Μήνυμα στις 19/5/2012 στις 21:50 @Θ. Κλημεντίνη
Ρε παιδιά είμαι καινούριος στο φόρουμ και το βρήκα τυχαία από ένα google search σχετικά με χάσιμο βάρους για να δω τι αντιμετωπίζει ο κόσμος. Εδώ και περίπου 1μιση χρόνο κάνω όσο μπορώ υγιεινή διατροφή για άλλους λόγους και μέσα στα πλαίσια αυτής έχω χάσει αρκετά κιλά. Γενικά όσοι ξέρω που ακολούθησαν αυτό το τρόπο ζωής, ο καθένας για τους λόγους του, έχασε κιλά, αρκετά και χωρίς γυμναστική. Απλά μετά οι περισσότεροι το γύρισαν και στη γυμναστική γιατί ήθελαν παραπάνω. Φυσικά και μπορείς να χάσεις κιλά χωρίς γυμναστική, όσα χρειάζεσα για να πάει το σώμα στο υγιές του βάρος. Θέλει όμως συγκεκριμένη διατροφή, όχι ακριβώς αυτή που λέτε και οι από πάνω και οι διατροφολόγοι. Αν κάνεις υγιεινή διατροφή, το να χάσεις κιλά είναι απλά παιχνιδάκι αν μπορέσεις να κρατήσεις τη διατροφή. Είναι το πολύ απλό τρίπτυχο: Κόβετε ψωμιά, γλυκά, μακαρόνια, ρύζι και πατάτες. Μαχαίρι όμως. Ούτε τοστάκια, ούτε βλακείες. Αύξηση οποσδήποτε σε λαχανικά και φρούτα όπως είπαν οι παραπάνω και φάε όσο θες. Δε πρόκειται να πάρεις, δε γίνεται να πάρεις. Αν και είναι πολλοί παράγοντες για να γραφτούν, ένα τελευταίο που όποτε το διαβάζω τρελαίνομαι είναι τα corn flakes. Από που κι ως που είναι υγιεινά?? Το μόνο θετικό που έχουν είναι φυτικές ίνες τις οποίες μπορείς να πάρεις από λαχανικά. Αν διαβάσει κανείς τα συστατικά των corn flakes, θα δει ότι μόνο εμείς λείπουμε από εκεί μέσα. Είναι τίγκα στη χημεία. Όπως και τα περιβόητα ψωμάκια του "υγιεινού" τοστ. Και έτσι φτάνουμε στο τελευταίο: να διαβάζετε πάντα συστατικά πριν φάτε κάτι. Όταν διαβάζετε άγνωστες λέξεις (π.χ. μονο-υδρογωνομένα, ασκορβικά και άλλες τέτοιες βλακείες) απλά μη τα βάλετε στο στόμα σας. Πράγματα τα οποία δε μας δίνει η μαμά φύση και είναι χημεία που παρήγαγε ο άνθρωπος, θα σας δώσουν και κακή υγεία και πολύ λίπος, άσχετα με το πόσες θερμίδες έχουν. Δε με πιστεύετε?? Give it a try και ας έρθει έστω και ένας που κρατάει ημερολόγιο του τι τρώει ακριβώς κάθε μέρα, να με βγάλει ψεύτη. Είναι φυσικά και αρκετά άλλα πράγματα, αλλά τα παραπάνω θα σας φτάσουν από μόνα τους σε ένα οκ αποτέλεσμα. Α και κάτι τελευταίο μη πάτε να χάσετε πάνω από 4-5 κιλά το μήνα, είναι εξαιρετικά επιβλαβές και επικίνδυνο για την υγεία σας. Good luck :) Πήγαινε στο θέμα: Δίαιτα!! |