Σπουδές στο εξωτερικό
Σελ. 2
Μήνυμα #112781 από thaumastis στις 19 Νοεμβρίου 2012, 10:42μμ
![]() |
tourism management σπουδαζω. κανονικα χρειαζεσαι καπου στο 400 το μηνα.αν κανεις φυσιολογικα και μετρημενα εξοδα.και τις μπυρες σου θα πιεις και ολα. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112791 από pantelis20 στις 20 Νοεμβρίου 2012, 4:54πμ
![]() |
Να υποθέσω ότι τα δάνεια που δίνει το αγγλικό κράτος για σπουδές είναι μόνο για τα δίδακτρα. Από ότι λες ένα 400άρι το θέλεις πάλι. Γενικά εκτός αυτών που σου κάλυψε το δάνειο πόσα θες το μήνα για φαγητό, μεταφορές, ενοίκιο (αν πληρώνεις) κτλ; |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112810 από olaf στις 20 Νοεμβρίου 2012, 6:07μμ
http://www.universal.edu.gr/index.php/component/content/article/24-studies/143-2012-10-11-18-34-11 βρηκα αυτο το πανεπιστημιο και θα θελα να μου πεις τη γνωμη σου και αν το εγκρινεις.. σε ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ.. θα θελα κ αλλες γνωμες | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112820 από thaumastis στις 20 Νοεμβρίου 2012, 8:57μμ
![]() |
μια χαρα ειναι το πανεπιστημιο. θα σου προτεινα βεβαια να κανεις και λιγακι προετοιμασια(foundation αν εχεισ ακουστα) αυτο το χρονο και να φυγεις απο σεπτεμβρη.εμενα τουλαχιστον με βοηθησε πολυ.αν δεν γουσταρεις δεν το κανεις, θα τα ξανακουσεις ετσι και αλλιως.οι σπυδες στην αγγλια τουλαχιστον ειναι μοναδικη εμπειρια που θα μας ωφελησει πολυ στο μελλον επαγγελματικα αλλα και πνευματικα. προσπαθηστε να ξεκολλησετε απο την ελληνικη παρακμη και ανοιξτε οριζοντες. οσον αφορα τα δανεια και τα χρηματα ακουστε πως εχει η ιστορια. απο περσι νομιζω τα πανεπιστημια ανεβασαν τα διδακτρα(για αυτο και ολος ο χαμος που υπηρξε στους δρομους της αγγλιας απο φοιτητες).ετσι απο τωρα τα διδακτρα ειναι 9000 λιρες.Το αγγλικο κρατος δινει τα 6 χιλιαρικα για καθε φοιτητη.Αρα μας μενουν 3 χιλιαδες τα οποια πρεπει να πληρωθουν.εδω ερχεται το δανειο το οποιο περνουν ολοι οι φοιτητες το οποιο ειναι 9 χιλιαρικα (και για τα τρια χρονια σπουδων δηλαδη).σε μαθηματα οπως ιατρικη που σε μερικα πανεπιστημια ειναι 4 χρονια το δανειο σε καλυπτει αναλογα.Προσοχη ομως οπως ειπε ο pantelis20 το δανειο καλυπτει μονο τα διδακτρα.τα εξοδα του φοιτητη(φαγητο,ποτα κλπ)ειναι δικο του προβλημα.εγω οπως ειπα χρειαζομαι περιπου 400 λιρες το μηνα,μπορει και λιγοτερα και την βγαζω ανετα. εγω τωρα ειμαι σε εστια...απο του χρονου που θα πιασω σπιτι με 5 παιδια οι τιμες ειναι περιπου 350 λιρες το μηνα στην περιοχη που ειμαι. αυτα απο εμενα ελπιζω να σας καλυψα.ο,τι αλλο θελετε πειτε μου |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112822 από Rossonero στις 20 Νοεμβρίου 2012, 9:23μμ
![]() |
@thaumastis Εχω μερικες αποριες που ισως μου λυσεις...λοιπον αρχικα για να πας σε καποιο πανεπιστημιο στην αγγλικα τι χρειαζεσαι(π.χ πρεπει να εχεις τελειωσει το σχολειο με καλο βαθμο? η απλα οταν τελειωσεις το σχολειο μπορεις να πας ετσι?)δευτερον,οταν αποφοιτησεις τι γινεται?εχεις σιγουρη δουλεια εκει στην αγγλια?Τα διδακτρα ειναι ολα πληρομενα απο το αγγλικο κρατος?διαβασα αυτα που εγραψες παρα πανω απλος χρειαζομαι λιγες διευκρινισεις..θα το εκτιμουσα πολυ εαν μου ελυνες τις αποριες.. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112826 από thaumastis στις 20 Νοεμβρίου 2012, 10:48μμ
![]() |
οταν πας να κανεις την αιτηση σου για πανεπηστημιο στην αγγλια εχεις δικαιωμα να διαλεξεις 5.στελνεις τις αιτησεις σου και αυτα σου απαντανε οτι θα σε δεχτουν με ορους.οι οροι αυτοι περιλαμβανουν βαθμο απολυτηριου κλπ.εγω για παραδειγμα εβγαλα απολυτηριο 19 χωρις παννεληνιες και με δεχτηκαν μαζι με υποτροφια 2000 λιρων. τα πανεπηστημια στην αγγλια ειναι το αντιθετο με αυτα της ελλαδας.στην ελλαδα ειναι δυσκολο να μπεις, υπερβολικα ευκολο ομως να βγεις.στην αγγλια μπενεις σχετικα ευκολα και αναλογα με το πανεπηστημιο αλλα δυστυχως βγαινεις αρκετα δυσκολα. οσον αφορα το εππαγελμα τιποτα δεν ειναι σιγουρο πουθενα φιλε αυτον τον καιρο.ετσι ειναι.αλλα σιγουρα εχεις πολυ περισσοτερες πιθανοτητες εξω παρα στην ελλαδα οπου παιζουν πρωταρχικο ρολο τα μεσα. τελος οπως ανεφερα και στο προηγουμενο comment το δανειο καλυπτει μονο τα διδακτρα.το δανειο αυτο το ξεππληρωνεις οταν βρεις δουλεια αν βρεις δουλεια και λιγο λιγο. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112829 από Rossonero στις 20 Νοεμβρίου 2012, 11:02μμ
![]() |
Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου...με βοηθησες αρκετα αλλα εχω μια ακομα ερωτηση...σαν ιδεα μου φαινεται τελεια να παω να σπουδασω αγγλια βασικα απο μικρος σκεφτομουν να παω εξωτερικο για σπουδες..το θεμα ειναι ομως οτι δεν ειμαι καλος μαθητης(δευτερα λυκειου παω και βγαζω 12-14 σε γενικο λυκειο)και καπου εδω ρωταω υπαρχουν πανεπιστημια η αλλες σχολες τελος παντων που μπορεις να πας με τετοιο βαθμο για την αγγλια μιλαμε παντα.. |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112832 από Evelyn στις 20 Νοεμβρίου 2012, 11:08μμ
εμένα σπούδασε ο αδερφός μου USA και τώρα κάνει το διδακτορικό του USA παλι και σπουδάζει η αδερφή μου Γερμανία, εξαρταται τι θελει να σπουδασει ο καθενας και το κυρος του πανεπιστημιου + υποτροφίες που μπορεί να πάρει ο καθε μαθητης κτλ. | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112870 από olaf στις 21 Νοεμβρίου 2012, 5:31μμ
μπορεις να μεινεις στην εστια ολα τα χρονια της φοιτησης σου? | |
προφίλάλλα...˵quote˶ |
Μήνυμα #112907 από thaumastis στις 22 Νοεμβρίου 2012, 3:07πμ
![]() |
μπορεις αλλα πρεπει να ειναι πολυ εξαιρετικος ο λογος. δυσκολα παντως |
προφίλάλλα...˵quote˶ |