδόν τίποτα και έρχεσαι και αναρωτιέσαι πως πήρε το πτυχίο. Να φανταστείς πως και ο ίδιος λέει πολλές φορές πως οι καθηγητές ζητούσαν ένα τζιν παντελόνι, τσιγάρα ή και τσίχλες ώστε να τον περάσουν στο μάθημα. Ο αδερφός μου είχε καταπληκτικές προτάσεις 2 χρόνια πριν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο και έχει συμμετάσχει σε πολλές έρευνες και όλα αυτά έχουν να κάνουν και με το πανεπιστήμιο που τέλειωσε + και ότι είναι και πολύ καλός στον τομέα του, γιατί πιστεύω πως αν δεν είχε το συγκεκριμένο πτυχίο δεν θα είχε καταφέρει τόσα πολλά και από τόσο μικρή ηλικία, όσο έξυπνος και να είναι. Η αδερφή μου από την άλλη πλευρά που δεν έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο ακόμα, έχει προτάσεις για δουλειά μόλις αποφοιτήσει. Αυτό μπορείς να το συγκρίνεις με πτυχιούχους από την Ελλάδα για παράδειγμα, από το πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο έχει κάποιο κύρος και τα συγκεκριμένα άτομα δεν μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά. Το πτυχίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα σου γενικότερα. Σκέψου 2 άτομα με το ίδιο περίπου βιογραφικό και ο ένας να έχει τελειώσει σε ένα καταξιωμένο πανεπιστήμιο ενώ ο άλλος να έχει βγάλει πανεπιστήμιο Θράκης, ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να προσληφθεί; Όπως είπα πριν δεν έχω σκοπό να υποβαθμίσω κανένα πανεπιστήμιο σε καμία χώρα. Μου ανέφερες ένα παράδειγμα ενός ατόμου που πέτυχε, όμως εγώ ξέρω τουλάχιστον 2 παραδείγματα ατόμων που σπούδασαν Ρουμανία-Βουλγαρία και δεν πέτυχαν, ούτε και ξέρουν τίποτα. ++ δεν ξέρω αν το έχεις ακουστά, αλλά στην Ελλάδα (και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού) υπάρχουν πολλοί γιατροί και ιδιωτικές κλινικές που αρνούνται να συνεργαστούν με απόφοιτους πανεπιστημίων Ρουμανίας/Βουλγαρίας κτλ. Φυσικά, δεν σημαίνει πως όποιος σπουδάσει εκεί είναι χαμένος από χέρι, υπάρχουν ικανά άτομα που θα διακριθούν (όπως είπες και εσύ με την αδερφή σου), όμως η γενική εικόνα για τους πτυχιούχους είναι αρνητική τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Και οι εποχές από το '95 όσο να 'ναι έχουν αλλάξει και προς το χειρότερο, από το 2000 και μετά η κατάσταση δεν ήταν όπως τώρα, όποιος είχε πτυχίο και ήξερε και 1 ξένη γλώσσα μπορούσε να βρει δουλειά ενώ σήμερα οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες. Και ξαναλέω δεν θέλω να υποβαθμίσω κανένα πανεπιστήμιο. Πήγαινε στο θέμα: πανελληνιες και εξωτερικο
Μήνυμα στις 22/11/2012 στις 00:26 @Διάφορα
κοίτα, εμένα ο αδερφός μου πήρε μερική υποτροφία, σπούδασε στο Johns Hopkins και επειδή εκεί τα δίδακτρα είναι πραγματικά πολλά δεν γινόταν να πάει αν δεν πάρει υποτροφία. Έμενε στο πανεπιστήμιο και τα διδακτρα είχαν μειωθεί στο 1/3. Η αδερφή μου πάλι δεν πήρε υποτροφία, δεν χρειάστηκε γιατί η Γερμανία είναι πολύ οικονομική χώρα και τα πανεπιστήμια εκεί είναι δημόσια (πέρα από μια πολύ μικρή συνδρομή που πρέπει να δίνεις κάθε εξάμηνο +βιβλία και τα σχετικά). Για να πάρεις υποτροφία σε USA εξαρτάται από το πανεπιστήμιο που θέλεις να πας, δεν θυμάμαι πολύ καλά τι έκανε ο αδερφός μου γιατί ήμουν και μικρή τότε,από πρόγραμμα ib και είχε ξαναπάει στο καλοκαίρι της 2ας λυκείου στο Johns Hopkins και είχε παρακολουθήσει μαθήματα για μερικές εβδομάδες, αυτά κυρίως. Αν είσαι 3η λυκείου δεν προλαβαίνεις με τίποτα για USA γιατί έπρεπε να είχες κάνει τις αιτήσεις από το καλοκαίρι. Μπορείς να επικοινωνήσεις για περισσότερα με την πρεσβεία και με το ελληνοαμερικάνικο εκπαιδευτικο ιδρυμα (αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι προθυμοι να σε βοηθησουν, ειδικά αν δεν εισαι μαθητης εκει). Όσον αφορά την Γερμανία, για να πάρεις υποτροφία είναι πολύ δύσκολο και ειδικά για Ιατρική. Αν δεν κάνεις abitur τότε πρέπει να γράψεις 19000+ στις πανελλήνιες, να περάσεις με καλό βαθμό στο test DAF και καλό βαθμό στο απολυτήριο λυκείου και άλλα πολλά -ανάλογα το πανεπιστήμιο που θα επιλέξεις- και για υποτροφία πρέπει να συμβουλευτείς ειδικούς (deutsche schule athen, goethe institut, πρεσβεια). Το καλό στην Γερμανία είναι πως μπορείς να μείνεις στην εστία αν θες. Πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικούς συμβουλους που θα σε καθοδηγήσουν και πρέπει να βρεις το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει και μετά να επικοινωνήσεις μαζί του γιατί στο εξωτερικό το κάθε πανεπιστήμιο έχει και διαφορετικές απαιτήσεις. Πήγαινε στο θέμα: πανελληνιες και εξωτερικο
Μήνυμα στις 21/11/2012 στις 00:26 @Διάφορα
αα ξεχασα να το αναφερω αυτο, οι υποτροφίες ισχύουν για όλες τις χώρες και μπορείς να πάρεις μερική ή ολική υποτροφία. Αυτά όμως τα συζητάς με το πανεπιστήμιο που θα κάνεις την αίτηση.
Πήγαινε στο θέμα: πανελληνιες και εξωτερικο
Μήνυμα στις 21/11/2012 στις 00:25 @Διάφορα
εγώ ξέρω για USA που σπουδάσε ο αδερφός μου και τώρα σπουδάζει η αδερφή μου Γερμανία και ετοιμάζομαι τώρα κ εγώ με αιτήσεις κτλ. για USA ή Γερμανία ή Ελβετία...και οι 3 ιατρική. Δεν θα στο προτεινα για τις χώρες που ειπες γιατι το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο και το πτυχιο σου δεν θα ειναι και τοσο καλο και στην εποχη μας ακομα, αν θελεις να δουλεψεις Ελλάδα δεν θα μπορείς, γιατί εδώ πτυχιούχοι πανεπιστημίου Αθηνών δεν βρίσκουν δουλειά, πόσο μάλλον ένα πτυχίο από ένα δημόσιο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας. Κάτσε να διαβάσεις π ο λ υ, ένας χρόνος είναι θα περάσει. Αν θες σου λεω για USA, Γερμανία ή Ελβετία αλλά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει μιας και τα στάνταρ είναι πολύ υψηλότερα και είναι πιο δύσκολο να περάσεις εκεί παρά εδώ + ότι ειναι πολυ δυσκολο απο γενικό λύκειο για αυτες τις χωρες. Πήγαινε στο θέμα: πανελληνιες και εξωτερικο
Μήνυμα στις 21/11/2012 στις 00:08 @Sex
καταρχάς, δεν πρέπει να κάνεις σεξ όταν έχεις περίοδο. ΔΕΝ πρέπει επειδή το αίμα γυρνάει πίσω λόγω της πίεσης και δημιουργούνται κύστες και προβλήματα στις σάλπιγγες και μπορείς να καταλήξεις και σε χειρουργική επέμβαση. Λίγες μέρες αποχής δεν έβλαψαν κανένα. Πήγαινε στο θέμα: σεξ τις μερες της περιοδου
Μήνυμα στις 21/11/2012 στις 00:02 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:δεν είναι τίποτα, απλά εγκλωβίζεται αέρας και κατά την επαφή ακούγονται ήχοι. Δεν υπαρχει τρόπος να το ελεγξεις.Πήγαινε στο θέμα: Περίεργος ήχος
Μήνυμα στις 20/11/2012 στις 23:59 @Sex
τον μηνα αυτο όχι, γενικότερα κάποια στιγμή όμως χωρίς προφύλαξη; κοίτα, το συγκεκριμενο μπορεί να είναι ένα από εξάνθημα (π.χ. καινούργια εσώρουχα ή αλλεργία σε απορρυπαντικό ή κάτι άλλο) αυτή είναι η καλή πλευρά, υπάρχει και η πλευρά του να έχεις κολλήσει κάποιο σμν. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται, σου προτείνω να πας σε γιατρο (μην το αφησεις για τον επομενο μηνα) διότι ίσως χρειαστούν εξετάσεις. Ακόμα να ξέρεις πως ακόμα και να υποχωρήσει και να εξαφανιστεί, δεν σημαίνει πως ξεμπέρδεψες και δεν σε απασχολεί πλέον. Υπάρχουν κάποια σμν τα οποία σε πρώτο στάδιο εμφανίζονται εξωτερικά και μετά από κάποιες μέρες φεύγουν τα εξανθήματα, όμως ο μικροοργανισμος συνεχιζει να υπάρχει εσωτερικά και τότε γίνεται μόνιμο το πρόβλημα και δεν υπάρχει θεραπεία (παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης είναι η συφιλη). ΜΗΝ το αφήσεις, πηγαινε σε γιατρο (ακομα και να εξαφανιστει, πηγαινε σε γιατρο αλλα μην το αφησεις τοσο). Είτε σμν, είτε εξανθημα και στις 2 περιπτώσεις ίσως χρειαστείς κάποιο φάρμακο. Υπαρχει φυσικα και η περιπτωση να μην εχεις τίποτα και το εξανθημα να οφείλεται σε άλλους παραγοντες (π.χ. ξυρισμα) Πήγαινε στο θέμα: σπυρακι(φουσκαλα) στο πεος
Μήνυμα στις 20/11/2012 στις 23:13 @Διάφορα
μόρια για τις πανελλήνιες δινει μονο το τι θα γράψεις και τους προφορικους βαθμους των τετραμηνων. Πήγαινε στο θέμα: μαθηματα κατ.. της γ
Μήνυμα στις 20/11/2012 στις 23:08 @Διάφορα
εμένα σπούδασε ο αδερφός μου USA και τώρα κάνει το διδακτορικό του USA παλι και σπουδάζει η αδερφή μου Γερμανία, εξαρταται τι θελει να σπουδασει ο καθενας και το κυρος του πανεπιστημιου + υποτροφίες που μπορεί να πάρει ο καθε μαθητης κτλ.
Πήγαινε στο θέμα: Σπουδές στο εξωτερικό
Μήνυμα στις 20/11/2012 στις 00:59 @Sex
αα και κάτι ακόμα, μήπως τελευταία πήρες κάποιο φάρμακο/αντιβιοτικό;
Πήγαινε στο θέμα: σπυρακι(φουσκαλα) στο πεος |