ΓΕΛ η ΕΠΑΛ
Μήνυμα #119705 από petros9 στις 20 Απριλίου 2013, 10:30πμ
μέλος από: 20/4/2013 μηνύματα: 5 0 |
Λοιπον ειμαι 3η γυμνασιου και τωρα διαλεγω αν θα παω ΕΠΑΛ η ΓΕΛ.Θελω να περασω στη σχολη αστρονομιας.Απο που μπορω να παω και τι χρειαζεται απο μαθηματα και απο μορια.Παρακαλω οποιος ξερει ας μου πει :) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
8
Μήνυμα #119706 από Verus στις 20 Απριλίου 2013, 11:51πμ
μέλος από: 30/12/2010 μηνύματα: 504 0 |
Αποδεκτή απάντησηλοιπόν, σχολή αστρονομίας δεν υπάρχει. η αστρονομία είναι κλάδος της φυσικής, κατά συνέπεια, πρέπει να μπεις στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα της φυσικής (είναι περίπου 16.000 μόρια).από ΕΠΑΛ μπορείς να δώσεις πανελλήνιες, ωστόσο μπορείς να μπεις μόνο σε TEI. Κατά συνέπεια πρέπει να εγγραφείς σε Γενικό λύκειο, και στη δευτέρα λυκείου να διαλέξεις θετική κατεύθυνση (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, έκθεση και επιλογή) ή τεχνολογική κατεύθυνση (μαθηματικά, φυσική, προγραμματισμό, ΑΟΔΕ, έκθεση και επιλογή). |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #119712 από aglina στις 20 Απριλίου 2013, 2:45μμ
μέλος από: 7/12/2012 μηνύματα: 667 0 |
Απο επαλ μπορεις να περασεις κ πανεπιστιμιο!! Αν πας επαλ στην 3 λυκιου θα επιλεξεις αν θες να δωσεις με 4 μαθηματα ή 6 μαθηματα Με τα 4 μαθηματα μπορεις να περασεις μονο σε τει. Τα μαθηματα ειναι 2 μαθηματικα κ αλλο ενα αλλα δεν θυμαμε ποιο ενω τα αλλα 2 ειναι απο ιδικοτιτα που θα εχεις διαλεξει. Με τα 6 μαθηματα μπορεις να μπεις σε τει κ σε πανεπιστιμιο 4 μαθηματα βασικα (δεν ξερω ποια ειναι) κ 2 ισικοτιτας. Τωρα για την συγγικριμενη σχολη δεν ξερω τι σε συμφερει περισσοτερο. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #119721 από petros9 στις 20 Απριλίου 2013, 10:22μμ
ευχαριστω χρησιμες και οι δυο απντησεις.Παιδια απογοητευτικα.Ηλπιζα να μπορεσω να κανω αυτο πουθελω με το πολυ 12.000 μορια.16.000 δισκολο μιας και ξερω τον εαυτο μου :(αλλα μπορω ¨) θα δω |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #119725 από Verus στις 21 Απριλίου 2013, 1:11πμ
μην αγχώνεσαι. με ένα καλό βαθμό στο ΑΟΔΕ, την επιλογή και τον προγραμματισμό (που είναι σχετικά έυκολα), μια μέτρια έκθεση και βάση στα άλλα δύο, μαζεύονται 15-16 χιλιάδες μόρια |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #119727 από petros9 στις 21 Απριλίου 2013, 7:27πμ
λοιπον τωρα μου αναπτερωσες το ηθικο :P λοιπον απο ΑΟΔΕ πιστευω οτι καταφερνω αρκετα μιας και περσι εδινε πανελλαδικες ενας φιλος μου και διαβαζαμε μαζι και μου φανηκε αρκετα λογικο και ευκολο μαθημα.Επιλογη δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι μηπως μπορεις να το εξηγεισεις περαιτερω? Στον προγραμματισμο το εχω για πλακα χΔ μιας και το κυριωτερο χομπυ μου ειναι οι υπολογιστες και ηδη ενδιαφερομαι για προγραμματισμο και θα αρχισω να μαθαινω python μαζι με τον πατερα μου.(ειναι οικογενοιακο το χαρισμα χΔ)στην εκθεση ενα πραμα θα σου πω.Στην ταξη η καθηγητρια της γλωσσας με φωναζει μικρε δημοσιογραφε :) Σοβαρα.Μαθηματικα και φυσικη ειναι λιγο περιπλοκο το θεμα.Ολοι μου λενε οτι εχω μαθηματικο μυαλο αλλα στο γυμνασιο δεν διαβαζα καθολου με αποτελεσμα να μου φαινονται δυσκολα.Σε αυτα που δεν χρειαζονται θεωριες πεταω.Φυσικη τα καταφερνω αρκετα καλα μιας και εχω διαβασει πολλα εξωσχωλικα βιβλια σχετικα.Μεχρι τωρα οτι ρωταει στη φθσικη το ξερω.Με τους νομους τα σκατωσα λιγο αλλα με καλη επαναληψη αυτα επανορθονωνται.Ποια ειναι η γνωμη σου? Υ.Γ Sorry για το μεγαλο κειμενο =) |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #119734 από Verus στις 21 Απριλίου 2013, 1:16μμ
τι να σου πω, δεν ξέρω λεπτομέρειες για το ΑΟΔΕ καθώς εγώ δίνω από θετική κατεύθυνση. κάτι με διοίκηση επιχειρήσεων έχει να κάνει πάντως. είναι κυρίως θεωρητικό μάθημα και αν το διαβάσεις πολύ καλά, θα γράψεις πάνω από 18. το ίδιο και στον προγραμματισμό. τα μαθηματικά, αν δε τα 'χεις πάρει με τη σειρά, δε σώζονται εύκολα, οπότε κοίταξε να δώσεις έμφαση εκεί. η φυσική πάλι, μη σε αγχώνει. θα δεις και μόνος σου στην 3η λυκείου ότι η φυσική κατεύθυνσης δεν έχει καμία σχέση με τη φυσική που έκανες τόσα χρόνια στο σχολείο. με λίγα λόγια, είναι καινούρια πράγματα, άρα δεν χρειάζεται τόσο να στηριχτείς στις γνώσεις σου από προηγούμενες τάξεις. είναι βέβαια αρκετά δύσκολα, οπότε πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου. γενικά, είναι νωρίς ακόμη για να αγχώνεσαι για τα μαθήματα της 3ης. στο μόνο που πρέπει να δώσεις βάση από τώρα, είναι τα μαθηματικά, που είναι αρκετά ζόρικα και πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις τα βασικά (ταυτότητες, παραγοντοποίηση, τριώνυμα, κωνικές τομές απ'τη β λυκείου και τα σχετικά). |
προφίλάλλα...˵quote˶ |