Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Φτύσε καλλιτεχνικά
Εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Εντός του σκύλου είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσει κανείς.
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Περί Linux...

Σελ. 2
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #35080 από LeonHeart στις 06 Ιουνίου 2006, 2:59μμ

LeonHeart

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 16/5/2006
Προς Webmaster,
Πήρα τελικά ένα ethernet DSL modem και το SuSE 10.1 που έχω εγκαταστήσει το
βλέπει χωρίς κανένα πρόβλημα (σαν συσκευή δικτύου εννοώ)
Είναι της Thomson το SpeedTouch 536.
Το ξέρει, έχεις ακούσει τίποτα για αυτό ή τσάμπα έδωσα τα λεφτά μου;
Περιμένω απάντησή σου....
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35277 από deathsinger... στις 09 Ιουλίου 2006, 3:54μμ

deathsinger...

μέλος από: 5/7/2006
Leonheart επειδή θέλω να απαλλαγώ και γω από τα πολύχρωμα μπιχλιμπίδια της microsoft, για πες μου....είχες ξαναασχολείθει με linux? είσαι ευχαριστημένος απο το suse10.1? Επίσης που το βρήκες? το κατέβασες απο κάπου?
Επίσης το suse 10.1 πόσα cd είναι? [πόσα mb γιατι στο limewire (ένα downloader program) βλέπω suse 10.1 GM i386 cd1 kai cd2 mexri cd4 ftanei......]
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35280 από F.U.B.A.R στις 10 Ιουλίου 2006, 2:54πμ

F.U.B.A.R

μέλος από: 1/12/2005
Απο εδώ θα τα κατεβάσεις --» http://en.opensuse.org/Released_Version.
Δύο εκδόσεις ή ενα DVD ή σε 5 CD. Μέσω direct download ή μέσω torrent.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35281 από LeonHeart στις 10 Ιουλίου 2006, 11:40πμ

LeonHeart

Εικονίδιο
banned
deathsinger,

Δεν μπορώ να πω πως έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το Linux, όμως έχω μάθει κάποια βασικά πράγματα. Δεν κάνω όμως πλήρη αλλαγή στο σύστημά μου για ένα και μόνο λόγο: Δεν μπορείς να βρεις ορισμένα προγράμματα τα οποία στα Windows θεωρούνται αυτονόητα (πχ προγράμματα συμπίεσης DVD όπως το CloneDVD2 της Slysoft δεν κυκλοφορούν, ένα πρόγραμμα που βρήκα DVD:::Rip (νομίζω) έχει τόσα dependances που σου σπάει τα νεύρα μέχρι να το βάλεις να λειτουργήσει) Όσο αφορά το SuSE 10.1 το οποίο έχω δουλέψει αρκετά σε KDE μπορώ να πω πως είναι πάρα πολύ καλό, είναι ότι πρέπει για κάποιον αρχάριο στο Linux έχει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων και κέντρο βοήθειας στο οποίο μπορείς να βρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Όσο αφορά που το βρήκα, πρέπει να σου πω πως το κατέβασα από τα κεντρικά της Novell (το URL που έδωσε ο φίλος μας F.U.B.A.R).

Ελπίζω να βοήθησα...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35286 από deathsinger... στις 10 Ιουλίου 2006, 8:37μμ

deathsinger...

Αναφορά: (F.U.B.A.R@10 Ιουλίου 2006)
Απο εδώ θα τα κατεβάσεις --» http://en.opensuse.org/Released_Version.
Δύο εκδόσεις ή ενα DVD ή σε 5 CD. Μέσω direct download ή μέσω torrent.

Σε ευχαρστώ πάρα πολύ αλλα έχω μια απορία...εκει που λέει να διαλέξεις x86 ή x64 εχει κάπου μια επιλογή που λεει x86-x64 (κοίτα εδώ..)

Architecture       CD 1       CD 2       CD 3       CD 4       CD 5       Addon
Torrent      Torrent      Torrent
x86      
x86-64      
   Εγώ έχω cpu amd sempron 3000 1.6ghz manilla....να κατεβάσώ εκεί που λέει x86-x64?
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35292 από F.U.B.A.R στις 11 Ιουλίου 2006, 11:54πμ

F.U.B.A.R

μέλος από: 1/12/2005
Στην ίδια σελίδα στα εξηγεί όλα. Αν δείς λιγο παραπάνω απο το σημείο που λές αναφέρει
Αναφορά: Choose the Architecture

x86

This architecture supports the following processors:

* Intel Pentium 1-4, Celeron, 32bit Xeon, Celeron D
    * AMD K6, Duron, Athlon, Athlon XP, Athlon MP, Sempron

x86-64

This architecture supports the following processors:

* AMD Opteron, Athlon 64, AMD Athlon 64 X2, Sempron 64, Turion 64
    * Intel Xeon, Xeon MP, Pentium 4 Extreme Edition, Pentium D
    * Processors based on AMD's AMD64 & Intel's EM64T (Intel's implementation of AMD64)

Επομένως εσύ χρειάζεσαι την έκδοση x86 (οι εκδόσεις x86-64 είναι για τους επεξεργαστές 64bit).
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35298 από deathsinger... στις 11 Ιουλίου 2006, 11:04μμ

deathsinger...

Αναφορά: (LeonHeart@10 Ιουλίου 2006)deathsinger,

Δεν μπορώ να πω πως έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το Linux, όμως έχω μάθει κάποια βασικά πράγματα. Δεν κάνω όμως πλήρη αλλαγή στο σύστημά μου....

leonheart μου εξηγείς λίγο το "δεν κάνω πλήρη αλλαγή στο συστημά μου"? δηλαδή? έχεις στον ένα δίσκο τα suse 10.1 και στον άλλο δίσκο π.χ τα mp3 σου σε NTFS? και κάτι άλλο.....σε τί γλώσσα θα το κατεβάσει?
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35300 από LeonHeart στις 11 Ιουλίου 2006, 11:44μμ

LeonHeart

Εικονίδιο
banned
Κοίτα όταν λέω δεν κάνω πλήρη αλλαγή στο σύστημά μου εννοώ πως στον ίδιο δίσκο έχω και Linux και Windows επειδή όπως σου είπα ενώ κάποια προγράμματα είναι υπερβολικά κοινά στα Windows στο Linux είναι ακόμη υπό ανάπτυξη (πχ αναπαραγωγή ή συμπίεση δίσκων DVD Video)
Τώρα όσο αφορά τη γλώσσα, τα CD ή αν κατεβάσεις το DVD έχουν όλες τις επίσημες γλώσσες μέσα. Οπότε αν θες Ελληνικά πχ, από τη στιγμή που είναι επίσημη γλώσσα περιέχεται. Μια συμβουλή μόνο, μην εγκαταστήσεις το σύστημά σου στα Ελληνικά γιατί θα έχεις κάποια προβλήματα συμβατότητας με ορισμένα προγράμματα και εκτός αυτού δεν είναι πλήρως μεταφρασμένο, δηλαδή ακόμη και στο ίδιο πρόγραμμα θα παρατηρήσεις να υπάρχουν μενού ή εντολές που θα είναι στα αγγλικά ενώ παράλληλα άλλα θα είναι στα ελληνικά.

Αν θελήσεις κατι άλλο απλά πες το....
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35301 από deathsinger... στις 12 Ιουλίου 2006, 2:05πμ

deathsinger...

Αναφορά: (LeonHeart@11 Ιουλίου 2006)Κοίτα όταν λέω δεν κάνω πλήρη αλλαγή στο σύστημά μου εννοώ πως στον ίδιο δίσκο έχω και Linux και Windows....

Δηλαδή έχεις βάλει τα linux "πάνω" στα windows? τα linux δουλεύουνε σε NTFS partitions? Για εξήξησε μου λίγο....εγώ τώρα κατεβάζω τα suse 10.1 (το dvd 3,49gb) και θα τα βάλω άυριο μάλλον.....θα bootάρω κανονικά από το dvd έτσι? σαν να έκανα εγκατάσταση windows????
προφίλάλλα...
Μήνυμα #35307 από LeonHeart στις 12 Ιουλίου 2006, 1:28μμ

LeonHeart

Εικονίδιο
banned
Κοίτα, κοίτα
To Linux πρώτα απ' όλα δεν χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία διαμόρφωσης δίσκων με τα Windows. Τα Windows έχουν το NTFS ενώ το Linux συνήθως το Extended-3. Οπότε στο ίδιο Partition Windows και Linux δεν γίνεται. Αυτό που έχω κάνει είναι το εξής, στο ίδιο δίσκο έχω σ'ένα NTFS Partition τα Windows και σ' ένα Extended-3 το Linux. Έτσι (με την προϋπόθεση ότι θα έχεις εγκαταστήσει τον BootLoader του Linux [LILO ή GRUB]) μπορείς να έχεις δύο λειτουργικά σ' ένα δίσκο. Βέβαια αυτό γίνεται και Windows με Windows αλλά δεν το συναντάς συχνά.
Τώρα όσο αφορά την εγκατάσταση, επειδή βλέπω πως δεν ξέρεις πράγματα που για το Linux θεωρούνται βασικά θα σου πρότινα να φωνάξεις, αν έχεις, κάποιον γνωστό σου που να έχει ασχολιθεί με Linux στο παρελθόν. Η εγκατάστασή τους δεν είναι όπως των Windows , boot απο το CD περνάει κάποια αρχεία και τέλος. Εδώ θα πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω από το να κάνεις απλά εγκατάσταση το λειτουργικό: Θα πρέπει να επιλέξεις πακέτα, θα πρέπει να ρυθμίσεις τις συσκευές, και αυτό πίστεψε με δεν είναι και τόσο εύκολο για κάποιον αρχάριο (κάτι λάθος μπορεί να κάνει μια συσκευή σου να δυσλειτουργεί ή και να μην λειτουργεί καθόλου). Πάντως όμως αυτό που λές, βάζω το DVD και κάνω Boot ισχύει.
Αυτά από εμένα για τώρα. Μια τελευταία συμβουλή: Για αρχή σαν διαχειριστή παραθύρων προτίμησε τον KDE για εμένα είναι ο πιο φιλικός προς τον χρήστη.
Τώρα πάλι αν δεν ξέρεις τί είναι ο διαχειριστής παραθύρων, αυτό που σου είπα πριν (να φωνάξεις, αν έχεις, κάποιον γνωστό σου που να έχει ασχολιθεί με Linux στο παρελθόν) πλέον γίνεται επιτακτική ανάγκη.
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login