Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Είναι πολύ δύσκολο για μένα να συνηθίσω τις αλλαγές των καιρών. Θυμάμαι ακόμη την εποχή που ο αέρας ήταν καθαρός και το σεξ βρώμικο.
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

sadenrepese 20/3/2004 6:59:00 πμ

Ένα πολιτικό παραμύθι

Κάτι τρέχειΤο παραμύθι λέει: Μια φορά πριν λίγο καιρό, ήταν ένα καράβι μεγάλο, πολυταξιδεμένο, γρήγορο, και ξακουστό, κάποια μέρα όμως, άρχισε να ψιλομπατάρει. Έφταιγε η συντήρηση; Η αδιαφορία του πληρώματος; Ποιος ξέρει... Ο καπετάνιος και οι ναύτες το είδαν, το κατάλαβαν, το ένοιωσαν, αλλά αντί να πετάξουν το έρμα, αυτοί πήραν απόφαση για πρόσθετη σαβούρα. Και μιλάω για πολλή -κάργα φιλελεύθερη- σαβούρα. Έτσι, ήταν λογικό να αποβουλιάξει το καραβάκι. Τώρα κάποιοι ψάχνονται και τα "γιατί", τα "πώς", τα "αν", τα "θα" και τα ρέστα, άρχισαν να δημιουργούν μικροκόμπους στο λαιμό των υπευθύνων. Μόνη λύση πλέον το καρνάγιο και η ανανέωση του γερασμένου σκαριού.

 

Η ιστορία γράφει ότι είμαστε λαός που δεν ξεχνάει, έχει μάλιστα αποδειχθεί. Όταν λοιπόν το λαοφιλές σύνθημα του 81 - 91 "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει…" βγήκε από το χρονοντούλαπο, το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, κατάληξε μπούμερανγκ στους ίδιους τους εμπνευστές του. Ο λαός πράγματι ποτέ δεν ξεχνά και ξέρετε γιατί; Γιατί απλά δεν του αρέσει η κοροϊδία. Τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας αναγκάστηκε να ζει και να αναπνέει στις 2 Ελλαδίτσες που ηθελημένα κάποιοι χρόνιοι αραξοκαρεκλάκηδες βολευτές καλλιέργησαν. Την Ελλάδα της φτώχειας, της εγκατάλειψης, και την Ελλάδα της αυθαιρεσίας, της ανομίας, της ευκολίας, της αρπαχτής, των ρουσφετιών, της συναλλαγής και της διαφθοράς. Αποδείχτηκε όμως πως την φτώχεια ο πολίτης β΄ την αντέχει, άντε λίγο - πολύ και την εγκατάλειψη. Αυτό όμως που δε μπορεί να χωνέψει και τον εξοργίζει πολύ είναι να βλέπει μια κοινωνία κολλητών ενάντια στην κοινωνία των πολιτών.

 

Διαχρονικό λοιπόν το σύνθημα "Ο λαός ποτέ δεν ξεχνά και πάντα τιμωρεί".

 

Τα τελευταία χρόνια ο πολίτης β΄ βρέθηκε στο περιθώριο, στην αφάνεια, και όταν τον σκέφτηκαν (αργά) έπραξε τα δέοντα με την ψήφο του. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αν και η νέα κυβέρνηση κάνει τα ίδια λάθη θα έχει την ίδια αντιμετώπιση ή και ίσως χειρότερη.

 

Το φινάλε γράφεται στην ιστορία. "Είμαστε αντιμέτωποι με τα μεγάλα προβλήματα της καταστροφής του περιβάλλοντος, της ανεργίας, του χρόνου και των σχέσεων εργασίας, το 35ωρο, την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα. Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην παραγωγή, την παραγωγική και οργανωτική λειτουργία της χώρας. Έχουμε ευθύνη να δούμε πως μέσα από μηχανισμούς αναδιανομής του εισοδήματος θα μετατρέψουμε μια οικονομία της αγοράς σε μια κοινωνία ανθρώπινη. Αριστερή πολιτική είναι να συγκροτήσεις ένα κοινωνικό κράτος δίκαιο, αποτελεσματικό που υπερασπίζεται τους πράγματι ασθενέστερους".

 

Τα παραπάνω είναι λόγια και υποσχέσεις κάποιου πρωθυπουργού, λόγια που δεν πραγματοποιήθηκαν, κουβέντες του αέρα κοινώς, με φυσικό επακόλουθο μια βαριά ήττα. Ας πρόσεχαν λοιπόν, αλλά να προσέχουν και οι επόμενοι.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~aris @ 20/3/2004 - 07:10
Δηλαδή εσύ έχεις την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ το τιμώρησε ο λαός; Γιατί εγώ έχω την εντύπωση πως το τιμώρησε ο Χριστόδουλος. Να, καληώρα όπως το ΠΑΣΟΚ τιμώρησε τη Νέα Δημοκρατία με τις μαζικές ελληνοποιήσεις το 2000 που έχασαν τελευταία στιγμή τις (προσυμφωνημένες) εκλογές. Κι εσύ τώρα γράφεις να προσέχουν... Σαν να μου φαίνεται ότι κοιμάσαι κι εσύ ύπνο βαθύ. Όταν φαρδαίνει η κοιλιά και το προγούλι, το μόνο που προσέχουμε είναι το ζάχαρο και η πίεση. Κορόιδο...
#2~sadentrepese @ 21/3/2004 - 07:50
φίλε ari, οχι το Πασοκ το τιμώρησε η θεία μου η Κούλα, μαζί με 400.000 ακόμη φίλες της γιατί δεν άντεχε να βλέπει μια κοινωνία κολλητών να ταπώνει την κοινωνία των πολιτών.
#3~Unicorn @ 21/3/2004 - 17:51
Ο λαός δεν ξεχνά ....
Και όμως φίλε / φίλη μου ξεχνά και το απέδειξε αυτό κρατώντας στην εξουσία για 20 ολόκληρα χρόνια αυτούς που επί σειρά ετών τον εξαπατούσαν , ξεχνούσαν , αγνοούσαν , κατέστρεφαν ....
Είμαι άτομο πολιτικοποιημένο και όχι κομματικοποιημένο ( κατά πως φάνηκε ότι είσαι εσύ μιλώντας με τόση αγαλλίαση για την τιμωρία του ΠΑΣΟΚ ) και αυτό ΙΣΩΣ μου δίνει λίγο περισσότερο την δυνατότητα να μπορώ να δω τα πράγματα πιο αντικειμενικά και πιο σφαιρικά από ότι εσύ και πολλοί άλλοι ακόμα οι οποίοι δυστυχώς για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι όχι τόσο το αν υπάρχουν τρόποι να πάει η χώρα τους μπροστά αλλά για το αν θα κερδίσουν « αυτοί » ή οι « άλλοι » στον αγώνα των εκλογών .
Δεν μας είπες όμως εσύ . Ποιες οι αξιώσεις σου από την νέα κυβέρνηση ? Σε ποιο βαθμό πιστεύεις ότι είναι ικανή να προσφέρει τα όσα υποσχέθηκε ?
Τι ηλικία έχεις ? Ρωτάω περισσότερο για να δω αν αυτά που έγραψες είναι βιώματα ή απλώς ακούσματα .
#4~sadentrepese @ 21/3/2004 - 23:01
Φίλε ένα ταξιδάκι στην δυτική Κρήτη θα σε πείσει για αυτούς που ξεκίνησαν με ζιβάγκο και μούσι και κατάληξαν να μας "δουλεύουν" με μερσέντες και βιλάρες. Οι αξιώσεις μου ποιές είναι; Μα 8 χρόνια είμαι συμβασιούχος και έχω τρία παιδιά, ταμείο ανεργίας για 5 μήνες, και αν πρόσεξες καλά τα λόγια του προ-τελευταίου πρωθυπουργού καταλαβαίνεις γιατί πονώ ή χαίρομαι. Να είσαι σίγουρος όμως οτι αν μας ξανακοροιδεύσουν εγώ θα τους ξανατιμωρήσω!!!!
#5~Katerina @ 22/3/2004 - 00:42
Μηπως πρεπει να προσεξεις ότι ο αιωνίως τιμωρημένος είσαι εσυ?? Λέω...μήπως...
#6~sofaki @ 22/3/2004 - 10:32
Όταν οποιαδήποτε κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία επί σειρά δεκαετιών, είναι φυσικό επακόλουθο να επιδοθεί σε κατάχρηση εξουσίας, κάποιοι να θεωρήσουν το κράτος τσιράκι τους και τις "καρέκλες" τους ιδιοκτησία τους.Γι'αυτό οι καρέκλες πρέπει να "τρίζουν" ανά τετραετία.Δεν είμαι οπαδός τυφλός κάποιου κόμματος αλλά παρατηρητής του πώς ασκείται η πολιτική εξουσία, οπότε, για να δούμε, αν η ΝΔ κυβερνήσει δύο τετραετίες σερί, δεν θα καταγραφούν ανάλογα φαινόμενα διαφθοράς, αλαζονείας, καταχρήσεων;Θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύεσεις προς το λαό και ειδικά προς τους αδύναμους;(αγρότες, συμβασιούχους, συνταξιούχους).Το ελπίζω, γιατί, διαφορετικά, η τιμωρία του λαού δεν θα είναι επί της ουσίας δυστυχώς.
#7~casandramk @ 22/3/2004 - 10:53
Συμφωνώ με την προλαλήσασα. Πρέπει να υπάρχει εναλλαγή! Καλό είναι δε, να μην περιμένουμε κάθε τέσσερα χρόνια για να κρίνουμε αυτούς που είναι πραγματικά υπόλογοι σε εμάς. Εμείς είμαστε τα αφεντικά, μην τους αφήνουμε να νομίζουν πως συμβαίνει το αντίθετο. Αν και δεν έχουμε καμία τύχη ο καθένας μόνος του, σαν σύνολο ή υποσύνολα θιγμένων πολιτών μπορεί να ακουστεί η φωνή μας. Την καρέκλα τους τρέμουν μη χάσουν όλοι, ας μην την έχουν λοιπόν σίγουρη!
#8~Christo @ 22/3/2004 - 14:28
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό . . .
#9~Christo @ 22/3/2004 - 14:52
Και κάτι άλλο ... Τώρα τελευταία, σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις και σε όλο τον τύπο γενικότερα, επικρατεί μια φράση σχετικά με το πολιτικό γίγνεσθαι: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ... Πολιτικός Πολιτισμός my ass φίλτατοι ... Είναι ποτέ δυνατόν - ξαφνικά και από το πουθενά να εκ-πολιτιστούμε ... ? Αυτό από την μία, σημαίνει ότι ποτέ δεν ήμαστε πολιτισμένοι (πολιτικά that is). Από την άλλη, η εμπάθεια και η ειρωνία είναι σημάδι πολιτικού πολιτισμού ... ? Συγχαρητήρια ... σηκώθηκαν τα αγγούρια να γαμήσουν τον μανάβη ... Όχι κυρίες και κύριοι, δεν είμαστε απολίτιστοι ... Σαν Έλληνες όμως είμαστε φανατίλες, οξύθυμοι και "πολωμένοι" και δυστυχώς έτσι θα παραμείνουμε ... Επικροτώ και επαυξάνω τις απόψεις μου με το: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ... χαχαχαχαχαχαχαχα ...
#10~aris @ 22/3/2004 - 15:01
Είναι ολοφάνερο: Η ρίζα του κακού δεν είναι το προγούλι των κυβερνώντων, αλλά εσείς! Ο ένας θέλει να μονιμοποιηθεί, ο άλλος δεν ξέρω για ποιο λόγο γαυγίζει δυνωμένο ενατό (© Σημίτης) και κολοκύθια τούμπανα -μάλλον ξεβολεύτηκε/έχει ανασφάλειες-. Αμφότεροι αποτελείτε μέρος της παρακμής του τόπου και σας καταλογίζω την ευθύνη. Δεν τιμωρείτε μόνο, βλέπετε, τιμωρείστε κι εσείς. Δώστε ρε κορόιδα ένα σωστό μέλλον στα παιδιά σας και μην τα καταδικάζετε να κρέμονται σαν κι εσάς από το προγούλι (το πάνω ή το κάτω) του κάθε παπάρα που κυβερνά.
#11~Christo @ 22/3/2004 - 15:16
Λοιπόν κ. Άρη μας - μεγάλε και τρανέ ιστομάστορα - ΕΜΕΙΣ προσωπικά δεν κρεμόμαστε από το προγούλι κανενός "παπάρα". Διακομόδισα την κατάσταση. Τουλάχιστον προσπάθησα! Επίσης, ΕΜΕΙΣ κ. Άρη μας, πάνω από όλα, δεν είμαστε κορόιδα. Εσείς, πάλι κ. Άρη, κατεβήκατε στην Ελλάδα το τριήμερο των εκλογών ... ? Και αν ναι, τίνος κόμματος το εισητήριο διαλέξατε. Εν πάση περιπτώσει, δεν κρίνω τις πεποιθήσεις σας και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τίνος το charter διαλέξατε, αν το κάνατε. Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι, πως στον "μηχανισμό", με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναστε ΟΛΟΙ ενταγμένοι ...
#12~aris @ 22/3/2004 - 15:40
Περί charter: Δεν κατέβηκα να ψηφίσω οπότε άστοχη η τσουγδική σου ειρωνεία. Περί ιστομάστορα: Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η HTML με τις πολιτικές μου απόψεις. Πάλι άστοχη η τσουγδική σου ειρωνεία. Σε λάθος άρθρο κάνεις σχόλιο man. Το άλλο με την τσούγδω είναι στην πλάκα, εκεί να πας να ξετσουγδίσεις κι εσύ ή καλύτερα πάνε στο μια ροχάλα που φτύναμε (να βρεις και την παρέα απ' όπου προέρχεσαι). Ο sadentrepese έθεσε σημαντικά θέματα στο άρθρο του. Δε σου κίνησε το ενδιαφέρον για σχολιασμό τίποτα απ' αυτά;
#13~sadentrepese @ 22/3/2004 - 16:34
Φίλοι μου το άρθρο μου δεν γράφτηκε για να λύσουμε τις διαφορές μας, που σίγουρα υπάρχουν, απλές σκέψεις έκανα. Και το πασόκ είναι εδώ και η νουδούλα και τα αριστερά κομματάκια, το πρόβλημα δυστυχώς είναι η αξιοπιστία ,μερικών καρεκλοκένταυρων . Το ρεζουμε τις υπόθεσης είναι αν αυτά που τάζει ο μεγάλος γίνουν ή περάσουν στην ιστορία σαν τα λόγια του "κινέζου" . Όσο για σένα φίλε Ari εγώ πολίτης β΄δεν θέλω να είμαι αν και εφόσον αποφάσισα να ζω σε αυτή την χώρα, πολίτης β΄είναι αυτοί που ζουν στο εξωτερικό και μας θυμούνται εκλογές και καλοκαίρι. Στην Κρήτη τους λέμε καλιτσουνάδες. .
#14~konosk @ 22/3/2004 - 21:04
Φίλτατε "σα δεν ντρέπεσαι", δεν τιμωρεί ο λαός, γιατί ο λαός απλά ζητάει κάτι παραπάνω για τον ήδη δύσκολο δρόμο που διαβαίνει. Επίσης, ο λαός ήταν πάντα στην αφάνεια, από τότε που δημιουργήθηκαν οι εξουσιαστές και οι εξουσιαζόμενοι. Τρίτον, μην έχεις καμία αυταπάτη ότι η νέα κυβέρνηση δε θα διαπράξει λάθη. Αυτό που εσύ αποκαλείς λάθη για μένα είναι εσκεμμένη και συνειδητή άσκηση εξουσίας, η οποία εντάσσεται στις πολιτικές προοπτικές και επιλογές μιας ευρύτερης γεωπολιτικής ζώνης.
Κατά τα άλλα, μάλλον δεν έχετε ζήσει υπό το καθεστώς δεξιο-συντηρο-χουνταίας διακυβέρνησης εξ ου και η ευκολία σας στους χαρακτηρισμούς. Δεν πειράζει έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας να απολαύσετε το οικοδόμημά σας, ή μάλλον το οικόδόμημά μας, γιατί συνήθως ξεχνάτε/με ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση σε αυτή και σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι ακριβής αντανάκλαση του συνειδησιακού μας επιπέδου, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στην πολιτική. Όσο για τους πολίτες β΄ εφόσον εμείς οι ίδιοι προβαίνουμε σε τέτοιου είδους διακρίσεις, τις αποδεχόμαστε και τις αναπαράγουμε, καλά μας ξηγιούνται (H)
#15~Katerina @ 22/3/2004 - 22:53
"Πες τα Χρυσόστομε!"...
Το μόνο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την σύγχυση είναι η ηλικία μερικών ή η αμνησία επί των μεγαλυτέρων!
Από που κι ως που, φίλε αρθρογράφε, μπορεί να εγγυηθεί η νέα κυβέρνηση ότι θα κάτσει καλύτερα στις καρέκλες της και δεν θα αποδείξει περίτρανα ότι το θέμα δεν είναι ο Κένταυρος αλλά η καρέκλα?
Από πότε η ιστορία και η ιδεολογία της δεξιάς μπορεί να εκφράσει και να λύσει τα προβλήματα αυτού που λέμε λαός? Πότε έγινε αυτό, πού? Αυτά που θα δούμε στα επόμενα χρόνια δεν θα είναι τα λάθη της, θα είναι το πρόσωπό της! Στα λάθη της μπορεί και να ελπίζουμε...χαχα...
Αν κάτι μας μαθαίνει το πολιτικό παραμύθι είναι ακριβώς ότι και οι "σοσιαλιστές" έγιναν το ίδιο απεχθείς γιατί δεν μπόρεσαν μέσα από την άσκηση της εξουσίας παρά γίνουν δεξιοί!
Η παραπλάνηση ότι η εναλλαγή θα φέρει λύσεις είναι μέρος του ίδιου του συστήματος εξουσίας, που κερδίζει έτσι αέναη πίστωση χρόνου να μας δουλεύουν όλοι, αφού βέβαια τους αφήνουμε...
Εδώ λαοί ολόκληροι έζησαν επαναστάσεις και συνταρακτικές αλλαγές, για να καταλήξουν στην πικρή (και αιματηρή πλειστάκις) διαπίστωση ότι η άσκηση της εξουσίας από μόνη της είναι ξένη σε οποιαδήποτε έννοια δικαιοσύνης και λαϊκού συμφέροντος, κι εμείς τώρα δηλαδή να συζητάμε για αλλαγή φατσών?
Θα περίμενα είναι η αλήθεια από έναν στριμωγμένο οικογενειάρχη συμβασιούχο να είναι πιο υποψιασμένος...
#16~sadenrepese @ 23/3/2004 - 08:47
Μικρό μου κοριτσάκι ποιός μίλησε για την νέα κυβέρνηση. Αυτή θα κριθεί, με τον καιρό. Είμαι ένας οικογενειάρχης, συμβασιούχος όπως λέω-εις που όμως έχει κερδίσει 2 δικαστήρια για μονιμότητα και η προηγούμενη κυβέρνηση με αγνόησε θα έπρεπε λοιπόν να είμαι ποιό "υποψιασμένος"με την νέα κυβέρνηση ή μήπως η λέξη στριμωγμένος που μου "κολλάς" τα περιέχει όλα. Δεν σε βλέπω και πολύ νορμάλ κατερινιό ή πολύ μικρή είσαι ή σε ταίζει ο μπαμπάς ακόμα;. Και κλείνω με μια παράφραση του Μ.Λ.Κίγκ "Δεν είμαστε αυτό που ήμασταν πρίν. Δυστυχώς δεν είμαστε ακόμη αυτό που θάπρεπε να γίνουμε. Ευτυχώς όμως, δεν είμαστε αυτό που δεν έπρεπε να είμαστε"
.
#17~konosk @ 23/3/2004 - 10:37
Πάλι bonus άρπαξες Κατερίνα;)
#18~Christo @ 23/3/2004 - 11:33
..."να βρεις και την παρέα απ' όπου προέρχεσαι"...
Μήπως θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Έτσι για να μάθω κι εγώ από εσένα που "τα ξέρεις όλα", από πού προέρχομαι. Δώσε μου λίγο τα φώτα σου ...
..."Ο sadentrepese έθεσε σημαντικά θέματα στο άρθρο του. Δε σου κίνησε το ενδιαφέρον για σχολιασμό τίποτα απ' αυτά;"...
Μάλλον είμαι πολύ μικρός και δεν έχω διαβάσει αρκετά ή δεν έχω βιώσει αρκετά για να μπορέσω να δώ το "κρυμμένο" νόημα πίσω από την πικρία και την απογοήτευση σε συνδυασμό με την απατηλή πεποίθηση πως η νέα κυβέρνηση θα τα φτιάξει όλα από την αρχή και θα βάλει τον πολίτη σε πρώτη προτεραιότητα ...
Θα συμφωνήσω με τον konosk καθώς και με την Κατερίνα, όσο για σένα Άρη δεν ξεβολεύτηκα και δεν έχω ανασφάλειες. Ή μάλλον λέω ψέμματα. Έχω ανασφάλειες. Όταν κυκλοφορούν άνθρωποι με την δική μας ηλικία κι ασκούν τέτοιου είδους κριτική σε συνομήλικούς τους αναρτώντας τέτοια σχόλια, πού; Σε ένα site στο net όπου όλοι ξεκινήσαμε να γράφουμε δοκίμια για να ανταλλάσουμε απόψεις. Ούτε για να γίνουμε απαραίτητα φίλοι, μα ούτε και για να βγάλουμε τα μάτια μας. Εγώ Άρη, δεν είμαι ούτε συμβασιούχος, ούτε μόνιμος και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρίσω τα πτυχία μου στο δημόσιο. Εγώ τουλάχιστον έχω παλέψει και παλεύω πολύ ακόμη για να κερδίσω την ίδια μου τη διαφάνεια, να γίνομαι άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο ακόμη κι όταν ο ουρανός δεν υπάρχει. Και κάτι τελευταίο. Θα συμφωνήσω με αυτό που πολύ σωστά είπες, με όχι και τόσο κομψό τρόπο όμως: "δώστε ρε κορόιδα ένα σωστό μέλλον στα παιδιά σας"...
#19~Unicorn @ 23/3/2004 - 15:38
Πριν απ’ όλα θέλω να σταθώ σε αυτό που είπε ο Christo « ... Θα συμφωνήσω με αυτό που πολύ σωστά είπες, με όχι και τόσο κομψό τρόπο όμως ... » .
Αυτή η φράση μου δείχνει σε ένα μεγάλο κομμάτι την νοοτροπία του Έλληνα που κρίνει τα πράγματα περισσότερο από το πως φαίνονται παρά από το πως πραγματικά είναι . Το όπλο λοιπόν αυτό του « ωραίου περιτυλίγματος » είναι που εμείς δώσαμε σε όλους αυτούς και χρησιμοποιούν εδώ και πολλά έτη εις βάρος μας . Εμείς με την σειρά μας απλώς επαναπαυόμαστε όταν κάποιος τους εκτελέσει κάποια από τις μικρές χάρες ( ψίχουλα ) που έχουμε ζητήσει . Και έτσι όλα κυλούν ομαλά ...
Ο Νεοέλληνας του σήμερα είναι ο άνθρωπος του ημίμετρου , ο άνθρωπος του θέλω λίγα ... ο τιποτένιος άνθρωπος . Δεν μπορώ να πω ότι μας έκαναν έτσι , κανείς δεν μας πίεσε , είναι δική μας επιλογή . Συνεπώς η πολιτική κατάσταση είναι η πιστή απεικόνιση αυτού που εμείς σε ... συνεργασία πάντα μαζί τους δημιουργήσαμε .
Και για όσους διερωτώνται προς τι τόση γκρίνια ... είπαμε « ... δεν φταίω εγώ βρε αδερφέ , ο δίπλα φταίει ... » κλασικά ....
#20~sadenrepese @ 23/3/2004 - 16:20
Φίλοι μου ειρήνη. Τον Προυντόν τον έχω διαβάσει πολύ πριν απο εσάς, δεκαετίες και βάλε…… «Με κυβερνούν σημαίνει, ότι σε κάθε συναλλαγή, σε κάθε κίνηση, με σημειώνουν, με καταγράφουν, με υπολογίζουν, με απογράφουν, με εγκρίνουν, με εξουσιοδοτούν, με επιπλήττουν, με συλλαμβάνουν. Με πρόσχημα το γενικό συμφέρον με φορολογούν, με εξαγοράζουν, με εκμεταλλεύονται, με μονοπωλούν, με εκβιάζουν, με συνθλίβουν, με εξαπατούν, με κλέβουν, και αν αντισταθώ, διαμαρτυρηθώ, παραπονεθώ, με καταδιώκουν, με προπηλακίζουν, με ταλανίζουν, με κυνηγούν, με τρομοκρατούν, με αφοπλίζουν, με φυλακίζουν, με πυροβολούν, με δικάζουν, με καταδικάζουν, με απελαύνουν, με ξυλοκοπούν, με εμπαίζουν, με εξευτελίζουν, με προσβάλλουν.
Το θέμα είναι πόσο αντέχει κάποιος την αδικία
Και για να καταλαβαίνουμε τι λέμε Unicorn μόνο "δική μας επιλογή δεν είναι"
:X
#21~Unicorn @ 23/3/2004 - 18:11
Τον Προυντόν να πω την αλήθεια δεν τον ξέρω αλλά και πάλι τα αυτονόητα (αυτά που θεωρώ εγώ τουλάχιστον ) δεν περιμένω να τα δω γραμμένα κάπου . Εδώ λίγο πολύ όλοι διαφωνούμε και συμφωνούμε παράλληλα . Και επειδή αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά στην Ελλάδα ίσως είναι και ο λόγος που πηγαίνουμε κατά διαόλου τελικά ...
Το θέμα είναι πόσο αντέχει κάποιος την αδικία
Υπάρχει κάποιος μετρητής γι’ αυτό ? Από που τον προμηθεύομαι ? Πέρα από τα αστεία το θέμα φίλε μου είναι τι κάνουμε ή αν θες τι μπορούμε να κάνουμε για την αδικία .

#22~konosk @ 25/3/2004 - 13:07
Η άμεση πρόσληψη των συμβασιούχων έγινε πρόσληψη με μόρια. :o Κι ακόμα δεν ξεκινήσαμε
#23~sadenrepese @ 25/3/2004 - 13:57
Ξεκινά η επανάσταση φίλε μου ξανά !!!!:(
#24~Katerina @ 26/3/2004 - 22:09
Αναρωτιεμαι αν η συζητηση ισχυει ακομη η αν τοσο γρηγορα κατερευσε φιλε αρθρογραφε ενα τοσο σημαντικο ζητημα για σενα τουλαχιστον, και καμία ούτε καν πειρακτική "ικανοποίηση" μην μου αποδώσεις... Ακόμη -λέει- και τη μοριοδότηση αντισυνταγματική την βλέπουν(....) Οταν το διαβασα σε θυμηθηκα, οπως και τοσους αλλους!
Οσο για το Κατερινιό το μικρό που φαντάστηκες να είναι ο φορέας των απόψεών μου, η αλήθεια είναι ότι το θυμαμαι καπου απο παλιά! Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου, ίσα ίσα μου καλάρεσε να φαίνεται ότι ομιλώ ως νέα κοπελούδα...χιχι...
Αλλά για να αποκατασταθεί η οικονομία της συζήτησης, θα ήθελα να σου πω ότι δεν ειμαι μικρό, ουτε με ταιζει ο μπαμπας...Με τάισαν κάποτε μπαμπας και μαμα εργατρια αλλα απο πολυ μικρο το κατερινιο εβγαζε πολυ απο το χαρτζηλικι της με δικη της εργασια, στα χωραφια και στα εποχιακα εργοστασια τα καλοκαίρια. Αυτό δεν είναι μελό, είναι η διαμαρτυρία μου που θέλησες να υποτιμήσεις έτσι την άποψή μου χρεώνοντας την σ ενα νεαρο ατομο που "δεν ξερει" απο δυσκολιες ... Το αντίθετο -ευτυχώς- συμβαίνει!
Παρ όλ αυτά, εγώ μένω ευχαριστημένη με την φιλοφρόνηση :$ Αυτά!
#25~sadenrepese @ 26/3/2004 - 22:49
Συμπάθαμε δεν είμαι τύπος που υποτιμά !:S
#26~haris @ 27/3/2004 - 22:59
Τά κόμματα δεν πρεπει να μένουν στην εξουσια παραπάνω απο 8 χρόνια
#27~aris @ 27/3/2004 - 23:11
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... ο Χριστόδουλος μένει. (σουξέ της εποχής).
#28~sadenrepese @ 27/3/2004 - 23:43
Για τον Χριστόδουλο θα γράψω το ....θρησκευτικό παραμύθι ........67΄συνέχειες !!!!(6)
#29~Unicorn @ 30/3/2004 - 21:14
παραμύθι το : λαϊκή (ή και έντεχνη) φανταστική διήγηση υπερφυσικών πράξεων, θαυμαστών ιστοριών, που δεν προβάλλονται ως αληθινές και που αποσκοπούν στην τέρψη των ακροατών .
Ίσως τελικά στην Ελλάδα η πολιτική να είναι ένα παραμύθι όπως ... ακούσια το έθεσες .
#30~sadentrepese @ 30/3/2004 - 22:04
Στο ίδιο λεξικό παρακάτω αναφέρει :παραμύθιον = συμβουλή,παρηγοριά,ενθάρρυνση.!!!

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.