Μήνυμα στις 7/8/2023 στις 04:38 @Sex
Καλησπέρα, καλά έκανες και πήρες και μια άποψη από γιατρό. Η αλοιφή που σου συνέστησε είναι απ' τις πιο γνωστές που δίνονται σε τέτοια περίπτωση στένωσης ή/και ερεθισμού του δέρματος. Εφόσον έχεις κάνει ήδη μια επέμβαση εκεί, και ο πρώτος ανδρολόγος δεν σου είχε προτείνει κάτι άλλο, νομίζω μπορείς να δώσεις λίγο χρόνο στην κρέμα για αρχή. Επίσης, πόσο χρονών είσαι; Αν είσαι σε σχετικά νεαρή ηλικία, το δέρμα ούτως ή άλλως βρίσκεται σε φάση που χαλαρώνει από μόνο του, οπότε με την κρέμα είναι πιο πιθανό να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα, με βάση, τουλάχιστον, την δική μου εμπειρία και κάποιων άλλων που διάβασα.
Πήγαινε στο θέμα: ερωτησεις περι περιτομης
Μήνυμα στις 13/7/2023 στις 04:12 @Sex
Κατάλαβα, άρα εσύ δεν έχεις θέμα με στένωση της ακροποσθίας, αλλά όπως είπα στην αρχή, έχεις ευαίσθητο κεφαλάκι. Αυτό δεν χρειάζεται περιτομή ούτε κάποια άλλη επέμβαση. Νομίζω πως αυτό που χρειάζεσαι είναι να συνηθίσει η βάλανος την έκθεση στον αέρα και σιγά σιγά το άγγιγμα. Σε όλους όταν ήμασταν μικρότεροι το κεφαλάκι ήταν πολύ ευαίσθητο και φοβόμασταν να το αγγίζουμε, αλλά με τον καιρό όσο το βγάζαμε σταδιακά συνήθισε. Θα σου πρότεινα να το ανοίγεις καθημερινά έστω και για λίγο, ακόμα και χωρίς να το ακουμπάς, απλά για να συνηθίζει. Επίσης είναι καλό στο ντουζ που χαλαρώνει με το ζεστό νερό να το ανοίγεις και να αφήνεις λίγο το νερό να κυλήσει πάνω του. Να έχεις επίσης καλή υγιεινή ωστε να μενει καθαρό. Πιστεύω πως με αυτό τον τρόπο σταδιακά θα αρχίσεις να βλέπεις κάποια βελτίωση.
Πήγαινε στο θέμα: Χρειαζομαι περιτομη;
Μήνυμα στις 11/7/2023 στις 14:14 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Καλησπέρα φίλε, έτσι όπως το περιγράφεις, φαίνεται πως έχεις ευαίσθητο κεφαλάκι το οποίο έως ένα βαθμό -ιδίως σε μικρές ηλικίες επειδή είναι προστατευμένο- είναι φυσιολογικό και συμβαίνει μέχρι να συνηθίσει το κεφάλι την έκθεση. Επίσης είναι νορμάλ να μην μπορείς να τον παίξεις όταν το κεφάλι είναι έξω, επειδή γενικά είναι άβολη η άμεση επαφή στο χέρι -ιδίως χωρίς λιπαντικό. Οι περισσότεροι τον παίζουν όπως περιέγραψες, δλδ τρίβοντας το πάνω από το δέρμα.Τώρα είπες ότι δεν σου αποκαλύπτεται εύκολα το κεφάλι. Ίσως σε σένα είναι λίγο πιο στενό και να θέλει λίγο παραπάνω χρόνο για να χαλαρώσει, αλλά αυτό είναι κάτι που λύνεται όπως ανέφερες κι εσύ με κρέμα και ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μόνος σου. Τα έχω πει και πιο αναλυτικά, δες εδώ. Τέλος, να πω πως από το ιντερνετ δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολα διάγνωση, οπότε αν εξακολουθείς να έχεις ενόχληση ή απορίες πέρα από το φορουμ καλό είναι να συμβουλευτείς κι έναν γιατρό. Πήγαινε στο θέμα: Χρειαζομαι περιτομη;
Μήνυμα στις 10/7/2023 στις 05:34 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Καλησπέρα φίλε, αρχικά να σε ενημερώσω πως αυτό που περιγράφεις λέγεται ακροποσθικός δακτύλιος και το έχουν όλοι στο πέος τους, απλά σε άλλους είναι πιο σφιχτός, σε άλλους πιο χαλαρός. Εφόσον λες ότι σε είδε γιατρός και το κεφαλάκι βγαίνει όλο έξω, σημαίνει πως είσαι φυσιολογικός και δεν έχεις κάποια παθολογική κατάσταση. Εάν θες όμως να χαλαρώσεις το δέρμα με χειρουργική μέθοδο, ο πιο απλός τρόπος είναι με μικρές τομές στην περιοχή -χωρίς αφαίρεση του δέρματος- με την οποία ο δακτύλιος χαλαρώνει και έχει το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, για την συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και μερική περιτομή, η οποία αφαιρεί λίγο απο την κορυφή -εκεί που είναι το σφίξιμο-, ωστέ να μην εκτίθεται μόνιμα το κεφαλάκι.Τώρα, η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να λυθεί και μη χειρουργικά. Η πιο απλή μέθοδος, ιδίως αν είσαι ακόμα νέος, είναι με ασκήσεις τεντώματος, με τις οποίες ο δακτύλιος ανοίγει φυσικά με τον χρόνο (αν θες παραπάνω δες εδώ). Συνδυαστικά, ο γιατρός μπορεί να σου προτείνει 'στεροειδή κρέμα', η οποία χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις για αυτόν ακριβώς τον σκοπό (for more τσέκαρε). Αναφορικά με τις ερωτήσεις: η ανάρρωση παίρνει ίσως κάποιες μέρες, αλλά στον καθένα είναι διαφορετικά. Επίσης, είναι λογικό να χρειάζεσαι λιπαντικό για να τρίψεις το κεφάλι, αν έχει αφαιρεθεί πλήρως το δέρμα, γιατί στεγνό είναι κάπως άβολο, εκτός κι αν τρίβεις το δέρμα ακριβώς κάτω από το κεφάλι στον κορμό. Όταν λένε ότι 'σκληραίνει΄ εννοούν λογικά ότι στεγνώνει και συνηθίζει στην επαφή με τα ρούχα κλπ. Άλλα όπως σου είπα, στην περίπτωσή σου υπάρχουν πολλές εναλλακτικές αν θες να επιλέξεις κάτι. Ελπίζω να μην ηταν πολυ μεγάλη απάντηση και σε διαφώτισα λίγο σχετικά με το ζήτημα. Πήγαινε στο θέμα: ερωτησεις περι περιτομης
Μήνυμα στις 2/7/2023 στις 02:58 @Sex
Γεια σου φίλε, δεν γνωρίζω την περίπτωσή σου προσωπικά, αλλά νομίζω πως κάθε άνθρωπος λειτουργεί με τον δικό του τρόπο και μπορεί να περάσει και από τέτοιες φάσεις. Απάντησα ήδη σε ένα παρόμοιο ερώτημα, διάβασε εκεί αν θες για περισσότερες λεπτομέρειες.
Πήγαινε στο θέμα: Στύση
Μήνυμα στις 1/7/2023 στις 07:43 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Κοίτα, σε τέτοιες περιπτώσεις επειδή δεν υπάρχει κάποιο σταθερό μέτρο σύγκρισης νομίζω πως η απάντηση είναι υποκειμενική ανάλογα με την περίπτωση. Δλδ αν κάποιος έχει πρόβλημα με το πέος του (πχ μόλυνση, πόνος) και δεν βλέπει βελτίωση αλλιώς, μπορεί μια επέμβαση να μειώσει την ενόχληση και άρα σε σύγκριση με πριν να υπάρχει διαφορά. Εάν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα από πριν, μπορεί να μην καταλάβει διαφορά. Σε άλλους μπορεί η συνεχής έκθεση του κεφαλιού να το κάνει μακροπρόθεσμα λιγότερο ευαίσθητο στο άγγιγμα. Χωρίς το δέρμα πάντως ίσως είναι κάπως διαφορετικός ο τρόπος αυνανισμού.Τώρα, εξαρτάται κι απ' την ηλικία σου. Αν είσαι μικρός, έχεις χρόνο να το σκεφτείς. Αν είσαι σε μεγάλη ηλικία, ή έχεις κάποιο πρόβλημα, μπορείς να το συζητήσεις με γιατρό για το τι είναι καλύτερο. Συχνά αντιμετωπίζεται κ με άλλους τρόπους κ γλιτώνεις την επέμβαση, αλλά δν ξέρω την περίπτωσή σου, άρα δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς. Πήγαινε στο θέμα: Ενδιαφέρομαι να κάνω περιτομή!
Μήνυμα στις 23/6/2023 στις 17:05 @Sex
Αποδεκτή απάντηση:Καλησπέρα. Αρχικά να πω πως όταν δεν αποκαλύπτεται εύκολα το κεφάλι σε εφήβους, αν και από μόνο του δεν είναι πρόβλημα, είναι καλό να κάνεις όταν μπορείς κάποιες μικρό-ασκήσεις τεντώματος, ώστε να το βοηθάς κι εσύ να χαλαρώνει πιο εύκολα. Για περισσότερα διάβασε εδώ.Τώρα, όσον αφορά την στεροειδή κρέμα που ανέφερες, πράγματι είναι αυτό που συστήνουν οι ουρολόγοι σε τέτοιες περιπτώσεις για χαλάρωση του δέρματος. Σε περίπτωση που το στένεμα δεν υποχωρεί από μόνο του, είναι η πιο αποτελεσματική λύση με ποσοστό επιτυχίας 70-90%. Αυτή που προτείνεται συχνά είναι η betamethasone (βηταμεθαζόνη) dipropionate 0.05 %. Βέβαια, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κρέμα, καλό θα ήταν να το κάνεις σε επικοινωνία με τον γιατρό σου για να σε ενημερώσει σχετικά με το πως, κάθε πότε, και για πόσο θα την εφαρμόζεις. Για αρχή προτείνω να βάλεις στην καθημερινότητά σου τις ασκήσεις, πιστεύω σταδιακά θα αρχίσεις να παρατηρείς βελτίωση. Εάν θες μετά, λαμβάνεις υπόψιν σου και την αλοιφή. Πήγαινε στο θέμα: Πετσακι
Μήνυμα στις 15/6/2023 στις 18:52 @Sex
Κι εγώ έκανα αυτού του είδους τον αυνανισμό κυρίως παλιότερα. Νομίζω πολλοί τον ανακαλύπτουν τυχαία σε μικρή ηλικία. Θυμάμαι ότι δεν είχα ιδέα τι είναι και αναρωτιόμουν αν το κάνουν κι άλλοι αυτό. Απ΄ό,τι φαίνεται δεν ήμουν μόνο εγώ. Τώρα όσο για τις τρίχες η απάντηση είναι προφανής, όλοι έχουν.
Πήγαινε στο θέμα: ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΜΥΤΟΣ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ
Μήνυμα στις 3/6/2023 στις 14:12 @Sex
Καλησπέρα κι από μένα, αν και εγώ ακόμα δεν έχω πάει στρατό, θα σου πω την γνώμη μου. Αρχικά εγώ είμαι επίσης ντροπαλός σαν άνθρωπος, ιδίως με άτομα που δεν ξέρω, παρόλα αυτά, το θέμα του γυμνού δεν είναι κι από τα κορυφαία πράγματα που με αγχώνουν. Αρχικά γιατί ξέρω πως αν θες μπορείς να κάνεις ό,τι χρειάζεσαι (ντύσιμο, μπάνιο κλπ.) και ιδιωτικά χωρίς να σε βλέπουν πολλοί, δηλαδή έχεις αυτή την επιλογή. Απ' την άλλη, και να σε δει και κανείς ή το αντίστροφο, δεν είναι και τίποτα. Μην συγκρίνεις στο σπίτι με οικογένεια, δλδ με φίλους ή συνομήλικους είναι πιο χαλαρά. Τις πρώτες φορές μπορεί να νιώσεις ελαφρώς περίεργα αν σε δει ή δεις κάποιον, αλλά μετά από μια, δυο φορές συνειδητοποιείς ότι έχετε το ίδιο πράγμα εκεί πέρα και δεν είναι τόσο ντροπιαστικό, αντίθετα είναι κάπως απελευθερωτικό και ξεπερνάς το πρώτο σκάλωμα. Γενικά, προσπάθησε αν μπορείς να αποβάλεις λίγο το άγχος, αλλά όπως είπα νομίζω αν θες γίνεται να μην σε δει και κανείς, άρα εσύ επιλέγεις. Πήγαινε στο θέμα: Στρατός
Μήνυμα στις 3/6/2023 στις 13:44 @Sex
Γεια σου, φίλε, αρχικά είναι φυσιολογικό που δεν κατέβαζες το πετσάκι μικρός γιατί στα μικρά παιδιά δεν κατεβαίνει ούτως ή άλλως (ή τουλάχιστον όχι εύκολα). Τώρα στα 15 αυτό που λες δεν είναι τίποτα, θα σου χαλαρώνει μόνο του χωρίς να το καταλάβεις, όσο θα μεγαλώνεις και όσο θα τον παίζεις (επειδή με την κίνηση πάνω-κάτω τραβιέται λίγο και το δέρμα μαζί και σιγά-σιγά 'λύνεται'). Απαντήσαμε το ίδιο θέμα κι εδώ, αν θες δες για περισσότερες λεπτομέρειες. Γενικά μια χαρά είσαι, δλδ δεν χρειάζεται να αγχωθείς για κάτι.
Πήγαινε στο θέμα: Πετσακι |