Μήνυμα στις 20/7/2009 στις 01:06 @Κλάψιμο
Ο μύθος του νάρκισσου έχει διάφορες εκδοχές και διάφορες ερμηνείες. Ο τύπος του νάρκισσου που περιγράφεται από τους ψυχοθεραπευτές-κλπ είναι κάτι που μπορεί να θυμίζει τον μύθο του νάρκισσου, μπορεί και να μη τον θυμίζει. Πήγαινε στο θέμα: Ναρκισσισμός
Μήνυμα στις 10/7/2009 στις 22:07 @Κλάψιμο
Αυτό ακριβώς είναι ο νάρκισσος! Ίσως κάποιοι άνθρωποι να θέλουν την προσοχή και να τους αρέσει, ίσως κάποιοι να την επιζητούν όποτε μπορούν, ίσως κάποιοι άλλοι να την θέλουν απελπισμένα, ίσως κάποιοι να την θέλουν τόσο απεγνωσμένα που όλη τους η προσωπικότητα (και όλη τους η ζωή) καθορίζεται από αυτό. Υπάρχουν διαβαθμίσεις. Πήγαινε στο θέμα: Ναρκισσισμός
Μήνυμα στις 10/7/2009 στις 21:51 @Κλάψιμο
Δηλαδή, τι εννοείς; Πήγαινε στο θέμα: Ναρκισσισμός
Μήνυμα στις 10/7/2009 στις 21:46 @Κλάψιμο
Αυτή ακριβώς η παράγροφος θα μπορούσε να είχε βγει από το στόμα μου! Καταλαβαίνω πάαααρα πολύ καλά τι εννοείς. Η ιστοσελίδα που μου πρόσφερε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ήταν αυτή http://samvak.tripod.com/ Υπάρχουν πάρα πολλά κειμενάκια σε αυτό το site τα οποία δίνουν απαντήσεις σε κάθε πιθανή απορία. Είναι γραμμένα από έναν ναρκισσιστή, τον sam vaknin. Μάλιστα, υπάρχει και forum όπου ο sam vaknin απαντά στις απορίες των ανθρώπων που τους έτυχε να γνωρίσουν από κοντά έναν Νάρκισσο και τους βοηθά να απαλλαγούν από αυτούς. Στάθηκε πολύ χρήσιμη και διαφωτιστική αυτή η ιστοσελίδα για εμένα. Ήμουν βαθύτατα σοκαρισμένη και μπερδεμένη από την γνωριμία μου με εκείνον τον άνθρωπο, μέχρι που διάβασα τα κείμενα στο ίντερνετ και τότε όλα απέκτησαν μία εξήγηση! Εγώ προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από: 1. Το πόσο απρόβλεπτη ήταν αυτή η εξέλιξη αυτής την γνωριμίας. Υπήρχε κάποτε ένας καιρός όπου αυτό το άτομο είχε κερδίσει όλη την εκτίμησή μου, ήταν ένα άτομο "που μπορούσες να βασιστείς επάνω του", ένα πραγματικά "αξιόπιστο" άτομο.!. Πού να το φανταζόμουν τι θα γινόταν στην συνέχεια..!.. 2. Πόσο καταστροφικά αναθρέφτηκε αυτό το άτομο και πόσο καταστροφικό είναι αυτό το άτομο απέναντι στο κάθε τι. Πήγαινε στο θέμα: Ναρκισσισμός
Μήνυμα στις 7/7/2009 στις 13:16 @Κλάψιμο
Ένα ακόμα ερώτημα. Είναι κακό να είναι κάποιος νάρκισσος? Η απάντησή μου. Οι νάρκισσοι, είτε το επιθυμούν είτε όχι, είτε το ξέρουν είτε όχι, φέρνουν καταστροφικά αποτελέσματα. Ένας νάρκισσος δεν μπορεί να φέρει τίποτα άλλο παρά μόνο ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Κατατσεκαρισμένα πράγματα. Φέρνει την καταστροφή και στον εαυτό του και στους άλλους. Πήγαινε στο θέμα: Ναρκισσισμός
Μήνυμα στις 7/7/2009 στις 13:12 @Κλάψιμο
Ναρκισσισμός? Ξέρω πολύ καλά τι είναι! Γνωρίζω όχι επειδή επέλεξα να μάθω, αλλά γνώρισα από πάρα πολύ κοντά έναν από δαύτους. Για τους ανθρώπους αυτούς, το πράγμα που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή είναι να έχουν μια λαμπερή εικόνα και να εισπράτουν τον θαυμασμό των άλλων. Τίποτα μα τίποτα δεν έχει περισσότερη σημασία για αυτούς, ούτε φιλίες, ούτε ευτυχία, ούτε θάνατος των πιο αγαπημένων τους προσώπων. Ναι, τόσο μεγάλη είναι η ανάγκη τους για θαυμασμό που δεν λογαριάζουν τίποτα μα τίποτα άλλο. Οι ανάγκες των άλλων ανθρώπων και οι επιθυμίες τους δεν υπάρχουν, για τους νάρκισσους. Ούτε καν οι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν. Στο μυαλό του νάρκισσου, οι άλλοι άνθρωποι είναι εκεί για να χειροκροτούν τον ίδιο. Δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στο μυαλό του νάρκισσου. Όλος ο κόσμος τους είναι ο εαυτός τους. Στην πράξη αυτό σημαίνει οτι ο νάρκισσος μπορεί να κάνει τα πάντα για να κερδίσει τον θαυμασμό σου. Μπορεί να γίνει καλός, εξυπηρετικός, κλπ κλπ Όμως δεν δίνει δεκάρα για εσένα τον ίδιο. Αν πας να απειλήσεις την φαντασμαγορική εικόνα που θέλουν να έχουν για τον εαυτό τους τότε θα σε θεωρήσουν μεγάλο εχθρό τους. Για αυτούς, η πραγματικότητα είναι πλαστελίνη που την αντιλαμβάνονται σύμφωνα με τα μέτρα τους όπως τους βολεύει. Έχουν καταπληκτικό ταλέντο να διαστρέφουν την πραγματικότητα. Χειραγωγούν τους άλλους και είναι κορυφαίοι στην προπαγάνδα. Ακούγεται απαίσιο, υπερβολικό και σπάνιο, ε? Χμμμ... 1. Αν γνωρίσεις ένα νάρκισσο ίσως να σου φανεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μόνο αν τον γνωρίσεις καλύτερα θα καταλάβεις οτι πάνω από τις δικές του ανάγκες για χειροκρότημα δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο. 2.Απαίσιο? Οι νάρκισσοι δεν είναι σαδιστές που θα προξενήσουν πόνο στους άλλους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή ευχαριστιούνται να προξενούν πόνο. Οι νάρκισσοι λυπούνται να προξενούν πόνο. ΑΛΛΑ Δ-Ε-Ν λυπούνται όταν μπαίνει στη μέση η ανάγκη τους (για θαυμασμό). 3. Υπάρχουν πολλοί νάρκισσοι εκεί έξω, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν κάποιο βαθμό ναρκισσισμού. Ένας από τους τρόπους για να τον αναγνωρίσει κάποιος είναι αν δεις πως για τους νάρκισσους οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα αντικείμενο ή μια επέκταση του εαυτού τους. 4.Φυσικά, υπάρχουν αυτοί που λένε οτι ο ίδιος ο πολιτισμός μας είναι ναρκισσιστικός. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες για τον ναρκισσισμό. Η πιο διαφωτιστική που βρήκα εγώ ήταν αυτή http://samvak.tripod.com Πήγαινε στο θέμα: Ναρκισσισμός |