Μήνυμα στις 5/5/2021 στις 13:31 @Sex
Κάποια στιγμή μπορεί να είχα αναφερθεί σε παλαιότερα μηνύματά μου (εν μέρει τουλάχιστον) σε κάποια προσωπικά βιώματα και προβληματισμούς, ωστόσο τις βαθύτερες αναλύσεις ίσως σε πιο ιδιωτική αν ήθελες συζήτηση. Και όπως ανέφερα και στο προηγούμενο, αν όχι τόσο τα δικά μου, τα δικά σου κυρίως μηνύματα (χωρίς να ξέρω πόσα έχεις ακόμα και στα τρώω με την συζήτηση) θα εξαντλούνταν σχετικά γρήγορα. Θα μπορούσα να πω ένα δύο πράγματα εδώ, αλλά για μία πιο διευκρινιστική συζήτηση με ευχέρια αν θέλεις κάποια στιγμή στο chat :)
Πήγαινε στο θέμα: Έχει σημασία το χρονικό διάστημα?
Μήνυμα στις 5/5/2021 στις 13:07 @Sex
Καταρχήν ευτυχώς που γράφουμε μεγάλα κείμενα και έτσι με έναν μήνυμα καταφέρνουμε να αναφέρουμε και να αναλύσουμε αρκετές σκέψεις. Γιατί αν τις μοιράζαμε σε μικρότερες παραγράφους μπορεί να γινόταν μία πιο παρεμβατική συζήτηση με περισσότερες ανταλλαγές απόψεων αλλά δεν θα μας έφταναν ούτε καν 1000 μηνύματα τα οποία σίγουρα δεν θα μας ήταν διαθέσιμα. (ωστόσο για κάτι τέτοιο υπάρχει και το chat εάν ποτέ χρειαστεί να υπάρξει χρήση). Any way, θα σταθώ σε αυτό το τελευταίο σχετικά με το πόσο συνηθισμένο μπορεί να είναι, απλά επειδή στο στενό μας περιβάλλον δεν έχει τύχει να γνωρίζουμε άτομα με τέτοιου είδους ανησυχίες, νομίζουμε ότι ήμαστε διαφορετικοί και ότι πρέπει αυτή την διαφορετικότητά μας θα πρέπει να την κρατάμε συνεχώς κρυμμένοι αν θέλουμε να ήμαστε αρεστοί στην κοινωνία. Στο σημείο αυτό να σου πω ότι και εγώ κατακλυζόμουν συνεχώς και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εσένα με τέτοιου είδους σκέψεις και όταν κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν πήγαινε άλλο, έκανα το βήμα. Θαρρώ πως είναι και η μόνη διαφορά μας καθώς και εγώ παρά το γεγονός ότι έκανα τον όποιο πειραματισμό μου, πέρα από μία φίλη (επίσης bisexual) την οποία γνώρισα επίσης σε κάποιο φόρουμ, έχω φροντίσει να μην το μάθει κανείς άλλος στο δικό μου περιβάλλον. Οπότε να ξέρεις ότι σε αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου δεν είσαι μόνοι ή έστω πολλοί λίγοι. Άλλωστε όπως λες το τέλος βέβαια αυτό το διαπίστωσες και εσύ εν μέρει. Υπάρχουν χιλιάδες ακόμα που θα μπορούσα να σου πω αλλά μία ότι τα μηνύματα λίγα, μία το ότι κάποια ίσως θα είναι καλύτερα να τα ανακαλύψεις και μόνη σου λέω να περιοριστώ :)
Πήγαινε στο θέμα: Έχει σημασία το χρονικό διάστημα?
Μήνυμα στις 5/5/2021 στις 11:54 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Γεια σου, (it’s me again) :D Αφού άφησα λίγο διάστημα μπας και πει και κάποιος άλλος την δική του άποψη γύρω από σεξουαλικό σου προσανατολισμό-προβληματισμό, διαπίστωσα ότι ίσως το ερώτημά σου να τους μπέρδεψε κάπως και για αυτό (ξανά λέω ίσως) να μην έχεις πάρει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση-άποψη. Ίσως βέβαια να τους μπέρδεψε (σε κάποιο βαθμό και μένα) το γεγονός ότι ενώ σε προηγούμενη αρχική τοποθέτησή σου μπορεί να μένεις σταθερή όσον αφορά το ότι αυτές οι σκέψεις να έχουν 1,5 χρόνο που ξεκίνησαν να μπαίνουν στο μυαλό σου, ωστόσο έδινες μία πιο περιστασιακή κατάσταση γύρω από το γεγονός ότι άρχισες να βλέπεις την προοπτική να είσαι λεσβία ή και bisexual το οποίο εν μέρει το όφειλες κυρίως σε κάποιου είδους αντίδραση εξαιτίας κάποιων αρνητικών εμπειριών που είχες σε προηγούμενες σχέσεις με αγόρια και το βιντεάκι που ανέφερες πως είδες στο τικ-τοκ να ήρθε σε ένα τόσο διαβολεμένο timing που να σου γέννησε από το πουθενά κάποιες τέτοιες σκέψεις. Αν και προσωπικά πιστεύω πως από το τίποτα δεν γεννιέται κάτι, υπήρχε από την αρχή κάπου καλά κρυμμένο το οποίο ή δεν τον έβλεπες, ή δεν ήθελες να το δεις και οι αρνητικές εμπειρίες να έδωσαν τροφή σε αυτές τις σκέψεις ώστε να σου πουν «χέι, είμαστε και εμείς εδώ, σταμάτα να κάνεις επιτέλους πως δεν υπάρχουμε». Σε αυτό όμως το νέο σου post διαπιστώνουμε ότι ίσως να το σκέφτεσαι παραπάνω από όσο ίσως και εσύ πίστευες και όσο περνάει ο καιρός αυτή η ανησυχία σου που καταβάθος μπορεί να είναι και επιθυμία να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Εκείνο βέβαια που δεν μπορούμε να ξέρουμε είναι το τι γενάει αυτήν την φρίκη μέσα σου στο σενάριο όχι μόνο να είσαι, αλλά και να ερωτευτείς κιόλας. Είναι οι οικογένειά σου; Είναι η κοινωνίας στην οποία ζεις; Είσαι εσύ η ίδια που μέχρι τώρα όπως λες έχεις πλάσει για σένα την εικόνα μίας «φυσιολογικής» οικογένειας με άντρα και παιδιά; Νομίζω σου είπα και τις προάλες ότι είναι κάπως νωρίς να σε βάλουν σε τόσο έντονους προβληματισμούς (σε βαθμό να χάνεις και τον ύπνο σου). Δεν θα πω παράλογο, γιατί ο καθένας έχει πάντα μία δική του λογική, μοναδική και πολλές φορές αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό κάποιοι άλλοι μπορεί να το θεωρούν λάθος και το αντίθετο. Πάντως κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι το λάθος δεν είναι οι επιλογές που μπορεί να παίρνουμε για την ζωή μας, το λάθος είναι να επιλέγουμε με βάση τι είναι σωστό για τους άλλους πνίγοντας τα δικά μας θέλω και επιθυμίες, πράγματα που κατά βάθος θα μας έκαναν πραγματικά ευτυχισμένα. Θα σου έλεγα ζήσε την ζωή σου με ότι σε ευχαριστεί (τώρα που μπορείς) και αν στο μέλλον νιώθεις ότι αυτό που νόμιζες ότι σε κάλυπτε στην δεδομένη χρονική στιγμή έχει πάψει να σε γεμίζει, κανείς δεν σου απαγορεύει να κάνεις στροφή στην ζωή σου. Το σίγουρο είναι πες δεν θα μετανιώσεις που το δοκίμασες. Όσον αφορά την κοινωνία; Θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία εφόσον θελήσεις να ανοιχτείς να μετρήσεις ποιοι αξίζουν να βρίσκονται πραγματικά κοντά σου και ποιοι στεκόντουσαν υποκριτικά. Αυτά καλή μου και εύχομαι να καταφέρεις να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις με κριτήριο πάντα το δικό σου καλό. Πήγαινε στο θέμα: Έχει σημασία το χρονικό διάστημα?
Μήνυμα στις 3/5/2021 στις 13:36 @Κλάψιμο
Αποδεκτή απάντηση:Καλώς όρισες στην παρέα του φάτσα. Καταρχήν είναι πολύ καλό νομίζω που δείχνεις να αντιλαμβάνεσαι ένα δύο πράγματα γύρω από εσένα. Όπως για παράδειγμα το ότι δηλώνεις όχι και τόσο κοινωνικό άτομο (εσωστρεφής θα το έλεγα εγώ με μία λέξη) και ότι λες πως είσαι επίσης επιλεκτικό άτομο. Βέβαια αυτό το τελευταίο δεν θα έλεγα πως είναι απαραίτητα κακό. Λίγο πολύ νομίζω οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να μας περιβάλλουν άτομα τα οποία μας κάνουν με την παρουσία τους δίπλα μας να νιώθουμε άνετα και ευχάριστα. Το να νιώθει κανείς την ανάγκη να τον περιβάλλουν άτομα ανεξαρτήτως εάν θέλουν την παρέα τους ή όχι προκειμένου να είναι με κόσμο νομίζω αυτό ότι είναι ανησυχητικό. Οι φίλοι με τους οποίους έκανες παρέα από το σχολείο και το πανεπιστήμιο που ανέφερες έχουν εξαφανιστεί από την ζωή σου λόγο απόστασης ή για άλλους λόγους; Αν οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με την απόσταση και εφόσον θα ήθελες να ξανά βάλεις κάποια από αυτά τα άτομα στη ζωή σου δεν έχεις παρά να προσπαθήσεις να λύσεις αυτά τα οποία σας έκαναν να χωρίσετε. Αρκεί βέβαια να το θέλουν και τα ίδια. Αν τώρα αυτό θεωρείτε μη ανατρέψιμο θα πρέπει ίσως να περάσεις μία περίοδο κάποιας περισυλλογής στην οποία θα πρέπει να ανακαλύψεις μόνη σου τι μπορεί να έφταιξε και κυρίως με λάθη που έχουν να κάνουν με σένα. Στο διάστημα αυτό σίγουρα θα τύχει να γνωρίσεις νέα πρόσωπα στα οποία θα πρέπει να δώσεις μία ευκαιρία τόσο σε σένα όσο και σε αυτά να σε γνωρίσουν καλύτερα. Βιασύνη δεν πρέπει ίσως να υπάρχει. Ξέρεις μία σχέση μπορεί να εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι μία πραγματική φιλία. Εύχομαι σε αυτό το φόρουμ να καταφέρεις να βρεις κάποιες απαντήσεις γύρω από κάποια ζητήματα που σε απασχολούν. :)Πήγαινε στο θέμα: Μοναξιά
Μήνυμα στις 3/5/2021 στις 09:11 @Sex
Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σχετικά με το αγόρι στην 2α γυμνασίου, στο σημείο αυτό να υποθέσω και οι δύο ή αυτός πιο μεγάλος; Any way, δεν λέω ότι δεν ήταν άσχημο αυτό που σου έκανε, αλλά αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα σε μία παραπλάνηση αυτού του είδους και σε μία παραπλάνηση προκειμένου να σε ρίξει στο κρεβάτι, θα προτιμούσα χίλιες φορές το πρώτο που στην τελική γιατρεύεται πιο εύκολα και αφήνει μικρότερες πληγές. Όπως λες στην συνέχεια «νόμιζες ότι έχασες το ενδιαφέρον σου» που πλησιάζει σε αυτό που ανέφερα στο αρχικό μου σχόλιο, δηλαδή κάποιες φορές θα σε καθοδήγησε από συναισθήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με βιώματα (παλιά ή πρόσφατα) και που κάθε τόσο θα απασχολούν το μυαλουδάκι σου. Εντάξει φυσικά και οι όποιες συμβουλές κολλητών μας είναι τις περισσότερες φορές προς την σωστή κατεύθυνση καθώς οι ίδιοι μπορούν να δουν την όλη κατάσταση πιο ψυχρά και πιο καθαρά από όσο μπορούμε να την δούμε εμείς όταν την βιώνουμε συναισθηματικά και ζούμε στο όποιο ροζ η γκρίζο συννεφάκι μας, ωστόσο όμως είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτούμε. Και άσχετα εάν δεν κάναμε το επόμενο βήμα χωρίς την παραίνεση μίας φίλης ή ενός φίλου, το ζήτημα είναι ότι εμείς ήμαστε αυτοί που βρίσκουμε την δύναμη να φύγουμε από μία κατάσταση που μας κρατάει δεμένους. Άρα ένα ίχνος αυτοσεβασμού υπάρχει. Εντάξει, δεν λέω ότι ένα αγόρι του εξάπτει την φαντασία να φαντάζεται την κοπέλα του να κάνει φάση με μία άλλη κοπέλα, αλλά όχι και να την σπρώξει και με το ζόρι προκειμένου να ικανοποιήσει την δική του φαντασίωση. Γιατί κακά τα ψέματα, το επόμενο στάδιο στα πλαίσια της απελευθέρωσης να σου ζητήσει (φυσικά στην αρχή σαν πλάκα) να βρεθείτε και οι τρεις σας. Αυτό με την φοβία της απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης ναι, υπάρχει νομίζω από την στιγμή που αρχίζουν οι επαφές με όσες προφυλάξεις και αν πάρουν και οι δύο. Και πάω στοίχημα πολλές φορές θα πρέπει να έχει επηρεαστεί ο κύκλος σου και μόνο από το άγχος μην έχεις μείνει. Νομίζω ότι το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας και μίας ενδεχόμενης εγκυμοσύνης είναι δύο από τα πιο συνηθισμένα θέματα που απασχολούν εδώ μέσα και που ίσως θα έχεις αφιερώσει αρκετές στιγμές αναζήτησης παρόμοιων περιπτώσεων. Τέλος στο θέμα της ιδεοληψίας που αναφέρεις αρκετά συχνά, ψυχολόγος δεν είμαι έτσι ώστε να μπορέσω να σου δώσω μία επιστημονική άποψη, ωστόσο θεωρώ ότι στο σημείο αυτό θα ήθελα όσον αφορά την όλη σύγχυση που αντιμετωπίζεις στο μυαλό σου γύρω από όλα αυτά τα θέματα που αναλύσαμε μέχρι τώρα (αλλά και άλλα πολλά που δεν, όπως επαγγελματικό προσανατολισμό, οικογενειακές καταστάσεις) να σου θυμίσω ότι διανύεις την περίοδο της εφηβίας και όλα αυτά δεν είναι παράξενα. Δεν θα πω με σιγουριά ότι η δική σου περίπτωση δεν θα έχριζε ανάγκη βοήθειας κάποιου ειδικού, αλλά δεν διακρίνω και κάτι πολύ διαφορετικό από άλλα παιδικά της ηλικίας σου. Απλά κάποιες φορές κάνουμε το λάθος και νομίζουμε ότι αυτά που τραβάμε και αντιμετωπίζουμε εμείς δεν τα αντιμετωπίζει κανείς άλλος και ότι έχουμε πρόβλημα. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος. Πήγαινε στο θέμα: Προβληματισμένη με τον σεξουαλικό προσανα
Μήνυμα στις 3/5/2021 στις 07:44 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Σε πρώτη φάση διακρίνω μία ωριμότητα σε σχέση με την ηλικία σου γύρω από το θέμα των σχέσεων. Όχι ότι δεν θα έπρεπε στην ηλικία των 15 να έχεις κάποια άποψη, ωστόσο πάντα σύμφωνα με την δική μου άποψη στην δική σου ηλικία δεν φτάνει τον βαθμό ωριμότητας στον οποίο συνηθίζεται.Λέγοντας πριν 1,5 χρόνο, δηλαδή στα 13 με 14…. Νομίζω ότι είναι μία ηλικία (αναφέρομαι και στα δύο φύλλα) όσο και αν δεν το επιθυμούν (κυρίως λόγω περιβάλοντος) αναζήτησης της όποιας σεξουαλικής τους ταυτότητας. Εσένα βέβαια αυτές οι σκέψεις όπως περιγράφεις παρακάτω σου δημιουργούν ανησυχίες σε βαθμό μάλιστα ανησυχητικό που για μένα νομίζω ότι δεν δικαιολογούνται (όχι στο βαθμό τον δικό σου τουλάχιστον). Λέγοντας ότι είδες σκηνή με γκέι να υποθέσω αγόρια μεταξύ τους και όχι γυναίκες έτσι; Το θέμα είναι τι ήταν αυτό που όχι απλά έτυχε να βρεθεί μπροστά σου, αλλά να σε κάνει να κάτσεις και να το παρακολουθήσεις που σημαίνει συνειδητή ενέργεια. Μία απάντηση πάντως σε αυτό ίσως να ήταν η αρνητική εμπειρία που είχε προηγηθεί με το αγόρι το πρώτο που σε προσέγγισε. Σε έκανε ίσως να στραφείς έστω και προσωρινά στο δικό σου φύλο λόγω ανασφάλειας που σου δημιούργησε το αγόρι απέναντι στο άλλο φύλο. (Πάντως σε αυτή την πρώτη σου επαφή αν μη τι άλλο απέκτησες μία πρώτη εμπειρία στο ότι πολλές φορές η επικοινωνία δύο ατόμων πίσω από μία οθόνη δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και πολλές φορές απογοητευόμαστε). Η δεύτερη περίπτωση εντελώς διαφορετική και έχοντας μία πρώτη εμπειρία συναισθηματικής επαφής δείχνει ότι από δική σου τουλάχιστον πλευρά ήταν πιο ξεκάθαρα αλλά όχι από δική του. συνηθίζεται ξέρεις όταν μία σχέση δεν έχει μοιρασμένα στοιχεία ερωτικά και από τις δύο πλευρές, το ενδιαφέρον του ενός να ατονίζει γρήγορα (κυρίως όταν έχει πάρει αυτό που θα ήθελε, βλέπε σεξ) και το άλλο άτομο λόγω απόρριψης να δείχνει να κολλάει και να είναι δύσκολο να δεχτεί αυτή την απόρριψη. Πάντως σε αυτό το σημείο μπράβο σου. Θέλει δύναμη να δώσεις τέλος σε μία ιστορία στην οποία δεν ήσουν ακόμα έτοιμη να το κάνεις. Δείχνει ότι σχετικά εγκαίρως σεβάστηκες τον εαυτό σου. Όσον αφορά τώρα τα τελευταία σου συναισθήματα και οι ανησυχίες σου ότι κάποιες σκέψεις γύρω από την σεξουαλική σου ταυτότητα επέστρεψαν, να σου πω ότι αυτές δεν θα φύγουν ποτέ. Από την στιγμή που έχουν υπάρξει μία φορά μέσα σου, θα υπάρχουν στιγμές που άλλες φορές θα είναι έντονες και άλλες λιγότερα έντονες ανάλογα πάντα με το σε τι συναισθηματική φάση θα βρίσκεσαι εκείνη την κάθε περίοδο. Ωστόσο από όσα έχω ακούσει και έχει τύχει να μιλήσω με φίλες μου, σε κάποιες στιγμές απελευθερωμένης κουβέντας, το δέσιμο που βιώνεται πολλές φορές εσείς κυρίως τα κορίτσια με τις κολλητές σας, σας οδηγεί σε σκέψεις έντονης συναισθηματικής φόρτισης με στοιχεία ζήλιας (όταν δείτε ότι μιλάει ή περνάει κάποιες φορές χρόνο με άλλες φίλες λιγότερο κολλητές), ανάγκης να βρίσκεστε συνέχεια μαζί, πειράγματα γύρω απλό αγγίγματα, και μην ξεχνάτε ότι είστε σε μία ηλικία που πέρα από το δικό σας σώμα στην ηλικία που είστε δεν έχει τύχει να δείτε κάποιο άλλο σε φάσεις προσωπικές (με ενδυμασίες ελαφριές σπιτιού ή ακόμα και με εσώρουχα)και όταν συμβαίνει σε ξυπνάνε μέσα άγνωστα συναισθήματα πρωτόγνωρα. Δεν θα πω με σιγουριά ότι μπορεί να είσαι bi ή όχι (λεσβία το αποκλείω καθώς λες ότι σε τραβάνε και τα αγόρια) αλλά ακόμα και αν τυγχάνει να είσαι θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να το πάρεις σε πρώτη φάση λίγο πιο χαλαρά χωρίς να νιώθεις ότι ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Έχεις ακόμα πολύ δρόμο μπροστά σου προκειμένου να δεις πως θα διαχειριστής μία τέτοια κατάσταση και ο πανικός δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος. Πήγαινε στο θέμα: Προβληματισμένη με τον σεξουαλικό προσανα
Μήνυμα στις 25/4/2021 στις 01:35 @Sex
Θα ξεκινούσα από το άγχος σου και τις αυτοκτονικές τάσεις τις οποίες σε έχουν γεννήσει αυτές οι ανησυχίες σου ως προς τον σεξουαλικό σου προσδιορισμό. Όταν κάποια στιγμή κάθεσαι και το βλέπεις πιο ήρεμα καταλαβαίνεις ότι αυτού του είδους η αντίδραση είναι λίγο υπερβολική. Βέβαια ίσως είναι λίγο δύσκολο να το αντιλήφθης και λόγο ηλικίας βέβαια. Πάντως σου λέω ότι δραματοποιείς την κατάσταση πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Η φύση του κάθε ανθρώπου αφορά τον ίδιο και μόνο τον άνθρωπο και κανέναν άλλο. Ζούμε βέβαια σε μία κοινωνία που μας κάνει σε πρώτη φάση να μην μοιάζει να ξεχωρίζουμε από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο (στην πλειοψηφία του τουλάχιστον) και όσο κακό και αν είναι αυτό, τυγχάνει να είναι ρεαλιστικό. Αν σε απασχολεί ο περύγιρος φρόντισε να το κρατήσεις μέσα σου και απλά κοίτα να συμβιβαστείς εσύ με τον εαυτό σου για όποιες προτιμήσεις νιώθεις ότι θα έχεις στο μέλλον. Μιλάω για το μέλλον γιατί μπορεί να είναι κάτι στην παρούσα φάση της ηλικίας σου. Και πάμε τώρα στο θέμα. Το ότι δεν έχεις κάνει τίποτα αν κατάλαβα καλά με κάποια κοπέλα ίσως να παίζει και αυτό τον ρόλο του. η επιθυμία σου για σεξ έχει κλονίσει όλα σου τα ορμονικά κύτταρα και όταν είσαι πίσω από μία οθόνη σε ανάβει το κάθε τι σεξουαλικό. Συνηθισμένο δείχνει. Πάντως τα όλα όσα περιγράφεις δείχνουν ότι δεν είσαι γκέι γιατί όπως λες σε ανάβουν τα κορίτσια. Bi δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί θα πρέπει να δεις εάν αυτό που νιώθεις προς το αντρικό φύλλο έχει να κάνει με προτίμηση ή με περιστασιακή επιθυμία λόγω έλλειψη σεξ. Νομίζω πως όλα θα μπουν σε μία σειρά μόλις κάνεις κάτι με κοπέλα. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλά ακόμα που θα μπορούσα να πω πάνω σε αυτό το παράξενο συναίσθημα που λες ότι νιώθεις γύρω από το ομοφυλοφιλικό σεξ αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα πρώτα να έχεις μία πρώτη επαφή με κάποιο κορίτσι γιατί αλλιώς θα μπουν και άλλα πράγματα στο μυαλό σου και ίσως να σε συγχύσουν ακόμα περισσότερο από το να σε βοηθήσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να ξεκαθαρίσεις πολλά πράγματα μέσα σου. Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Πήγαινε στο θέμα: 100% straight?
Μήνυμα στις 2/4/2021 στις 06:17 @Θ. Κλημεντίνη
Αποδεκτή απάντηση:Φίλε μου καλησπέρα. Καταρχήν είναι καλό το συναίσθημα το οποίο βιώνεις και που σε ενθουσιάζει η προοπτική του να βρεθείς με την κοπέλα την οποία νιώθεις αυτό το φτερούγισμα κάθε φορά που είσαι δίπλα της. Ωστόσο όμως θα πρέπει να κάνεις πως χαμηλώνεις λίγο αυτόν τον ενθουσιασμό σου για δύο λόγους. Πρώτων γιατί πάντα παίζει ένα σενάριο τελικά να μην οδηγήσει κάπου μαζί της και δεύτερον ακόμα και αν υπάρχει μία πιθανότητα να σε βλέπει και εκείνη με κάποιο ενδιαφέρον, φοβάμαι μήπως την αγχώσεις με τον υπέρμετρο ενθουσιασμό σου. Είπες ότι είναι ντροπαλή και καλή μαθήτρια. Αυτό την κάνει πρώτων να μη νιώθει ιδιαίτερα άνετα και δεύτερον στην παρούσα φάση να έχει κάποιες άλλες προτεραιότητες όπως αυτές του σχολείου (δεν λέω βέβαια ότι και οι καλές μαθήτριες δεν ερωτεύονται και δεν φτιάχνουν σχέση αλλά θεωρώ πως δύσκολα πέφτουν με τα μούτρα στον έρωτα). Εσύ ακόμα δεν πήρες το οκ για να βγείτε και το μυαλό σου έχει πάρει 120 στροφές το δευτερόλεπτο από το τι θα φορέσεις μέχρι και το πώς θα είναι το πρώτο σου φιλί. Δεν θα σου έλεγα να καθυστερήσει το πρώτο σου βήμα, απλά προσπάθησε να την προσεγγίσεις με τρόπο. και αν δεις ότι φτάνεις στο σημείο να νιώθεις ότι μπορεί να την πιέζεις καλύτερα κάνε ένα βήμα πίσω. Δεν θα ήθελες να φτάσεις στο σημείο να σε αποφεύγει. Παρόλα αυτά σου εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να πάνε τα πράγματα όπως πραγματικά θέλεις και να απολαύσεις μαζί της κάτι μοναδικό.Πήγαινε στο θέμα: Πρωτο ραντεβου
Μήνυμα στις 31/3/2021 στις 14:42 @Κλάψιμο
Στην αρχή την όλη φιλική και οικία συμπεριφορά της προς το πρόσωπό σου θα το θεωρούσα απόλυτα φυσιολογική καθώς τα 6 χρόνια παρέας δεν τα λες και λίγα. Και η συμπάθεια των γονιών της προς το πρόσωπό σου σαφώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι νιώθουν πως η κόρη τους είναι ασφαλή μαζί σου ίσως από πολλές απόψεις, σεβασμού, στήριξης κ.α. Όσον αφορά τώρα το συναισθηματικό κομμάτι από δική της πλευρά το έντονο ενδιαφέρον της και η ανησυχία της προς το πρόσωπό σου γύρω από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισες το θεωρώ επίσης πάρα πολύ λογικό καθώς όλα αυτά τα χρόνια έμαθε να σε αγαπάει (ότι αγάπη και αν μπορεί να είναι αυτή) και να μην μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της χωρίς εσένα στην καθημερινότητά της. Ωστόσο θα έλεγα πως παρά την αρχική πόρτα που έφαγες, στην πορεία δεν αποκλείεται να βίωσε μία εσωτερική ανατροπή συναισθημάτων γύρω από εσένα και το φιλικό να γύρισε κάπως στο αισθηματικό. Συμβαίνει συχνά είτε κυρίως όταν έχουμε μάθει κάποια στιγμή να εκτιμούμε τι πραγματικά μας αξίζει και τι όχι. Αυτή η πιθανή αλλαγή δεν θα έλεγα πως μπορεί να προέρχεται από κάποιο είδος ζήλιας καθώς δεν ανέφερες κάποιο παιχνίδι με κάποιο τρίτο πρόσωπο που θα κέντριζε την προσοχή της και θα ένιωθε ότι μπορεί να χάνει την αποκλειστικότητα της προσοχής σου προς αυτήν. Κάποιου είδους συμπεριφορές της προς εσένα, το ότι δηλαδή σου εκμυστηρεύτηκε ότι είναι ντροπή και δεν εκφράζει εύκολα συναισθήματα, ή να μην είσαι απαισιόδοξος μόνο ως θετικά μηνύματα μπορώ να τα ερμηνεύσω. Το πρώτο είναι σαν να σου λέει να ξανακάνεις πάλι προσπάθεια καθώς φοβάται μήπως έχασε την ευκαιρία της την πρώτη φορά και ότι πλέον φοβάσαι να ξανακάνεις κίνηση και το δεύτερο είναι σαν να σου λέει «κάνε εσύ την προσπάθειά σου πάλι και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει». Από την άλλη βέβαια μπορεί να πέφτω και έξω, μη σε πάρω και στο λαιμό μου. Πάντως θα έλεγα μιας και είστε σε φάση εξετάσεων και εφόσον πάτε με προοπτική να περάσετε κάπου άρα οι προσοχή σας θα είναι στα μαθήματα με όποιο άγχος μπορεί να σημαίνει αυτό, καλύτερα να έκανες λίγη υπομονή και να περίμενες να έρθει το καλοκαίρι. Τότε και πιο άνετοι θα είστε να επικεντρωθείτε σε αυτό εφόσον προκύψει κάτι θετικό και επιπλέον το καλοκαίρι ως γνωστόν ανεβάζει την ερωτική διάθεση περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Ελπίζω να βοήθησα κάπως και σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις. Πήγαινε στο θέμα: Φίλοι ή μήπως κάτι άλλο ;
Μήνυμα στις 31/3/2021 στις 14:15 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Να υποθέσω ότι οι συζητήσεις περί πίπας που σου πετάει κάθε τόσο αναφέρεται σε πίπα από γυναίκα, σωστά; Γιατί αλλιώς δεν νομίζω να έμπαινες στην διαδικασία να ζητήσεις την άποψή μας αλλά θα έμπαινες κατευθείαν στο ψητό με τον φίλο σου. Πάντως στην ηλικία σας δεν είναι παράξενο και σπάνιο στα πλαίσια των νέων εμπειριών και πάνω στο κόκκινο που χτυπάνε οι ορμόνες σας να φτάνουν δύο φίλοι να τραβούνε μαζί. Τώρα όσον αφορά το κάτι παραπάνω, ναι είναι κάπως λιγότερο συνήθεις αλλά όχι και πολύ σπάνιο επίσης. Πρώτα όμως θα πρέπει να προηγηθεί το προηγούμενο. Και αυτό θα συμβεί σαφώς σε κάποια από τις φορές που θα έχετε χρόνο και χώρο στη διάθεσή σας και κάπου εκεί μία πρόταση για κοινή παρακολούθηση βιντεάκι που θα ανέβαζε την διάθεση και των δύο θα βοηθούσε πάρα πολύ. Και πίστεψέ με, μία τέτοια κοινή εμπειρία δεν είναι πολύ σίγουρο, ωστόσο όμως δημιουργεί αρκετές συνθήκες και προϋποθέσεις για μία πρώτη εμπειρία επαφής. Βέβαια όλα αυτά εφόσον ψυχολογήσεις σε κάποιο βαθμό την κατάσταση. Δεν θα ήθελες μία τέτοια ενέργεια να έφερνε σε πάρα πολύ αμήχανη στιγμή των κολλητό σου που θα ρισκάριζε την φιλία σας. Ξέρω ότι σε αγχώνω με αυτό το τελευταίο ωστόσο όμως οφείλω να αναφέρω και ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Καλή επιτυχία εύχομαι εάν και εφόσον επιχειρήσεις κάποια κίνηση.Πήγαινε στο θέμα: Κολλητός και Πίπα |