Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μεγάλες στιγμές της αρχαιότητας: Διαφημίσεις τσιγάρων παντού. Το κάπνισμα να θεωρείται μαγκιά και απόλαυση και όχι όπως τώρα ντροπή κι αδυναμία.
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου

Η σχεση μου με τη γυμναστικη

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #119495 από defactoboy στις 10 Απριλίου 2013, 4:24πμ

defactoboy

μέλος από: 10/4/2013
Θα σας μιλησω για τη σχεση μου με τη γυμναστικη αντιπροσωποι.
Δεν ειμαι φαν της γυμναστικης καταρχην. Αυτο ας γινει σαφες.
Φετος ειπα οτι θα κανω γυμναστικη κανονικα και τακτικα. Πηγα γραφτηκα για ενα χρονο. Εδωσα 200 ευρω. Στην αρχη πηγαινα συχνα. Μετα μια στο τοσο. Μετα σχεδον καθολου και μετα καθολου.

Μετα απο μηνες το επιασα ξανα. Ειπα στη γυμναστρια να μου φτιαξει ενα προγραμμα. Της ειπα οτι θελω να γυμνασω κυριως ποδια και κοιλια αλλα αυτη μου ειπε οτι καλο θα ειναι να γυμνασω ολα τα μερη του σωματος. Τεσπα, εκανα το προγραμμα αυτο αλλα το βαρεθηκα. Ειναι πολυ βαρετα τα οργανα. Στην αρχη εκανα 10 λεπτα ελλειπτικο και ολα τα οργανα. Πολυ βαρετο. Δεν εβλεπα την ωρα να τελειωσω να φυγω.

Σημερα αποφασισα να κανω 20 λεπτα. Μετα πηγα να κανω τα οργανα αλλα δεν αντεξα και αποφασισα να μην τα κανω ολα. Πηγα σε ενα κυριο γυμναστη και τον λεω οτι και καλα επειδη δεν εχω πολυ χρονο θελω να κανω μονο ποδια και κοιλιακους και αυτος με λεει ενταξει. Ετσι θα κανω 20 λεπτα ελλειπτικο ποδια και κοιλιακους. Σιγα μην τρωω τοση ωρα στο γυμναστηριο.

Ειναι και το αλλο ομως. Η διαδικασια. Να πας μεχρι εκει, να αλλαξεις στο αποδυτηριο, μετα να κανεις ντουζ, αν πας σαουνα κανεις ντουζ και πριν και μετα, να ντυθεις, να παρεις τα πραγματα σου κτλ κτλ. Βαριεμαι πολυ.

Σημερα εκανα σαουνα. Φαση εχει αλλα και αυτο μου τρωει χρονο. Να γδυθω, να βαλω μαγιο και παντοφλες, ντουζ, μετα παλι να ντυθω...Αποφασισα λοιπον να μην ξαναπαω σαουνα και να μην πηγαινω καν στα αποδυτηρια. Θα κανω ελλειπτικο 20 λεπτα, μετα ασκησεις για ποδια και κοιλιακους και τελος.

12 λεπτα να παω γυμναστηριο, 12 να γυρισω, 24. 20 λεπτα ελλειπτικο 44. Και αλλα 16 λεπτα τα οργανα 1 ωρα. Σιγα μην κατσω παραπανω.

Πως σας φαινεται η αποφαση μου;
Ποια η δικη σας σχεση με τη γυμναστικη;

ΥΓ.Θα προτιμουσα να κανω γυμναστικη στο σπιτι παντως. Να εχω ενα καλο ελλειπτικο και να κανω μερικες ασκησεις οπως κοιλιακους στο σπιτι. Βαριεμαι το γυμναστηριο.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #119498 από Nicolas στις 10 Απριλίου 2013, 2:20μμ

Nicolas

Εικονίδιο
μέλος από: 26/4/2007
Εγω λοιπον γυμναζομαι συνολο 10 χρονια. Προσωπικα δουλευω στο εξωτερικο τουλαχιστον 11 ωρες τη μερα και σε πληροφορω οτι δεν βλεπω την ωρα να παω γυμναστηριο.

Στο γυμναστηριο πρεπει να εχεις στοχο..τι θελεις να κανεις και γιατι θελεις να το κανεις.

Απο ολοκληρη τη φυσικη κατασταση μας το 70% ειναι η διατροφη και 30% η σωστη γυμναστικη.

Περναω σε εσενα

1) Αν θελεις να κανεις κατι, κανε το σωστα αλλιως μην το κανεις καθολου. Καθισε στον καναπε σου.
2) Αν βαριεσαι τοτε να καθισεις στον καναπε σου και παλι.
3) Αν η διατροφη σου ειναι mcdonalds, σουβλακια, ζαχαρη, τηγανιτα, ψωμια κτλ. τοτε να για αλλη μια φορα καθισε στον καναπε σου και μην σκοτιζεσαι.
4) Ακομα κι αν κανεις ελλειπτικο στο σπιτι και 1 εκατομυριο κοιλιακους δεν θα τους δεις ποτε εκτος αν φτιαξεις και τη διατροφη σου, συνεπως το καλυτερο μερος για να μην κουραζεσαι το γνωριζεις ηδη στο εχω αναφερει.

Στην τελικη η αποψη μου ειναι απλη για ολους, οσοι δεν εχουν ενα συγκεκριμενο στοχο στο γυμναστηριο (πχ. κοιλιακους, πχ. δυναμη, πχ. body building, πχ. υγεια και αεροβιες ασκησεις, να χασουν βαρος) και την πειθαρχια για πιασουν τον στοχο τους, τοτε καλα ειναι να κρατανε τα χρηματα τους και να μην κοροιδευουν τον εαυτο τους οτι πηγαινουν γυμναστηριο και κατι κανουν.

Την πρωτη χρονια που ειχα παει γυμναστηριο θυμαμαι ετρωγα οτι να ναι καποια στιγμη στους 8 μηνες ειπα τον γυμναστη τι θα γινει ρε γαμωτο ακολουθω το προγραμμα και δεν βλεπω διαφορα στο σωμα οκ περα απο δυναμη και μου ειπε...70% ειναι τι τρως μου λεει παρε αυτη τη διατροφη, ειναι δυσκολη στην αρχη αλλα το αποτελεσμα θα μετρησει...ετσι βγηκα με κοιλιακους πρωτη φορα στην ζωη μου στην παραλια. Κι απο τοτε εμαθα...και εφτασα πλεον να παιζω με διατροφες που εχουν αλλες επιπτωσεις στις ορμονες του σωματος για ακομα καλυτερα αποτελεσματα (π.χ. διατροφη για να αυξησεις την ευαισθησια των μυων στην ινσουλινη κ.α.)

προφίλάλλα...˵quote˶
6
Μήνυμα #119501 από pantelis20 στις 10 Απριλίου 2013, 4:05μμ

pantelis20

Εικονίδιο
μέλος από: 9/4/2010

Αποδεκτή απάντηση

Εγώ βαριόμουν την γυμναστική μέχρι τα 18 όπου και γράφτηκα γυμναστήριο.
Μου άρεσε η όλη φάση αλλά και εγώ μοιραία βαρέθηκα. Όχι την γυμναστική αλλά τον χώρο και τους ανθρώπους. Πήγαινα περίπου 6 μήνες και ακολουθούσα όλο το πρόγραμμα και ναι ήθελε χρόνο.

Μετά συνέχισα σπίτι.
Μετά από κανα χρόνο ξαναγράφτηκα γιατί σπίτι δεν κάλυπτα όλο το εύρος ασκήσεων.
Μετά από λίγο όμως ξαναβαρέθηκα. Είναι διάφορα που με ενοχλούν στο γυμναστήριο. Το καλό είναι πως αν πας γυμναστήριο τότε ΘΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΣ.

Η γυμναστική στο σπίτι θέλει τεράστια πειθαρχία.
Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Nicolas.
Η γυμναστική μόνο με διατροφή θα δείξει.
Εγώ προσωπικά δε το κάνω για να δείξω αλλά για υγεία-ευεξία.

Και ούτε κάνω τις καρναβαλίες που κάνουν άλλοι δηλαδή ξεσκίζομαι στο διάδρομο αλλά όλη την υπόλοιπη μέρα δε κουνάω κώλο. Παίρνω ασανσερ για 2 ορόφους και αυτοκίνητο για να πάω ως το περίπτερο.

Εγώ πλέον γουστάρω την γυμναστική. Γυμνάζομαι στο σπίτι αφού πλέον προμηθεύτικα τα απαραίτητα και προσάρμωσα το πρόγραμμα στα ολίγα που κατάφερα να προμηθευτώ (ποδήλατο, βάρη, μπάρα, στρώμα, μονοζυγο) αλλά και την υπόλοιπη μέρα εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για γυμναστική όπως σκάλες ή περπάτημα γιατί ξέρεις ότι το κάνεις για σένα.

Δε το κάνεις για να γουστάρουν οι γκόμενες (ναι το κάνεις και για αυτό) αλλά μόλις δεις τα οφέλη που σου δίνει θα το κάνεις κυρίως για σένα. Γιατί πριν δεις αποτέλεσμα στον καθρέπτη, θα το καταλάβεις στο σώμα σου και στην ευεξία.

Φυσικά όλα αυτά μαζί με διατροφή.
Αλλά τίποτα δε γίνεται ψυχαναγκαστικά. Αν κάτι δε σου αρέσει απλά δεν θα πετύχει. Αν δε βρεις ισχυρό κίνητρο τότε ή θα το κάνεις χάλια και με μισή καρδιά Ή θα βρεις την άλλη λύση δηλαδή τα χάπια.

Αν θες να κάνεις γυμναστική για να δείξεις κοιλιακούς και να γουστάρει η γκόμενα τότε άστο δεν είναι γυμναστική.
Η γυμνάζεις συμμετρικά όλο το σώμα (γιατί έτσι είναι το σωστό όχι γιατί είμαστε ανώμαλοι ή κακοί άνθρωποι) ή δε γυμνάζεις τίποτα.

Γιατί αν γυμνάζεις μεμονωμένους μυς κάνεις περισσότερη ζημια και ανισορροπία παρά καλό.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #119512 από defactoboy στις 11 Απριλίου 2013, 3:04πμ

defactoboy

ποια ειναι αυτα τα διαφορα που σε ενοχλουν στο γυμναστηριο;
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #119601 από giannisefoa στις 14 Απριλίου 2013, 5:41μμ

giannisefoa

μέλος από: 6/5/2009
Εγώ φίλε μου παίζω μπασκετ και κάθε φορά δεν βλέπω την ώρα για να πάω προπόνηση!Όσο για τις ασκήσεις κάνω έξτρα γυμναστική για τα πόδια κυρίως(αλτικότητα,εκρηκτικότητα) και το ευχαριστιέμαι πάρα πολύ!!!!Κάνω σκοινάκι,τρεξίματα(σε στάδια,δρόμο κτλ) και μέσα στο σπίτι για τον κορμό μονόζυγο,κάμψεις και κανέναν κοιλιακό...Η αλήθεια είναι πως μετά από κάποιους τραυματισμούς δεν είχα πολύ όρεξη(πχ είχα να πάω προπόνηση 2 μήνες) αλλά μετά την πρώτη βδομάδα επανήλθα σε φάση να γουστάρω τρελά!!!!!!Δεν είναι ανάγκη να πας γυμναστήριο,κι αν το βλέπεις ως αγγαρεία απλά άστο γιατί θα το μισήσεις...Κάνε κάτι που σε ευχαριστεί...Παίξε μπάλα ή μπασκετ με φίλους,πήγαινε σε ένα στάδιο και τρέχα τώρα που άνοιξε ο καιρός...Ή απλά επικεντρώσου στον στόχο σου είτε είναι σώμα για σένα είτε για να ρίξεις γκόμενες ή για οτιδήποτε...Αν εξαιρέσεις την αερόβια γυμναστική τις στατικές ασκήσεις τις βαριέμαι...Όταν πάω και κάνω πόδια σκέφοτμαι πως σε 2 μήνες θα πηδάω πιο ψηλά και γι αυτό δεν χάνω την συγκέντρωση στον στόχο...Κάνε κι εσύ κάτι τέτοιο ή πήγαινε με κανέναν φίλο που ξέρεις ότι θα είναι συνεπής...
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #119668 από defactoboy στις 18 Απριλίου 2013, 6:40μμ

defactoboy

μου αρεσει το ελλειπτικο απο τη μια αλλα ειναι κ κουραστικο και βαρετο απο την αλλη.
δεν ξερω. δε μπορω να αποφασισω αντιπροσωποι.
την τελευταια φορα πηγα και μαλιστα 1 τα μεσανυχτα καθως ειναι ανοιχτο ολο το 24ωρο, εκανα 10 λεπτα ελλειπτικο και δεν αντεξα παραπανω και εφυγα.
Και ειπα πως "τελος το γυμναστηριο". Δε θα ξαναπατησω το ποδι μου εδω, σκεφτηκα. Αλλωστε τι νοημα εχει να πηγαινω για να κανω μονο 10 λεπτα ελλειπτικο;
Αλλα τωρα το ξανασκεφτομαι...
Εχω ενα φιλο που λεει οτι θα με δειξει να κανω ασκησεις στο σπιτι και πως αντι για ελλειπτικο μπορω να κανω τρεξιμο...
Αλλα και παλι δε μπορω να αποφασισω.
Εσεις τι λετε ωστοσο;
Και δε μου εφταναν ολα τα αλλα με εδιωξαν και απο την πρακτικη επειδη δεν πατησα το ποδι μου 2 μερες εκει...τους λεω πως θα ειμαι συνεπης απο δω και στο εξης αλλα ηταν ανενδοτοι και τωρα ψαχνω να βρω αλλου να κανω πρακτικη.
Ουφ...
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login