Τσεκουράτα |
---|
#1 Φωνές απ' το φεγγίτη (1734 hits)
Οι φετινές γιορτές ήταν πολύ περίεργες. Ήταν οι πρώτες που είχαμε όλοι δουλειά, υγεία, ομόνοια στην οικογένεια. Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένη, αλλά η δική μας οικογένεια πρέπει να ήταν η εξαίρεση. Κάθε συνδαιτημόνας είχε μια δυσάρεστη ιστορία να διηγηθεί για κάποιο γνωστό του φέτος. |
#2 Sex and the city (διήγημα) (4005 hits)
Τρεις μικρές ιστορίες, τόσο εξαρτώμενες η μία από την άλλη, όσο και ανεξάρτητες. Τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες, ένα τρίγωνο που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Διαβάζεται καλύτερα με καφεδάκι και παντόφλα - σαγιονάρα, με το notebook ή το pc στο γραφείο με τα ροδάκια τραβηγμένο στη βεράντα. |
#3 Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων (2994 hits)
Η πραγματική φιλία, δηλαδή η ανιδιοτελής και άδολη είναι σπάνια. Είμαι από τους τυχερούς που έχουν φίλους διαμάντια, φίλους στην ανάγκη και στην χαρά, δοκιμασμένους, που τους αγαπώ. Όχι δεν είναι τέλειοι. Έχουν όλοι τα ελαττώματά τους, άλλοι μεγαλύτερα, άλλοι μικρότερα, όπως τα έχω και εγώ εξάλλου. Δεν τους κατηγορώ. Κάποιοι άλλοι όμως, υποτιμούν τη νοημοσύνη μου, το παίζουν φίλοι-ες και τους αφήνω μέχρι κάποιου σημείου για να αποφύγω τριβές. Παρόλ' αυτά, στην καθημερινότητα μετράνε κάποιες μικρολεπτομέρειες προκειμένου απλά και μόνο να συνυπάρξεις με φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, συγγενείς... |
|
Πλάκα |
---|
#1 Κρίση... εθνικής αυτογνωσίας απο ένα ρεμάλι (3038 hits)
Ένας
λαός απρόβλεπτος, που λατρεύει τον πρωινό ύπνο και το αραλίκι, αλλά έρχεται
δεύτερος σε εργατικότητα στον κόσμο μετά τα Τζαπόνια. Ένα έθνος καταχρεωμένο,
με καταθέσεις όμως στην Ελβετία. Ένας λαός που πεινάει (θεωρητικά), αλλά το
καλοκαίρι μένει σε πολυτελές ξενοδοχείο, στην διπλανή σουίτα με τον Άγγλο που
έκανε οικονομίες όλο τον χρόνο για να έρθει εδώ που είναι καλά και φθηνά (ή
τουλάχιστον φθηνότερα απ' ό,τι για εμάς)... |
|